QUOTE(tik aš @ 2010 09 11, 12:53)
ir tikrai kyla klausimas kam joms bažnytinė santuoka
o kas jums iš to atsakymo? Joms (man) kažką įrodysit ar pati samoningesnė ir tuo pranašesnė pasijusit? Man atrodo tikrai pakanka jei visų pirma pats sau atsakai į šį klausimą, o reikalaut jo iš kitų...Kam? Kad priverst susimąstyt, atsisakyt? Normaliuose kursuose tą "kam" klausimą paliečia ir reakcijos kitokios nei į kažkokia nepažįstamąją remiančią prie sienos internetiniame forume su atsakymu būna. Nereikia nurašyt žmonių. O kas dėl manęs, tai aš esu įsitikinus, kad prie altoriaus eina ne 99proc. nieko nesupratusių. Kad ir koks tas santykis su tikėjimu būtų, kad ir koks gilus negilus supratimas manau, kad tikrai daugiau nei tas jūsų paliktas 1proc. eina labai atvira širdim ir su labai nuoširdžiu noru, kad tas pradedamas kelias būtų Dievo palaimintas.
O fotografuojasi ir gražių nuotraukų nori ir pamaldieji, nieko keisto jei nori turėt sau svarbios šventės gražius kadrus, nereikia dėl tų nuotraukų priekaištaut :] Niekas nesituokia vien dėl nuotraukų. Fotosesiją užsisakyt ir be vestuvių galima.
QUOTE(tik aš @ 2010 09 11, 12:53)
žinoma galiu būti neteisi...
Įsivaizduokit, kad galit iš tiesų. ;] Ir kai kuriuos priekaištingo pobūdžio klausimus peradresuokit ir sau (ir apie reakcijas ir apie sąžiningumą taip pat), pagalvodama kaip pati į juos atsakytumėte. Ramiai, neskaičiuodama jokių piktumų kitų žinutėse. Nes ir dėl to "galite klysti". Perskaitot su savo emocijom ir permetat jas kitam.
Konkretaus žmogaus suvokimo/nesuvokimo neaptarinėsiu, pirma - būtų nevisai etiška, antra - ši tema ne apie tai, o apie kursus. Mano supratimu žmonės ieško joje info apie tai, o ne kažko kito. Norisi kalbėti apie kažką kita - kodėl gi ne, kiekvienas yra laisvas sukurti ir paskelbti temą jam rūpimu klausimu, jei tokios dar nėra. Niekas nesako, kad tas klausimas prasmės neturi, žinoma turi, tiesiog šios temos paskirtis ne ta.
Beje, terminas "bažnytinė santuoka" nors liaudyje ir naudojamas, iš tiesų yra nevisai teisingas. Pasidomėkit prie progos ;]