Įkraunama...
Įkraunama...

Kursai, paskaitos prieš vestuves bažnyčioje

QUOTE(BukSavimi @ 2012 12 13, 21:11)
Taip taip, Kaune tokios paskaitos... Gerai, kad pagaliau baigėm lankyti... Visiškai jokios naudos iš jų, temos tik apie bažnyčią ir nieko daugiau... Juk čia sutuoktinius ruošia, ne katalikus, tokie dalykai turi būti dėstomi prieš sutvirtinimą ar komuniją (išpažintis, šventieji, mišios ir pan.), bei tikrai ne tokia forma...
Ir man nepatiko tai, kad visų paskaitų metu buvo niekinama ir neigiama mokslo galia, žmogaus protas ir pan- viskas nurašoma Dievo valiai... Ir vis išgirsdavau- kas tai įrodė? Jie matyt nežino, kad pasalyje atliekami įvairūs moksliniai tyrimai... Žodžiu man tai buvo visiškas formalumas, atėmęs daug laiko ir kantrybės... biggrin.gif

ir tie niekalai yra privalomi, ir turite už tai mokėti... doh.gif oi, atsiprasau, "aukoti" minimalią "auką"...
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2012 12 14, 10:52)
ir tie niekalai yra privalomi, ir turite už tai mokėti...  doh.gif  oi, atsiprasau, "aukoti" minimalią "auką"...

o kur ir kada ten aukoti? ir kiek? ar yra kažkur nurodyta suma? g.gif
Atsakyti
Šiems kursams aukoti nebūtina, yra aukų dėžutė ir į ją po paskaitos kas kiek nori ir jei nori paaukoja... Bet jie niekada nepamiršta priminti, kad tokia dėžutė yra... biggrin.gif
Kituose kursuose prašo ,,paaukoti" 50 litų jau atėjus į pirmą pamoką...
Atsakyti
QUOTE(BukSavimi @ 2012 12 14, 15:53)
Šiems kursams aukoti nebūtina, yra aukų dėžutė ir į  ją po paskaitos kas kiek nori ir jei nori paaukoja... Bet jie niekada nepamiršta priminti, kad tokia dėžutė yra... biggrin.gif
Kituose kursuose prašo ,,paaukoti" 50 litų jau atėjus į pirmą pamoką...

na man normalu, kad reikia susimokėti, nes visgi žmonės organizuoja ir dirba (kad ir kaip), tik erzina ta neaiški tvarka, kada, kur ir kiek mokėti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BukSavimi @ 2012 12 13, 20:11)
Taip taip, Kaune tokios paskaitos... Gerai, kad pagaliau baigėm lankyti... Visiškai jokios naudos iš jų, temos tik apie bažnyčią ir nieko daugiau... Juk čia sutuoktinius ruošia, ne katalikus, tokie dalykai turi būti dėstomi prieš sutvirtinimą ar komuniją (išpažintis, šventieji, mišios ir pan.), bei tikrai ne tokia forma...
Ir man nepatiko tai, kad visų paskaitų metu buvo niekinama ir neigiama mokslo galia, žmogaus protas ir pan- viskas nurašoma Dievo valiai... Ir vis išgirsdavau- kas tai įrodė? Jie matyt nežino, kad pasalyje atliekami įvairūs moksliniai tyrimai... Žodžiu man tai buvo visiškas formalumas, atėmęs daug laiko ir kantrybės... biggrin.gif

Tai jei jau viskas toks didelis formalumas, ko tada išvis bažnyčioj tuoktis? O jei yra noras tik pereiti pro pagrindinį įėjimą ir pasirodyti visam gražume, tai yra ir kitų gražių vietų. Santuoka bažnyčioje tuo ir skiriasi, kad reikia perprasti visą esmę, įsileisti Dievą į savo šeimą. Mums su vyru šie kursai buvo puikūs, gal todėl, kad viską klausėm ir supratom ką tuo norėjo pasakyti. Bet, kiek prisimenu, jie priima ir neigiamą nuomonę. Kiekvienas galvoja pagal savo sugedimo laipsnį, kaip sakoma.
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2012 12 21, 11:52)
Tai jei jau viskas toks didelis formalumas, ko tada išvis bažnyčioj tuoktis? O jei yra noras tik pereiti pro pagrindinį įėjimą ir pasirodyti visam gražume, tai yra ir kitų gražių vietų. Santuoka bažnyčioje tuo ir skiriasi, kad reikia perprasti visą esmę, įsileisti Dievą į savo šeimą. Mums su vyru šie kursai buvo puikūs, gal todėl, kad viską klausėm ir supratom ką tuo norėjo pasakyti. Bet, kiek prisimenu, jie priima ir neigiamą nuomonę. Kiekvienas galvoja pagal savo sugedimo laipsnį, kaip sakoma.

Man formalumas buvo tos 8 paskaitos, o ne santuoka bažnyčioje... Kažkaip kitos 4 paskaitos visiškai kitokios ir į jas keliavom su malonumu...
Ir nereikia čia apie kokį tai sugedimo laipsnį... Nei jūs mane pažįstat, kad galėtumėt kalbėti apie mano tikėjimą ar netikėjimą Dievu...
Viskas, baigiu... Čia buvo mano nuomonė, jūsų nuomonė kitokia- nebūtinai jos ir turi būti vienodos... Tiesiog nereikia šitaip vieniems kitų teršti...
Atsakyti
Taip... Mane tai labiausiai stebina, kai žmonės teigiantys, kad randa ryšį su Dievu, taip netoleruoja kitų nuomonės smile.gif
Tarp kitko...

Sorry už off topic 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sviecia_saule: 21 gruodžio 2012 - 19:20
Sveikos 4u.gif

sugrąžinsiu temelę "į temą", kadangi čia daug kauniečių tai pakalbinsiu jus šia tema, ta susisteminta info manau vėliau ne tik man pravers blush2.gif

planuojame ir mes artimiausiu metu pradėti lankyti kursus Kaune, nors vestuvės tik liepą bet nenoriu visko pabaigai pasilikt, geriau po truputį ramiai sau judėti to link ax.gif daugmaž pasiskaitinėjau visą temą ir šiek tiek susidariau vaizdą pati, bet kilo ir klausimų smile.gif

* kaip suprantu tai Kaune galima rinktis iš dviejų variantų: Šeimos centre 4 paskaitėlės, arba Papilio g. 8 atnaujintos pamokėlės? Ar atnaujinta programa būna ir Vilniaus g. šeimos centre?

* susidariau tokį vaizdą kad katechezės mokykloje kursai nėra labai jau geri, nors aišku, vieniems patinka, kitiems ne, bet kur kas daugiau neigiamų nuomonių perskaičiau... taigi, kad susidaryčiau asmeninę nuomonę, noriu paklausti, kaip ten viskas vyksta: ar gvildenamos tos pačios temos tik lėčiau, išsamiau, kai vienas žmogus tiesiog papasakoja ir viskas, ar kursai vyksta bendravimo, diskusijų ar žaidimų pagrindu? Ir tuomet kaip Šeimos centre - ten jau tiesiog pasakoja kaip univere ir viskas, ar irgi poros dalyvauja?

* paskutinis, gal ir kvailas klausimas, bet mums aktualus - kaip Šeimos centre su automobiliu, ar būna kur palikti jį arti? Nes šiaip senamiesty tai didelė problema su auto statymu kai kur... blush2.gif

iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
mes užsiregistravom irgi į kursus, pradėsim Sausio 7 Vilniaus Arkivyskupijos šeimos centre smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ronera @ 2013 01 02, 20:25)
Sveikos 4u.gif

sugrąžinsiu temelę "į temą", kadangi čia daug kauniečių tai pakalbinsiu jus šia tema, ta susisteminta info manau vėliau ne tik man pravers blush2.gif

planuojame ir mes artimiausiu metu pradėti lankyti kursus Kaune, nors vestuvės tik liepą bet nenoriu visko pabaigai pasilikt, geriau po truputį ramiai sau judėti to link ax.gif  daugmaž pasiskaitinėjau visą temą ir šiek tiek susidariau vaizdą pati, bet kilo ir klausimų smile.gif

* kaip suprantu tai Kaune galima rinktis iš dviejų variantų: Šeimos centre 4 paskaitėlės, arba Papilio g. 8 atnaujintos pamokėlės? Ar atnaujinta programa būna ir Vilniaus g. šeimos centre?

* susidariau tokį vaizdą kad katechezės mokykloje kursai nėra labai jau geri, nors aišku, vieniems patinka, kitiems ne, bet kur kas daugiau neigiamų nuomonių perskaičiau... taigi, kad susidaryčiau asmeninę nuomonę, noriu paklausti, kaip ten viskas vyksta: ar gvildenamos tos pačios temos tik lėčiau, išsamiau, kai vienas žmogus tiesiog papasakoja ir viskas, ar kursai vyksta bendravimo, diskusijų ar žaidimų pagrindu? Ir tuomet kaip Šeimos centre - ten jau tiesiog pasakoja kaip univere ir viskas, ar irgi poros dalyvauja?

* paskutinis, gal ir kvailas klausimas, bet mums aktualus - kaip Šeimos centre su automobiliu, ar būna kur palikti jį arti? Nes šiaip senamiesty tai didelė problema su auto statymu kai kur...  blush2.gif

iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif

Kaune reikia lankyti dvejus kursus - ir Šeimo scentre, ir Suaugusiųjų katechezės centre.
Tie kursai yra ganėtinai skirtingi, tačiau abiejose vietose tikrai įdomūs ir naudingi. Šiaip ar taip, savo nuomonę susidarysite tik paklausius bent vienos paskaitos:)
Dėl stovėjimo vietos, tai mes palikinėjom automobilį prie pilies IKI parduotuvės, tad tekdavo truputį pasivaikščioti po senamiestįsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2013 01 03, 13:22)
Kaune reikia lankyti dvejus kursus - ir Šeimo scentre, ir Suaugusiųjų katechezės centre.
Tie kursai yra ganėtinai skirtingi, tačiau abiejose vietose tikrai įdomūs ir naudingi. Šiaip ar taip, savo nuomonę susidarysite tik paklausius bent vienos paskaitos:)
Dėl stovėjimo vietos, tai mes palikinėjom automobilį prie pilies IKI parduotuvės, tad tekdavo truputį pasivaikščioti po senamiestįsmile.gif

Pastabėlė - nebūtinai dvejus kursus, pvz., mums leido kunigas pasirinkti, į kuriuos mes eisime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lilijyte @ 2013 01 03, 14:23)
Pastabėlė - nebūtinai dvejus kursus, pvz., mums leido kunigas pasirinkti, į kuriuos mes eisime  smile.gif

Mums tai dvejus kurus teks lankyti, o kaip dėl galimybes eiti sestadieni? Mums taip pat butu aktualu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inandra: 03 sausio 2013 - 13:33