Įkraunama...
Įkraunama...

Kursai, paskaitos prieš vestuves bažnyčioje

QUOTE(Agnutytea @ 2012 04 24, 19:55)
Na bent jau mūsų kunigas sakė, kad ta pažyma galioja pusę metų (t.y. 6 mėn.)  4u.gif

nu jau visai nebesuprantu tu kursu prasmes.. g.gif kaip Astreja sake: "kurso esme, kad jus abu aptartut ir apmastytut diskutuojamus dalykus, pazintut ir suprastut vienas kita geriau"
tai taip iseina kad uz pusmecio jau busim viska pamirse, kad reiks kartot????? doh.gif
man cia labai kvepia pinigeliu melzimu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ankata: 23 spalio 2012 - 18:40
QUOTE(ankata @ 2012 10 23, 17:39)
nu jau visai nebesuprantu tu kursu prasmes.. g.gif  kaip Astreja sake: "kurso esme, kad jus abu aptartut ir apmastytut diskutuojamus dalykus, pazintut ir suprastut vienas kita geriau"
tai taip iseina kad uz pusmecio jau busim viska pamirse, kad reiks kartot????? doh.gif
man cia labai kvepia pinigeliu melzimu  unsure.gif

kiek as zinau, tik ta pazyma is baznycios kurioj krikstyta, kur sako, kad nevedes/netekejus galioja 6 menesius. Kursai man lyg neturi galiojimo laiko? g.gif nes siaip i juos galima eit ir nesiruosiant vestuvem ir po vestuviu jei norisi g.gif
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2012 10 23, 17:39)
nu jau visai nebesuprantu tu kursu prasmes.. g.gif  kaip Astreja sake: "kurso esme, kad jus abu aptartut ir apmastytut diskutuojamus dalykus, pazintut ir suprastut vienas kita geriau"
man cia labai kvepia pinigeliu melzimu  unsure.gif

o 50lt yra pinigeliu melzimas? jug viena kart per gyvenima mokesi...ir cia yra daug? tada pamastyk uz kiek pirksi gerimu vestuvems ir uz kiek torta... smile.gif man keista kad jaunieji isleidzia tukstancius vestuvems o 50lt vadina pinigu melzimu blush2.gif
Jai nesuprantat kursu esmes, ar tada suprantat kam jums eiti tuoktis i baznycia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataka26: 24 spalio 2012 - 07:40
QUOTE(ataka26 @ 2012 10 24, 08:39)
o 50lt yra pinigeliu melzimas? jug viena kart per gyvenima mokesi...ir cia yra daug? tada pamastyk uz kiek pirksi gerimu vestuvems ir uz kiek torta... smile.gif  man keista kad jaunieji isleidzia tukstancius vestuvems o 50lt vadina pinigu melzimu  blush2.gif
Jai nesuprantat kursu esmes, ar tada suprantat kam jums eiti tuoktis i baznycia?

prasau teisingai mane suprasti.
vestuvems gerimus, tortus as galiu pirkti, galiu ir nepirkti, galiu moketi uz juos tiek, kiek isgaliu, noriu. galeciau ir tiesiog nueiti su savo isrinktuoju ir priimti santuokos sakramenta ir tiesiog grizti namo ir be jokiu sventimu ir pan. kitaip tariant, as galiu rinktis. o cia as PRIVALAU eiti ir klausyti tu seminaru. o manes tai niekas net ir neklausia, gal mes patys baige auksciausias psichologijos studijas, patys lankome laisvanoriskai ivairius seminarus seimos planavimo, seimos geroves kurimo ir pan. bet ne. mūsų niekas to net neklausia. mes patys suprantam, kodel norim eiti tuoktis i baznycia. bet ne - mūsų niekas to neklausia... mes PRIVALOME ten eiti ir BŪTINAI SUMOKETI uz suteiktas paslaugas. kitaip - jokiu vedybu baznycioje. va šitas dalykas ir erzina labiausiai. juk ir biblijoje niekur nera parasyta, kad norint priimti santuokos sakramentą, būtina išklausyti kokius tai kursus, už juos sumoketi, oi atsiprasau "paaukoti" privalomą minimalią auką... nieko nenoriu izeisti, bet mano nuomone, jokia čia ne auka, čia tik proga kai kam užsidirbti.
nesakau, kad visiškai nereikia nei vienos paskaitėlės. man būtų geriausiai jei prieš susituokiant vieną vakarą kunigas pasišnekėtų su būsimais jaunaisiais, patartų ir pan. bet ne tai, kad kuriami seimos centrai, visokios "cibės" skaito paskaitas apie ginekologiją (juk niekas manęs net neklausia, gal as pati dirbu ta ginekologe, bet ne - as privalau eiti, klausyti ir susimoketi), ir visokius kitokius bla bla bla.. jei kam reikia, kas nori tai isgirsti - tai valio - tegul ir būna destoma tiems, kas to nori. o cia - niekas neklausia, gali negali - PRIVALAI... todel dauguma ir ziuri, kaip prasmukti kuo greiciau, arba nuėję atsėdi ir tiek.
oi, koks tekstas ilgas gavosi.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2012 10 24, 08:43)
prasau teisingai mane suprasti.
vestuvems gerimus, tortus as galiu pirkti, galiu ir nepirkti, galiu moketi uz juos tiek, kiek isgaliu, noriu. galeciau ir tiesiog nueiti su savo isrinktuoju ir priimti santuokos sakramenta ir tiesiog grizti namo ir be jokiu sventimu ir pan. kitaip tariant, as galiu rinktis. o cia as PRIVALAU eiti ir klausyti tu seminaru. o manes tai niekas net ir neklausia, gal mes patys baige auksciausias psichologijos studijas, patys lankome laisvanoriskai ivairius seminarus seimos planavimo, seimos geroves kurimo ir pan. bet ne. mūsų niekas to net neklausia. mes patys suprantam, kodel norim eiti tuoktis i baznycia. bet ne - mūsų niekas to neklausia... mes PRIVALOME ten eiti ir BŪTINAI SUMOKETI uz suteiktas paslaugas. kitaip - jokiu vedybu baznycioje. va šitas dalykas ir erzina labiausiai. juk ir biblijoje niekur nera parasyta, kad norint priimti santuokos sakramentą, būtina išklausyti kokius tai kursus, už juos sumoketi, oi atsiprasau "paaukoti" privalomą minimalią auką... nieko nenoriu izeisti, bet mano nuomone, jokia čia ne auka, čia tik proga kai kam užsidirbti.
nesakau, kad visiškai nereikia nei vienos paskaitėlės. man būtų geriausiai jei prieš susituokiant vieną vakarą kunigas pasišnekėtų su būsimais jaunaisiais, patartų ir pan. bet ne tai, kad kuriami seimos centrai, visokios "cibės" skaito paskaitas apie ginekologiją (juk niekas manęs net neklausia, gal as pati dirbu ta ginekologe, bet ne - as privalau eiti, klausyti ir susimoketi), ir visokius kitokius bla bla bla.. jei kam reikia, kas nori tai isgirsti - tai valio - tegul ir būna destoma tiems, kas to nori. o cia - niekas neklausia, gali negali - PRIVALAI... todel dauguma ir ziuri, kaip prasmukti kuo greiciau, arba nuėję atsėdi ir tiek.
oi, koks tekstas ilgas gavosi.. blush2.gif

Zinot, jus nueikit ir pasiziurekit, kokie zmones ten kartais susirenka ir suprasit, kodel tie kursai dabar padaryti privalomu.
As sutinku, kad ne visur teorine dalis idomiai pravedama, bet yra ir paskaitu, kurias skaito pats kunigas. Ne viskas taip neidomu ir pilka, pirma nueikite, paskui dalinkites nuomone.
Jei klaustu, ar nori - neeitu niekas, o ypac tie, kurie bent vienu savo smegenu vingiu po kursu pamasto, kas tas do dyvas baznytine santuoka yra.
Atsakyti
Ankata, nereikia taip piktintis 4u.gif mano nuomone nesutampa su viskuo, ka paraset ax.gif juk niekas neliepia baznycioj tuoktis, tai nera PRIVALOMA, gi galima tik zakse smile.gif juolabiau, kai toki nepasitenkinimai baznycia yra reiskiami, kam tada isvis ten eit ax.gif O kaip zakse yra tam tikri reikalavimai, taip ir baznycioj jie yra. Kazkodel niekas nesipiktinam, kad zakse uz popierizma moket reikia...
Tie kursai bando pabrezti santuokos rimtuma, kad tai yra visam gyvenimui ir koki nesklandumai gali iskilt, kaip su jais tvarkytis. Manau leidziant pasirinkti ar eit i tuos kursus ar ne- niekas nesigilintu, kas tai per kursai ir neitu.... Uztai ir padaryta 'privalomais'. Mokestis yra uz zmogaus vedancio ta kursa laika, uz knyga kuria duoda, uz uzduociu knygelias kurias duoda, uz isdavima 'leidimo' tuoktis. Pas mus pirma kursu pamoka kunigas pasake, jei neisgalit susimoket tos sumos, kuri nurdyta- ateikit pas mane, rasim iseiti. Taip, kad jei is meiles be baliaus ir tt tik susirasyt noresit, nes neisgalit sau daugaiu ko leist- baznycia irgi pades, nenulups paskutiniu kojiniu...
Atsakyti
ankata na musu nuomones visiskai skiriasi smile.gif na kiek zmoniu tiek ir nuomoniu smile.gif nors mes buvom ir apsiskaite ir aukstuosius abu pabaige ir i santykiu gerove indeli nesantys smile.gif bet tiek ginekologa, tiek seimos psihologa ir kuniga labai buvo idomu isklausyti ziurint per kinta prizme smile.gif nes jie savo specialybes pateikia per santykius, o ne sausa savo darbo teorija smile.gif cia tik ano nuomone blush2.gif
bet vat buvo ir pas mus tokiu pora kurie jau atejo i kursus 6men besilaukianti panele, aiskino kad viska ir taip jie zino , niekuom nepatenkinti, pastoviai bambejo, kad reikai moket tuos 50lt, ir dar reikalave kad po 2paskaitu jiems pasirasytu uz visas paskaitas doh.gif na keistai keistai atrode, ir tikrai bent jau manes neitikino, kad jiems baznycia kazka reiskia...buvo ir tokiu kurie pasitikrino avo santykius, ypac jaunesnes poros lotuliukas.gif nes diskusiju metu buvo islinde visokiu galu biggrin.gif
aisku ne visuose miestuose kursai vyksta taip kaip turi vykti smile.gif
viskas baigiam sia diskusija 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataka26: 24 spalio 2012 - 10:27
QUOTE(ptashka @ 2012 10 24, 11:20)
Zinot, jus nueikit ir pasiziurekit, kokie zmones ten kartais susirenka ir suprasit, kodel tie kursai dabar padaryti privalomu.
As sutinku, kad ne visur teorine dalis idomiai pravedama, bet yra ir paskaitu, kurias skaito pats kunigas. Ne viskas taip neidomu ir pilka, pirma nueikite, paskui dalinkites nuomone.
Jei klaustu, ar nori - neeitu niekas, o ypac tie, kurie bent vienu savo smegenu vingiu po kursu pamasto, kas tas do dyvas baznytine santuoka yra.

as ir nesakau, kad neidomu ir pilka. tikriausiai didzioji dalis informacijos idomi ir naudinga. manau, jei butu galima pasirinkti, kokius kursus, kiek laiko trunkancius ir pan. be to jei jie butu nemokami, butu galima laisvanoriskai juos lankyti ir uz juos butu tikrai aukojama, kiek kas nori, o ne PRIVALOMAI SUSIMOKAMA, tai ir to pasipriesinimo butu maziau. nemanau, kad baznycia yra taip varganai finansuojama, kad negaletu to daryti. o dabar viskas virsta tokiu prievartiniu pinigu melzimu. Jei esi giliai tikintis, negali tiesiog gyventi susimetes, gimdyti vaikus, nori tuoktis, pasizadeti viens kitam pries dieva. BET, cia papuoli i uzsukta bizniuka - nori tuoktis, mokek pinigelius uz kursus, uz cereminija, uz pazyma tokia, uz pazyma anokia, uz dokumentelius.. ir nera kur dingti... PRIVALAI...

jus pacituokit is biblijos, kurioje vietoje yra rasoma apie tai, kad būtini kursai (mokami!) ir kad santuokos sakramentas yra mokamas.
Papildyta:
QUOTE(-Astreja- @ 2012 10 24, 11:23)
Ankata, nereikia taip piktintis  4u.gif  mano nuomone nesutampa su viskuo, ka paraset  ax.gif  juk niekas neliepia baznycioj tuoktis, tai nera PRIVALOMA, gi galima tik zakse  smile.gif  juolabiau, kai toki nepasitenkinimai baznycia yra reiskiami, kam tada isvis ten eit  ax.gif  O kaip zakse yra tam tikri reikalavimai, taip ir baznycioj jie yra. Kazkodel niekas nesipiktinam, kad zakse uz popierizma moket reikia...
Tie kursai bando pabrezti santuokos rimtuma, kad tai yra visam gyvenimui ir koki nesklandumai gali iskilt, kaip su jais tvarkytis. Manau leidziant pasirinkti ar eit i tuos kursus ar ne- niekas nesigilintu, kas tai per kursai ir neitu.... Uztai ir padaryta 'privalomais'. Mokestis yra uz zmogaus vedancio ta kursa laika, uz knyga kuria duoda, uz uzduociu knygelias kurias duoda, uz isdavima 'leidimo' tuoktis. Pas mus pirma kursu pamoka kunigas pasake, jei neisgalit susimoket tos sumos, kuri nurdyta- ateikit pas mane, rasim iseiti. Taip, kad jei is meiles be baliaus ir tt tik susirasyt noresit, nes neisgalit sau daugaiu ko leist- baznycia irgi pades, nenulups paskutiniu kojiniu...

oi, gal ne taip supratot. tie kursai nesakau, kad yra nenaudingi, nesamoningi ir kaip kitaip. ne. tik del vertimo juos lankyti. ir ta praktika atsirado visai neseniai. mano tevai, seneliai, proseneliai ir t.t. be jokiu kursu ejo i baznycia, tuokesi ir visi gyveno sau be vargo. o dabar nebera galimybes rinktis. noriu as baznycioj tuoktis, bet tas prievartavimas labai piktina smile.gif cia ne išgalėjimo/neišgalėjimo susimokėti klausimas.
baznycia ir zaksas manau visai skirtingos institucijos. kazin kaip reaguotumet, jei reiketu susimoket nustatyta "minimalia" auka, norint ieiti i baznycia, ar klausyti misiu, ar atlikti ispazinti? nemanau, kad tokie dalykai turetu buti apmokestinti. tik laisvanoriskai aukojama. tas pats, manau, ir su santuoka turetu buti.
Papildyta:
QUOTE(ataka26 @ 2012 10 24, 11:24)
ankata n
aisku ne visuose miestuose kursai vyksta taip kaip turi vykti smile.gif
viskas baigiam sia diskusija  4u.gif  biggrin.gif

baigiam drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ankata: 24 spalio 2012 - 10:39
QUOTE(-Astreja- @ 2012 10 23, 20:59)
kiek as zinau, tik ta pazyma is baznycios kurioj krikstyta, kur sako, kad nevedes/netekejus galioja 6 menesius. Kursai man lyg neturi galiojimo laiko?  g.gif  nes siaip i juos galima eit ir nesiruosiant vestuvem ir po vestuviu jei norisi  g.gif

Patys kursu pazymejimai lyg ir be galiojimo datos. Juk einate i kursus jau apsisprende, kur ir kada tuoksites ta data ten i irasote.

QUOTE(ankata @ 2012 10 24, 11:53)
jus pacituokit is biblijos, kurioje vietoje yra rasoma apie tai, kad būtini kursai (mokami!) ir kad santuokos sakramentas yra mokamas.

Uz kursus nereikia moketi, tai yra auka ir kiek galite tiek mokate. Jei jus neturite pinigu, galite lankyti kursus ir taip. Jei tuokiates baznycioje, nepamirskit, kad ten kaip bet kurioje kitoje institucijoje teks susimoketi. Tik kainorastis neparasytas. Populiaresnese baznyciose kaina vasaros metu gali buti arti 1000 litu. Kuo baznycia skiriasi nuo kitu viesu istaigu?
Atsakyti
kiek man kunigas sake, tai pazima apie tavo kriksta, isduota is tam tikros baznycios galioja puse metu, o apie kursus nieko nesake, jug dauguma ir eina i kursus jau data paskyre vestuviu, o ne siaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2012 10 24, 11:07)
Patys kursu pazymejimai lyg ir be galiojimo datos. Juk einate i kursus jau apsisprende, kur ir kada tuoksites ta data ten i irasote.

Na juk buna visais, pvz pas mus grupej buvo viena pora, kuri nezinojo dar nei kada nei kur tuoksis, tiesiog lanke kursus pasiruosimui 4u.gif uztai ir sakau, kad man atrodo kursu lankymo pazyma yra be galiojimo datos ir tik ta kita kriksto pazyma galioja 6 menesius.
Atsakyti
Patvirtinu, pazyma tikrai be galiojimo datos. Vakar savo gavome smile.gif
Atsakyti