QUOTE(skorpee @ 2010 06 28, 18:32)
čia nekalbama apie iš sodros gaunamus pinigus juos mamos užsidirbo ir tikrai jų nusipelnė
apie socialines pašalpas kurias daugiausia,reikėtų mokėti puse metų nes per tiek laiko tikrai galima susirasti darbą manau tokie žmonės vadinami jau tinginiais suprantu 3 mėnesiai reik pašalpos sunku,gal įmonė bankrutavo taip... pusė metų daug,metai jau visiškai
o iš sodros pinigai tikrai mamoms priklauso
apie socialines pašalpas kurias daugiausia,reikėtų mokėti puse metų nes per tiek laiko tikrai galima susirasti darbą manau tokie žmonės vadinami jau tinginiais suprantu 3 mėnesiai reik pašalpos sunku,gal įmonė bankrutavo taip... pusė metų daug,metai jau visiškai
o iš sodros pinigai tikrai mamoms priklauso
o mano situacija tokia, kad man neapsimoka eiti i darba (is minimumo ne kas lieka)
nes reiktu paciai moketi uz mokslus, paciai moketi uz darzeli, uz sildyma ir paskolai dar turi likti, mano darbo vietos nebera, tai siustu dirbti i kita miesto gala (papildomos islaidos kelionei ), aisku jei nebutu kaip kitoms mamytem, kad sugalvotu kokias prastovas pazymeti... man kas menesi is algos liktu: minus 160lt (cia neskaiciuojant nei mokesciu, nei maisto, nei viso kito)
taigi dabar atsisakiau darzelio, trecius metus auginsiu mazyle namuose (nes soc parama didesne, nei minimumas ) ir papildomai nemokamas darzelis (150lt), nemokama stipendija 390lt, nemokamas 3k sildymas...
turint omeny, kad visa tai kompensuojama ir plius mokama kiekvienam seimos nariui po 315lt (315×4=1260lt)
zinokite geriau sedesiu pliuse ir klausysiuos kaip kazkam nepatinka mano pozicija, negu pasmergsiu save ir vaikus badui... skoloms, kurios paskui gali tapti moraliska kilpa....
o del to, kad esu tingine- tai tikrai nesutiksiu, darbo nebijau.....
bet situacija tokia, kad dirbdama uz lietuviska minimuma nebeisitenku i mokescius, kurie vis dideja.... nelikus mano darbo vietai- tureciau dirbti sau nepalankias darbo valandas, nukentetu ne tik seima, bet ir mokslai...
o be to, jei ir dirbciau - vistiek soc parama priklausytu, tik laiko seimai nebutu, nes ne visuose darbuose zmones turi pamainas ir teise pasiimti biuleteni, nors toki dalyka ir numato istatymas....
taigi tiesiog renkuosi man palankesni varianta...
jei kai kam tai atrodo nosies krapstymas, tebunie, bet krapstydama nosi, bent jau vaikus pati sergancius paziuresiu, mokslus baigsiu, o po metu bus matyt.....
nors ir toliau soc parama priklausytu, bet manau 3 metuku vaikai jau pilnai gali lankyti darzelius
tiesiog yra kaip yra, zmogaus teise rinktis savo kelia....
kvaila situacija, bet jei nuo to mano seimai geriau.... as tai ir pasirinksiu, gal bus kas smerks, gal bus kas paskaiciuos ir pritars....