QUOTE(Alvyda @ 2010 06 18, 09:13)
Čia kažkuri esama/būsima mamytė klausė kitos, ar vaikus pagal pašalpas planuoja. Aš drąsiai galiu pasakyti, kad taip, planuoju pagal pašalpos dydį. Todėl, kad gyvenime tenka skaičiuoti. Pvz. pagal dabartinę sistemą tiesiog netekčiau dalies pajamų. Nors ženklios, bet tereikia šiek tiek pasispausti. O pagal naują, mano pašalpos liktų tik susimokėti bankui paskolą ir buto komunalinius. Iš MB gaunamos minimalios algos turėtume prasimaitinti visi keturi. Nematau nieko blogo, jei žmogus planuoja ne tik šeimą, bet ir finansus. Vat todėl ir norisi žinoti, ką valgysi po metų. Jei jau taip blogais bus - galima ir luktelti, sukaupti kažkokį buferinį fondą, kuriuo kompensuoti pajamų sumažėjimą...
kartais gerai planuoti,nes neimanoma isgyventi,bet kas susije su vaiko turejimu,man kazkaip nesiplanuoja
as pvz noriu dabar vaiko,bet esu be darbo....tai kazkiap nezinau,nei neskauda sirdies,kad negauciau pasalpos,nes ir taip jas mazina
isgyvenam trise taip,isgyventume ir keturiese
nu bet cia mano padetis,mano nuomone
QUOTE(murka2008 @ 2010 06 18, 11:10)
tai kad tokios eiles, kad ir i savo rajono darzeli nera sansu patekti. mes eileje stovim nuo gimimo ir esam vos ne 76
pries mus be eiles patenka socialiai remini ir daugiavaikiu seimu vaikai, ir vis persistumiam, tai jei priima po 20 vaiku i metus, mes savo eilessulauksim, kai dukrai reiks i mokykla eiti. tai kas daryt neisivaizduoju. prisiregistruoti galima prie savivaldybes, tada siust i ta darzeli, kur bus vietu, tai gali buti ir uz 20km, ir vezk kaip nori, ir tai retai, kai kitam rajone dar buan vietu, visur didziules eiles
jei tevai dirbantis, tai kam vaika pailkt? auklei, kuriai reikes atiduoti visa savo alga?
pas mus pvz uzrasai vaika savivaldybeje ir pasarai prasyma i koki darzely nori,ir tik savivaldybe sprendzia kada ir kaip pateksi
darzelis neturi balso
tad keista kad gali siusti bet kur,kur vietos yra
nebent kiekveina savivaldybe savaip daro