QUOTE(Lavinja @ 2011 05 25, 13:20)
Pagal mano specialybe tai nei kaune, nei vilniuje, niekur nera nei vieno pasiulymo, o jei mokytis, ir vel is naujo, tai is ko gyventi besimokant, jei mano vaikui siemet jau i prima klase?
Lieka nekvalifikuoti darbai visokie, va, antai valytoja, bet ar valytoja dirba jauna moteris, maza vaika islaikanti?Tik bobele prie pensijos prisidurti eina
As eisu i seniunija prasytis vienkartines pasalpos uz kuria reikes atidirbti, aciudievui, Kaune galima rinktis ka nori dirbti, eisiu i seneliu namus.
O del maisto paketu tai man atsiuncia zinute, kad bus dalinami tada ir tada< si karta labai fainai dave, kondensuoto pieno su cukrumi, ir dribsniu su razinomis, o pyrago misiniai - fantastiski.
O i tokias uzgaulias pastabas kaip Nefertites, as net neatrasineju, neverta kalbetis net, tegu pasiziuri i issivysciusias salis, kiek ten vienisa mama gauna pasalpu, ji cia savo kabinete bruzindama kede uzpakaliu per metus tiek negauna, kiek jos per menesi, ir nieko, tos salys dar nesugriuvo kaip ubagu Lietuva, ir darbo pasiula ten visai kitokia, bet su vaiku iki 12 metu gali visai nedirbt, ar 4 val per diena tiktai
Lieka nekvalifikuoti darbai visokie, va, antai valytoja, bet ar valytoja dirba jauna moteris, maza vaika islaikanti?Tik bobele prie pensijos prisidurti eina
As eisu i seniunija prasytis vienkartines pasalpos uz kuria reikes atidirbti, aciudievui, Kaune galima rinktis ka nori dirbti, eisiu i seneliu namus.
O del maisto paketu tai man atsiuncia zinute, kad bus dalinami tada ir tada< si karta labai fainai dave, kondensuoto pieno su cukrumi, ir dribsniu su razinomis, o pyrago misiniai - fantastiski.
O i tokias uzgaulias pastabas kaip Nefertites, as net neatrasineju, neverta kalbetis net, tegu pasiziuri i issivysciusias salis, kiek ten vienisa mama gauna pasalpu, ji cia savo kabinete bruzindama kede uzpakaliu per metus tiek negauna, kiek jos per menesi, ir nieko, tos salys dar nesugriuvo kaip ubagu Lietuva, ir darbo pasiula ten visai kitokia, bet su vaiku iki 12 metu gali visai nedirbt, ar 4 val per diena tiktai
Ačiū už palaikymą. Na mano specialybė nebloga, na bent jau paklausi, bet... , nes auginame vaikučių ne vieną ir ne du...už kuriuos po 52 litus gauname dar na ir mano alga, bet kas iš to. Graudu, kad vaikui negaliu enciklopedijos nupirkti, nes nelieka pinigų. Enciklopedija daugiau kainuoja, nei vaikas pašalpos gauna. Na taip ir vėl sakys, kam vaikų reikėjo? Keisčiausia, kad prieš 2 metus mes daug ką galėjome leisti, bet kai vyras neteko darbo...sunku. Negali žinoti kokį pagalį likimas laiko tau po kojom.
Visose išsivysčiusiose šalyse vaikam mokami pinigai, o ir bedarbiams nepasiūlo atsikasti žemės, kaip dabar, turi 3 ha žemės- ją ir valgyk, nes nerūpi, nei kuo tu ją išsidirbsi, nei kuo užsėsi. Kaimas dar labiau prasigers. Parsiduos savo kelis hektarus stambiems ūkininkams, kad pašalpas galėtų gauti kaip ir gavo. Na ir kas ir vis tiek mokės tas pašalpas. Tai ar ne geriau, tegu turi tas žemes, tai dar gavę pašalpą paršelį, sėklų, viščiukų nusipirkdavo. O dabar iš ko? Gaila, kad viena tik moteris Lietuvoje kur molį valgo, būtų daugiau-galvos sukt nereikėtų-žemės pavalgei, dar vaikam į lėkštę įdėjai.