Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos

QUOTE(~vintage~ @ 2010 08 11, 09:53)
nezinau, kodel bet matau, kad man paskaiciuota uz pirmus metus 4680 lt - 21 % = ~ 3700 lt, nuo situ 3700 lubu papildomai neatskaiciuoti 10 proc., bet ir taip visumoje gavosi virs 20 proc. sumazinimas  unsure.gif

del antru metu girdejau, kad daug kam nuo lubu paskaiciuota, t.y. 4680*75 proc.- mokesciai, tai i rankas apie 2770 lt

g.gif

NE DAUG KAM, BET VISOM, KIENO VIRSIJA 4u.gif

TAIP, DVIGUBAS SUMAZINIMAS GAUNASI. TAS PATS SU 25 PROC. ATSKAICIUOJA NUO DARBO UZMOKESCIO 25 PROC., JEI VIRSIJA, DAR 25 PROC. JAU NUO LUBU ATIMA.
Atsakyti
Išsiunčiau laišką mamų sambūrio atstovėms, tikiuosi atrašys greitu laiku verysad.gif
Atsakyti
Bet įstatyme parašyta ne nuo lubų, o nuo darbo užmokesčio? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2010 08 11, 09:47)
Sveikos  4u.gif
patarkite kaip pasiziureti EDAS sistemoje kiek paskaiciuota pasalpos?  ax.gif

Po nauju pakeitimu swedbanke nerandu kur paziureti ...
Aciu  4u.gif

https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
4u.gif

QUOTE(~vintage~ @ 2010 08 11, 10:40)
na va, ir nesuprantu, kodel man uz pirmus nuo lubu nepaskaiciuota..

merginos, kaip kitoms su pirmais metai? Nuo lubus skaiciavo 90 proc., ar kitaip? Kaip cia suprasti, vienus metus vienaip skaiciuoja, kitus jau kitaip schmoll.gif

O JUS UZ LIEPOS MENESI ZIURIT?
NES TOKIU ATVEJU TRES NOU LUBU 90 PROC. SKAICIUOT
Atsakyti
QUOTE(supermazute @ 2010 08 11, 11:44)
Išsiunčiau laišką mamų sambūrio atstovėms, tikiuosi atrašys greitu laiku verysad.gif

console.gif
man jau nuo sausio mazejo ir zinojau, kad nuo liepos dar labiau nuskausmins, tai jau susitaukiau, sumazinau islaidas kur galejau, bet kas nieko net neitare, tai tikrai sokas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(supermazute @ 2010 08 11, 10:44)
Išsiunčiau laišką mamų sambūrio atstovėms, tikiuosi atrašys greitu laiku verysad.gif


PACITUOKIT MUMS ATSAKYMA CIA, KAI GAUSIT 4u.gif
QUOTE(ADA @ 2010 08 11, 10:44)
Bet įstatyme parašyta ne nuo lubų, o nuo darbo užmokesčio?  g.gif  doh.gif

ir as ta pati sakiau sodroj. viena pasake: VISKAS CIA GERAI PASKAICIUOTA... Kita isnpektore pasake: as nesuprantu, kodel mamos tyli ir nieko nedaro...
Atsakyti
QUOTE(*ninia* @ 2010 08 11, 11:44)
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
4u.gif
O JUS UZ LIEPOS MENESI ZIURIT?
NES TOKIU ATVEJU TRES NOU LUBU 90 PROC. SKAICIUOT

taip, liepa ziurejau ir rasiau, tai ka matau juodu ant balto, jokiu papildomu - 10 proc. nuo lubu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*ninia* @ 2010 08 11, 08:46)


ir as ta pati sakiau sodroj. viena pasake: VISKAS CIA GERAI PASKAICIUOTA... Kita isnpektore pasake: as nesuprantu, kodel mamos tyli ir nieko nedaro...

o tai kaip jum paskaiciavo? gal galit parasyt suma...ir uz kuriuos metus?
Atsakyti
QUOTE(~vintage~ @ 2010 08 11, 10:45)
console.gif
man jau nuo sausio mazejo ir zinojau, kad nuo liepos dar labiau nuskausmins, tai jau susitaukiau, sumazinau islaidas kur galejau, bet kas nieko net neitare, tai tikrai sokas sad.gif

manau, cia visoms sokas yra, nes niekas nesitikejo.. as irgi susitaikiau su lubom, bet kai pamaciau, kad dar ir nuo lubu atima.... doh.gif
Atsakyti
Laba. 4u.gif As auginu pametinukus pries tai gavau ismokas is sodros uz kiekviena, siandien paziurejau kiek sodra paskaiciavo uz liepa. Negaliu nuo soko atsigauti suma atitinka kaip ismoka vienam vaikui, doh.gif ta prasme uz mergaite nubraukus 100lt kaip ir priklause. Tai kur dingo uz berniuka jam 2m bus tik rugsejo2. Ar kazka praleidau ir pametinukams jie paliko tik 1 didesne ismoka, kaip zadejo padaryti dvynukams ir trynukams? g.gif
Atsakyti
Gavau atsakymą, cituoju ax.gif

Sveiki,

užjaučiame Jus dėl padėties, į kurią įstūmė nuolat kaitaliojami įstatymai. Tarp mūsų, tokių tėvų yra nemažai ir mes tikime, kad laimėsime.
Žinoma, suvokiame, kad čia yra ir politiniai motyvai, kad 100proc. niekas negarantuoja ir kad paskutinę minutę bylos eiga gali pasisukti nenumatyta linkme. Taip pat suvokiame, kad prisiteisus kompensacijas, jas nebūtinai valstybė išmokės artimiausiu metu. Bet esam optimistai ir sakome, kad teisybė turi nugalėti, kad šitaip begėdiškai meluoti ir nesiskaityti su visuomene amoralu.

Siunčiame standartinį laišką apie skundą:

Laba diena,

prieš apsispręsdama, ar norite jungtis prie kolektyvinio skundo, turėtumėte žinoti pagrindinę informaciją susijusią su šiuo procesu:

1. Dalyvauti kolektyviniame skunde dėl mažinimų nuo 07 01 gali TIK TIE ASMENYS, kuriems nuo šios datos mažėjo JAU PASKIRTA motinystės/tėvystės išmoka. T.y. asmenys vaiko priežiūros atostogų turėjo išeiti ir į teritorinius Sodros skyrius dėl motinystės/tėvystės išmokos turėjo kreiptis iki 07 01 datos.

2. Dalyvaujantys kolektyviniame skunde nuo 07 01 gali rinktis vieną iš dviejų advokatų kontorų:

- MTLegal advokatų kontora, kurios paslaugos kainuoja 500Lt + PVM (VISO: 605Lt) nuo žmogaus už visą bylą, kiek jos trukmė besitęstų iki patekimo į Konstitucinį Teismą (KT) ir kiek įdirbio bereikėtų tikslui pasiekti.

- Varul Vilgerts Smaliukas. Jų pasiūlymo finansinė išraiška - 1000Lt + PVM (VISO: 1210Lt) nuo žmogaus už visą bylą, kiek jos trukmė besitęstų iki patekimo į Konstitucinį Teismą (KT) ir kiek įdirbio bereikėtų tikslui pasiekti.
Nagrinėjimas KT nekainuos, nes asmens dalyvavimas ten nereikalingas, taigi ir atstovo nereikia.

Mokėti abiems advokatų kontoroms bus galima per du kartus: pusę sumos pradžioje, prieš prasidedant teisminiams procesams ir pasirašant trišalę sutartį (tarp advokatų kontoros, kiekvieno asmeniškai ir NAMS, kaip trečios šalies), ir bylai po Apylinkės teismo išėjus į Konstitucinį teismą (prognozuojama, kad tai galėtų įvykti maždaug po pusės metų).


Nagrinėjimas KT nekainuos, nes asmens dalyvavimas ten nereikalingas, taigi ir atstovo nereikia.

3. Siekiant išvengti didesnių kaštų - išlaidų advokatams - NAMS apsiėmė organizacinius darbus, taip pat bendravimą su advokatų kontora (advokatams garantavo, kad nebus pavienių asmenų kreipimosi į juos ir jų brangaus laiko trukdymo). Taigi ir konsultacijos dėl šios bylos turėtų vykti per NAMS.

4. Primename: žyminis mokestis kreipiantis į teismą yra 100Lt. nuo asmens.

Į tesimo posėdžius važinėtis nebus būtina, nes interesantus atstovaus advokatai.


Jei apsisprendėte dalyvauti procese:

1. Turėtumėte tapti NAMS nare, nes asociacija teismuose gali atsovauti TIK savo narius (metinis nario mokestis - 25Lt).
Siunčiame Kandidato i narius anketą bei Deklaraciją apie pritarimą NAMS veiklai. Šiuos dokumentus reikėtų užpildyti ir atsiųsti šiuo el.paštu, o pasirašytus (popierinius) variantus perduokite savo skyriaus atstovei http://www.samburis.lt/skyriai.html arba siųskite asociacijos reg.adresu http://www.samburis.lt/kontaktai.html .
Skyriaus atstovė suteiks visą informaciją apie narystę NAMS.

2. Reikėtų užsiregistruoti dėl dalyvavimo procese. Užpildykite iš šiuo el.paštu atsiųskite anketą dėl kolektyvinio skundo (originalo nereikia). Anketos duomenis įtrauksime į savo duomenų bazę ir nuo užregistravimo momento, Jūsų el.paštu periodiškai bus siunčiamos naujienos, susijusios su kolektyviniu skundu - matysite kurioje stadijoje yra Jūsų kolegos, galėsite įsivaizduoti, kaip vyks procesas prisijungus ir Jums.

3. Į teritorinį Sodros skyrių reikės kreiptis tik rugpjūčio pab. - rugsėjį, t.y., po to, kai gausite sumažintą pirmąją išmoką.

4. Rugpjūčio antroje pusėje planuojamas susirinkimas, kurio metu aptarsime bylos subtilybes, strategiją, pasidalinsime patirtimi, atsakysime į Jūsų klausimus.

Dažnai užduodamas klausimas yra:
jei KT priims mamoms palankų išaiškinimą ir teimas priteis kompensacijas, ar tie sprendimai galios visiems tėvams, kuriems buvo neteisėtai sumažinta?
Atsakymas:
tikrai NE! Teismo sprendimas galios tik tiems, kurie kreipiasi į teismus.
kad galiotu visiems, kuriems buvo neteisėtai sumažinta, turi būti priimti atitinkami ĮSTATYMAI Seime. O šis jau nekart parodė savo požiūrį į šeimą.

P.S. iki rugpjūčio vidurio leidžiame sau paatostogauti, todėl atsakymai į laiškus vėluoja. Atsiprašome už nepatogumus.


--

Pagarbiai,

Nacionalinis aktyvių mamų sambūris
Atsakyti
Dabar supratau, kodel uz pirmus metus papildomai nuo lubu neskaiciuoja - 10 proc. Nes:

2. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims iki vaikui sukaks vieni metai perskaičiuojamos ir mokamos 90 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa.


O va kaip skiriasi straipsnis uz antrus metus:

3. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims laikotarpiu nuo vaiko vienų iki dvejų metų perskaičiuojamos ir mokamos 75 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija 75 procentų Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa.
pirmajame punkte nera, kad jei virsyja 90 proc. LRV patvirtintu einamuju metu draudziamu pajamu 4 dydziu suma, o tiesiog parasyta, kad mokama lubos..
zodziu, cia arba klaida kazkuriame is straipsniu, arba samoningai taip noreta padaryti, kad antrais metais daugiau uzdirbusios lektu i darbus doh.gif

tai pirmais metais max. ismoka i rankas ~3710 ltl;
antrais - ~2780 ltl
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~vintage~: 11 rugpjūčio 2010 - 18:12