QUOTE(pikkolo @ 2010 07 01, 21:56)
Aš vis tik esu už tai, kad mažintų motinystes išmokas, bet nemažintų pensijų. Man atrodo, kad yra per daug žiauru sumažinti pensijas žmonėms, kurie dirbo visą gyvenimą ir daugelis jau nebeturi galimybių užsidirbti papildomai pinigėlių. Mamos bent jau yra darbingos (ir tėčiai) ir gali papildomai užsidirbti pinigų. O ką daryti pensininkui, kuriam sveikata nebeleidžia dirbti? gyventi iš tų kelių varganų šimtų? Ir dar mokesčius susimokėti, vaistus pirkti.
as truputeli kitaip noreciau interpretuoti.... manau, kad tiek pensija tiek motinystes ismoka negali buti mazesne uz minimuma.... gal but dabar supyks tie kurie gauna daugiau, bet manau, kad jei mazinti, tai iki tiek, kad pragyventi butu imanoma....
o ne tam ,kad egzistuoti ir megdzioti knygas, kuriose zmones badauja 49 dienas...
QUOTE(Iriska @ 2010 07 02, 12:09)
Zinokit, gal as nesveika, bet nesuprantu kaip galima metinuka atiduoti i darzeli i LIETUVISKA darzeli. Nemanau ,kad kas is musu postsovietiniu aukliu zais su maitinimu, nes maziukai patys nevalgo(jau nekalbu apie darzelini maista metinukams ), keis pampersus daznai, o ne karta per diena, kai vaikas jau nebepaeina.
MAN butu baisu savo maziu atiduoti
MAN butu baisu savo maziu atiduoti
pritariu jusu pasakymui, ne visi vaikai ismoksta vaikscioti ir valgyti iki metu... kaip ir nusitustinti....
jau nekalbu, kad triju metu vaikui darzelyje gali kompleksa ivaryti, net i tualeta vaikas bijo darzeli antro reikaliuko nueiti....
Papildyta:
QUOTE(rainiukas @ 2010 07 02, 09:20)
Nesupratau Priims istatyma, kad reiks gimdyti po metu? Gales ir po dvieju, ir po desimt. Padirbes truputi, nieko tokio. O del gyvenimo is vaiku gimdymo, tai dabar ta tradicija tapo masiska - vaikas dar vezime, o mama jau su pilvu - nes dabar taip patogu. Visais laikais visos zinojo, kad sunku auginti pametinukus. Siu laiku mamo gi bando irodyti, kad nera nieko lengviau
as noreciau truputi su jusu pasakymu nesutikti...
ne visos mamos gimdo viena paskui kita vaika, del gyvenimo is vaiku....
asmeniskai as manau,kad du auginti yra lengviau, nes jie vienas su kitu zaisdami uzauga, vienas kitam padeda, mokantis moko kita... pazaidzia abu sauniai ir smelio dezeje, ko negaleciau pasakyti apie vaikus,kuriu skirtumas virs 7ir daugiau metu- tai as jau vadinu vaiko isnaudojimu ir savo pareigu mazam vaikui uzkrovimu, ne karta teko pastebeti,kaip pirmokai ar antrokai turi priziureti savo broliukus ir sesutes smeliu dezeje po kelias valandas,kai tuo tarpu po mokslu ir pamuoku ruosos, galetu tureti pilnaverte vaikyste...
bet aisku cia mano nuomone.... tik noriu pasakyti,kad vaikai pagimdyti kas du metukai- tikrai nera nieko blogo ar isskaiciavimas.... paprasciausiai mamyte per tuos kelis metus sededama namuose gali baigti papildomus mokslus ir jau paauginusi vaikucius eiti i geresni darba
be to manau,kad cia kiekvienos mamytes reikalas kada jai susilaukti antro ar trecio kudikelio... ir ne mums jas teisti..