QUOTE(pikkolo @ 2010 07 01, 21:56)
Aš vis tik esu už tai, kad mažintų motinystes išmokas, bet nemažintų pensijų. Man atrodo, kad yra per daug žiauru sumažinti pensijas žmonėms, kurie dirbo visą gyvenimą ir daugelis jau nebeturi galimybių užsidirbti papildomai pinigėlių. Mamos bent jau yra darbingos (ir tėčiai) ir gali papildomai užsidirbti pinigų. O ką daryti pensininkui, kuriam sveikata nebeleidžia dirbti? gyventi iš tų kelių varganų šimtų? Ir dar mokesčius susimokėti, vaistus pirkti.
aš asmeniškai manau kad nėra ko lyginti, nors dažnai taip daroma. pensininkai pensijas užsidirbo, o gaunančios pašalpas neretai būna dar neužsidirbusios jų. ir kaip "argumentą" dar verčiasi liežuvis pateiktis "aš turiu vaiką išlaikyt, juos tegul vaikai išlaiko", o kad vaikus turi tėvai išlaikyt mintis neateina. pensininkai gauna išmokas apie kelis kartus mažesnes nei atlyginimas ir nei jie užsidirbo, o va mamos išgirsta apie sumažinimą ir tuos isterijas kelia, įžeidinėja ką netingi ir mano kad tik jos valstybėje gyvena. ot ir ne. situacija taps normalesnė tik kai nustosime žiūrėti savęs ir prisiminsime kad visuomenėje gyvenema, vieni veiksmai įtakoja kitus ir nebus taip, kad pinigai kris iš dangaus ar vieniems bus karpoma, o kiti stebuklingai liks neliečiami