QUOTE(negriuke @ 2010 06 30, 11:32)
O tu nueik į Paramos skyrelį, kur mamos padeda mamoms, tokia Agita jau 5 vaikus turi, niekur niekada nedirbo, o jai jau 29 m. Jau su antru vyru susidėjo, tas irgi tepė slides, išvažiavo į užsienį, tipo uždirbti vaikams pinigų. Jauniausiam dar nėra metukų, todėl ji nieko negali daryti, tik prašyti pašalpų iš valstybės, vaikų tėvų bei mielširdžių žmonių, ir ką? Po metų susiras dar kokį vyruką, dar vaikų prisigimdys, o valstybė juk moka už vaikus, teoriškai ji turėtų gauti dabar 1575 Lt. Dar už vaikus po 52 ir 97 Lt. Ir ji patikėk manim, tikrai neis dirbti, prisidengs vaikais, sunkia vaikyste ir pan. Jei pašalpos būtų mažesnės, tai ji pagalvotų ar jai apsimoka dar vieną vaiką gimdyti... Nes jai tik 29 m. tai 39 m. jau turės 10 vaikų.
Kam reikia turėti tiek vaikų, kad viena negalėtum jo išlaikyti? Aš esu tos nuomonės, kad turi turėti tiek, kiek tu viena be jokios pagalbos pajėgsi užauginti dorais žmonėmis ir paleisti į gyvenimą.
Beje, kas trukdo išvažiuoti su vaikais?
na as apie "vaikeliu fabrikelius" nekalbu, kurie masine gamyba uzsiima...
labai myliu savo vaikus ir vyra ir nenoreciau vieno jo paleisti, kas mane vakarais apkabins.... o kitiems as kazkaip vyrams nepasiruosus, labai noreciau visa gyvenima su vienu nugyventi
o del vaiku, tai isvis planavau tik viena, po tokio vieno daugiau nebesinorejo.... nes ne man namuose sedet ir jais rupintis, labai jau sunkus darbelis pasirode.... bet taip isejo, kad net ir tablete po nesaugiu santykiu nera visagale, o as esu grieztai pries abortus... tai turiu dabar du.... nezinau jei jau santykiauti, tai saugiai, kad paskui netektu zudyti, nes mano sirdis man visa gyvenima paskui skaudetu ir negaleciau sau atleisti...
o isvada tokia, tikrai tos paramos reikalingos, tik i zmogaus dusia neilisi ir nesuzinosi ar jis ja gauna teisetai...
(daug mamyciu ir teveliu kas tris menesius grizineja i lietuva susitvarko soc parama, uzsieni dirba nelegaliai o tas privalomas sveikatos draudimas jiems kaip ir nesvarbu, susimoka is pasalpos ir tiek.... ir dar alga parsiveza...
Papildyta:
QUOTE(Mijos mama @ 2010 06 30, 11:42)
ne visada salygos buna issivezti vaikus.
pati kai buvau isvaziavusi,isvaziavau su dukra,bet....labai jau reikia viska deribti ir pn,o ne visada tai iseina....tad lengviau vaika palikti-ir kiek palieka
o ka,pavydi
jo ten isvis vaiko niekas nepaziures, nebent veztis ,kaip kaikurie daro mama ar kazkokia drauge ar giminaite, kad su vaikais pasedetu ir jais minimumas ir mamai gerai...
o del vaiko vedimo i darzeli ir nieko neveikimo- tai nenusedeciau- moraliskai butu sunku.... nieko neveikti, as su pirmu vaiku,kai sedejau namuose jau po metu stogas vaziuoti pradejo, labai norejau grizti i darba... su antru apsidraudziau iskart- pirma diena isejusi i dekreta istojau mokytis,kad tik nereiktu istisai sedeti namuose, nes naujos pazintys, naujos mintys visada vercia gyvenima suktis greiciau...