Kaip man patinka šita diskusija.
QUOTE(l'eau @ 2010 06 29, 17:16)
nekalbėti neįmanoma. skaitykit kas parašyta - sodros išmoka yra mokama tuo tikslu, kad
kompensuoti negautą atlyginimą,
Aš dar pridėčiau, kad dvigubas atlyginimas, tai juk ir mamai pavalgyti. Jei vaikai du, juk nereikia dviem mamoms pavalgyti, apsirengti. Aš mažinčiau iki 1,5 atlyginimo.
QUOTE(lina07 @ 2010 06 29, 17:28)
o gal kas nors žinote, kada gali buti pervesta soc. pasalpa,
Tik liepos mėnesį. Man atėjo tą pačią dieną kaip ir tau.
QUOTE(mitiene @ 2010 06 29, 18:21)
Tai is kokiu pinigu tada augint tik ka gimusi vaikuti,jei fiziskai negali iskart i darba eit?
Nu aš savo vaiką auginau iš 250 Lt. Vyras uždirbdavo 1500 Lt, ir ką? Pragyvenom 4 asmenų šeima iš tiek. Ir vaikas normalus, ir darželį gavo, ir pinigėlius iki 7 m. Mergaitės, juk dabar klesti nelegalus darbas, negi neužsidirba tie jūsų vyrai? Man logika neišneša, kaip vyrai neturi darbo. Juk jie be mažų vaikų. Blogiausiu atveju galima kelti kvalifikaciją dirbant kokioje nors tau prie širdies įmonėje ir tipo "atliekant" praktiką. (kaip aš darau, dirbu, kad įgaučiau įgūdžių, nors man niekas nemoka, bet užtat paskui kiek gausiu...)
QUOTE(Mijos mama @ 2010 06 29, 18:33)
siulo eiti dirbti uz 600 lt,nu soriukas,bet man neisnesa nei protas,nei noras
gal kad negali gauti soc pasalos tai aisku gali eiti dirbti,bet as kai gaunu,tai man prarasti 300 lt neapsimoka
Tą skirtumą gautumėte iš soc. skyriaus, o l'eau kaip ir sakė, tik patvirtinate teiginį, kad iš pašalpos gyventi geriau.
QUOTE(pikkolo @ 2010 06 29, 20:42)
Vat būtent, kad turėtų būti remiami vaikai, o ne tėvai. O rėmimas turėtų būti toks kokį aprašėte: vaiko pinigai, pakankamai darželių, nemokami pusryčiai ir pan.
O didžiausia bėda ta, kad nėra normalių atlyginimų iš kurių galėtum pasitaupyti pinigėlių bent jau pradžiai vaiko auginimui.
Dėl darželių jau priėmė pataisas, kad bus galima juos lengviau įsteigti, taigi valtybė bent kažką, bet daro. Ir dar, mano dvi pažįstamos ieškojo Vilniuje darželio, visur eilės 100 m., tai nuėjo į savivaldybę, parašė prašymus ir vaikams po 1 sav., atsirado vietos tam pačiam rajone. Taip kad reikia belstis ir bus atidaryta. O aš savo vaiką užregistravau net 5 mėn. į darželį ir jam vietos atsirado.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 06 29, 23:10)
As cia ziuriu,kad pries pasalpas tie,kurie dar neturi vaiku.Palaukit mielosios,kai turesit jus vaiku ir gaudinesit po 500 lt/men,patys begsit prasyt paramos,nes negalesit islaikyt nei buto,nei vaiku....tada gal suprasyt kokias nesamones rasot.
Man labai idomu,ar jus ismaitintumet ir islaikytumet vaika uz 97 lt/men!?
Dar prieš pašalpas tos, kurios neužsidirbo, kad gautų daugiau negu 97 Lt. Ir ką, išgyvenom. Juk vaikus reikia gimdyti, jei žinai, kad galėsi pasirūpinti jo ateitimi, juk ir tėtis yra, ir jis turi išlaikyti vaiką, jei ne, yra GVIF. Aš gyvenu tokiu posakiu, kad nėra tokio kalno, kurio neįveiktų atkaklumas.