Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 06 17, 00:25)
Sveika... Nd Gerai...
Smagu, kad patiko...  ax.gif

Pirmoje labai gera emocija... JB vertimas nelabai patinka... Pilkoka.... taip pat pirmoje gal kiek daugiau erdes noretusi.... bet siaip emocija atperka tuos trukumus... tik su jb siulyciau pazaisti...
antroji jau nelabai man... norisi kitokio kadravimo... seseliai riskus irgi nieko gero nepriduoda... jb taip pat nepatinka.... 4u.gif

Ačiū už pastabas 4u.gif teks padirbet su JB kaip ir su visu kitu biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Labai reikia greito atsakymo.
Fotografavau gėlių žiedus makro rėžimu, spalvos gan intensyvios ir norėčiau, kad jos neišsikraipytų , ir išliktų tokios pat popierinėse nuotraukose. Ar prieš nešant daryt nuotraukas reikia pakeisti RGB spalvas į CMYK? Niekada nekeisdavau,bet gavau tokį patarimą, tai mąstau ar tikrai tai padėtų g.gif

Ir dar vienas klausimas 4u.gif Nuotraukos RAW formatu, taigi labai didelės (105cm , 65cm) ir bijau, kad vėl "nenukarpytų" kraštų. Kiek mažint, kad nenukentėtų nuotraukos kokybė ir atspausdintų nuotrauką jos "neapkarpant" ?
Iš anksto dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Kadangi ant nosies mėnesio trukmės kelionė, norėjau paskaityti apie kelionių fotografiją. Gal kas žino kokių gerų nuorodų (gali būti ir angliškai ar vokiškai)? Internete pilna visko, bet gal kas kokių 'patikrintų' šaltinių žino? Pirmoje žinutėje esanti nuoroda nebeveikia (ir ne ji viena) unsure.gif

Ir dar norėjau pasiteirauti dėl poliarizuojančio filtro. Ar jis tikrai toks stebuklingas? Kaip dažnai jį naudoti? Nuolat ar tik tam tikromis aplinkybėmis? Kokiomis? Ar verta pirkti brangų ir kokybišką filtrą? Vieni sako, kad tiks ir pigiausias poliarizuojantis, kiti sako, kad pigesnio nei 150 eurų pirkti neverta... unsure.gif

QUOTE(Alexso @ 2010 06 16, 18:56)
Man patiko ančių šeimynėlė.  Tik aš norėčiau truputį ryškiau tėčio ir lelijų. Na ir apačios pamažinčiau, o kadruojant norėtūsi tėtį daugiau į centrą patraukti, o mamytė su savo ančiukais keliautų truputį į dešinę pusę ir žemėliau.
Aš dažniausiai "parsinešu apie 300 kadrų, o iš jų nieko gero neišrenku. blink.gif Taigi manau, kad reikia mažiau daryti, o prieš tai gerai pagalvoti ko nori. mirksiukas.gif Bandysiu kažkaip mažinti su kiekiais.

Ačiū už komentarą 4u.gif
O dėl kadrų kiekio... Na 300 aš nepadarau, daugiausiai 100. Kai pamatau patinkantį objektą ar situaciją, visų pirma padarau 2 - 3 nuotraukas su skirtingu WB, tada jas palyginu ir padarau su pasirintu WB 2 - 3 nuotraukas su skirtinga diafragma, nuotraukas vėl palyginu. Tuomet padarau dar kelias nuotraukas kitais kampais, tiesiog pabandymui, kaip ta pats kadras atrodo žiūrint iš kitur. Taip tas kiekis ir susidaro. Kadangi kamera teturiu mėnesį - ramiai sau iš pradžių bandausi nustatymus ir nesuku sau galvos kol fotografuoju 4u.gif
O va kai jau prie kompiuterio vėliau prisėdu, tada ir atsirenku ir pasikometuoju sau viską. Kažkaip kitus nedrasu kritikuoti, o save tai negaila, tik va, nežinau, ar bent jau į tą pusę tie mano komentarai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 15, 13:38)
Tik nesupyk už tokius mano komentarus. Žinau, kad daug kas nieko nenorės rašyti, nes nenorės ko nors ne taip pasakyti.

Oj kritikos atžvilgiu nesu jautruolė. Dedu nuotraukas dėl spyrio, kad neužsisėdėčiau vienoj vietoj. Tad drąsiai kritikuotikte smile.gif

Ačiū už komentarus 4u.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 06 15, 20:43)
Na saunuole, kad tiek daug fotkini... is siu tavo pateiktu tai 2-4 geriausios... pirma per daug nukarpyta ir formatas man nepatinka... be to kai pamaciau spalvota tai ji man daug labiau patiko... Trecioje mergina kiek suspausta, bet vistiek ziurisi.... o ketvirtoje tai labai grazus kompoziciskas trikampis smile.gif... gal vien del to i ja smagu ziureti... nes siaip nu nieko ten tokio kabinancio ir nera.. paskutines dvi man nea...

Ačiū už kritiką 4u.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 16, 18:08)
o pirma man patinka, nors ir kadravimas keistas smile.gif man jis cia kazkaip tinka smile.gif kas labiausiai nepatinka, kad apie kuna eina lyg balta juostele. ka cia pridarei?smile.gif

Oj aš ten pasistengiau biggrin.gif Per daug "užsharpenau" blush2.gif Su fokusu problemos buvo. Vėjuota ir apsiniaukusi diena pasitaikė, tai sujudėdavo vis blush2.gif

Man jos visos gerai žiūrisi tik matau jog erdvės trūksta.
O va vakar kai fotografavau tai per daug erdvės pridariau doh.gif Koreguojant reiks karpyti blush2.gif

Green_tea, man ančių šeimynėlė patiko. Jau viską pasakė, kaip galima būtų taisyti, tai nesikartosiu wink.gif

Meda22, patiko pirmos emocija 4u.gif
Žiūriu daug kas panašaus amžiaus vaikučius turi smile.gif mano vyresnėlis irgi 2008.10 gimė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 14, 22:06)
Gal kuo galiu pagerinti šį JB variantą. g.gif
user posted image

Būtų įdomu pamatyti spalvotą variantą wink.gif 4u.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 06 15, 21:43)
Beje dekui visoms uz komentarus ir pastabas...  4u.gif  Be jusu tikriausiai nebuciau tiek ismokus.... thumbup.gif

Pirmoje, man šiek tiek kliūna, kad mamos ranka nukirsta. Na ir aišku, tos "***ės" geriau nebūtų.
Antra labai švelni - tik fone esančių kojyčių galėtų nesimatyti, kad visas dėmesys būtų į snaudžiantį berniuką bei jo rankeles. Bet čia tikriausiai iš arčiau reikėjo fotografuoti. Šauni fotosesija bei šaunios nuotraukos 4u.gif Daug dar ko reiktų iš tavęs pasimokinti.

QUOTE(meda22 @ 2010 06 16, 17:46)

ND gerai wink.gif.

QUOTE(green_tea @ 2010 06 16, 18:51)
Ančių šeimyna

Patinka Ančių šeimynėlė, aišku fonas galėtų būti ne toks margas. Dar šiek tiek apačios kirpčiau wink.gif. 4u.gif

QUOTE(zappy @ 2010 06 17, 01:16)
Labas rytas.
Labai reikia greito atsakymo.

Ir dar vienas klausimas  4u.gif  Nuotraukos RAW formatu, taigi labai didelės (105cm , 65cm) ir bijau, kad vėl "nenukarpytų" kraštų. Kiek mažint, kad nenukentėtų nuotraukos kokybė ir atspausdintų nuotrauką jos "neapkarpant" ?
Iš anksto dėkoju už atsakymą  4u.gif

Šiaip dėl CMYK - tai priešingas rezultatas gali būti nei tu tikiesi. smile.gif Nesu ekspertė toje srityje, bet prisiskaičius internete pabandžiau su CMYK nueiti ir pasidaryti nuotraukas, man tų nuotraukų net neatidarė, o jei atidarė - spalvos tikrai neorginalios buvo. Padariu eiti į normalią fotolabaratoriją ir pasakyti man reikia to ir to, gal galit pasižiūrėti ir padaryti. Vienos visada pakoreguoja nuotraukas prieš darydamos, kitos pakoreguoja tik pagal užsakymą. biggrin.gif Ir t.t.

Mano kelios(bet tikriausiai visoms jau matytos):
user posted image
V raidė:
user posted image

Sorry, kad komentuoju taip šykčiai 4u.gif Mačiau kitos merginos pakomentavo, tai tiesiog nenoriu to pačio kartoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 17 birželio 2010 - 10:23
QUOTE(green_tea @ 2010 06 16, 16:51)

Pažabotas vanduo

O man si atrodo idomi ax.gif gal reiktu skirtingu kampu paieskoti ax.gif
ir atvirksciai visom anciu seimynele nors ir kokybiska, bet neidomi (man) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 06 17, 11:20)
O man si atrodo idomi  ax.gif gal reiktu skirtingu kampu paieskoti  ax.gif
ir atvirksciai visom anciu seimynele nors ir kokybiska, bet neidomi (man)  ax.gif

Pritariu Rico, kad vanduo atrodo įdomiai, tik gal reikėtų pažaisti su vandens srovės piešiamiais raštais wink.gif.
Atsakyti
Laba. Idedu viena foto...Ji man labai patinka,tik del spalvos nesu tikra g.gif ,labai sunku kazka islaust,nes saule labai apsviete ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 06 17, 09:17)
Būtų įdomu pamatyti spalvotą variantą wink.gif  4u.gif

Mano kelios(bet tikriausiai visoms jau matytos):

Keliu spalvotą variantą, tik aš jį pašviesinau, pakankamai namie tamsu buvo. Dėl ryškumo - lavinu akį, neveikia automatika, dirbu tik rankiniu. O kai tamsu būna, tada ir sunkiausia. Ypač su judančiais vaikais. lotuliukas.gif
user posted image

Tavo pirmoji nuotrauka kompoziciškai super. 4u.gif Tik man kažko tai per daug išplaukimo ir tų burbulo taškų.
V raidė super. 4u.gif

QUOTE(zana33 @ 2010 06 17, 11:47)
Laba. Idedu viena foto...Ji man labai patinka,tik del spalvos nesu tikra g.gif ,labai sunku kazka islaust,nes saule labai apsviete ax.gif

Per daug saulės apšviesta viena pusė, plius trūksta erdvės. Bet čia kontrasto daug dėjai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 17, 10:59)

Per daug saulės apšviesta viena pusė, plius trūksta erdvės. Bet čia kontrasto daug dėjai? g.gif

Ne,nedaug,per viena zingsniuka smile.gif .Tik pasviesinau,nes tamsi buvo g.gif
Atsakyti
_Meadow_, ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Gal parekomenduotumėte kur galėčiau paskelbti skelbimą apie parduodamą fototechniką? smile.gif
Atsakyti