Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Saddiqah @ 2010 06 14, 17:49)
Gal ir geras patarimas, bet kad į kokį šuns kakį bijau įgult lotuliukas.gif  doh.gif jau ir taip įmynus toj pievoj buvau... blush2.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

cia kaip mum per kursus sake - mamos jei norit graziu nuotrauku su vaikais ismokit krist ant keliu, gult ir is apacios fotografuot smile.gif as keliais daug ka isvaikstau, pasiteisinimo tam ner smile.gif

Akasha tavo antra buitine fotke super, o as pili ne su statyvu fotkinau, bet ant suoliuko dejau fotika.
Atsakyti
ir aš šliaužioju, guliu ant žemės klecką savo fotografuodama... visi keliai purvini pastoviai lotuliukas.gif
Atsakyti
Praėjo šiek tiek galvos skausmas, lyg ir geriau susidraugavau su Lightroom'u.
Man patinka nuotaika šioj nuotraukoj. wub.gif
Gal kuo galiu pagerinti šį JB variantą. g.gif
user posted image
Atsakyti
Vijja, faina sraige.

Akasha, is studijinu man pirmos dvi megstamiausios , o is buitiaku antra ir paskutine. Labai gerai tau sekas, saunuole 4u.gif .

QUOTE(Saddiqah @ 2010 06 14, 16:49)
Gal ir geras patarimas, bet kad į kokį šuns kakį bijau įgult lotuliukas.gif  doh.gif jau ir taip įmynus toj pievoj buvau... blush2.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Na, bet jei islipi is kakio su liuks foto, tai nebe taip ir pikta, kad i ji ilipai biggrin.gif mirksiukas.gif kartais verta... visko pasitaiko... bet juk ne kiekviena kart 4u.gif O siaip tikrai labai grazuole mergaite, galimetu graziu foto prigaudyt. Toj nuotraukoj kur ji ir rankos, man gal virdaus truksta siek tiek, be to truksta cinkelio, momento, rysio tarp ju, nes dabar kai ziuriu matau tiesiog rankas ir mergaite. Lenga, man cia komentuoti, zinant kaip nelengva yra fotografuoti vaikus. Pati labai daug "tu" momentu nespeju tiesiog pagaut smile.gif .

Egipta, pirmoms dviems geltonoms gelytems man kakzaip noretus didesnio ryskumo, ne tik i viena ziedeli 4u.gif .

Zana, patinka nuotraukose emocija, bet dar reiktu su j/b vertimu pasizaisti ir patobulinti mirksiukas.gif .

Alexso, mielos, tvarkingos vaikuciu foto, man gal kontasto daugoka, bet cia jau skonio reikalas mirksiukas.gif .

Gaila, nieko neturiu pati ka parodyti, nes apart savo vaiku neturiu ka daugiau fotografuoti unsure.gif .
Atsakyti
o kokia dabar tema? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 06 14, 11:14)

Na keliu dar keleta kadru...  Del pirmuju tai negaliu apsispresti, kuri smagesne... tai keliu abi...

pirma antra tai gėris. NEžinau kuri labiau patinka, abi turi savo žavesio. Lig ir skruostukas vienas padegęs, bet monitorium nepasitikiu, taui garsiai nešūkausiu.
Trečia miela. Nežinau ką patarti dėl apdirbimo. Super įvaldžius photoshopą galima matyt patvarkyti. Pati tai nerizikuočiau, nes garantuotai tiek mamos tiek vaikučio kaklus išdeginčiau betvarkydama.
Paskutinė man nelabai. Lig ir high key turėtų būti, bet na nelabai veikia man asm.
Šiaip šaunuolė tu. Dar parodyk smile.gif
Atsakyti
Gal galit pagelbėti? g.gif Labai labai reikia Ligthroom 2 rakto (KEY). Bandymo laikotarpis jau eina į pabaigą, norėčiau bandyti dar ilgiau. biggrin.gif
Atsakyti
Alexo, man tas JB visai gražiai žiūrisi. Patinka toks kontrastas.

Keliu ir aš kritikai kelias.

Šitos kadravimas man patinka, tik gal norėtūsi šiek tiek erdvės viršuje.
user posted image

Panaši, tik kairės daugiau ir spalvota. Kliūna modelio pilvukas, bet koreguojant nenatūraliai atrodo.
user posted image

Šita man patinka, tas 'zigzagas' per visą foto. Na ir spalva man gerai žiūrisi. Irgi viršaus norėtūsi, na bet nėra.
user posted image

Šitoj šiek tiek kojų daugiau gal reiktų ir mažiau akmens priekyje g.gif
user posted image
Papildyta:
Šita be galvų man visai įdomi, su paslaptimi tokia, tik nesu tikra dėl spalvų ir apačios g.gif
user posted image

Šita man irgi įdomi, tik dėl fokuso nesu tikra. Reiktų perfotografuoti g.gif
user posted image
Papildyta:
Badžiau su 50tuku fotkinti, tai rezultatas - nukapotos galūnės smile.gif
Ir kopečių norėjosi labai smile.gif aš kai pati žema tai erzino kad 'zoomo' nėra biggrin.gif
Papildyta:
Akashos vaikiuko fotosesijoje tai man labiau 'studijinės' patiko. Pirmoji labai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 15 birželio 2010 - 12:58
QUOTE(airv @ 2010 06 15, 11:54)
Alexo, man tas JB visai gražiai žiūrisi. Patinka toks kontrastas.

Keliu ir aš kritikai kelias.

Ačiū už kontrastą. 4u.gif Šiandien man jau norisi šiek tiek šviesiau, vakar vėlai vakare dariau, tai kitaip atrodė. biggrin.gif
Tavo pirmoji man nelabai, per daug visko nukirpta. smile.gif
Antra man geriausia spalvų atžvilgiu ir kompozicijos. Patiko tos malkos, su jom daug geriau žiūrisi. Fonas už modelio, manau, turėtų daugiau būti išplaukęs, nes jis ten nieko nereiškia. Modelio gražios kojos, bet dar reikėtų prašyti, kad labiau išsitiestų, tada ir pilvukas nekliūtų. mirksiukas.gif
Trečia būtų su karadvimu gerai ir įdomu, bet vėl gi tas namas fone turėtų išplaukti, dabar akis tiesiog laksto nuo modelio prie to neryškaus namelio. Spalvos man per žalios-mėlynos. Spalviniu variantu labiau patinka antra nuotrauka.
Žmonės be galvų nelabai, be to ta rozetė už jų nereikalinga. Reikėtų manau kažką kitą su kūnu pagalvoti. mirksiukas.gif
Paskutinė irgi nelabai, ten labai akis kliūna už vyro pilvuko... biggrin.gif
Tik nesupyk už tokius mano komentarus. Žinau, kad daug kas nieko nenorės rašyti, nes nenorės ko nors ne taip pasakyti. Bet mane irgi kamuoja panašios mintys, kaip ir tave. Aš mieliau rodau klaidas, kad žinočiau, kaip jas taisyti, t.y. tiksliau, kaip jų ateity nedaryti. mirksiukas.gif tongue.gif
Bandyk vis ir nebijok klysti (čia mano asmeninis patarimas). Mokintis, kai sulauki kritikos, yra naudingiau 4u.gif
Atsakyti
Kad nebūtų nuobodu, keliu iš archyvo. Nuotraukos buvo spalvotos, tiesiog norėjau pažiūrėti, kaip atrodo JB. Tik nepagailėkit kritikos, komentuokit!!! biggrin.gif ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Maciau, kad diskutavot apie zaibus. Labai idomu buvo pasiskaityti straipsniuka apie tai. Ir kaip tik imetu savo pirmaji zaiba, galiu pasakyti kad sunku ir daug kantrybes reikalauja. O dar kai be trikojo tai is vis, matosi kad viskas susilieje. doh.gif Taciau butu smagu sulaukti jusu komentaru, o gal but ir jus esate megine iamzinti panasias gamtos stichijas. smile.gif Kaip sekesi? Pasidalinkite patirtimi.

Dekui uz komentarus.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 15 birželio 2010 - 16:30
bandau grisht pas jus, nezinau kas man uzejo, bet ishvis nefotografuoju, kiekviena savaitgali kazhka veikiu, bet tokio, kad fotografuoti neiseina. o dabar ishvis abydna, ant biletenio sedziu blink.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 06 13, 12:59)
Skanaus sekmadienio ryto biggrin.gif, supratau kad neturiu tinkamų lėkštučių maisto fotografavimui, eisiu ieškot.  lotuliukas.gif

super skanus kadras. bet man jis zaliuoja (na pasirinkciau gal kitoki spalvu sprendima). visa kita super. na jei dar stalo krashtas lygus butu bigsmile.gif
QUOTE(vijja @ 2010 06 13, 17:07)
as Akashos sraigiu grazuoliu prisiziurejus,kazkada irgi pakankinau smile.gif

o! kaip gaivu ir spalvota! man patinka. labai labai.
QUOTE(Noctua @ 2010 06 13, 22:52)
idedu ir as "is braskiu gyvenimo...".

o man visai nieko. tik siek tiek erdves daugiau noretusi, kvadratas man cia netinka.
QUOTE(Akasha @ 2010 06 13, 23:16)
Keliu ir as keleta nuotraukyciu is sviezios mazylio fotosesijos... Veliau gal ikelsiu siek tiek buitiskesniu...

pirmoji tobula, gal kiek daugiau kontrasto uzdeciau. antroji irgi patinka. idomus spalvu sprendimas, bet kai reikalas su kudikiais - as uz naturaluma. paskutines dvi - kazhko nelabai.
QUOTE(Forgete @ 2010 06 14, 09:27)
sveikos, teko atostogauti savaitele. vienas kadras is atostogu  rolleyes.gif

nuostabu! italija..?

Atsakyti