Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(dangerele @ 2010 07 26, 11:16)
Super, as pati uzvakar bandziau pilnati fotkinti. bet man tik baltas taskiukas gavosi. Ir tas pats isdeges... as tave graziai ir konrutrai matosi menulio ir galima iziureti rasta... Ir tas geltonumas labai graziai atrodo. smile.gif Zodziu man labai patinka.
Tikriausiai be stovo neisivertei, koki objektyva naudojai?

Fotografavau labai buitiškom aplinkybėm biggrin.gif kadangi ne namie buvau, tai nieko savo neturėjau: stovo nebuvo, tai fotiką tiesiog į balkono kraštą buvau atrėmus. O objektyvas irgi toli gražu neypatingas Tamron 70-300 mm f 4-5.6... Na, bet kas tuo metu po ranka buvo, tuo ir naudojausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 25, 18:59)
o fotke man tavo fainiausia trecia. ir aiski, ir pasaliniu triksdziu nematau smile.gif nu tikrai patinka smile.gif pirmose dviejose truksta to ryskumo ant glaisto. ar tas glaistas ne toks viliojantis.. baltesnio norisi smile.gif ir tie keli juoduliukai trukdo, jei jau norima skanaus vaizdo smile.gif

Kokios pastabos taiklios, kai neperskiaciau - tai bendras ispudis buvo nuostabios nuotraukos!!! Nemaciau jokiu juoduliuku anei glaisto nebalto biggrin.gif Vat ka reiskia islavinta akis ax.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 07 26, 09:07)
"Vienatve" specialiai blurinau ir tamsinau.Sviesi ir ryski nuotrauka nebutu "vienatve", mano nuomone.Aciu uz pastabas:)

Tada jau reikejo juoda balta geriau - mano neprofesionalus patarimas toks biggrin.gif

As dar su klausimu, svarstau isigyti 50-tuka, savo canonui 550D. Labi noreciau patarimu is patirties, ar labai skiriasi Canon EF 50mm f/1.4 USM ir Canon EF 50mm f/1.8 II Nes atsiliepimu labai ivairiu radau internete..... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 07 26, 02:00)

Kazkaip truputi ryskumo truksta... Kadravimas irgi gana keistas....

QUOTE(Stiklinė @ 2010 07 26, 10:16)
Akasha paskutinis keksiukas  wub.gif  fantastiškas  thumbup.gif

Dekui smile.gif Malonu girdeti...

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 07 26, 10:22)
Patiko tiek keksiukai, tiek jų naikinimo aparatas. smile.gif O kas užkliuvo - pirmoje nuotraukoje matosi kad kažkas daryta su fono spalvų susijungimo linija, deja - tik vienoje pusėje(kairėje), todėl susidaro kreivoko horizonto įspūdis wink.gif. Tas pats ir su antra nuotrauka. Dėl kompozicijos - norėtųsi pilno kaspinėlio smile.gif. Na man trūksta galų. Trečia geriausia iš keksiukų wink.gif.

Keksiukų naikinimo aparatas patinka, biggrin.gif visai nieko dar būtų pilną lėkštę prieš mergaitę su keksiukais matyt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif wink.gif

Dekui Meadow uz pastabas... Su fono linija niko nedaryta, tiesiog tai buvo gana ploni lapai ir padejus keksiuka, gavosi sioks toks ilinkimas... be to del kaspino nesimetriskai padeti irgi susirado toks ispudis.. kazkaip nepagalvojau su PS patiesinti...

QUOTE(dangerele @ 2010 07 26, 10:41)
Sveiki, turiu pagaliau ir as ka parodyt.
Pirmasis portretu bandymas. Butu idomu isgirsti pastabeles.
p.s. nuotraukos orginalios, nekarpytos nekoreguotos.

Portretukai labai vyke.... Saunuole 4u.gif Pirmoje, gal kiek kadruote keisciau, nes virsuje ta erve visai neinformatyvi ir jos daugoka, mano akiai... Antra irgi galejai, kiek auksciau mergina pastumt ir alkune butu nenusikirtus.. bet visumoje labai liuks...

Smile, menuli gerai pagavai, bet tas geltonumas, tai mane nervina ax.gif cia jau del WB neteisingo kaip suprantu. Ant kiek mm buvai nustacius objektyva? Noretusi kiek didesnio to menulio.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 26, 12:14)
Smile, menuli gerai pagavai, bet tas geltonumas, tai mane nervina ax.gif  cia jau del WB neteisingo kaip suprantu. Ant kiek mm buvai nustacius objektyva? Noretusi kiek didesnio to menulio....  blush2.gif

Rimtai, juk WB tai ir pamiršau nustatyt doh.gif ot galva... doh.gif
O didesnio mėnulio nelabai pavyktų išgaut.. šitoj foto ant 271 mm buvo nustatyta (max - 300 mm) Va turėti kokį 400 ar 500 mm objektyvą būtų super, tada jau ir mėnulio tekstūrą patyrinėčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2010 07 26, 11:02)
Sveikos smile.gif Iš paskutinių įdėtų foto labai labai patiko Maggie skrydis jb ir Akasha keksiukų trečia foto  thumbup.gif 

O aš vieną savaitgalio naktį bandžiau mėnulį fotografuot.. Rezultatas toks ax.gif

user posted image

gražus mėnulis...pataisius wb būtų visai puiku smile.gif ir dar norėtųsi, kad jis būtų auksinių pjūvių susikirtimo taške..nes db šiek tiek perdaug įkištas kampan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2010 07 26, 12:54)
gražus mėnulis...pataisius wb būtų visai puiku smile.gif ir dar norėtųsi, kad jis būtų auksinių pjūvių susikirtimo taške..nes db šiek tiek perdaug įkištas kampan smile.gif

Kadangi pilnatis dar visą savaitę bus, tai eisiu taisyt klaidas... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 26, 11:14)
Kazkaip truputi ryskumo truksta... Kadravimas irgi gana keistas....

O kodel keistas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 07 26, 14:03)
O kodel keistas? biggrin.gif

Ne tiek kadravimas, kiek nuotrauku formatas keistas... O pats kadravimas irgi abu portretukai centruoti...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 26, 13:14)
Ne tiek kadravimas, kiek nuotrauku formatas keistas... O pats kadravimas irgi abu portretukai centruoti...

Uhu, aciu smile.gif

Beviltiska as netikele biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 07 26, 02:00)

nei viena nepatinka. nors pirmoj ir yra nuotaika, bet ja nepasinaudota. kokybes trukumas, norisi fokuso i akis. o dabar demesys krypsta i nuspausta ranka.
Papildyta:
QUOTE(dangerele @ 2010 07 26, 10:41)
Sveiki, turiu pagaliau ir as ka parodyt.

antra man labai. tokios pastelines spalvos ir prie ju raudoni naguciai ir zydros akys man labai gerai ziurisi smile.gif pirma irgi nieko, bet abiejose labai trukdo rankine.. nu visai jos cia nereik
Atsakyti
Alabama, foto "vienatvė" man pati idėja patiko, emocija dar iki galo neatskleista, bet minčių kyla į ją žiūrint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 26, 14:04)

Aciu.

QUOTE(airv @ 2010 07 26, 14:13)
Alabama, foto "vienatvė" man pati idėja patiko, emocija dar iki galo neatskleista, bet minčių kyla į ją žiūrint smile.gif

Nors vienas geras zodis smile.gif Aciu.
Atsakyti