Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2010 07 23, 22:04)

Man kazkiap si nuotrauka dalija vaizda i dvi skiringas puses....nera bendrumo, gal stikline kitu kampu reikejo bandyt fotkint g.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 24, 07:15)
prie All sizes issirink Medium ir kelk jos nuoroda.

Boruze man labai grazi. rysku, akytes spindi. gal del tu geliu abejociau smile.gif kazkaip man jos cia nepatinka. gal kitokios rusies reiktu biggrin.gif

Aciu, dabar zinosiu kaip didesnes nuotraukas ikleti 4u.gif
Gali but, del tu geliu, bet jau kokios buvo namie-tokios suejo biggrin.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 07 24, 09:21)
ryskumas geras, taciau fotografavimo kampas man nepatinka... vaikucius reiketu stengtis fotografuoti is ju akiu lygio, galbut tada ir tos gelytes nebutu patekusios i kadra.... Jos cia labai iskrenta is konteksto...
Vyruko portretas, net nezinau... man asmeniskai maiso isdegusio dangaus plemai, o pats veidas gana pilkokas... Bet siaip visai neblogai susitvarkei.... dar truputeli praktikos ir bus jau gerai wink.gif

Mhmjo... dabar ziuriu, tikrai galetu tu geliu ir nebuti, nelabai jos cia derinas g.gif
Labai dekoju uz komentarus, bent zinosiu kad jau nesu visai beviltiska, o tai uzdega tolimesniems bandymams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 24, 10:21)
Juosta tai liuks  thumbup.gif  Mane pacia traukia juosta, bet jauciu, kad iki jos dar truputeli paaugti reikia smile.gif
Pirmoj su juosta, tai fokusas truputi nusokes atrodo... O antra tai labai man patiko...

Pas mane pries tai buvo canon 450d..... O man tai del optikos 50uztenka daugeliu atveju... zinoma, kartais pritruksta platesnio kampo... Taiva tolesniuose planuose svajoju apie platesni kampa ir macro... manau, kad tada jau man bus gana smile.gif

Juosta tikrai gėris. Su fokusu gan sudėtinga, nes pas mane Zenitas - visiškas malualas. Ir f 2 buvo. Na, pirma juosta. Dabar jau aišku, kad iš toliau diafragmą priverti reikėtų, nes kitaip fokusą sunku pagauti. Bet iš kitos pusės antras planas nebus toks gražus. Na, reikia elsperimentuoti, bandyti ir atrasti.

Canon 450D tai man schmoll.gif Mažiukas, rankoj nesilaiko biggrin.gif O 40D, 50D jau visai kitas reikalas. Prie Canono turiu 50'tuką f 1.8, 100 mm f 2.8 macro ir 17-40 mm f 4. Dabar jau trūksta 70-200 f 2.8 ir 24-70 f 2.8. Kaži eit banką plėšt hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 24 liepos 2010 - 10:54
kiek gražių foto... bigsmile.gif visom besistengiančiom tikrai po patį didžiausią balionėlį... 4u.gif
Ir sveikos prisijungusios naujos meragitės... 4u.gif 4u.gif mirksiukas.gif

Mergos, o kodėl Noelle išsiregistruoja? unsure.gif verysad.gif http://www.supermama...howtopic=620161
Atsakyti
Rarity, pavydėtinas ryškumas thumbup.gif Su trikoju fotografavai? Kokia diafragma ir išlaikymas? g.gif

Ai, kodėl fotografai trina exif'ą? Gavom mano vaikų krikštynų nuotraukas ir likom nepatenkinti, o ir exif'as ištrintas, tai nėra kaip pasižiūri kaip geriau nefotkinti tokiomis sąlygomis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 24 liepos 2010 - 20:09
QUOTE(airv @ 2010 07 24, 20:08)
Rarity, pavydėtinas ryškumas  thumbup.gif Su trikoju fotografavai? Kokia diafragma ir išlaikymas?  g.gif

Ai, kodėl fotografai trina exif'ą? Gavom mano vaikų krikštynų nuotraukas ir likom nepatenkinti, o ir exif'as ištrintas, tai nėra kaip pasižiūri kaip geriau nefotkinti tokiomis sąlygomis  doh.gif

Ne, ne su trikoju. ISO 400, diafragma 1.8, kai kur 2.8, išlaikymas 1/8000 s.

Na, trina gal kad neišduoti paslapčių wink.gif Aš specialiai netrunu, bet pastebėjau, kad kažkuriais atvejais po korekcijų su PS exif'as dingsta.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 07 24, 21:57)
Ne, ne su trikoju. ISO 400, diafragma 1.8, kai kur 2.8, išlaikymas 1/8000 s.

Na, trina gal kad neišduoti paslapčių wink.gif Aš specialiai netrunu, bet pastebėjau, kad kažkuriais atvejais po korekcijų su PS exif'as dingsta.

persigalvojau biggrin.gif pati susiradau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bucke: 24 liepos 2010 - 23:45
Sveikos, merginos 4u.gif
Kuris laikas vis pasisvečiuoju pas jus, galvoju, gal neblogai būtų pagaliau prisijungti ax.gif

Nors nesu visai žalia fotografijoje, bet jaučiuosi keletą metų stovinti vietoje, taip kad visai neblogai būtų kiek patobulėti, kritikos išgirsti... blush2.gif
Žodžiu, rodausi savo namų darbus (išskyrus 5-ąjį, kažkaip nebespėjau dieną susisukti, kitą kartą reikės prisiruošti) ax.gif

1 namų darbas – fokusavimas į skirtingus objektus
2 namų darbas – diafragmos keitimas
3 namų darbas – židinio nuotolio keitimas
4 namų darbas – artėjimas prie objekto
6 namų darbas – baltas baltame
7 namų darbas - lašai lašiukai

Lauksiu įvertinimų ax.gif
Atsakyti
Rarity, aišku 4u.gif

Reikia patarimo dėl spalvų šitai foto. Merginos akys natūraliai tokios spalvos, norėtūsi jas pabrėžti, kad neblaškytų kitos detalės blush2.gif čia šiek tiek apdirbta foto, spalvos slopintos, tik akių ne. g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 07 25, 05:35)
Sveikos, merginos  4u.gif
Kuris laikas vis pasisvečiuoju pas jus, galvoju, gal neblogai būtų pagaliau prisijungti  ax.gif

Nors nesu visai žalia fotografijoje, bet jaučiuosi keletą metų stovinti vietoje, taip kad visai neblogai būtų kiek patobulėti, kritikos išgirsti...  blush2.gif
Žodžiu, rodausi savo namų darbus (išskyrus 5-ąjį, kažkaip nebespėjau dieną susisukti, kitą kartą reikės prisiruošti)  ax.gif

1 namų darbas – fokusavimas į skirtingus objektus
2 namų darbas – diafragmos keitimas
3 namų darbas – židinio nuotolio keitimas
4 namų darbas – artėjimas prie objekto
6 namų darbas – baltas baltame
7 namų darbas - lašai lašiukai

Lauksiu įvertinimų  ax.gif

Na ka galiu pasakyti smile.gif matosi, kad ne zalia, visi ND atlikti puikiai... O labiausiai patiko balta baltame smile.gif Siaip galbut drysciau pasiulyti, pas pazengusias prasytis, nes pas mus tau gali nebuti ka veikti... smile.gif Tiktai neuzpyk, tikrai nevarau is cia... Tiesiog, gal ten daugiau jos ir visokiausiu kurybiniu darbu daro... Bett jei tau tinka musu kkompanija, tai prasom ir cia buti.... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 07 25, 10:34)
Rarity, aišku  4u.gif

Reikia patarimo dėl spalvų šitai foto. Merginos akys natūraliai tokios spalvos, norėtūsi jas pabrėžti, kad neblaškytų kitos detalės  blush2.gif čia šiek tiek apdirbta foto, spalvos slopintos, tik akių ne. g.gif 

Na bent jau man tai odos spalva dabar taip labai nenaturaliai ziurisi... Manau ir originale, tos akys pakankamai ryskios ir nereikia slopinti tu spalvu.... O gruda cia specialiai dejai? Beje rtuputi dar del kadravimo pastebesiu, kad man cia geriau ziuretusi jei mergina labiau istrizai pasukta butu... Na bent jau man lyg ir geriau ziuretusi... Siaip labai grazus kadras... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 07 25, 10:34)
Reikia patarimo dėl spalvų šitai foto. Merginos akys natūraliai tokios spalvos, norėtūsi jas pabrėžti, kad neblaškytų kitos detalės  blush2.gif čia šiek tiek apdirbta foto, spalvos slopintos, tik akių ne. g.gif 

aga, man ir odos spalva kliuna. ir manau, kad taip neprislopinus spalvu jos akys bus ryskios. nes nu mman bent nepatinka, kai tik taip, vien akys, buna issryskintos.. as labiau uz naturaluma smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sushi @ 2010 07 25, 05:35)
Sveikos, merginos  4u.gif
Kuris laikas vis pasisvečiuoju pas jus, galvoju, gal neblogai būtų pagaliau prisijungti  ax.gif

tikrai gerai smile.gif manau, kad tau cie nebus ka veikt smile.gif imesk kokiu savo siaip darbu, idomu smile.gif nes manau, kad jie turetu but super smile.gif
Atsakyti
Merginos, o kokiu formatu jus dazniausiai fotografuojat? JPG ar RAW ir kodel?
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 07 25, 11:09)
Merginos, o kokiu formatu jus dazniausiai fotografuojat? JPG ar RAW ir kodel?

Visada tik raw. Visu pirma tai raw daug lengviau pakoreguoti spalvas, WB, expozicija ir raw koreguojant daug maziau nukencia nuotrauku kokybe, nei koreguojant jpg... Visu antra tai raw fotografuojant nuotrauku kokybe geresne....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 25 liepos 2010 - 10:22