Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 07 22, 15:52)
Del grazaus dangaus, tai stenkis fotkinti ne pries saule, o pelei ar bent jau kad saule 90lkaipsniu kampu butu...

Noriu paklausti, o kaip fotkint palei saulę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 07 22, 22:10)
Noriu paklausti, o kaip fotkint palei saulę ax.gif

Kai saule sviecia Tau i nugara smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 07 22, 22:03)

Kadras gana idomus, ryskumas liux.... siek tiek kreiva pati foto, ir vaikuti noretusi patraukti is centro.....

QUOTE(chiki-piki @ 2010 07 22, 22:07)
O koki pradziai imti 18-55mm?
Ar dvieju reikia? Isrinkau vidutini galvoju kam man du gal ir vieno uzteks.  biggrin.gif 

Sakai Nikon geriau?  g.gif  As canon pasirinkau, kadangi canono atstovybe yra lietuvoi.
Gal ir nieko tas nikon d90 tik koki objektiva? Man viena pazistama kazka minejo kad  kitiniai objektyvai pigesni. Koks skirtumas tarp KIT ir DSLR?

Del fotiko pradziai tikrai galiu pasakyti, kad kuris labiau prie rankos lips ta ir imk.... Manau, kad pradzioje jokio skirtumo nejausi, o va del objektyvo jau geriau imti rimtesni nei kitini... kitiniai objektyvai yra pigesni, bet tuo paciu ir nepasizymi labai gera vaizdo kokybe ir sviesumu.... Jei nori kad butu zoomas, tai imk kitini, nes geresni kainuos daugiau nei pats fotikas... O as is karto emiau 50.. 1.8.. Ir ismokau apsieiti be zoominimo... zooominti galima kojomis, tuo tarpu turesi geresne kokybe....

QUOTE(Maggie @ 2010 07 22, 22:31)
truputis atostogu

Vienareismiskai pasimatymas uzkliuvo.... kitas gal veliau pakomentuosiu...

QUOTE(Laukine25 @ 2010 07 22, 23:00)
Nu padarau f4, islaikyma net 1/1250, ISO pvz 200, nu bet niekaip nesigauna toks ryskumas nuotraukos.... O ar labai prasikalsiu jei paklausiu kaip sharpint su PS? Eini Filter->sharpen->tada kur ir ka daryt?

Filter->sharpen->unsharp mask ir tada ties Amount statai 150%, Radius 2.5, Threshold 10....

QUOTE(Laukine25 @ 2010 07 22, 23:21)
Kai saule sviecia Tau i nugara smile.gif

Dekui, kad atsakei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 22, 22:59)

Dekui, kad atsakei smile.gif

ir Tau tas pats dekui smile.gif Einu praktikuotis smile.gif
Atsakyti
Gal kam bus idomu Nikon foto konkursas

QUOTE(Maggie @ 2010 07 22, 22:31)
truputis atostogu

Na va gryzau vel prie tavo foto.... smile.gif Kai tiek daug pridedi, tai kazkaip sunku ir komentuoti smile.gif akys pacios nukrypsta ir issirenka geriausia, o po to jau sunkoka kitas vertinti...
Pirmi trys saulelydziai, labai jau svelnus... Zinoma jie grazus, bet man cia truksta veiksmo, kokios stipresnes emocijos, zmogaus....Tiesiog, bent jau mano sendieninei nuotaikai, per ramu....

5 ir dvi paskutines per daug ten visko.... Vaikas, kaip ir turetu buti pagrindinis objektas, taciau jis pradingsta minioje... o sestoji, tai isvis snapshotas is pajurio.... Soriukas, kad as taip... Tiesiog sakau, ka matau...
Smelio pilys lyg jau kazkuo ir kabintu, bet kazkas neisbaigto ten yra... vat kazkas, tik dar nezinau, kad.... gal pats pavadinimo zodis abstrakcija cia uzkliuvo ir sugadino kadra, nes nelabai man cia abstraktu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 23 liepos 2010 - 10:21
Maggie, man irgi pasimatymas vienareikšmiškai 4u.gif

Mes ir atostogaujame ax.gif Smėliukas...

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 07 23, 15:46)
Mes ir atostogaujame  ax.gif  Smėliukas...

Pirma man labai grazi, antroje noretus, kad veiduko nedengtu rankos ax.gif

Na dabar ikelsiu as savo "mena". Kadangi viena ziuriu i savo nuotraukas, nieko neturiu pasonej, kad dorai pakomentuotu, tai ir neiznau ka galvot....
Na pirmi tokie mano pabandymai, nemetykit pomidorais stipriai, as tik mokausi 4u.gif
Boruze
user posted image
portretas (mano pirmas bandymas paversti j.b nuotrauka su photoshop.... kazin ar sekmingai.....
user posted image

Nesuprantu, keliau per flirk nuotraukas, bet jos labai mazos gavos, kaip jus idedat didesnes?
keliu nuoroda, ten aiskiau matyti. NUotraukos

laukiu jusu komentaru (net baisu) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 23 liepos 2010 - 21:55
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 23 liepos 2010 - 23:04
Karsta
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 07 23, 22:53)
Boruze

prie All sizes issirink Medium ir kelk jos nuoroda.

Boruze man labai grazi. rysku, akytes spindi. gal del tu geliu abejociau smile.gif kazkaip man jos cia nepatinka. gal kitokios rusies reiktu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Akasha, sveikinu su nauju pirkiniu 4u.gif O kokį prieš tai turėjai? Aš dabar turiu Nikon D80 ir Canon 40D, tai Canonas labiau limpa. Gal dėl to, kad optikos daugiau jam turiu wink.gif
Magie, patiko pasimatymas
paprasta, miela pirma nuotraukytė 4u.gif

Fotkinau savaitgalį tokį mielą berniuką su triušiu

user posted image

user posted image

user posted image

Pradėjau fotkinti su Zenitu smile.gif Labai kabina. Senojoje fotografijoje įdėjau kelis kadrus. Ir čia pasirodysiu blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 07 23, 17:46)
Mes ir atostogaujame  ax.gif  Smėliukas...

Pirmoji labai..... smile.gif Ir spalvu svelnumas wub.gif O antroje jau pasake, kad rankytes truputeli vaiduka dengia...

QUOTE(dosa @ 2010 07 23, 22:53)
Pirma man labai grazi, antroje noretus, kad veiduko nedengtu rankos  ax.gif

Na dabar ikelsiu as savo "mena". Kadangi viena ziuriu i savo nuotraukas, nieko neturiu pasonej, kad dorai pakomentuotu, tai ir neiznau ka galvot....
Na pirmi tokie mano pabandymai, nemetykit pomidorais stipriai, as tik mokausi  4u.gif
Boruze
Nesuprantu, keliau per flirk nuotraukas, bet jos labai mazos gavos, kaip jus idedat didesnes?
laukiu jusu komentaru  (net baisu)  blush2.gif

ryskumas geras, taciau fotografavimo kampas man nepatinka... vaikucius reiketu stengtis fotografuoti is ju akiu lygio, galbut tada ir tos gelytes nebutu patekusios i kadra.... Jos cia labai iskrenta is konteksto...
Vyruko portretas, net nezinau... man asmeniskai maiso isdegusio dangaus plemai, o pats veidas gana pilkokas... Bet siaip visai neblogai susitvarkei.... dar truputeli praktikos ir bus jau gerai wink.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 07 24, 00:04)

Siuo atveju tikriausiai noretusi platesnes ryskumo zonos... nes dabar tik stiklines krastelis ryskus, o noretusi jos visos ryskios, su visa nuvarvejusiu lasiuku tectura... Kadravimas man irgi cia nelabai... stiklines velgi noretusi daugiau matyti, gal ir arbuzo daugiau, taigi manau, cia horizontalus kadras labiau tiktu...

QUOTE(rarity @ 2010 07 24, 10:50)
Sveikos,

Akasha, sveikinu su nauju pirkiniu  4u.gif  O kokį prieš tai turėjai? Aš dabar turiu Nikon D80 ir Canon 40D, tai Canonas labiau limpa. Gal dėl to, kad optikos daugiau jam turiu wink.gif
Magie, patiko pasimatymas
paprasta, miela pirma nuotraukytė  4u.gif

Fotkinau savaitgalį tokį mielą berniuką su triušiu
Pradėjau fotkinti su Zenitu smile.gif Labai kabina. Senojoje fotografijoje įdėjau kelis kadrus. Ir čia pasirodysiu  blush2.gif

Na berniukas tikrai labai miela smile.gif Labai grazios tamsios akytes...
Antroje ir trecioje, man truputeli fonas margas blasko... nes tas triusiukas irgi margas ir tada labai zvilgsnis begioja po visa kadra... Neskaitant to fotkes labai astrios ir smagiai ziurisi...

Juosta tai liuks thumbup.gif Mane pacia traukia juosta, bet jauciu, kad iki jos dar truputeli paaugti reikia smile.gif
Pirmoj su juosta, tai fokusas truputi nusokes atrodo... O antra tai labai man patiko...

Pas mane pries tai buvo canon 450d..... O man tai del optikos 50uztenka daugeliu atveju... zinoma, kartais pritruksta platesnio kampo... Taiva tolesniuose planuose svajoju apie platesni kampa ir macro... manau, kad tada jau man bus gana smile.gif
Atsakyti