Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 07 22, 14:01)
Aga... Ir labai labai dziaugiuosi.....  thumbup.gif  Dziaugiuosi, kad apsisprendziau pakeisti religija... Zinoma kainavo viso komplekto keitimas, bet tikrai buvo verta.... O diedas keikiasi, kad is pat pradziu nepasirase man pirkti nikono.... smile.gif

o kodel nusprendei pereit prie nikon?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 22, 14:37)
ai, mane labai nuvyle tas poliarizacinis. galvojau, kad nu dabar tai dangus bus melynas biggrin.gif o gavosi tas pats s.. biggrin.gif nu ir tada supratau, kad visgi cia as kazka negerai darau.. ba tas spalvu isdegimas jau mane pjauna. tai vai, taip nusivylus savim ir meciau kol kas viska biggrin.gif bet isvarau tuoj i skotija, ir jei bus laisvo laiko, tai tikiuosi pafotkint..

Itariu jau turejai pasidometi kad ji reikia pasukioti, kad turi buti t.t. kampas su saule, tik tada max rezultatas pasiekiamas, paeksperimentuok, saules dabar pakankamai wink.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 07 22, 16:01)
Aga... Ir labai labai dziaugiuosi.....  thumbup.gif  Dziaugiuosi, kad apsisprendziau pakeisti religija... Zinoma kainavo viso komplekto keitimas, bet tikrai buvo verta.... O diedas keikiasi, kad is pat pradziu nepasirase man pirkti nikono.... smile.gif

Na tai paprasysiu pagristi sita pakeitimo dziaugsma. Nes mes irgi kai planuojam keisti tai labai aktuali patirtis, tik del optikos nesinori pereiti i kita religija ax.gif Nors kiek teko renginiu fotografuoti pasiskolinus is draugu nikon, tai jis kaip ir geriau susitvarke su triuksmais nei canon tamsiomis, baznytinemis salygomis. Abu kaip ir lygiaverciai nikon 80D ir canon 400D. Ir ryskumas geresnis pagal mane nikon, nors mes savo canona kalibruojam karts nuo karto. Tai va, noretusi isgirsti, kuo tau geriau dabar wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 22, 16:03)
ee, neviliok, paskui ir as uzsimanysiu keist biggrin.gif nu dziaugiuosi, kad esi patenkinta wink.gif nors man tu ir su anu graziai fotkinai wink.gif

Nevilioju smile.gif Tiesiog is pat pradziu as jo norejau... Nors dabar irgi rinkausi tarp canon 50d ir nikon d90 smile.gif...
Papildyta:
QUOTE(dosa @ 2010 07 22, 16:09)
o kodel nusprendei pereit prie nikon?

QUOTE(Glidė @ 2010 07 22, 16:11)
Na tai paprasysiu pagristi sita pakeitimo dziaugsma. Nes mes irgi kai planuojam keisti tai labai aktuali patirtis, tik del optikos nesinori pereiti i kita religija ax.gif  Nors kiek teko renginiu fotografuoti pasiskolinus is draugu nikon, tai jis kaip ir geriau susitvarke su triuksmais nei canon tamsiomis, baznytinemis salygomis. Abu kaip ir lygiaverciai nikon 80D ir canon 400D. Ir ryskumas geresnis pagal mane nikon, nors mes savo canona kalibruojam karts nuo karto. Tai va, noretusi isgirsti, kuo tau geriau dabar wink.gif

Visu pirma tai nikonas savo optika geriau gamina... paemus ta pati 50mm 1.8 objektyva, iskart jauciasi visai kita surinkimo kokybe... taip pat diafragmos lapuku daugiau ideta lyginant su canon... pats aparatas tikrai daug funkcionalesnis.... labai papirko Active D-Lightning funkcija, kuri leidzia susvelninti seselius ir kompensuoja ev seseliu vietose.... Taip pat tikrai geriau tvarkosi su triuksmais... Veikia tyliau, taip pat ir penkesdesimtukas daug tylesnis.... Na kolkas jame tik pliusai.... smile.gif Dar vienas is pagrindiniu pliusu lyginant su canon 450, 500, 550, kad turi virsuje ekraneli...
Kalbant apie ryskuma, tai labai daug reiksmes optika turi.... Tarkim naujasis nikkor 50 af-s, yra letesnis uz senaji ir daznai pasitaiko back front focus... o siaip kolkas kiek isbandziau, astrumas tas pats...

Va dar idesiu pavyzdeli su ISO1000(cia siaip toks buitiaka ir i tai nekreipkit demesio...)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 22 liepos 2010 - 15:34
QUOTE(Akasha @ 2010 07 22, 15:23)

Va dar idesiu pavyzdeli su ISO1000(cia siaip toks buitiaka ir i tai nekreipkit demesio...)

Nu blyn, susinervinau is naujo ir vel ir vel... Nu kaip Tau gaunasi toks ryskumas? Gal gali pasakyt vel parametrus ir ar kazkaip apdirbinejei ar ne? Nu pavydetinas ryskumas...
Atsakyti
QUOTE(Glidė @ 2010 07 22, 16:11)
Itariu jau turejai pasidometi kad ji reikia pasukioti, kad turi buti t.t. kampas su saule, tik tada max rezultatas pasiekiamas, paeksperimentuok, saules dabar pakankamai wink.gif

smile.gif aga, zinau. sukiojau smile.gif bet man toks labai labai minimalus skirtumas sukant. nu kai neturiu su kuo pasneket ir paziuret i kitus, tai nuolat stresuoju, kad kazka ne taip darau biggrin.gif nu reiks bandyt ir bandyt..
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 07 22, 17:26)
Nu blyn, susinervinau is naujo ir vel ir vel... Nu kaip Tau gaunasi toks ryskumas? Gal gali pasakyt vel parametrus ir ar kazkaip apdirbinejei ar ne? Nu pavydetinas ryskumas...

Na nezinau kaip gaunasi.... smile.gif Tiesiog teisingas fokusas ir teisingas islaikymas, kad nespetu sujudeti niekas... Islaikymas 1/125, F2.8(beje sita nikkoro lindze astriausia skaitosi prie F4, bet man ir prie 2.8 gana graziai piesia)... ir iso 1000. Ir kaip visada siek tiek pasharpinta(labai nedaug) na ir viskas daugiau nieko nedaryta...

QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 22, 17:49)
smile.gif aga, zinau. sukiojau smile.gif bet man toks labai labai minimalus skirtumas sukant. nu kai neturiu su kuo pasneket ir paziuret i kitus, tai nuolat stresuoju, kad kazka ne taip darau biggrin.gif nu reiks bandyt ir bandyt..

Nenuleisk ranku... Bandyk ir tikrai pavyks wink.gif
Atsakyti
Supynes biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 22, 16:52)
Kam tau tok suniversalus objektyvas?
Bent jau su nikon D90 tai paskutiniu metu sunkokai... Pardavineja jau paskutinius vienetus visi, nes rudeni anonsuojamas naujas bus... As pati pries savaite fotolitoj pirkau, tai paskutini pagriebiau... Kainos maziausios fotolitoj, vilbroj, fotoaparatas.lt, dar tokia neaiski parduotuve foto-shop.lt, ten kainos geriausios, bet tarkim nikonams garantija trumpesne, nei kitur(speju, kad is kazkur parveztais prekiauja)....

O koki pradziai imti 18-55mm?
Ar dvieju reikia? Isrinkau vidutini galvoju kam man du gal ir vieno uzteks. biggrin.gif

Sakai Nikon geriau? g.gif As canon pasirinkau, kadangi canono atstovybe yra lietuvoi.
Gal ir nieko tas nikon d90 tik koki objektiva? Man viena pazistama kazka minejo kad kitiniai objektyvai pigesni. Koks skirtumas tarp KIT ir DSLR?
Atsakyti
truputis atostogu

saulelydis
user posted image

jura.1
user posted image

jura.2
user posted image

pasimatymas
user posted image

pliazhas
user posted image

abstrakcios smelio pilys
user posted image

begam link juros
user posted image

ir grozhimis vakaru
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 07 22, 21:31)
truputis atostogu

pasimatymas

Man si paciausia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 22, 18:12)
Na nezinau kaip gaunasi.... smile.gif

Nu padarau f4, islaikyma net 1/1250, ISO pvz 200, nu bet niekaip nesigauna toks ryskumas nuotraukos.... O ar labai prasikalsiu jei paklausiu kaip sharpint su PS? Eini Filter->sharpen->tada kur ir ka daryt?

Atsiprasau jei cia off topicas, kita vertus gal gerai kad dalinames ivairesnemis temomis? Jei off, sakykit, klausiu AZ arba ieskosiu info kitur 4u.gif
Akasha, nu nerealiai super fokusas. Zaliuoju is pavydo smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 07 22, 21:31)
truputis atostogu

labai grazu. ax.gif
Atsakyti
Nors as cia tik antra diena, bet noreciau pakomentuoti foto, del saves pacios greiciau, kad ismokciau labiau vertinti nuotraukas ir supratsi kas prie ko ax.gif
Nors man iki jusu nuotrauku dar kaip iki menulio blush2.gif
QUOTE(Alabama @ 2010 07 22, 20:03)
Supynes biggrin.gif

grazi nuotrauka, bet man kazkodel tas zoles zalumas labai blasko demesi, manau si nuotrauka graziau ziuretusi j/b 4u.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 07 22, 20:31)
pasimatymas

pritarsiu Alabamai, mane taip pati si labiausiai uzkabino wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 22 liepos 2010 - 22:12