Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 10, 08:42)
is esmes, kas visai nesusidures su fotografija ir pries samdant fotografa neziuri albumu ir neziuri kokiu isvis variantu buna, tokiom foto dziaugiasi smile.gif nes as ir bendradarbiu, ir pazistamu macius panasiu fotografiju.. nu tik be kojiniu tokiu biggrin.gif ir patikekit, visi sako, kokios grazios foto biggrin.gif o siaip 1500 lt ar kiek ten, tai dar pigus variantas. nu bet as fotografo vietoj nusisauciau, jei manyciau, kad tokios foto yra grazu smile.gif

drinks_cheers.gif as irgi taip galvoju... gal visai nieko nemate, tai jie i pacia fotografijos kokybe neziuri, o prisimena momentus, jiem grazu tai...
O del kainu, tai sakau, neisivaizduoju ar cia daug ar mazai...

Fotografas matyt yra mates kazkokius kadrus su detaliu fotografavimu, nes bande tongue.gif o rezultatas matyt patenkina doh.gif
Atsakyti
na aisku negrazu taip sakyt.. bet manau kad cia pagal kojines ir fotografas... unsure.gif
ns kiekvienas renkasi pagal tai kaip jis ruosiasi joms, pagal isgales ir supratima.. man tik tap gaila, kad vis dar yra tokiu "fotografu" . ir is viso ar zmogus fotkinantis taip yra fotografas ??? g.gif
nzn as vakar tas foto pamaciau, tai man dave minciu pamastymams.. unsure.gif
Atsakyti
Antajo, irgi taip pagalvojau, bet nu tu kojiniu galima isvengti- pasakyti, kad greit kitas rastu ar pan, arba uzklonuoti galu gale doh.gif o ne stambiu planu unsure.gif

Pasidalink pamastymais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina.Martynas @ 2010 07 10, 00:03)
Mano akytem tinka lyg ir smile.gif..

Aciu tau! heart.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 07 10, 10:49)
na aisku negrazu taip sakyt.. bet manau kad cia pagal kojines ir fotografas...  unsure.gif
ns kiekvienas renkasi pagal tai kaip jis ruosiasi joms, pagal isgales ir supratima.. man tik tap gaila, kad vis dar yra tokiu "fotografu" . ir is viso ar zmogus fotkinantis taip yra fotografas ???  g.gif 
nzn as vakar tas foto pamaciau, tai man dave minciu pamastymams..  unsure.gif

zinai, nu as paskutiniu metu apie fotografija irgi daug mastau.. ta prasme, kaip save ir kitus suprast sitam pasauly smile.gif yra tiek sriciu, tiek skirtingu stiliu, budu, vieni fotkina uz pinigus, kiti is jausmo, kiti viska is eiles.. kiti daro didziausius projektus. ir tu toks vienas pasimetes smile.gif ta prasme, kaip reik fotkint, kad butu teisingai? turbut atsakymo nera. todel turbut kiekvienas ir fotkinam skirtingai. as ne apie foto vidu, o apie tai kaip gyvenam tam fotografijos pasauly. ir pvz, kuo reik dziaugtis? ar kai pagiria tavo foto, ar kai pats matai, kad gavosi, ar kai matai, kad tobuleji? nu ta prasme, kaip apciuopt ta dziaugsma, procesa, nors ir tu matai pati, kad tau kazkas labai labai patinka sitam uzsiemime smile.gif nu, as paskutiniu metu turbut labai pasimetus smile.gif nes sunku man viska apciuopt, aprept. kai visko tiek daaauggg..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 10, 10:22)
zinai, nu as paskutiniu metu apie fotografija irgi daug mastau.. ta prasme, kaip save ir kitus suprast sitam pasauly smile.gif yra tiek sriciu, tiek skirtingu stiliu, budu, vieni fotkina uz pinigus, kiti is jausmo, kiti viska is eiles.. kiti daro didziausius projektus. ir tu toks vienas pasimetes smile.gif ta prasme, kaip reik fotkint, kad butu teisingai? turbut atsakymo nera. todel turbut kiekvienas ir fotkinam skirtingai. as ne apie foto vidu, o apie tai kaip gyvenam tam fotografijos pasauly. ir pvz, kuo reik dziaugtis? ar kai pagiria tavo foto, ar kai pats matai, kad gavosi, ar kai matai, kad tobuleji? nu ta prasme, kaip apciuopt ta dziaugsma, procesa, nors ir tu matai pati, kad tau kazkas labai labai patinka sitam uzsiemime smile.gif nu, as paskutiniu metu turbut labai pasimetus smile.gif nes sunku man viska apciuopt, aprept. kai visko tiek daaauggg..

va cia mano busena tokia.. jau tiesa pasakius kelis men taip..
o blogiausia tai kad atrodo norisi kazka padaryt, nufotkint TA KAZKA kad zinotum bent jau va einu ta linkme ir fotkinsiu taip.. ( as cia apie save dbr kalbu) - miano jokio mano fotkese.. bet nesinori ir to vadinamo "popso" kept..
siaip manau teisinga tai kas tau patinka! .. bet ka daryt kai tas kas patinka tau daugiau niekam kitam nepatinka?
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 07 10, 11:54)
va cia mano busena tokia.. jau tiesa pasakius kelis men taip..
o blogiausia tai kad atrodo norisi kazka padaryt, nufotkint TA KAZKA kad zinotum bent jau va einu ta linkme ir fotkinsiu taip.. ( as cia apie save dbr kalbu) - miano jokio mano fotkese.. bet nesinori ir to vadinamo "popso" kept..
siaip manau teisinga tai kas tau patinka! .. bet ka daryt kai tas kas patinka tau daugiau niekam kitam nepatinka?

o kas tau patinka?smile.gif

pvz, man tai labai patinka tokios foto, kur tokie tik simboliai, arba tokios keistos, kur keisti jausmai, keistos pozos ar tiesiog nutrupos. bet as taip nemoku biggrin.gif arba jei nufotkinu, kas man grazu, nu tai visi nesupranta (as apie draugus). tipo, kas cia per s.. tai bent dabar manau, kad as tiesiog stengiuosi mokytis fotkink kokybiskai.. o paskui o paskui.. ai biggrin.gif nors gal negerai, kad nusuku i ta popsa, nes nu pamirstu ko istikro noreciau. nu nzn nzn, sakau, pasimetime esu smile.gif o gal tieisog daryt tai, kas ta diena gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 10, 11:05)
1. o kas tau patinka?smile.gif

2.  o gal tieisog daryt tai, kas ta diena gaunasi smile.gif

1. siaip as ten turejau viena foto omeny tai taip ir isejo:D
siaip as noreciau fotkint ta ka fotkinu dbr.. tik gyliau.. kazkaip reikia gyliau pajaust..

2. manau kad taip teisingiausia..
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 07 10, 12:56)
1. siaip as ten turejau viena foto omeny tai taip ir isejo:D
siaip as noreciau fotkint ta ka fotkinu dbr.. tik gyliau.. kazkaip reikia gyliau pajaust..

nu tu tai man patinki biggrin.gif ta prasme, tavo foto wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 10, 12:13)
nu tu tai man patinki biggrin.gif ta prasme, tavo foto wink.gif

dekui! 4u.gif

siaip val grindys ploviau ir galvojau.. kas svarbiau - ismokt kas yra diafragma, su kuo ji valgomai r visas kitas taisykles ar bendras fotografijos suvokimas..
nes gi lengva iskalt taisykles, lengva paskui jas taikyt.. bet tada labai jau didele rizika pasidaryt tokiu "fotografu" kaip anksciau minetas.. ( nors ten as nei taisykliu nei suvokimo aisku neradau, bet mintis tokia ).. gal vertetu jau nuo pradziamokslio pradet daugiau kalbet apie tai.. g.gif
Atsakyti
Laba diena visoms smile.gif..

Noreciau suzinoti jusu nuomone apie sias dvi foto..
Kas jose ne taip? Ko truksta? Nes as bent jau pirmajai
negaliu buti objektyvi smile.gif.. Man buna taip, kad as isejus
pafotografuoti ir gryzus perziurejus padarytas foto iskart
viena tiesiog isimyliu smile.gif.. Ta pirmoji butent sis variantas smile.gif..
Bet kazkodel zuriu kitiems ji nelimpa..

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kristina.Martynas @ 2010 07 10, 13:32)
Laba diena visoms smile.gif..

Noreciau suzinoti jusu nuomone apie sias dvi foto..
Kas jose ne taip? Ko truksta? Nes as bent jau pirmajai
negaliu buti objektyvi smile.gif.. Man buna taip, kad as isejus
pafotografuoti ir gryzus perziurejus padarytas foto iskart
viena tiesiog isimyliu smile.gif.. Ta pirmoji butent sis variantas smile.gif..
Bet kazkodel zuriu kitiems ji nelimpa..

pirmoj fainas tas voratinklis, lietus.. bet man tai labai matosi, kad apacia nuirpta ir lyg norisi paziuret zemiau smile.gif tiesiog man negraziai sukdaruota, ir del to nelimpa. gal kiek is toliau reikejo paeiti.

o antroj tai ziauriai faini tie nzn kas:) drugeliai cia? ryskiai tokiu niekan nemacius biggrin.gif tai vien del to man idomu. o jei jau jie arti, tai gal tada labiau tikslesnio macro noretusi. nu nes kitaip nzn kaip kitaip smile.gif
Atsakyti