Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 27, 21:58)
davai imesk man originalia, pazaisiu. nebent nenori wink.gif astulja@gmail.com

tuoj.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 06 27, 21:59)

siaip didziausia problema, kad tu jas labai karpei.. prarado smarkiai kokybe. manau, geriau maziau karpyk, o atskleisk taip drugeliu grozi. neuzpyksi, kad cia ikelsiu? sharpo isvis nedejau, nebent flickr dadejo pats. karpiau vos vos. su antra mazai ka dariau, nes neturejau minciu biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ohara, koks kitinukas? Kazkaip kaip kitinukas, per daug graziai piesia g.gif
Papildyta:
vistik man oharos variantai geresni, brumbrumo imestuose pasimeta drugeliai tarp zoliu
Atsakyti
brumbrumai aišku nepykstu.. doh.gif lotuliukas.gif ačiū už komentarus labai... wub.gif

<emigrante> ačiū labai

o kitinukas pas mane : 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX (nikkor).. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ohara: 27 birželio 2010 - 22:28
QUOTE(ohara @ 2010 06 27, 23:27)
brumbrumai aišku nepykstu..  doh.gif  lotuliukas.gif  ačiū už komentarus labai...  wub.gif

<emigrante> ačiū labai

o kitinukas pas mane : 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX (nikkor)..  4u.gif

o koks fotoaparatas ax.gif jau radau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kroshke: 27 birželio 2010 - 23:00
QUOTE(kroshke @ 2010 06 27, 23:51)
o koks fotoaparatas ax.gif

Nikon D5000 ax.gif
Atsakyti
Turiu toki truputi gal nevisai itema klausimeli. Gal kuri zinot ar imanoma is skaidriu padaryti nuotraukas? Skaisdres isryskintos (gal nenusisneku vartodama toki termina), t.y. sukarpytos, spalvotos, normalus vaizdas jose - paruostos ziurejimui aparatu, bet man norisi keleta turet kaip normalias fotografijas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 27, 12:28)
kad nenumirtu temele smile.gif

Pirma ir antra man labai thumbup.gif , trecia kiek liudnoka nuotaika ta nusvirusi gelyte sukuria... na bent jau man toks ispudis... Paskutine rami, bet man kazko ji nelabai.. gal per daug akys laksto.... blush2.gif

Tik as po vakarykscio nebezinau ar turiu teise kazkokia kritika issakyti... doh.gif Turejau toki prisvilusi blyna, kad dar dabar neatsigaunu... Is pat pradziu gavau soka, kad vietoj sviesios koplycios, vis del to gauvau tamsia doh.gif Buvo mintis jau ir begti ir verkti, nes kaip ir tikejausi ten ir blykste sunkiai padejo ir iso teko kelti ir vietos gana mazai buvo, tad 50-tuka teko nusiimti... isbandymas buvo geras.... blink.gif labai nusivyliau pati savimi.... ir tik dabar prisedau per kompa perziureti kas gavosi, nes bijojau... Speju, kad tiek teveliams tiek sveciams viskas tiks kai sutvarkysiu, bet pati neturiu i ka ziureti... cry.gif Vyko iskarto dvigubos krikstynos, tai suktis reikejo greitai... svarbiausius momentus pagavau, bet negaliu ziureti i blykstes sviesa... Ai zodziu nebesiguosiu daugiau verysad.gif Einu redaguoti.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 06 28, 12:10)
Pirma ir antra man labai  thumbup.gif , trecia kiek liudnoka nuotaika ta nusvirusi gelyte sukuria... na bent jau man toks ispudis... Paskutine rami, bet man kazko ji nelabai.. gal per daug akys laksto....  blush2.gif

Tik as po vakarykscio nebezinau ar turiu teise kazkokia kritika issakyti...  doh.gif 

aciuuu.. smile.gif

o tu gal taip nenusimink? manau, kad gal nera taip blogai.. o visgi patirtis irgi yra patirtis. as pati foto paziuriu tik praejus kazkiek laik. paskui greit perziuriu ir dar palieku, kad susiguletu. o tik jau kazkuria kita diena ramiai pradedu redaguot ir ziuret biggrin.gif nu bet baznycios tai jauciu toks reikalas, kad sunku su jom..o teveliai tai jauciu labai dziaugsis smile.gif

ziurekit, gal kuri gali ka papasakot apie poliarizacinius filtrus? ar naudojat, ar jauciat skirtuma, kur pirkot, kiek mokejot.. man tas isdeges dangus jau nervint pradeda.. kitaip nemoku susitvarkyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 28 birželio 2010 - 11:21
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 28, 10:21)
ziurekit, gal kuri gali ka papasakot apie poliarizacinius filtrus? ar naudojat, ar jauciat skirtuma, kur pirkot, kiek mokejot.. man tas isdeges dangus jau nervint pradeda.. kitaip nemoku susitvarkyt

kažkurioje temoje Robobebras rodos rašė apie juos, ar Narajana. Nu jei neklystu.

Akasha, svarbiausia, kad turėsi pagrindinius momentus ir foto tėvams.. Na o pati iš klaidų ir išmoksi.
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2010 06 27, 23:57)
Turiu toki truputi gal nevisai itema klausimeli. Gal kuri zinot ar imanoma is skaidriu padaryti nuotraukas? Skaisdres isryskintos (gal nenusisneku vartodama toki termina), t.y. sukarpytos, spalvotos, normalus vaizdas jose - paruostos ziurejimui aparatu, bet man norisi keleta turet kaip normalias fotografijas.  ax.gif

Nueik į bet kokią didesnę fotolaboratoriją ir tau padarys fotkes iš skaidrių. Šiais laikais, jokio skirtumo nėra daryti foto iš negatyvų ar iš skaidrių, visos mašinos turi programas kur galima pasirinkti skaidrės ar negatyvas ar juodai baltas negatyvas. Dėl ko sakau, kad į didesnę laboratoriją nueiti, tai dėl to, kad jose mašinos turi atskirą dėklą kad galimą būtų skaidrę su rėmelių įkišti, nes mažose nėra, jas reiktų išiminėti iš rėmelio, o po vieną kišant kartais užstringa, nepatogu. Jas gali kartu ir nuskanuoti, ir įrašyti, tuomet turėsi dar ir ateičiai, kad bet kur galima bus atsispausdinti, o reikalui esant ir pakoreguoti.

Poliarizacinis geras bet koks, kaina priklauso nuo firmos pavadinimo smile.gif Bet 'falsifikatai' niekuo nenusileidžia, neverta leisti pinigų tik firmos pavadinimui...
o skirtumas žinoma kartais būna didžiulis. Labiausiai matosi ant dangaus saulėtą dieną kuomet paprastai fotografuojant jis atrodo blyškiai melsvas, o su poliariku įgauna sodriai melyną spalvą. Prieš saulę fotografuojant nuima blikus, tarp kitko kontra fotografavimui labai tiks...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 28, 13:54)
Poliarizacinis geras bet koks, kaina priklauso nuo firmos pavadinimo smile.gif Bet 'falsifikatai' niekuo nenusileidžia, neverta leisti pinigų tik firmos pavadinimui...
o skirtumas žinoma kartais būna didžiulis. Labiausiai matosi ant dangaus saulėtą dieną kuomet paprastai fotografuojant jis atrodo blyškiai melsvas, o su poliariku įgauna sodriai melyną spalvą. Prieš saulę fotografuojant nuima blikus, tarp kitko kontra fotografavimui labai tiks...

aciu labai. paziurejau pavyzdziu, tai tikrai sodresnes spalvas padaro. labiausiai tai man del dangaus reiktu. tai reiks eit pirk. kol kas apsistojau ties Hoya firma, nors per daug ir neziurejau smile.gif
Atsakyti