QUOTE(Olaiva @ 2010 09 26, 20:49)
o kuo tie želės žiedai tokie ypatingi/ jų tik vieno dydžio būna?
Jie tikrai ypatingi, patikekit
Želė žiedas
Forma ,, želė žiedas yra fantastiškas gaminys, kasdienybę paverčiantis švente.Jį galima naudoti įvairiems skanėstams ruoštis ledams, ledų pudingams, drebučiams, putėsiams, šiltiems ryžiams su troškinta mėsa, paukštiena ...Juos pagaminti labai lengva, o ,, Želė žiedo dėka šie gaminiai atrodys kaip meno kūriniai.Naudojant ,, Želė žiedą, pravartu įsidėmėti keletą svarbių dalykų:
1. Prieš naudojimą formą, reikėtų patepti aliejumi arba praskalauti šaltu vandeniu.
2. Prieš pildydami formą, įsitikinkite, kad vidinis dangtis visiškai uždarytas.
3. Nenaudokite formos labai karštiems mišiniams, nes vidinis dangtis gali suminkštėti ir, pakėlus formą, atsiverti. Todėl būkite atsargūs su karštais mišiniais.
4. Pripildę,, Želė žiedą, uždarykite dangtelį taip, kaip uždarote bet kurį kitą apvalų Tuperware dangtelį. Tada formą dėkite į šaldiklį (jei ruošiate ledus ar ledų pudingą) arba į šaldytuvą (jei ruošiate drebučius, putėsius ar pudingą). Sandariai uždarytas dangtelis geriau išsaugo gaminio pirminį skonį ir kokybę. Dėmesio: drebučių ar putėsių į šaldyklį dėti nerekomenduojama, nes labai žemoje temperatūroje pasikeičia drebučių konsistencija.
5. Kai ledus ar ledų pudingą reikia išimti, formą 15 30 min palaikykite kambario temperatūroje, arba 15 20 sek panardinkite į karštą vandenį. Atvožkite didįjį dangtelį ir ant viršaus uždėkite serviravimo indą. Apvertę formą, ledus automatiškai iškrėsite iš formos, atsargiai atidarę vidinį dangtį. Jei ne truputį palaukite, tik jokiu būdu neišiminėkite ledų peiliu ar šaukštu. Derbučiai ir pudingai išimami panašiai, tačiau formos nereikia nardinti į vandenį. Reikia tik atidaryti vidinį dangtį, kad į formą patektų oras.
http://www.kitaforma..._id=277&lang=lt