QUOTE(kregzde @ 2010 07 19, 17:20)
Gal gali parašyti receptuką kaip konservuoji?
Konservuotos sparagines pupeles.
Pavirti iki 5min. pasūdytam vandenį. Tik nepervirti.
Marinatas : 2,5 l vandens
2 stiklinės cukraus
2 valgomi šaukštai druskos
1,5 stiklinės 9% acto
pipirų , lauro lapų, česnako
Su tokiu kiekiu marinato užsipila 10 stiklainių 0,5l .
Pernai tokias dar dariau, labai seimai patiko, dabar laukiu pomidoru, reikes vel daryti
SPARAGINES PUPELES POMIDORU PADAZE
Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!