Va keletas testamentų. Gal kam pravers
TESTAMENTAS 1
Piršlys gali būti apsirengęs juokingai, pvz.: gėlėti iki kelių šortai ar panašiai. Skaito testamentą, kuris yra surašytas ant tokio didelio popieriaus, sukto, kaip kad tapetai būna.
Čia ne jums ir ne tau ( rodo į budelius )
Jeigu jau mano gyvenimas kabo ant plauko ir mane jauną, gražų mirti pasmerkėte, tai leiskite bent jau testamentą perskaityti ir tinkamai savo turtą paskirstyti.
Esu dar jaunas, nepatyręs, nei vienai mergai kailio nenudyręs, o ant galo mirtį baisią apturėsiu. Už ką gi mane skandinsite, žmonės mielieji? Argi nepadariau malonės? Žiūrėkit, pora kaip du balandėliai, abudu kartu gulė, abudu kartu kėlė. Pats mačiau.
Žiūrėkit kaip šviečia jaunosios skaistus veidelis.
Žiūrėkit, kaip iš po nakties jaunikiui greit ūsai želia.
Tai vaisius mano gero darbo.
Bet jei jau lemta mane nuskandinti, tai leiskite nors daiktus savus paskirti.
Dvi pypkes, beržines, skiriu būsimiems vaikučiams, vietoj žindukų.
Avino kapšą, pilną tabokos, skiriu pabroliams, kuriems dar ūsai neželia.
O vieną daiktą, vardu neminėtą, skiriu pamergėlėms, našlėms, tegul jis joms per amžius ūpą kelią.
Tiem, kas beplaukiai, palieku plaukus bagotus, ten kur praplikę, kad gražiai apklotų.
Nosį brangiausią palieku gaisrinės komandai, tegul vietoj sirenos išbando.
Prašau garbingai mane palaidoti, dešromis, paltimis apkloti, puslitrį retkarčiais pakeisti, alaus bačką atvolioti.
Bet prieš prigirdant, dar pagalvokit, be piršlio svietas pasibaigs, žinokit
Bet jei jau skandinsite, tai greičiau skandinkite.
Sudie, jaunieji, sudie sveteliai,sudie mano brangiausia žmonele, sudie pasauli toks neteisingas.
Gerai gyvenkite, naktį netingėkite, bent vienam mano vardą įdėkite.
Palieku pasaulį, baisiai baisiai šventą, tam ir surašytas mano testamentas.
Įkrenta į vandenį. Jaunoji atneša lininį rankšluostį.
TESTAMENTAS 2
Kadangi apženijau čia tik vieną pora, didžiai kaltas nesu. Gaila, kad .................. kaime dar daug dailių netekėjusių mergelių lieka. Po savo mirties joms pasilinksminti linksmakotį savo palieku.
Liežuvį, per kurį man budeliai paskelbė mirtį, kaimo pletkininkėms prašau paskirti, kad daugiau pletkavotų ir mane geru žodeliu minavotų.
Iš pilvo būgną padarykit, kad šonkauliais mano mušant jis skleistų didelius garsus ir visiems bernams primintų mano kėslus apvesdint juos visus.
Porą oktavų dantų savo muzikantams palieku, kad vietoj klavišų pakeist galėtų.
Iš ausų lokatorius padirbkite, kad gundančius mergų garsus gaudytų ir bernams koordinates nurodytų.
Iš tų šerių, kur ant plikės styro, padirbinkite šepetį marčiai, kad greičiau susitvarkytų mūsų prišiukšlintą gryčią. Ir jaukioj aplinkoj karštai mylėtų savo vyrą.
Kaliošus gumos fabrikui perduokit, kad i sargius perdirbtų . tas dalykas gal padės, kad jaunimas AIDS nesirgtų.
Drabužius prie bažnyčios sėdintiems ubagams palieku, kad už mano gerą dūšią maldą sukalbėtų.
Šis testamentas įsigalioja iškart po mirties mano, ir prašau esant visiems liudininkams viską išdalinti pagal mano valią.
Didžiai gailiuosi tik vieną porą supiršęs. Pasižadu ir po mirties, kad ir velniu pavirtęs, pabėgęs iš ano svieto pas mergas į lovą įvirtęs padarysiu kietu.
Piršlys
TESTAMENTAS 3
Aš, neteisingai apkaltintas ir žiauriai mirčiai pasmerktas, tesimosios piršlių giminės atstovas visu iškilmingumu čia susirinkusiems pareiškiu.
Siekdamas, kad po mano mirties, besidalijant gausų turtą, nekiltų vaidai, ar net pilietinis karas, noriu savo gėrybes kuo teisingiausiai šiuo testamentu paskirstyti. Todėl
( prašome visus įsidėmėti )...Prieš tai atsakykite į klausimą:
Ar aš kam nors esu ką nors skolingas?
( paprastai žmonės sako, kad ne arba tyli ).
Todėl pareiškiu šiuo pasisakymu, kad šiandien mano TESTAMENTO NEBUS.( patyli kelias minutes ) Kodėl? Atsakau:
1.Aš nesiruošiu mirti. Ir manęs šiandien niekas nepakars. Esu pats šauniausias piršlys, gražus jaunas vyras, tvirto sudėjimo. Ir iš liemens ir iš stuomens. Žodžiu, esu toks vienintelis homo sapiens, todėl unikumus pagal galiojančius Lietuvos įstatymus reikia griežtai saugoti ir gerbti. Jų negalima sunaikinti, sugadinti ir t.t. Kitaip būsite kaltinami už unikalaus daikto pagrobimą ar išniekinimą. Taigi jei tik paliesite mane pirštu, tai jūs būsite baudžiami. Pagalvokite, ar norite rizikuoti savo laisve ir patekti į kalėjimą už padarytą tyčinę žmogžudystę?
2.Antras punktas taip pat labai svarbus. Kaip galima tikėtis testamento, jei aš gyvas ir manęs pakarti negalite, nes PAGAL LIETUVOS ĮSTATYMUS LIETUVOJE PANAIKINTA MIRTIES BAUSMĖ. Taigi, gerbiamieji ponai ir ponios, laikydamiesi Lietuvos įstatymų, jūs negalite manęs nuteisti mirties bausme ir dar karatą pabrėžiu, KAD TESTAMENTO NEBUS DAR IR TODĖL, KAD
3. Kelnės man pačiam dar bus reikalingos, kai kas užklups mudu su žmona ramiai besišnekučiuojančius.
Marškiniai man pravers, kai žmona užsimanys pasišildyti viena namuose, o mane paliks lauke.
Batai man bus reikalingi, kai nieko nežadindamas galėčiau greičiau užbėgti pas žmoną iš po naktinių gastrolių.
Kepurė reikalinga, kad kartais sušvelnintų žmonos smūgius per galvą.
O tai, kas yra tarp kojų, reikalinga ir man pačiam. Juk mudu su svočia dar tokie jauni esame.
Tad visi daiktai man reikalingi, tai ir neturiu ko palikti ir Jums, gerbiami svečiai ir jaunieji, nieko nepalieku ir laukiu tolesnio Jūsų žingsnio.
Nuolankai jūsų - piršlys...
Papildyta:O čia antros dienos cenarijus
Gal mamytės nesupyks, nes viskas paimta iš ankstesniu temu
ANTRA DIENA
KELTUVĖS
Maždaug nuo 10 ryto
Kas jau atsikėlęs, gali pasitikrinti sveikatą (pagal spiritometrą pasimatuoja kiek išsipagiriojo per naktį.
Tada muzikantai eina žadinti. Pirmiausia žadina pabrolius ir piršlį. Tada žadina jaunuosius. Eina žadint svočios, bet Piršlys naktį ją pragano, tad su pabroliais eina jos ieškoti. Radę turi parsivežti (turėsim karutį).
11:00 kvietimas prie stalo.
PUSRYČIAI
SVOČIA:
Labas rytas, mieli sveteliai, linksmai praleidę šią naktelę. Juk ne vieno širdy tikriausiai atbudo jaunystės karštų ir bemiegių naktų, o gal net ir pačių vestuvių prisiminimai.
PIRŠLYS:
Ir jums labas rytas, gerbiami jaunavedžiai. Sveikiname teisėtą vyrą ir žmoną. Na, kaip praėjo jauniesiems ši naktis, lovos aktas pasakys.
SVOČIA: (skaito)
LOVOS PATIKRINIMO AKTAS
PIRŠLYS:
Jaunųjų guoly buvo taip karšta, kad ir vaikiukų atsirado. Va berniukai (rodo pailgus), va mergytės (rodo špygutes). Spausta buvo labai stipriai, kad dar ir Meilės eliksyro prilašėjo! Taigi pasivaišinkit pirmosios vedybinės nakties vaisiais ir įvertinkit taip nekaltai į mus žvelgiančių Jaunųjų triūsą...
Jaunieji vaišina sūriu, vaikiukais duoniukais, eliksyru
Tuopat metu
PIRŠLYS:
Svečių tarpe buvo gana ramu. Tiesa, vienas svečias buvo priėjęs ir skundėsi, kad pametė žmoną. Radusius prašo pasilikti ją sau.
SVOČIA:
O štai pabrolių tarpe būta kritulių ir net į svetimas lovas. Todėl daugumai pabroliukų šį rytą teko kreiptis į mūsų medicinos personalą, kad išsigydytų mėlynes paakiuose ir gumbus galvose. Pažiūrėjus į juos dabar smurto žymių lyg ir nesimato, vadinasi gydymas buvo veiksmingas.
PIRŠLYS:
Kai kurios pamergės ašarodamos prašė tarpininkauti, atgaunant iš muzikanto kai kuriuos savo drabužėlius.
SVOČIA:
Tik šeimininkė visą naktį nemiegojo plovė, virė, kepė, kad mes dabar galėtumėm atsigauti.
PIRŠLYS:
Taigi naktelės būta audringos, todėl siūlau tostą už pirmąją vedybinę naktį!
Visi išgeria
Pertrauka nedaroma.
NUOMETO NUĖMIMAS
SVOČIA:
S...a, šiandien tu dar pasipuošusi nuometu. Tačiau atėjo laikas skirtis su jaunyste. Palenki galvelę, leisk nusegti tavo papuošalą. Nuo šiandien tu jau moteris ir jis tau nebepriklauso.
Nusegamas veliumas ir uždedamas pirmai pamergei
Nuo šiol tavo vardas žmona, ir tavo galvą gaubs skara, o prijuostė bus vienas svarbiausių drabužių.
Užrišama prijuostė
PIRŠLYS:
P...u, tavo žiedelį taip pat nusegsim, nes nuo šiol tu vedęs vyras.
Nusega gėlytę, deda į dėžutę.
Leisk uždėti ant galvos tikro vyro simbolį kepurę.
Uždeda kepurę.
SVOČIA:
Pagal papročius, rūtos pritraukia visus geruosius angelus į namus ir atbaido piktąsias dvasias. Taip pat tikima, kad jos saugo poros ištikimybę. Todėl dovanojam jums skrynelę su jūsų jaunystės simboliais amžinam saugojimui. Pakelkim taures už S...s ir P...s sėkmę šeimyniniame kelyje.
Išgeriama, atiduodama skrynelė
Išimamas albumas
SVOČIA:
Gal pasakų Karaliai barstė debesynuos sniegą,
Kai meilės angelai plasnojo virš širdžių...
Tarytum rožių žiedlapiais baltais
svajonių vėjas Jums išpuošė gyvenimo kelius.
Laimingi būkit savo meilės dieną lyg Karaliai...
Nėra didesnio žemėj turto, negu radot Jūs.
Branginkit vienas kitą nuolat ir mylėkit amžiais!
Dovanotą laimę laikykit amžinu turtu.
PIRŠLYS:
S...a ir P...u, šiame albume judviejų meilės istorija. O kad įdomiau būtų ją vartyti, prie mūsų įrašyto palinkėjimo prašytume prisidėti ir kitus svečius. Per pertraukėles ar užėjus įkvėpimui, parašykit bent po porą žodelių mūsų jaunai šeimai.
Padedamas albumas su rašymo priemone.
Trumpa pertraukėlė išgėrimui, paplepėjimui, gal kas parašys žodžius.
SVOČIA:
Kad jaunoji būtų gera gaspadinė, o jaunasis geras gaspadorius, mes su piršliu pasitarėm ir nupirkom keletą būtiniausių daiktų gyvenimo pradžiai:
Kočėlas
SVOČIA:
S...a, jei vyras užsiaugintų didelius ragus, šis įrankis padės juos numušti.
Tarka
PIRŠLYS:
P...u, jei žmona namuos pradės įvedinėti savo tvarką, tu jai primink va šitą tarką.
Spąstai
SVOČIA:
S...a, žinok, kad vyras ramus kaip pelė tol, kol šalia katė. Tačiau jei su kita pradės kvailioti, tau teks su spąstais jį priploti.
Čiulptukų vėrinys
PIRŠLYS:
Kiek priverta čia daiktelių, tiek mes linkim Jums vaikelių.
Kiaurasamtis
SVOČIA:
S...a, kad netektų daug vargti, rytoj išvirk pietus ir su šiuo samčiu įpilk, ir su tuo pačiu duok srėbti nereiks daug vargti, bus skanu, taupu ir dar svečiams liks.
PIRŠLYS:
Dabar tostas už tai, kad jaunieji visas pamokas gerai į galvą dėtųsi, ir prisireikus pasinaudotų išbandyta patirtimi!
Pertraukėlė pavalgymui, išdalinamas laikraštis
PIRŠLYS:
S...a ir P...u, jūs tuokiatės pirmą kartą, o santuokinis gyvenimas, anot vieno kompozitoriaus, yra tarsi subtilus muzikinis instrumentas, be to styginis: jei stygų neįtempsi, neskambės, bet jei pertemsi stygos trūks.
SVOČIA:
Taigi, kad būtų lengviau sustyguoti savo instrumentą, būtina nepriekaištingai suplanuoti buities darbus.
PIRŠLYS:
Kad nebūtų pykčių, mergvakario viešnios paliko sausainėlių. Laimė lems ką kuriam teks daryti.
Paduodami kinų laimės sausainukai, jaunieji laužo ir skaito lapelius
Į salę įeina gandras persirengęs muzikantas
GANDRAS:
Gyvenkit laimingi metų visą šimtą,
su manim bendrausit sukursit šeimą rimtą.
O dabar kreipiuosi aš tik į jaunuosius
ir gandrišką paslaptį jiems abiem išduosiu.
Mat aš gandras senas, ir visad taip būna,
kas manęs paklauso, tam atnešu sūnų.
O kada praeina dar vieni meteliai,
aš mamytės džiaugsmui atnešu dukrelę.
Įteikia jauniesiems suvystytą lėlę
PIRŠLYS:
Ar pažiūrim, kas ten iš tikro slepias berniukas ar mergytė?
SVOČIA:
Piršleli, ramiau. Esam civilizuoti žmonės, tad civilizuotai ir išsiaiškinkim ką tas gandras atnešė. Paimk šitą maišelį, ir išdalink svečiams jo turinį.
Piršlys neša maišelį su juostelėm rožinėm ir žydrom, ir duoda ištraukt kiekvienam svečiui. Svočia žymis pagaliukais kas kokią spalvą ištraukė. Suskaičiavus paskelbiamas verdiktas:
SVOČIA:
Pirmas vaikas jums bus mergaitė/berniukas. Na ir padarykim dar vieną gerą darbą. Štai dvi atvirutės, į tą su mergyte užrašykit siūlomus mergaitiškus vardus, tam atvejui, jei gims dukrytė, o su berniuku berniukiškus, jei gims sūnelis, ir laukimo mėnesiais S...a ir P...s skaitys tuos vardelius ir išsirinks labiausia patikusį.
Paleidžiamos atvirutės
PIRŠLIO KORIMAS
SVOČIA:
Oj bėda nutiko, budeliai piršlį pagavo, skandint veda. Oj, liksiu aš našle pačioje jaunystėje, oj liks mano vaikai našlaičiais. Kur pamergės, kur jaunoji? Einam, gal piršlį išgelbėt mums dar pavyks.
Visi ieško piršlio. Kai randa, veda jį į bausmės vietą, pamergės verkdamos su jaunąja eina iš paskos
BUDELIS:
Nusidėjo šitas nedorėlis, primelavo, reikia jį pakarti, kad kitoms mergelėms gyvenimo negadintų.
SVOČIA:
Nemelavo gi piršlys, pažiūrėkit, kokia laiminga pora vakar šeimą sukūrė. Pažiūrėkit, kiek mergelių jaunų rauda, pakarsit piršlį senmergėm liks. O va pabroliukai irgi sau žmonų be piršlio nesusiras, ateis galas šiam pasauliui
BUDELIS:
Matau, svočia esi piršlio advokatė, tai paskaityk paskutinę jo valią.
SVOČIA
(Skaito variantą kur piršlio pakarti negalima ir testamento nebus)
Visi nutaria, kad piršlio nebekars, jaunoji dar užmeta šalikėlį ant piršlio pečių.
PIRŠLYS:
Ačiū, kad gyvą palikot. O kad nuoskaudų niekam neliktų, kviečiu pasivaišinti Piršlio krauju ir svočios pyragu.
JAUNOSIOS GROBIMAS
Baigiantis vestuvėms, stengiamasi pavogti jaunąją. Ją iš jaunojo pavagia svečiai, tariamai išsivedę šokti ar kitu parankiu momentu, uždaro vonioje ar kitame nuošaliame kambaryje. Jaunoji paslepiama sodyboje, kad jaunasis galėtų susiieškojęs ją išpirkti.
APDOVANOJIMAI
SVOČIA:
Dabar norėtume apdovanoti labiausiai nusipelniusius:
Pirmiausia MAMYTĖMS norime padovanoti nuostabius karolius.
Soskės ant siūlo
PIRŠLYS:
TĖVELIAMS dovanojame naudingą tarą.
Vaikiški buteliai.
SVOČIA:
JAUNAJAI dovanojame šaukštą, kad turėtų kuo sriubą pamaišyti ir vyrą pamaitintų.
Šaukštas
PIRŠLYS:
JAUNIKIUI dovanojame kramtomosios gumos, kad kvapus numuštų ir apsaugos priemonių, jei kartais netikėtai prireiktų.
Kramtoma guma ir apsaugos priemonė
SVOČIA:
Medalį norėtume įteikti ir GERIAUSIEM ŠOKĖJAMS už miklias kojas.
CD
PIRŠLYS:
Apdovanojame ir pačius balsingiausius, ŠAUNIAUSIUS DAINININKUS.
Karaoke kompaktas
SVOČIA:
Medalį gaus ir didžiausias MIEGALIUS.
Žadintuvas
PIRŠLYS:
Taip pat neliks nuskriaustas ir LINKSMIAUSIAS svečias.
Magnetukai šypsenėlės
SVOČIA:
MIELIAUSIAI PORAI norime irgi medalį įteikti.
Dėžutė siurprizas
PIRŠLYS:
Medalis atitieks ir DIDŽIAUSIAM SMAGURIUI.
Šokoladinis medalis
SVOČIA:
MUZIKANTMS dovanojame ausų krapštukus, kad klausos neprarastų ir viską girdėtų.
Ausų krapštukai
PIRŠLYS:
Medalius įteiksime ir LINKSMIAUSIAI PAMERGEI ir PABROLIUI, ŠAUNIAUSIEMS PAMERGEI ir PABROLIUI, JAUNIAUSIEMS PAMERGEI ir PABROLIUI, JUDRIAUSIAI PAMERGEI IR PABROLIUI.
Diplomai
SVOČIA:
Apdovanojame ir PLAČIĄJĄ GERKLYTĘ
Magnetukas buteliukai
PIRŠLYS:
Nepamiršom ir ŽIEDUKŲ NEŠĖJOS
Tinklelis drugeliams
SVOČIA:
Turėjom ir JAUNIAUSIĄ VESTUVIŲ DALYVĘ
Diplomas
PIRŠLYS:
Taip pat dėkojam stalo valdžiai, kurie savo pareigų nepamiršo, tvarką prižiūrėjo, medaliai: GAISRININKUI, MEILĖS MINISTRUI, MUZIKINIAM ASISTENTUI, SVEIKATOS MINISTRUI, STALO KOMENDANTUI ir aišku visus prižiūrėjusiam KONTROLĖS DEPARTAMENTUI. Nepamiršom ir ŠIMKORIŲ su PAVADUOTOJAIS.
Medaliai
SVOČIA:
Už meilę jų tyrą, už meilę jų gražią
Už pradžią neblogą, už pabaigą gerą
Už pirmąją naktį, už pirmąją dieną
Už čia susirinkusį svečią kiekvieną
Už tėvus užauginusius šitokią porą
Už piršlį melagį, už svočią nedorą
Už tai kas jau buvo, už tai kas dar bus
Pakelkim, išgerkim lig dugno stiklus!
PABAIGA:)