sveikos,
moliūgą ir prieskonine daržoves reikai dėti tik į patį galą virimo, nes ilgai virdami jie praranda visą savo maistingumą, vertingumą... aš verdu gal tik kokias 5 mėn...
beje, moliūgą aš užsišaldžius jau apvirtą
Aš irgi buvau nusiteikus prieš pirktines tyreles bet patikėkit kai vaikas nieko nevalgo tada džiaugiesi kad nors kažką valgo... tiesa iš pradžių tyrelė pirktinė buvo naudojama tada jos dėdavau į savo gamintą (tipo tas pats ane) ir taip kiekis sumažėjo pirktinės iki minimumo-kol vieną dieną pasakė panelė kad nebevalgys nė tokio varianto... ir vėl jamam pirktines. Čia man jaučiu už tai kad kažkada lyg ir negerai pagalvojau apie draugę-va turbūt tingi vaikui gamint kad perka, ji sakė man kad nevalgus vaikas o aš galvojau jo jo... kol neatsisuko prieš mane viskas. Dabar jau atsargiau vertinu mamų pasakymus apie tai kad jų vaikas daro-nedaro kažko nes pati pamačiau kaip kartais būna sudėtinga-teorija sau, praktika bele kur...
Sveikos
Aš už naminį tačiau retkarčiais staigiai prireikus gerai kad yra parduotuvėse jų..bet reik pasižiūrėt iš ko jos yra koks gamintojas, o galiausiai yra pirkti jau dabar ir nitrito testukų galim pagudraut ir pamatuot pirktinę tyrelę kiek joje to blogio...mano asmeniškai merginos mažai gavusios pirktinio maisto tik kur nors išvykus netikėtai
Mums paskutiniu metu atsiradęs patinka Marmaliuzi lietuviškas ir jokių ten priedų nėra ir visai panašu kaip naminio skonis..kai staiga prireikdavo pasičiupdavom...maistelį verdu kasdien šviežia neverdu tiek kad liktų kitai dienai, kas likdavo netyčia atiduodam kačiukams kieme nebent mėsytė ir žuvytė išverdama visa ant garų ir padalinta porcijomis keliauja į šaldiklį
Aš už naminį tačiau retkarčiais staigiai prireikus gerai kad yra parduotuvėse jų..bet reik pasižiūrėt iš ko jos yra koks gamintojas, o galiausiai yra pirkti jau dabar ir nitrito testukų galim pagudraut ir pamatuot pirktinę tyrelę kiek joje to blogio...mano asmeniškai merginos mažai gavusios pirktinio maisto tik kur nors išvykus netikėtai
Mums paskutiniu metu atsiradęs patinka Marmaliuzi lietuviškas ir jokių ten priedų nėra ir visai panašu kaip naminio skonis..kai staiga prireikdavo pasičiupdavom...maistelį verdu kasdien šviežia neverdu tiek kad liktų kitai dienai, kas likdavo netyčia atiduodam kačiukams kieme nebent mėsytė ir žuvytė išverdama visa ant garų ir padalinta porcijomis keliauja į šaldiklį
sveikos mamytes,
Siandien kaip tik musu gydytoja istare tuos stebuklingus zodzius: laikas pradeti primaitinti. Nors mazoji mano tik 5 menesiu ir as planavau ja primaitineti nuo 6 men.
Tad ta proga, pradejau skaitineti mamyciu rekomendacijas, nes pati jauciuosi labai "zalia" sitam reikale ir iskilo toks klausimas. Gal ir labai kvailai nuskambes, bet kaip paruosti ta pacia pirmaja kosyte? Kad morkyte ar bulvyte - tai viskas aisku. Bet ko jus dar dedate? Savo pienuko? Geriau virti vandenyje ar garuose? ACIU
Siandien kaip tik musu gydytoja istare tuos stebuklingus zodzius: laikas pradeti primaitinti. Nors mazoji mano tik 5 menesiu ir as planavau ja primaitineti nuo 6 men.
Tad ta proga, pradejau skaitineti mamyciu rekomendacijas, nes pati jauciuosi labai "zalia" sitam reikale ir iskilo toks klausimas. Gal ir labai kvailai nuskambes, bet kaip paruosti ta pacia pirmaja kosyte? Kad morkyte ar bulvyte - tai viskas aisku. Bet ko jus dar dedate? Savo pienuko? Geriau virti vandenyje ar garuose? ACIU
Labutis, turiu klausimėlį toms, kurios verdat čia taip išgirtąją moliūgo-banano tyrelę Išbandėm ir mes šį skanėstą, mažylė įvertino teigiamai Tik įdomu ką darote su tyrelės likučiais, ar paliekate kitai dienai?
Ir dar dėl morkų. Ar prieš verdant išskobiat šerdį (daug kur receptuose mačiau taip rekomenduoja, nes būtent šerdyje kaupiasi visi nitratai ir pan blogiai)? AŠ iki tol turėjau naminių morkų tai viriau visas ir nė galvos nesukau, o dabar susimąsčiau, nes atsargos baigėsi ir pradėjau naudoti pirktines ... Kaip jūs darot?
Ir dar dėl morkų. Ar prieš verdant išskobiat šerdį (daug kur receptuose mačiau taip rekomenduoja, nes būtent šerdyje kaupiasi visi nitratai ir pan blogiai)? AŠ iki tol turėjau naminių morkų tai viriau visas ir nė galvos nesukau, o dabar susimąsčiau, nes atsargos baigėsi ir pradėjau naudoti pirktines ... Kaip jūs darot?
QUOTE(Marzzipi @ 2012 02 14, 01:30)
Tad ta proga, pradejau skaitineti mamyciu rekomendacijas, nes pati jauciuosi labai "zalia" sitam reikale ir iskilo toks klausimas. Gal ir labai kvailai nuskambes, bet kaip paruosti ta pacia pirmaja kosyte? Kad morkyte ar bulvyte - tai viskas aisku. Bet ko jus dar dedate? Savo pienuko? Geriau virti vandenyje ar garuose? ACIU
As viriau nenulupta bulve, isvirusia nulupau, sutryniau ir imaisiau MP, kad skysciau butu.
QUOTE(suntea7 @ 2012 02 14, 14:57)
Ir dar dėl morkų. Ar prieš verdant išskobiat šerdį (daug kur receptuose mačiau taip rekomenduoja, nes būtent šerdyje kaupiasi visi nitratai ir pan blogiai)? AŠ iki tol turėjau naminių morkų tai viriau visas ir nė galvos nesukau, o dabar susimąsčiau, nes atsargos baigėsi ir pradėjau naudoti pirktines ... Kaip jūs darot?
Niekada del serdies nesusimastydavau... I koses dedu labai nedaug morkos, tai tiesiog supjaustau griezineliais ir verdu.
As TIK namines kosytes duodu,net tyreliu vaisiu neperku,savo sodo obuoliuka pagremzus maitinu. Kazkodel nemanau,kad pirktine kose,kuri galioja ilga laika,gali buti sveika ir tinkama mano vaikui.
As irgi tik uz namines, nes buvau karta nupirkusm, kai pradejom primaitinti, tai skonis baisus, net i kose nepanasus;-) Vaikas ju net ir nevalge;-)
Virėm ir verdame namines košytes, troškinius, sriubas. Pradėjome nuo bulvytės, tada pridėjom morkytę, moliūgą, vėliau skanavom kruopų košes, pirmiausia avižinę.
viska gaminu tik namie. esu pirkusi paruostu tyreliu ir kosiu, bet, tiesa pasakius, ne karta jos atsidure siuksliu dezeje, nes kai paragauji a le ryziu koses ir nesupranti, kad ten ryziai, tai kazkaip vaikui duoti nesiryztu...
QUOTE(suntea7 @ 2012 02 14, 12:57)
Labutis, turiu klausimėlį toms, kurios verdat čia taip išgirtąją moliūgo-banano tyrelę Išbandėm ir mes šį skanėstą, mažylė įvertino teigiamai Tik įdomu ką darote su tyrelės likučiais, ar paliekate kitai dienai?
Ir dar dėl morkų. Ar prieš verdant išskobiat šerdį (daug kur receptuose mačiau taip rekomenduoja, nes būtent šerdyje kaupiasi visi nitratai ir pan blogiai)? AŠ iki tol turėjau naminių morkų tai viriau visas ir nė galvos nesukau, o dabar susimąsčiau, nes atsargos baigėsi ir pradėjau naudoti pirktines ... Kaip jūs darot?
Ir dar dėl morkų. Ar prieš verdant išskobiat šerdį (daug kur receptuose mačiau taip rekomenduoja, nes būtent šerdyje kaupiasi visi nitratai ir pan blogiai)? AŠ iki tol turėjau naminių morkų tai viriau visas ir nė galvos nesukau, o dabar susimąsčiau, nes atsargos baigėsi ir pradėjau naudoti pirktines ... Kaip jūs darot?
As visada isimu morkos serdi.
QUOTE(suntea7 @ 2012 02 14, 12:57)
Ir dar dėl morkų. Ar prieš verdant išskobiat šerdį (daug kur receptuose mačiau taip rekomenduoja, nes būtent šerdyje kaupiasi visi nitratai ir pan blogiai)? AŠ iki tol turėjau naminių morkų tai viriau visas ir nė galvos nesukau, o dabar susimąsčiau, nes atsargos baigėsi ir pradėjau naudoti pirktines ... Kaip jūs darot?
Kaip man gydytoja (o turiu pagrindo ja pasitikėt) pasakė, kad jei alergizuoja, tai nesvarbu kuri morkos dalis ir dėl to šerdis niekuo nepakeis ar išimsi ar ne. Va nitratų tai daugiau prikaupia užtat reikia pirkt ne pačias didžiausias morkas, o prieš verdant bent kelias valandas pamirkyt sūdytam vandenuke, tada ištraukia dalį nitratų (čia iš kito šaltinio per TV)