Įkraunama...
Įkraunama...

Daržovių, kruopų košės

QUOTE(DEVImama @ 2011 02 10, 19:39)
Virkite dribsnius (ryžių, kviečių, grikių, 4 grudų). Tada nereikės valandos prie puodų stovėti. Užteks 5 min. O jei dar obuoliuką ar bananą įmaišysit iš vis bus labai gardu, ir blenderiuoti nieko nereikia.  smile.gif

drinks_cheers.gif

Aš irgi ir daržovienes, ir grūdines verdu pati..turim kelias vaikiškas užpiltines, padarau retkarčiais, tiesiog meniu paįvairinimui.
Atsakyti
QUOTE(virgutiene @ 2011 02 07, 13:03)
mano zvirbliukui jau 4 men., bet buvom pas gydytoja, tai truputi per mazai svorio priauges...  verysad.gif  Nors maitinu MP. Matyt, neuztenka. Bandziau duoti misinuko po maitinimo, nevalgo - raukosi, purtosi, spjauna buteliuka...  verysad.gif  Gal galit issakyti savo nuomones, gal kam taip yra buve panasiai?  blush2.gif  Buciau labai dekinga uz nuomones ir patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif

mano antroji dukrytė labai mažai priaugdavo svorio - max po 400 g per mėnesį. Šiaip aš esu labai prieš visokias normas, į kurias bando sukišti visus vaikus, kaip vieną, nors kiekvienas iš jų yra labai individualus. Bet ne apie tai smile.gif Mūsų pediatrė primygtinai siūlė maitinti mišinuku - atseit neužtenka pieno. Aš, nors ir ne kartą sudvejojau, atsilaikiau spaudimui ir maitinau tik MP, o dukra toliau sėkmingai neaugino svorio smile.gif Nors buvo labai stipri, linksma, domėjosi aplinka ir "darė" viską, ką priklauso tokio amžiaus leliukui daryti. Šiaip taip atsilaikiau 4 mėn ir pradėjau duoti papildomą maistą. Tuomet, kai ji tikrai pavalgydavo, kai aš tikrai buvau rami, kad ji soti, išaiškėjo nemažai dalykų ( kuriuos aš jau ir anksčiau įtarinėjau, bet tik tada įsitikinau 100 proc.) ir tai tikrai nebuvo susiję su alkiu, kaip mane visi aplinkiniai gąsdindavo.
Taigi, jei leliukas sveikas, guvus, nekišk jam jokių mišinukų (juolab, kad jis ir nenori) - kitaip gali "sugadinti" vaiką, t.y. po kiek laiko jis tiesiog gali imti ir atsisakyti krūties. O dėl šiek tiek per mažo svorio tikrai nereikia nervintis - ne visi vaikai vienodi mirksiukas.gif Jei reikia daugiau patarimų, ar palaikymo - rašyk. Pasistengsiu padėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jkrista: 17 vasario 2011 - 11:12
Mes 4men.priaugom tik 500gr.tai gyd.patare damaitinti koseliu. Is pradziu valgem vaisines tyreles,o db jau bulviu su biskiuku morkytes. Valgo labai noriai, tikras apzoriukas. Kosytes darau pati ne negalvoju pirkti schmoll.gif ,tik va dar kruopyciu tai da nevalgom schmoll.gif Kadangi da maitinu MP,tai mazasis ne nejama nei misinuko, nei arbateles, na nieko.
Atsakyti
Na mum jau 4, 5 mėn. kai buvom pas savo gydytoja ji rekomendavo jau duoti daržovienės po truputį, nors kažkur skaičiau kad jei kūdikis valgo MP, iki 6 mėn nieko nereikia duoti. Na kol kas dar neragavom jos, spėsim smile.gif maitinu pati, pienuko gana, bet ypač vakarais vos ne kas valanda papuko nori, ir ne taip kad vos pagerti, bet normaliai patraukia, praejus valanadai vel valgo ir tol kol užmiega ax.gif, pienuko užtenka, bet gal jis nesuteikia sotumo jausmo ar kaip??????? kad ji taip dažnai nori, diena rečiau valgo. Ar jus maitindavos MP pradėjot nuo 4 mėn. duoti daržovienės, nors pieno pilnai uztenka ???? ar man čia paranoja kad vaikas alkanas g.gif g.gif g.gif g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ede_la @ 2011 02 18, 21:52)
Na mum jau 4, 5 mėn. kai buvom pas savo gydytoja ji rekomendavo jau duoti daržovienės po truputį, nors kažkur skaičiau kad jei kūdikis valgo MP, iki 6 mėn nieko nereikia duoti. Na kol kas dar neragavom jos, spėsim  smile.gif maitinu pati, pienuko gana, bet ypač vakarais vos ne kas valanda papuko nori, ir ne taip kad vos pagerti, bet normaliai patraukia, praejus valanadai vel valgo ir tol kol užmiega  ax.gif, pienuko užtenka, bet gal jis nesuteikia sotumo jausmo ar kaip??????? kad ji taip dažnai nori, diena rečiau valgo. Ar jus maitindavos MP pradėjot nuo 4 mėn. duoti daržovienės, nors pieno pilnai uztenka ???? ar man čia paranoja kad vaikas alkanas g.gif  g.gif  g.gif  g.gif  ax.gif

vakare mažiau gaminsai pienuko ir vaikiukui gal tiesiog reikia amytės smile.gif užeikit į šią temelę, ten vertėtų apsilankyti visom, kas labai anksti pradeda primaitinimus. Ir mamytės, kurios postas aukščiau, labai normalu, kad vaikutis priauga 500g. mirksiukas.gif pasidomėkit daugiau, jokių primaitinimų nereikia.
http://www.supermama...?...12&t=693368
Atsakyti
Kaip jusu mazyliai su kosem laikosi? Manasis kruopas ignoruot pradejo doh.gif , bet darzoviene tik su kefyru tepaduosi, nzn gerai cia ar blogai g.gif
Atsakyti
Mes nesenai pradejom valgyti koseles, tai pakolkas valgo puikiai lotuliukas.gif ,aisku skaniausiai valgo vaisines tyreles lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgučiuks @ 2011 02 25, 09:26)
Kaip jusu mazyliai su kosem laikosi? Manasis kruopas ignoruot pradejo doh.gif , bet  darzoviene tik su kefyru tepaduosi, nzn gerai cia ar blogai  g.gif

jūs 6 mėn vaikučiui jau ir kruopienes duodat ir kefyrą? Mes dar tik bulvę, morką, moliūgą ir cukiniją valgom...
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2011 02 25, 17:02)
jūs 6 mėn vaikučiui jau ir kruopienes duodat ir kefyrą? Mes dar tik bulvę, morką, moliūgą ir cukiniją valgom...

Jau duodu, mes ir mesyte jau kabinam, turiu dickiuka toki, ir net su gydytoja tariausi, sake viskas ok, ypac gerai yra kefyras, jei mesa valgo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgučiuks @ 2011 03 02, 22:33)
Jau duodu, mes ir mesyte jau kabinam, turiu dickiuka toki, ir net su gydytoja tariausi, sake viskas ok, ypac gerai yra kefyras, jei mesa valgo  smile.gif

Nesupykit, bet pieno produktai, kaip pavyzdziui kefyras, varske, duodami tik nuo 8-to menesio. Neskubekit vaikuciui visko anksciau duoti, suspesit, juk gali vaikucio organizmas netoleruoti, sualergizuoti nuo kai kuriu produktu, kurie duodami anksciau nei reiktu. Na bent as savo vaikinui, kuriam greitai bus 9 men., dar tik pries kelias dienas daviau paragauti varskes, jogurto ir to paties kefyro thumbup.gif
Atsakyti
Mes tik uz namines koses buvom, kai pradejom papildomai maitintis 4u.gif . Pirktines kritiniu atveju - kai kur isvykstam.
Naudojau tik seneliu isaugintas darzoves, tai bent zinojom ka duodam mazylei. O ir kruopas pirkdavau ekologiskas, ne dribsnius ir ne smulkintas, o isvirtas pertrindavau su blenderiu, kol dar visai be dantu buvo (velai isdygo). Aisku, daugiau vargo, ypac su grudinem, bet pripratau ir tai tapo rutina, is vakaro uzsimerki kruopytes, kita diena isverda labai greitai. Dribsniuose jau gerokai maziau vertingu medziagu islieka, nekalbu jau apie koses is milteliu.
Atsakyti
o kaip anksciau budavo jus man pasakykit?jei mama pieno neturedavo vaikas karves piena gerdavo ir visi musu seneliai, tevai taip uzaugo sveiki ir stiprus, o db taivisokios alergijos, berimai.....nesuprasi nuo ko. Man tetis pasakojo kad jam mociute cukraus i marle ivyniodavo ir duodavo vietoj soskes, arba lasinuku gabaliuka biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
, nes tuo metu jokiu soskiu, misineliu nebuvo.
Aisku db kiti laikai, kiti vaikai, as irgi saviskej darzoviene tik namie verdu, ir viskas is mociutes darzo, na nebent vaisiu tyreles nuperku wink.gif

QUOTE(jjurgiukas @ 2011 03 03, 01:04)
Nesupykit, bet pieno produktai, kaip pavyzdziui kefyras, varske, duodami tik nuo 8-to menesio. Neskubekit vaikuciui visko anksciau duoti, suspesit, juk gali vaikucio organizmas netoleruoti, sualergizuoti nuo kai kuriu produktu, kurie duodami anksciau nei reiktu. Na bent as savo vaikinui, kuriam greitai bus 9 men., dar tik pries kelias dienas daviau paragauti varskes, jogurto ir to paties kefyro  thumbup.gif

Papildyta:
Mamytes, o kiek jus darzovienes duodat 4,5 men vaikiukui?
Atsakyti