QUOTE(virgutiene @ 2011 02 07, 13:03)
mano zvirbliukui jau 4 men., bet buvom pas gydytoja, tai truputi per mazai svorio priauges...
Nors maitinu MP. Matyt, neuztenka. Bandziau duoti misinuko po maitinimo, nevalgo - raukosi, purtosi, spjauna buteliuka...
Gal galit issakyti savo nuomones, gal kam taip yra buve panasiai?
Buciau labai dekinga uz nuomones ir patarimus
mano antroji dukrytė labai mažai priaugdavo svorio - max po 400 g per mėnesį. Šiaip aš esu labai prieš visokias normas, į kurias bando sukišti visus vaikus, kaip vieną, nors kiekvienas iš jų yra labai individualus. Bet ne apie tai
Mūsų pediatrė primygtinai siūlė maitinti mišinuku - atseit neužtenka pieno. Aš, nors ir ne kartą sudvejojau, atsilaikiau spaudimui ir maitinau tik MP, o dukra toliau sėkmingai neaugino svorio
Nors buvo labai stipri, linksma, domėjosi aplinka ir "darė" viską, ką priklauso tokio amžiaus leliukui daryti. Šiaip taip atsilaikiau 4 mėn ir pradėjau duoti papildomą maistą. Tuomet, kai ji tikrai pavalgydavo, kai aš tikrai buvau rami, kad ji soti, išaiškėjo nemažai dalykų ( kuriuos aš jau ir anksčiau įtarinėjau, bet tik tada įsitikinau 100 proc.) ir tai tikrai nebuvo susiję su alkiu, kaip mane visi aplinkiniai gąsdindavo.
Taigi, jei leliukas sveikas, guvus, nekišk jam jokių mišinukų (juolab, kad jis ir nenori) - kitaip gali "sugadinti" vaiką, t.y. po kiek laiko jis tiesiog gali imti ir atsisakyti krūties. O dėl šiek tiek per mažo svorio tikrai nereikia nervintis - ne visi vaikai vienodi
Jei reikia daugiau patarimų, ar palaikymo - rašyk. Pasistengsiu padėti