Labas atostogavusiems ir dar ne
super figūros fotkėse
austulle,
jei tai būtų kaunas, mielai D prirašyčiau kad ir 2 savaitėms. Džiugu už pradžią
o dėl visa kito-požiūrio į savo vaikų mokslus... ne tame lygmenyje mumi užaugusi ir kitokiu supratimu gyvenu, nes jei dabar namie pradėčiau kalbą, kad jau mol tėvai svarstom į kurią mokyklą D ateitį projektuoti-man tėvas pirštu pasukiotų.
Dar rašai, kad jūs JAU taupot vaikų mokslų pradžiai. Na gerai, mes irgi taupom, bet ne mokslų pradžiai, o tęstinių, kurie gal būt bus po 10-14m... Pabandžius jau dabar įsivaizduoti 6,5m. amžių - pasijutau, kaip skruzdė iš bunkerio... Bet įvertinus tai, kad "dovanėlėmis" irgi jau mokam, kad ir ne super lygyje... savrstom kaip ir kur atsotogauti, ką rudeniui papild veiklos užrašyti... tai gal kaž kiek užsiskaito?

aišq, tai ne valstybiškas požiūris, bet yra kaip yra. Aš kaip eilinis ne vilnietis, tai tik stebiuos jūsų šeimos užmojais ir baltai pavydžiu energijos.
Tikiu, kad veik visi tėvai pagal savo supratimą, išgales nukreipia savo vaikus, kur jų supratimu būtų jų vaikams geriausia, daugiausia perspektyvų ir pan.
Tai ir virkaujam dėl auklėtojų, mokytojų, su kokiom aistrom "renkam" darželius, auklėtojas, o reziume gaunam trokštamą tada, kai susimokam. Išimtinai pasiseka nedotuojant .
Man dabar juokingiausia, kaip vaikai darželiuose nuo pavasario "laukia" tėvų ateinančių. O reziume, jų laukia auklėtojos!
Nespėja tėvas užfiksuoti savo vaiko, bet užtat auklėtojos sėkmingai operatyviai suregistruoja visus ateinančius
Taip ir visame švietime/ne švietime, dirbama taip, kad kuo mažiau dirbti.Logopedai...
kadangi pas mus tėvas rytais D pristato, tai su logo susitarė už kiek ir kiek dirbs ir psio. Nes, bent jau pas D, logo etatas darželyje - visas 0,25

todėl dirba tik su išskirtiniais atvejais. Susimokėjus-lankyk kiek nroi/reikia.
O poliklinikose... bent jau pernai ir š.m. kaune eilės su siuntimais. O pakliuvus eilė į laiko langelį įšokti, nes dirba jie ne tik su darželinio amžiaus žmogučiais, o pagrinde su visais kt, kurie nuo 18m. pensionatuose negyvena, bet į darželius/mokyklas jau nepriima.
Paskaičius elementarių mamiškų žurnalų-apstu patarimų, kaip lavinti vaiko kalbą. Knygynuose irgi yra knyžkių (tik reikia žinoti kurios tinkamiausios). O pakliuvus pas LOGO išgirsti tp. Pliusas LOGO tame, kad įžvelgia/numažina tėvų vizijoj ne/tupinčią problemą.