Įkraunama...
Įkraunama...

Vasarinukai

QUOTE(inciukas @ 2010 06 18, 07:41)
jei tas kur lieka, vyras, tai viskas suprantama, bet kai paleiki mociutei, tai jos realiai gaila. Juk ir amzius mociuciu nebe tas kad tris naktis su vaiku ant ranku sokti  ax.gif

manau, kad daro, bet is ten kitu zodziu parsinesa. o is filmuku tai cielas frazes  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o tai vaiku i prancuzus neleisi? Beje nuo rugsejo prancuzuose startuoja "petite section", priima vaikus nuo 2 metu. Ir patalpos antakalnyje Silo gatveje.

Man toks variantas yra nesuprantamas. rolleyes.gif Tai aš apie jį net negalvoju cool.gif

thumbup.gif

Norėti tai norim. Ir - jeigu galėsim - leisim. Bet tu pagalvok: mums reikia mokėti MINIMUM trigubai tai, ką jūs mokate (Čia jei Augustas eitų į jezuitus, bet ir ten juk ne nemokamai! O jeigu Augustas į ŠMC, tai tik truputį pigiau, nei prancūzų ax.gif ) bigsmile.gif Plius KETURGUBAI daugiau būrelių rolleyes.gif O ką mes turim? VIENĄ valstybinį darbą unsure.gif Tai dabar žiauriai taupom, bet, duokdie, kad bent berniukų mokslams pradžiai užtektų... O aš juk pradžioj galiu ne tik kad nedirbti "į pliusą", bet net ir "į minusą" gali būti unsure.gif Apie tai irgi reikia pagalvoti... Taip kad - nebent man žiauriai pasisektų - mergaitės eis su manim ax.gif Kaip sakant, norai norais, o realybė yra tokia, kokia yra!

Atsakyti
Labas atostogavusiems ir dar ne 4u.gif

super figūros fotkėse drinks_cheers.gif

austulle,
jei tai būtų kaunas, mielai D prirašyčiau kad ir 2 savaitėms. Džiugu už pradžią 4u.gif

o dėl visa kito-požiūrio į savo vaikų mokslus... ne tame lygmenyje mumi užaugusi ir kitokiu supratimu gyvenu, nes jei dabar namie pradėčiau kalbą, kad jau mol tėvai svarstom į kurią mokyklą D ateitį projektuoti-man tėvas pirštu pasukiotų.
Dar rašai, kad jūs JAU taupot vaikų mokslų pradžiai. Na gerai, mes irgi taupom, bet ne mokslų pradžiai, o tęstinių, kurie gal būt bus po 10-14m... Pabandžius jau dabar įsivaizduoti 6,5m. amžių - pasijutau, kaip skruzdė iš bunkerio... Bet įvertinus tai, kad "dovanėlėmis" irgi jau mokam, kad ir ne super lygyje... savrstom kaip ir kur atsotogauti, ką rudeniui papild veiklos užrašyti... tai gal kaž kiek užsiskaito? biggrin.gif aišq, tai ne valstybiškas požiūris, bet yra kaip yra. Aš kaip eilinis ne vilnietis, tai tik stebiuos jūsų šeimos užmojais ir baltai pavydžiu energijos.

Tikiu, kad veik visi tėvai pagal savo supratimą, išgales nukreipia savo vaikus, kur jų supratimu būtų jų vaikams geriausia, daugiausia perspektyvų ir pan.
Tai ir virkaujam dėl auklėtojų, mokytojų, su kokiom aistrom "renkam" darželius, auklėtojas, o reziume gaunam trokštamą tada, kai susimokam. Išimtinai pasiseka nedotuojant .
Man dabar juokingiausia, kaip vaikai darželiuose nuo pavasario "laukia" tėvų ateinančių. O reziume, jų laukia auklėtojos! cool.gif Nespėja tėvas užfiksuoti savo vaiko, bet užtat auklėtojos sėkmingai operatyviai suregistruoja visus ateinančius lotuliukas.gif Taip ir visame švietime/ne švietime, dirbama taip, kad kuo mažiau dirbti.

Logopedai...

kadangi pas mus tėvas rytais D pristato, tai su logo susitarė už kiek ir kiek dirbs ir psio. Nes, bent jau pas D, logo etatas darželyje - visas 0,25 biggrin.gif todėl dirba tik su išskirtiniais atvejais. Susimokėjus-lankyk kiek nroi/reikia.

O poliklinikose... bent jau pernai ir š.m. kaune eilės su siuntimais. O pakliuvus eilė į laiko langelį įšokti, nes dirba jie ne tik su darželinio amžiaus žmogučiais, o pagrinde su visais kt, kurie nuo 18m. pensionatuose negyvena, bet į darželius/mokyklas jau nepriima.

Paskaičius elementarių mamiškų žurnalų-apstu patarimų, kaip lavinti vaiko kalbą. Knygynuose irgi yra knyžkių (tik reikia žinoti kurios tinkamiausios). O pakliuvus pas LOGO išgirsti tp. Pliusas LOGO tame, kad įžvelgia/numažina tėvų vizijoj ne/tupinčią problemą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Rasa~: 20 birželio 2010 - 12:11
Jau ir namie biggrin.gif
Ale cia vaizdelis nekoks. Morta pirma nakti dar siaip ne taip, tik su 6 atsikelimais ir paverkimais, ale jau antra nakti tai mano teveliai be miego. Plius Mortytei sloga iki keliu, dar grizdami i vilniu ta pati obuoli visi suvalgem, tai itariu, kad tik M sloga neapsiribosim, nes jau ir paciai kazkas kazkur kirba.
O Berlynas - jega, pailset nelabai pailsejau, ale uztat atitrukau nerealiai! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(planetax @ 2010 06 20, 17:50)
Jau ir namie  biggrin.gif
Ale cia vaizdelis nekoks. Morta pirma nakti dar siaip ne taip, tik su 6 atsikelimais ir paverkimais, ale jau antra nakti tai mano teveliai be miego. Plius Mortytei sloga iki keliu, dar grizdami i vilniu ta pati obuoli visi suvalgem, tai itariu, kad tik M sloga neapsiribosim, nes jau ir paciai kazkas kazkur kirba.
O Berlynas - jega, pailset nelabai pailsejau, ale uztat atitrukau nerealiai!  thumbup.gif

Sveika sugrizus! Greitai kazkaip g.gif O tai kaip toliau-tesi maitinima??
Atsakyti
QUOTE(austulle @ 2010 06 19, 11:17)
Norėti tai norim. Ir - jeigu galėsim - leisim. Bet tu pagalvok: mums reikia mokėti MINIMUM trigubai tai, ką jūs mokate (Čia jei Augustas eitų į jezuitus, bet ir ten juk ne nemokamai! O jeigu Augustas į ŠMC, tai tik truputį pigiau, nei prancūzų  ax.gifbigsmile.gif Plius KETURGUBAI daugiau būrelių  rolleyes.gif O ką mes turim? VIENĄ valstybinį darbą  unsure.gif Tai dabar žiauriai taupom, bet, duokdie, kad bent berniukų mokslams pradžiai užtektų... O aš juk pradžioj galiu ne tik kad nedirbti "į pliusą", bet net ir "į minusą" gali būti  unsure.gif Apie tai irgi reikia pagalvoti... Taip kad - nebent man žiauriai pasisektų - mergaitės eis su manim  ax.gif Kaip sakant, norai norais, o realybė yra tokia, kokia yra!

suprantau, as ir apie tai pagalvojau...
beje raso, kad antram vaikui 25 proc nuolaida, kazin kiek treciam smile.gif beje yra toks dalykas kaip stipendija. ja gali gauti atrodo 5 vaikai.

QUOTE(~Rasa~ @ 2010 06 20, 11:04)
Logopedai...

mum mokytoja rekomendavo nueiti, nes ne visuose zodziuose aiskiai taria R ir Š, bet pabandziau poliklinikoje sistema pasiaiskinti del logopedo lankymo, tai registraturejo nelabai galejo kuo padeti.

Beje, austulle, Vengriene nebedirbs sad.gif sake isejo atostogu ir jau nebepareis is ju, matyt i pensija.
Atsakyti
labas rytas ax.gif
QUOTE(~Rasa~ @ 2010 06 20, 13:04)
Logopedai...
O poliklinikose... bent jau pernai ir š.m. kaune eilės su siuntimais. O pakliuvus eilė į laiko langelį įšokti, nes dirba jie ne tik su darželinio amžiaus žmogučiais

gal kažkur yra ir taip... bet mūsų poliklinikoj vieną dieną su siuntimu nuėjom, o jau kitai dienai ir laiką gavom pamokėlei. tikriausiai būtų kitaip, jei norėčiau konkrečios logopedės konkrečiu laiku...
internete info tai neradau... bent jau nieko konkretaus logopediško. bet ieškojau tik lietuviškai smile.gif
QUOTE(planetax @ 2010 06 20, 18:50)
O Berlynas - jega, pailset nelabai pailsejau, ale uztat atitrukau nerealiai!  thumbup.gif

vargšė Mortulė wub.gif kaip toliau sekasi maitintis/nesimaitinti?
ką berlyne gero nukovei? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Rasa~ @ 2010 06 20, 12:04)

Man dabar juokingiausia, kaip vaikai darželiuose nuo pavasario "laukia" tėvų ateinančių. O reziume, jų laukia auklėtojos! cool.gif Nespėja tėvas užfiksuoti savo vaiko, bet užtat auklėtojos sėkmingai operatyviai suregistruoja visus ateinančius lotuliukas.gif Taip ir visame švietime/ne švietime, dirbama taip, kad kuo mažiau dirbti.

nieko nesupratau ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rixiuke @ 2010 06 20, 18:31)
Sveika sugrizus! Greitai kazkaip g.gif O tai kaip toliau-tesi maitinima??

Kad jau tiek vaika iskankinom ir toliau tesim kankinima, nes kol kas mazute nepamirsta dar to gerio, kad ji kur... Jei nebuciau ta visa savaite nedavus pienuko, o tik tas 2 paras, kai buvau isvykus, tai, jauciu, buciau tesusi dar maitinima, bet dabar jau gaila idirbio ir vaiko, nes itariu, kad ir veliau geruoju jin nepasiduotu.

QUOTE(šešėlis @ 2010 06 21, 08:03)
ką berlyne gero nukovei? biggrin.gif

Nieko nekoviau biggrin.gif I parde jokia net uzsukus nebuvau, ten siaip biski kitais reikalais buvau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo planetax: 21 birželio 2010 - 08:59
QUOTE(planetax @ 2010 06 21, 08:59)
Kad jau tiek vaika iskankinom ir toliau tesim kankinima, nes kol kas mazute nepamirsta dar to gerio, kad ji kur... Jei nebuciau ta visa savaite nedavus pienuko, o tik tas 2 paras, kai buvau isvykus, tai, jauciu, buciau tesusi dar maitinima, bet dabar jau gaila idirbio ir vaiko, nes itariu, kad ir veliau geruoju jin nepasiduotu.

Laikykites 4u.gif
Atsakyti
rixiuke, su praejusiu jubilieeeejum Tave!!!!! thumbup.gif happybday.gif clap_1.gif friends.gif Viska jau turi, tai dabar kad tik viskas augtu ir zydetu bigsmile.gif

planetax, vajej koks vargelis pas jus doh.gif O jus alternatyvos Mortytei nesiulet, misinio ta prasme? Bet tai tiek laiko jau kankinates, sakes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(planetax @ 2010 06 20, 18:50)

thumbup.gif Faina wub.gif

QUOTE(inciukas @ 2010 06 21, 08:18)
suprantau, as ir apie tai pagalvojau...
beje raso, kad antram vaikui 25 proc nuolaida, kazin kiek treciam smile.gif beje yra toks dalykas kaip stipendija. ja gali gauti atrodo 5 vaikai.

Beje, austulle, Vengriene nebedirbs sad.gif sake isejo atostogu ir jau nebepareis is ju, matyt i pensija.

O, geras, ačiū, pasidomėsime!

Eik tu sau...kaip gaila...Man tik paguoda, kad mano pusseserė pediatrė, ale vis vien kažkaip reikia ir "oficialios" smile.gif O man ji labai patiko... O tai kaip dabar perskirstys "jos" vaikus?
Atsakyti
QUOTE(austulle @ 2010 06 19, 12:17)
Norėti tai norim. Ir - jeigu galėsim - leisim. Bet tu pagalvok: mums reikia mokėti MINIMUM trigubai tai, ką jūs mokate (Čia jei Augustas eitų į jezuitus, bet ir ten juk ne nemokamai! O jeigu Augustas į ŠMC, tai tik truputį pigiau, nei prancūzų  ax.gifbigsmile.gif Plius KETURGUBAI daugiau būrelių  rolleyes.gif O ką mes turim? VIENĄ valstybinį darbą  unsure.gif Tai dabar žiauriai taupom, bet, duokdie, kad bent berniukų mokslams pradžiai užtektų...

Mjooo...keturiu vaiku privatus mokslas ir vienas valstybinis darbas ir kitoks visapusis lavinimas...mmm...prezidento, premjero, valstybes imones vadovo g.gif hihihi.gif Kitur man jau matematika nebesusivedineja biggrin.gif Zinok man skamba kaip is fantastikos srities rolleyes.gif Cia jau reikia netureti jokiu kitu prioritetu ir poreikiu gyvenime, nu zodziu man nesusiveda cia galai nors tu ka biggrin.gif As net apie vieno vaiko privatu moksla nesvajoju, nors pas mus valstybinis darbas tik vienas is dvieju unsure.gif Gal kada ateityje, gal dar spes ateiti tokie laikai, kad imciau galvoti, bet kol kas nesisviecia ir zinant prognozes musu visu ateities, tai nemanau, kad kazkas ypac pasikeis, kol vaikai dar mokysis cool.gif O kur dar pensija, kuria garantuotai patys susidet turesim lotuliukas.gif
Atsakyti