yra dvi kelio atkarpos: katovicai - krokuva ir kazkur uz varsuvos vaziuojant link poznanes.
tiksliu kainu nepamenu, bet pirmoji atkarpa kainavo lengvajam automobiliui ziema apie 10 zlotu, antroji pavasari lengviesiems apie 20 zlotu.
gal dabar kainos kiek pasikeite, nes lenkai keicia tas kainas...
QUOTE (luju @ 2004 06 26, 19:56) |
Sveikutes ,ka tik is keliones.Buvo super ir niekas tegul nebijo pirma karta vaziuodami.Neisgazdino tie Lenkijos keliai,yra viena atkarpa mokama tiesa ji trumpa,bet vaziavimas ja tai kaifas.Jeigu ka domina klauskit,vaziavom i Danija. |
Kiek laiko truko kelione, ka pamatet?
Mes vaziavom link Poznanes ten uz kelia reikia moketi 2 kartus po 11 zlotu.Keliones tikslas buvo LEGOLENDAS.Bet kai su masiniuku tai dar po apylinkes pasivazinejome,na kaimeliai(jeigu juos taip galima vadinti,prisiminus musu)labai grazus ,sutvarkyti,gatves visos isasfaltuotos,Danijos miestukai netgi labiau patiko negu Vokietijos,nors nemaciau pietu Vokietijos,ten sako labai grazu...Danijoje buvome 3 dienas tiek laiko buvome uzsisake kempinge namuka
QUOTE (AŠA @ 2004 06 26, 16:35) |
Aciu, raganiuke 2002, uz issamia info. Jei kils kokiu klausimu - dar trukdysiu O visoms (ir visiems) klausimas: gal kas vaziuojat i kokia kelione, tai mes su savo auto irgi noretume buti prielipais bo dar tik pradedantieji esam |
Prašom, trukdyk kiek reiks .Tik tiek, kad info bus 2m. senumo Beje, važiavom irgi pirmąsyk. Visą info rinkau pati internete, maršrutą planavom kaip į galvą šovė: pagal tai, ką norim pamatyt, kur sustot ir kad kuo mažiau kirst kokių pašalinių valstybių pakeliui (kad kelių mokesčių nemokėt, jei toj šaly neplanavom kažko žiūrėt).Kempingų specialiai neieškojom iš anksto, važiavom į tuos, kuriuos radom pagal nuorodas keliuose -paprastai reikalui esant galima tų nuorodų pastebėt. O jeigu ne -galima sustot kokioj degalinės ir paklaust, kur čia artimiausias kempingas Taigi, vyras buvo vairuotojas, o aš - šturmanas su atlasu ant kelių Bet pavyko viskas puikiai. Aišku, kas bijo pasiklyst, galima nuomotis ar pirkti t.v. GPS įrangą, bet mums tai pasirodė bereikalingos išlaidos - nepražuvom ir be jos
nepamenu, rasiau ar ne, taciau ispanijos keliuose isbandziau su AutoRoute sudaryta marsrutuka. svarbiausia yra tai, kad net ties barselona, kur autostrada - 6 eiles, o kiekviena eile veda vis kitur, nepasiklydau. tiesiog vos pradejus vaziuoti reikejo perkasti visai nesudetinga sistema o tada viskas ejosi kaip is pypkes.
taigi rekomenduoju AutoRoute isbandyta profesionalu
taigi rekomenduoju AutoRoute isbandyta profesionalu
kas keliavot i Latvija, kokie formalumai prie sienos: masinos darudimas, asmens sveikatos ir pan. Ar reikia, kiek kainuoja, kur isigyti - prie sienos ar Lietuvoj?
Sveikatos draudimas į Latviją nėra privalomas.Nežinau, ar apsimoka, jei kas taigi Lietuva netoli O civilinės ats. draudimas ant sienos kainuoja 5-6Lt brangiau, negu nusipirkus iš anksto draudimo bendrovėje. 10d. polisas kainuos apie 70 Lt.
Dėkui, už informaciją, Svajotoja.
O dėl Latvijos, buvom gegužės mėnesį. Pasienyje tikrino tik pasus - pažiūrėjo į pasą, į veidelį ir prašom važiuoti. Nei mašinos dokumentų prašė, nei ką vežėmės domėjosi. Draudimą, kiek suprantu, gali patikrinti policija, bet jei turit draudimą, galiojantį užsienyje - puiku.
O dėl Latvijos, buvom gegužės mėnesį. Pasienyje tikrino tik pasus - pažiūrėjo į pasą, į veidelį ir prašom važiuoti. Nei mašinos dokumentų prašė, nei ką vežėmės domėjosi. Draudimą, kiek suprantu, gali patikrinti policija, bet jei turit draudimą, galiojantį užsienyje - puiku.
Tikrai-mane irgi sudomino tos keliones automobiliu. As taip pat noreciau pradeti nuo Latvijos. Bukit geros-parasykit kur buvot, ka matet, kur miegojot ir panasiai. Jauciu, kad susigundysiu ir leksime nors kelioms dienoms! Pasidalinkit savo patirtimi!!!
na nežinau, kodėl brangu su auto važiuoti?aš pravažiavau 6 tūkstančiua po europa, išleidau 4 tūkst Lt, ir tai su visomis dovanomis, apranga, maistu....važiavom keturiese, kokia gi agentura vež už tukstantį su visa nakvyne, maistu 18 dienu turui?na aš bent tokios neradau...su maršrutu, tai reik žinoti kokius miestus nori aplankyt, o prie laiko planuojamo išleist, manau reik pridėti kokias keturias dienas, nes vysko buna, o psihologiškai tai padeda, nereik skubėt...kad ir aš papuoliau į kamšti, o poto banas buvo uždarytas ir vietoj to kad bučiau 600 km nuvažiavęs , nuvažiavau tik 200 km....su nakvynę, tai siulyčiau pasiruošt nakvot auto ir mažą palapinę - dvivietę- įsimest, nes kaip sakiau visko buna, tai nors išsimiegosi...su tais viešbučiais, tai jie šone miestų buna pigesni, centre brangesni...formulėje, tai kaip ir pigu bet ar verta mokėti 24 euru vien už 8 val miego, vistiek ne sava lova, vistiek gerai neišsimiegosi, o kolonėlėse už 2 eurus po dušu palysi....šiaip tai reik važiuoti ir viskas, nes kitaip tai baime isivarysi ir noras praeis, pasiimti gerą žemėlapį, reiktu ir apsidrausti sveikatėle...dar toks mano pastebėjima, arba kaip aš darau, reik susiplanuoti tolimiausim taške poilsį bent dviem dienom, kad tos monoronijos nebūtų, o pažiūrėt per vieną kelionę galima viską, visą europa, nes aš nesu gurmanas meno, lankyt muszieju nesiruošių, o prancuzijoje, kaip čia vienas rašė, kokio velnio but savaite? į juodukus, purvinas gatves pasižiūrėt?kam, pamatei eifelio bokštą, disneilendą ir man bent jau sočiai, ir agentūros kito nesiulo, centre vistiek buni pamatai daug ką...važiuosių šiemet per 8 valstybes b nuo liepos 26 d. galim kartu, jei kam noro yra, po europą klajoju nuo 99, nieko baisaus ten nėra, o ispudžių kruvos, man ir grižt nesinori į lietaus šalį
Sveiki visi keliauninkai,
Esu naujoke, bet man laaaaaaaabai patinka keliauti !
Tai va - iki mano keliones automobiliu po Europa liko tik 7 dienos !!!!
Daugmaz turiu keliones aprasyma. Jei kam idomu - galiu pasidalinti. Susikuriau kelione pati, vadovaujantis internetu, o marsruta "piese" Autorout.
Papildyta @ [mergetime]1089356722[/mergetime]
Ir dar - pries trejeta dieneliu buvau Jurmalos Livu vandens atrakcionu parke!!!
Na SUPER !!!
Nera ka lyginti nei su Lenkija, nei su Serena Suomijoje.
Rekomenduociau visiem ten pabuti !!!!
Esu naujoke, bet man laaaaaaaabai patinka keliauti !
Tai va - iki mano keliones automobiliu po Europa liko tik 7 dienos !!!!
Daugmaz turiu keliones aprasyma. Jei kam idomu - galiu pasidalinti. Susikuriau kelione pati, vadovaujantis internetu, o marsruta "piese" Autorout.
Papildyta @ [mergetime]1089356722[/mergetime]
Ir dar - pries trejeta dieneliu buvau Jurmalos Livu vandens atrakcionu parke!!!
Na SUPER !!!
Nera ka lyginti nei su Lenkija, nei su Serena Suomijoje.
Rekomenduociau visiem ten pabuti !!!!