Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą - automobiliu

o mes vėl atnaujinom keliones automobiliu. Vasara su didele(16 žm.) kompanija nuosavais auto pavarėm iki Nicos. tai tolimiausias mūsų maršruto taškas. nuotykių daug. aplankėm Austriją(3 dienos nuostabių vaizdų)ir Piza, Monaką,Mini Šveicariją , ilsėjomės italijos kempinge,matėme kabančias vokietijos uolas. turne truko 14 dienų. be abejo buvo problemų su nakvynės susiradimu, nes per daug žm., bet šiaip fantastika. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Cobrytė @ 2007 09 25, 12:07)
Turiu prašymuką, norėtume važiuoti vasarą į Vengriją su mašinuku(bent jau norėčiau) ir tarkim skirti šaliai savaitę laiko.Vengrijos temoje, merginos atsiliepė, bet jos daugiau apie pagrindinius miestus, gal sakau automobilistės ką nors plačiau galite, kur apsistoti, kainos, gamtos vaizdelių jei įmestumėte irgi būčiau dėkinga. Ir dar: gal neverta Vengrijoje visą savaitukę būti?
Gal galėtumėte atsiliepti Vengrijos temoje, jūsų patirtis tikrai labai praverstų, ir manau ne man vienai.Ačiū 4u.gif

vengrijoje buvome keletą kartų, be budapešto buvome prie balatono, ten susirasti nakvynę nesunku, kaip pas mus palangoj, daug nuomuojančių, kempingų. Vienais metais mes važiavome į kitą balatono pusę ir apsistojome pas vietinį vyndarį, buvo fantastiška miegoti prie vynuogynų palatkėse, nuo kalniuko matėsi ir balatonas(ties jis paliko ne kokį įspūdį, didelė purvina bala, lai atleidžia vengrai) ragauti tikro vengriško vyno iš statinių ir neparuoštų reprezentacijai, saliami(l. aštru, bet skanu, gaminta pačios šeimininkės)šeimininkas buvo fantastiškas, susikalbėjome ženklais, nes jis tik vengriškai mokėjo, o ši kalba nei į anglų, nei į rusų nepanaši. nuo ten nepertoliausiai Plitvicos nacionalinis parkas, griekas nenuvažiuot.
Atsakyti
O gal galit papasakoti, kaip apskaičiuojat išlaidas už benziną?
Planuoju pavažiuoti iki Prancūzijos ir niekaip neapskaičiuoju, kiek ten to benzo reiks man piltis biggrin.gif doh.gif
Žodžiu, mašina ryja apie 9l, atstumas nuo LT iki galutinio taško apie 2100 km.
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2007 11 16, 15:45)
O gal galit papasakoti, kaip apskaičiuojat išlaidas už benziną?
Planuoju pavažiuoti iki Prancūzijos ir niekaip neapskaičiuoju, kiek ten to benzo reiks man piltis  biggrin.gif  doh.gif
Žodžiu, mašina ryja apie 9l, atstumas nuo LT iki galutinio taško apie 2100 km.

2100km / 100 * 9litrai = 189litrai
Atsakyti
QUOTE(Supervyras @ 2007 11 17, 02:24)
2100km / 100 * 9litrai = 189litrai

Tuos 189 litrus daugink iš 5, nes Vokietijoje ir Prancūzijoje benzas 1,3 - 1,4 eur mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(prienukai @ 2007 11 14, 20:15)
o mes vėl atnaujinom keliones automobiliu. Vasara su didele(16 žm.) kompanija nuosavais auto pavarėm iki Nicos. tai tolimiausias mūsų maršruto taškas. nuotykių daug. aplankėm Austriją(3 dienos nuostabių vaizdų)ir Piza, Monaką,Mini Šveicariją , ilsėjomės italijos kempinge,matėme kabančias vokietijos uolas. turne truko 14 dienų. be abejo buvo problemų su nakvynės susiradimu, nes per daug žm., bet šiaip fantastika. thumbup.gif
Papildyta:

vengrijoje buvome keletą kartų, be budapešto  buvome prie balatono, ten susirasti nakvynę nesunku, kaip pas mus palangoj, daug nuomuojančių, kempingų. Vienais metais mes važiavome į kitą balatono pusę ir apsistojome pas vietinį vyndarį, buvo fantastiška miegoti prie vynuogynų palatkėse, nuo kalniuko matėsi ir balatonas(ties jis paliko ne kokį įspūdį, didelė purvina bala, lai atleidžia vengrai) ragauti tikro vengriško vyno iš statinių ir neparuoštų reprezentacijai, saliami(l. aštru, bet skanu, gaminta pačios šeimininkės)šeimininkas buvo fantastiškas, susikalbėjome ženklais, nes jis tik vengriškai mokėjo, o ši kalba nei į anglų, nei į rusų nepanaši. nuo ten nepertoliausiai Plitvicos nacionalinis parkas, griekas nenuvažiuot.

Mane tos kabancios olos sudomino. kur jos yra?
Atsakyti
Po europa automobiliu - thumbup.gif Pries pora metu, keturiese, issiruosem i tokia kelione. Per pora savaiciu apkeliavom Lenkija, Cekija, Slovakija, prasukom pro Vokietija... Miegodavom palapineje, kuria pasistatydavom kur nors uz miesto, kokiam nors lauke, miskelyje... Neisdildomi ispudziai ir prisiminimai... wub.gif
Atsakyti
Sveikučiai 4u.gif
Vis skaitinėju skaitinėju jūsų ir kitus panašius skyrelius ir jau pradėjau jaustis apsėsta ta mintim, kad kitą vasarą planuojam su vyru ir dar gal keliais draugais lekt paklajot po Europą. blush2.gif
Jau bevaik ir nuspręsta, kad vaikiuką paliksim pas senelius, tad kokią savaitėlę galėsim atsiduot nuotykiams thumbup.gif (Tfu tfu tfu, kad tik niekas to plano nesujauktų )
Bet vat turim problemą: neapsisprendžiam kokią šalį norėtumem aplankyt doh.gif Esam buvę Čekijoj (pažintinė kelionė per agentūrą) ir Turkijoj ilsėjomės po vestuvių. Tiesa aš dar buvau Paryžiuj ir Amsterdame, bet dar be vyro ax.gif
Aš vis svajoju paklajot po Prancūziją ir kokiai porai dienelių užsukt į Paryžių, o vyras mano, kad kaip pirmai savairankiškai kelionei, tai būtų per toli ir jis siūlo į Slovakiją unsure.gif
Ką jūs patartumėt, kad pirma kelionė nebūtų per sudėtinga, bet ir įspūdžių netrūktų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta @ 2007 11 25, 14:39)
Sveikučiai  4u.gif
Vis skaitinėju skaitinėju jūsų ir kitus panašius skyrelius ir jau pradėjau jaustis apsėsta ta mintim, kad kitą vasarą planuojam su vyru ir dar gal keliais draugais lekt paklajot po Europą.  blush2.gif 
Jau bevaik ir nuspręsta, kad vaikiuką paliksim pas senelius, tad kokią savaitėlę galėsim atsiduot nuotykiams  thumbup.gif  (Tfu tfu tfu, kad tik niekas to plano nesujauktų )
Bet vat turim problemą: neapsisprendžiam kokią šalį norėtumem aplankyt  doh.gif  Esam buvę Čekijoj (pažintinė kelionė per agentūrą) ir Turkijoj ilsėjomės po vestuvių. Tiesa aš dar buvau Paryžiuj ir Amsterdame, bet dar be vyro  ax.gif 
Aš vis svajoju paklajot po Prancūziją ir kokiai porai dienelių užsukt į Paryžių, o vyras  mano, kad kaip pirmai savairankiškai kelionei, tai būtų per toli ir jis siūlo į Slovakiją  unsure.gif
Ką jūs patartumėt, kad pirma kelionė nebūtų per sudėtinga, bet ir įspūdžių netrūktų  blush2.gif

Beta, saliu tikrai yra nemazai. Viskas priklauso nuo jusu noru ir galimybiu. Slovakijoje tikrai nepritruksit ispudziu, jei tik jums patinka gamta. Kalnai ten nuostabus ir tikrai nebutina vaziuoti i Sveicarijas ar Austrijas. Be to yra ir vandens pramogu parku, olu. Architekturos stebuklu ten tikrai nepamatysite. Be to kelione bus nesudetinga, kainos nebauginancios. Kaip pirmam kartui ir turint savaite - pats tas smile.gif Jei busite kiek drasesni ir vaziusosite ne sezono ikarstyje - rekonduociau Kroatija. Tai jau tolimesne keliones, bet lygiai taip pat nuostabi gamta. Cia jau galite pamatyti ir architekturos perliuku - pakeliui Viena, Venecija, Dubrovnikas. Tik tokiai kelionei 7 dienu gal kiek ir mazoka...
Atsakyti
QUOTE(Beta @ 2007 11 25, 12:39)
Ką jūs patartumėt, kad pirma kelionė nebūtų per sudėtinga, bet ir įspūdžių netrūktų  blush2.gif

aš pirmai kelionei nesirinkčiau Prancūzijos, nes tai tolimas kelias, kainos nemažos, aišku yra ką pažiūrėti, bet tam kad pamatyti reiktų bent 2 savaičių...

O SLovakija būtų pats tas, apžiūrint dar Lenkijos dalį... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2007 11 26, 21:50)
Beta, slidinėti? smile.gif

Oi, patardama net nepagalvojau, kad slidinet...
Beta, jei slidinet, tai tik ne i Slovakija... Eiles ir trasu kokybe tragiska... Geriau jau Austrija ar Italija.
Va tik ka zurnale Valstybe skaiciau apie slidinejima. Apie Cekija ir Slovakija net neklaba, o va apie Italijos Livigno kurorta labai negraziai aprasyta - cituoju "pastaraisiais metais Livinjo tapo visu Rytu bloku atmatu kurortu. Vagystes, mustynes, girtuoklystes. Vakarieciai pakaraupo, verslininkai sukele kainas..." o toliau net nedristu cituoti... Pati ten nebuvau - mes kelinti metai renkames Austrija, bet jauciu ir nebenoriu ten...
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2007 11 26, 00:25)
Architekturos stebuklu ten tikrai nepamatysite. Be to kelione bus nesudetinga, kainos nebauginancios.

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Ar tikrai nepamatys? mirksiukas.gif Gal ir ne stebuklai, bet tikrai gražu wub.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif thumbup.gif Grazu tai jau tikrai. Man pvz Bratislava tikrai nuostabi pasirode, bet kai apsilankai visai netoli esancioje Vienoje, supranti, kad Slovakijoje visgi reikia ziuret gamta ir nesiakcentuoti i statinius... Tiesa, visai pamirsusi buvau - pilys, va kas ten ispudinga... O ju ten yra ne viena. Is vis planuoajnt kelione visgi reiktu uzsukti bent jau SM forume i tos salies diskusijas. Pati esu rasiusi ir dejusi foto Slovakijos temoje...
Atsakyti