Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą - automobiliu

QUOTE(mot99 @ 2007 06 05, 22:09)
blush2.gif Kazkaip prazioplinau - kada jus islekiat? Ir i kuria vieta?

Mes šį savaitgalį, jei neapsirgsim. tada nukeltume kelioms dienoms. Paryžius - Luaros slėnio pilys - iki vandenyno (Bretanės raj), dar Asterikso parkas. Surašiau ne iš eilės.
Papildyta:
QUOTE(inguzas @ 2007 06 06, 08:06)

Dėl tos registracijos, tai jeigu gerai supratau, tai kas turi išsiėmę sveikatos draudimo korteles jos negalioja tol kol neesatę užsiregistravę toje šalyje (patikrintas faktas draugų) , o dėl baudų tai pirmą kartą girdžiu...  mirksiukas.gif

O kaip suprast, kad sveikatos draudimo kortelės negalioja??? Kad privačiose ligoninėse negalioja, tai tikrai, o valstybinėse? dar siandien tai sakė ligonių kasose, nes buvom teirautis.
O apie kokias čia baudas užsiminei? Gal ką pražiūrėjau beskaitydama...
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2007 06 06, 10:59)
Mes šį savaitgalį, jei neapsirgsim. tada nukeltume kelioms dienoms. Paryžius - Luaros slėnio pilys - iki vandenyno (Bretanės raj), dar Asterikso parkas. Surašiau ne iš eilės.
O kaip suprast, kad sveikatos draudimo kortelės negalioja??? Kad privačiose ligoninėse negalioja, tai tikrai, o valstybinėse? dar siandien tai sakė ligonių kasose, nes buvom teirautis.
O apie kokias čia baudas užsiminei? Gal ką pražiūrėjau beskaitydama...

oi žiūriu mūsų labai panašus maršrutas...
Kada žadat grįžti, gal papasakosi ką vertą veikti , o ne smile.gif
tik mes Luaros slėnį turbūt aplanksim iškeisim į Sen Mišelį smile.gif

Dėl sveikatos draudimo tai man buvo šokas blink.gif blink.gif blink.gif bet draugė išsinarino koją Vokietijoje, tai jos net neapžiūrėjo su mūsų draudimo kortele valstybinėj ligoninėje. pareiškė kad atvykus į šalį ji turi apie tai pranešti, aš nelabai tikiu, bet ji jau du metus iš eilės draudžiasi paildomai...

o čia kažkas sakė kad Kroatijoje gresia baudos už neprisiregistravimą g.gif
Atsakyti
[quote=inguzas,2007 06 06, 08:06]
Sveikos,

na šią temą perskaičiau sąžiningai, o pirmos deja, bet ne...
Mes šiemet irgi sumastėm pirmą kartą keliauti auto, esam keliavę, bet tik po Latviją, estiją tai to neskaitau...

Mūsų maršrutas būtų Praha, Liuksemburgas, Paryžius, Bretanė, Liuksemburgas ir atgal paskutinė nakvynė nėra suplanuota (visur kitur užsakyti hosteliai arba priima kažkas mus ax.gif ) norėčiau patarimo kur patrtumėte apsistoti važiuojant atgal kad būtų kažką dar galima pamatyti ax.gif

Atsakymas:

Kodel is Bretanes jus vel grisit i Liuksemburga? Juk jau bus jis aplankytas. Jei jau nusigausit iki Bretanes,tai ir vaziuokit "virsumi"(zr.zem.),palei Atlanta ,nes uz Le Havre prasideda labai grazus miesteliai(Etretat,Fecamp,Dieppe ir kiti daug mazesni).
Ka planuojat aplankyti Bretaneje? Ne s ji pati salyginai didele, ispudziu bus daug ir noresis po visko vaziuot tik namo. Tai nebutinai vaziuot pro Liuksemburga. vaziuokit per Orleana(Zanos D'Ark miestas),Nancy,Strasbourg(kaip nekeista jis man paliko labai teigiama ispudi,ypac "little france") ir per Vokietija grisite namo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NY: 06 birželio 2007 - 12:22
QUOTE(inguzas @ 2007 06 06, 13:08)
oi žiūriu mūsų labai panašus maršrutas...
Kada žadat grįžti, gal papasakosi ką vertą veikti , o ne smile.gif
tik mes Luaros slėnį turbūt aplanksim iškeisim į Sen Mišelį smile.gif

Dėl sveikatos draudimo tai man buvo šokas  blink.gif  blink.gif  blink.gif  bet draugė išsinarino koją Vokietijoje, tai jos net neapžiūrėjo su mūsų draudimo kortele valstybinėj ligoninėje. pareiškė kad atvykus į šalį ji turi apie tai pranešti, aš nelabai tikiu, bet ji jau du metus iš eilės draudžiasi paildomai...

o čia kažkas sakė kad Kroatijoje gresia baudos už neprisiregistravimą g.gif

Kazkokia nesamone su tuo draudimu... g.gif reiks dar paklaust, kai nueisim pazymejimu pasiimt. O kokiu budu ten registruojamasi?

Mes turetume grizti iki 24d. Rytoj gal turesiu laiko parasyt tikslesni marsruta, o gal dar siandien spesiu. Gal kas kokiu patarimu tures.
Atsakyti
QUOTE(NY @ 2007 06 06, 12:13)
Kodel is Bretanes jus vel grisit i Liuksemburga? Juk jau bus jis aplankytas. Jei jau nusigausit iki Bretanes,tai ir vaziuokit "virsumi"(zr.zem.),palei Atlanta ,nes  uz Le Havre prasideda labai grazus miesteliai(Etretat,Fecamp,Dieppe ir kiti daug mazesni).
Ka planuojat aplankyti Bretaneje? Ne s ji pati salyginai didele, ispudziu bus daug ir noresis po visko vaziuot tik namo. Tai nebutinai vaziuot pro Liuksemburga. vaziuokit per Orleana(Zanos D'Ark miestas),Nancy,Strasbourg(kaip nekeista jis man paliko labai teigiama ispudi,ypac "little france") ir per Vokietija grisite namo.

važiuosim atgal pro Liuksą nes ten turim nemokamą nakvynę blush2.gif o daug tokiau pro ten nesigauna, nors gal reiktų tikrai pamastyti ir atgal važiuoti po Vokietiją g.gif
o bretanėje apsistosime Quimper jeigu ką nors sako ax.gif

QUOTE(Natele @ 2007 06 06, 12:36)
Kazkokia nesamone su tuo draudimu... g.gif reiks dar paklaust, kai nueisim pazymejimu pasiimt. O kokiu budu ten registruojamasi?

Mes turetume grizti iki 24d. Rytoj gal turesiu laiko parasyt tikslesni marsruta, o gal dar siandien spesiu. Gal kas kokiu patarimu tures.

tai lauksiu atsiliepimų smile.gif
ir būtų gerai jeigu sužinotumei tiksliau apie tas korteles... nors šiaip tas draudimas pigus, tai gal visgi verta draustis g.gif
o registravimas tai kaip suprantu paskambinimas kažkur doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
sveikos,

ir aš noriu įsilieti į jūsų būrį, taip pat žadam keliaut į Prancūziją, Bretanės regioną wub.gif
O miestelis Quimper man daug ką sako, nes ten beveik šalia pragyvenau beveik 2 metus, fainas miestelis, ypač centras wub.gif

Atsakyti
QUOTE(inguzas @ 2007 06 06, 14:39)
važiuosim atgal pro Liuksą nes ten turim nemokamą nakvynę  blush2.gif o daug tokiau pro ten nesigauna, nors gal reiktų tikrai pamastyti ir atgal važiuoti po Vokietiją g.gif
o bretanėje apsistosime Quimper jeigu ką nors sako  ax.gif
tai lauksiu atsiliepimų smile.gif
ir būtų gerai jeigu sužinotumei tiksliau apie tas korteles... nors šiaip tas draudimas pigus, tai gal visgi verta draustis  g.gif
o registravimas tai kaip suprantu paskambinimas kažkur  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Pabandyk Google paieškot, gal tau geriau seksis. Aš jau antrą kartą skaitinėju įvedus ,,sveikatos draudimas vykstant į ES šalis".Nerandu net užuominos. Tik kai kuriose šalyse turi pats susimokėt (Prancūzijoj, Belgijoj pvz), o po to kruopščiai susirinkt visus popierius ir prašyt kompensacijos. ??? g.gif
Atsakyti
Oi, Natele, visai marsrutas panasus..gaila tik, kad mes isvaziuojam 22 d ir patarimu jau nesulauksim. O net parkas tas pats - sako Disney daug zmoniu ir brangiau....

Vat man idomu ka Bretaneje svarbu pamatyti. Turesim 3 dienas, neskaitant sant Malo. Bet kai tokia gamta, tai gal jai reikia daugiau demesio skirti? Is miestuku tik koki viena kita pamatyti. Galvojau apie Morlax, nes virtualtourist.com labai jau graziai aprasytas.......
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2007 06 06, 21:59)
Oi, Natele, visai marsrutas panasus..gaila tik, kad mes isvaziuojam 22 d ir patarimu jau nesulauksim. O net parkas tas pats - sako Disney daug zmoniu ir brangiau....

Vat man idomu ka Bretaneje svarbu pamatyti. Turesim 3 dienas, neskaitant sant Malo. Bet kai tokia gamta, tai gal jai reikia daugiau demesio skirti? Is miestuku tik koki viena kita pamatyti. Galvojau apie Morlax, nes virtualtourist.com labai jau graziai aprasytas.......

jeigu viskas kelionėj gerai, tai gal pavyks einant į pabaigą, jei laiko bus, svečiuose prisest prie kompo... O taip tai dar daug mums kas neaišku, nes lygiai taip pat tik paviršutiniškai lankytinas vietas numatėm.
Būtų šaunu, jei kas ką patart galėtų.
mes greičiausiai Prancūzijos pajūriu pradėsim kelionę, o grįšim palei Luaros upę, po to Paryžius ir Asteriksas. Tad l. įdomu būtų ką sužinot apie pakelės miestelius, vietas apytiksliai Dieppe - Fecamp (gali būti Rouen), Etretat kaip ir aišku,-Le Havre- Caen- sant Malo irgi aišku- Lorent arbaVannes- nantes, o paskui pilys palei Luarą. Taip apytiksliai.
Būtų labai labai gerai kokių patarimų sulaukt 4u.gif
Atsakyti
Buvau idejus temoje apie Prancuzija,bet idedu dar ir cia:

Apie Bretane:

http://www.westernfr...m/brittany.html
Atsakyti
Kazkas klause del Bratislavos - tikrai nors 2-3 valandu pasivaikciojimui puikus miestas. Grazi pilis, yra pesciuju zona. Simpatiskas miestukas, nors nera toks jau isciustintas kaip Praha. Mums visai mielas pasirode. Slovakijoje siaip reiktu gamtoje buti. Aplankykit urvus, ledo olas, uzlipkit i koki kalniuka, pasimaudykit Tatralandijoje, pasivazinekit traukinuku, papietaukit cigoniskoje Koliboje. Vienoje labai grazu - ten jau galima ir kelias dienas praleisti, na o Vokietijos miestai man nelabai. Pilys taip, bet ta ju urbanizacija doh.gif As apsiribociau grizimu per Cekija. Ten irgi gamta grazi, o ir miestai verti demesio - visai netoli Vienos - Brno. Labai man jis patiko. Tokie mano patarimai butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2007 06 07, 14:32)
Kazkas klause del Bratislavos - tikrai nors 2-3 valandu pasivaikciojimui puikus miestas. Grazi pilis, yra pesciuju zona. Simpatiskas miestukas, nors nera toks jau isciustintas kaip Praha. Mums visai mielas pasirode. Slovakijoje siaip reiktu gamtoje buti. Aplankykit urvus, ledo olas, uzlipkit i koki kalniuka, pasimaudykit Tatralandijoje, pasivazinekit traukinuku, papietaukit cigoniskoje Koliboje. Vienoje labai grazu - ten jau galima ir kelias dienas praleisti, na o Vokietijos miestai man nelabai. Pilys taip, bet ta ju urbanizacija  doh.gif As apsiribociau grizimu per Cekija. Ten irgi gamta grazi, o ir miestai verti demesio - visai netoli Vienos - Brno. Labai man jis patiko. Tokie mano patarimai butu smile.gif

Ziulyte, aciu labai aciuks.gif tiesa pasakius, laukiau tavo nuomones, nes is tavo postu susidariau nuomone, kad tikrai vertingu patarimu duodi.
As irgi mastau apie grizima per Cekija g.gif
ir aciu apie nuomone del Bratislavos, as kazkaip buvau uzplanavusi visa diena tenai, masciau ir apie nakvyne, bet turbut bus protingiau ir pigiau vaziuot nakvot uz Bratislavos kur nors. O kita diena iki Vienos nulekt, o is Vienos - iki Brno ir tada jau per Cekija grizt.
Atsakyti