Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą - automobiliu

Cesaria, neuzmirskit tai,kad su kemperiu gali but problema del parkavimo...
Atsakyti
Aš irgi sprendžiu tokias pat problemas...Ar su kemperiu, ar ne...Tik kad su kemperiu niekad nesam keliavę, tik su savo nemažu minivenu ... mes iš anksto užsisakydavom viešbutį kelioms naktims ir po to aplink važinėdavome, vieną dieną į kalnus, kitą į miestą, žodžiu, į visas puses... Tai yra patogu, kai nereikia kiekvieną dieną krautis daiktų, taip nenuvargsti, ypač kai trys vaikai ir daug daiktų. Bet mūsų kelionės buvo į Slovakiją, kita - į Vokietiją.....O jeigu keliauti kažkur toliau ? Kaip apsispręsti, ar nakvoti viešbučiuose, ar važiuoti su kemperiu ? Kaip supratau iš skaičiavimų, mūsų penkių asmenų šeimai būtų panaši kaina ir taip ir taip ???
Atsakyti
QUOTE(Medėja @ 2007 02 01, 18:51)
Maitas nėra toks brangus. Žinoma, jei valgyti restorane gal ir brangoka. Mes važiavome su kemperiu, o maistą pirkdavome parduotuvėse (dažniausia pusgaminius) ir labai puikiai maitinomės. Bent jau Vokietijoje ir Prancūzijoje tikrai ne ką brangiau nei Lietuvoje išeina, o Olandijoj nebuvau.

Aš tikrai nenorėjau sumaišyti jūsų palanų - būten dėl maisto ir pati suabejojau. Mes valgėme tikrai ne restorane, o eilinėje pakelės užeigoje. Kainos mane šiek tiek pribloškė doh.gif
Perkant parduotuvėje ir gaminant kemperyje tikrtai pigiau gaunasi - panašiai kaip Lietuvoje drinks_cheers.gif Sutinku su Medėja.
Dar 1999 metais mes važiavome savo automobiliu nuo Lt iki Portugalijos. Kelionė užėmė tris savaites. Nors didžiąją dalį laiko praleidome Ispanijoje, nakvojome kempinguose su palapinėmis, pamatėm tikrai labai daug, bet kelionės kaina prieš 8 metus buvo apie 2000 Lt žmogui. Automobiliu važiavom 6 asmenys ir restoranuose tikrai nesimaitinom, o Ispanija tada skaitėsi nebrangi šalis, o iš lankytinų brangių objektų buvome ko gero tik koridoje ir Disneilende (Picaso ir dar vienas šiuolaikinio meno muziejus, stalagtitų-stalagmitų olos Italijoje ir Gibraltare bei karalių rūmai ir Expo 98 Lisabonoje tikrai nebuvo brangios).
Suprantu, kad problemų atsiranda ir su kemperiu važiuojant - Prancūzijoje parkavimas (Šveicarijoe dėl to neturėsite problemų, jei automobilį norėsite palikti kokių 10 min ėjimo nuo centro - ten yra nemokamų parkingų), didesnės degalų sąnaudos, didesni kelių mokesčio tarifai (ypač jei važiuosite per Eurotunelį už kemperį moki atrodo 42 eurus, o lengvoji gal 36 eurai ir pan.)
Patariu nesipainioti, o ramiai atsisėsti ir tiesiog suvesti vieno ir kito varianto kainas. Via Misheline viskas skaičiuojama lengvajai mašinai - kemperiui reiktų pridėti tiek kelių mokesčių, tiek ir kuro. Pabandyk įvertinti ir galimas išlaidas maistui. Į AŽ galiu atsiųsti mūsų 12 dienų rudeninės kelionės realias išlaidas (esu suskaičiavusi procentais kas kiek kainavo). Važinėjom pagrinde po Italiją, po to per kalnus Prancūzijoje į Šveicariją. Gal padės smile.gif
Beje, dėl maršruto - Prancūzijos aš nelabai žinau, todėl gal kitos patarimų duos, o Lichtenšteinui neskirkite daug laiko - tai toks nykštukas, kuris turi tik karaliaus rūmus ir tiek. Ten nėra ką žiūrėti - mes tik pravažiavome ir tiek. Liucerna - būtinai. Tai (bent jau man) gražiausias Šveicarijos miestas su senais mediniais tiltais, liūto statulomis ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Runciuke @ 2007 02 02, 11:46)
Aš irgi sprendžiu tokias pat problemas...Ar su kemperiu, ar ne...Tik kad su kemperiu niekad nesam keliavę, tik su savo nemažu minivenu ... mes iš anksto užsisakydavom viešbutį kelioms naktims ir po to aplink važinėdavome, vieną dieną į kalnus, kitą į miestą, žodžiu, į visas puses... Tai yra patogu, kai nereikia kiekvieną dieną krautis daiktų, taip nenuvargsti, ypač kai trys vaikai ir daug daiktų. Bet mūsų kelionės buvo į Slovakiją, kita - į Vokietiją.....O jeigu keliauti kažkur toliau ? Kaip apsispręsti, ar nakvoti viešbučiuose, ar važiuoti su kemperiu ? Kaip supratau iš skaičiavimų, mūsų penkių asmenų šeimai būtų panaši kaina ir taip ir taip ???

Į tokias keliones, kai atvažiuoji į vieną tašką, o paskui aplink bandai pamatyti keletą objektų ir vienoje vietoje nakvoji 3-4 naktis tikrai apsimoka važiuoti su savo auto. Pilnai sutinku, nes nėra to čigoniško kasdieninio kraustymosi. Mes irgi taip į Slovakiją važiavom, va preitą savaitę iš Vokietijos lygiai taip pat grįžom, bet kai važinėji po pietų šalis, kur jūra, kalnai - nėra laiko būti vienoje vietoje. Noris dar ir dar ir dar tų įspūdžių - va čia (mano nuomone) jau gal ir kemperis geriau. Mes gi patys tik vieną vienintelį kartą keliavome su kemperiu - nu taip patiko, tiek problemų atkrito thumbup.gif Gi visada važiuodavome su savo auto, miegodavome pas žmones, hoteliuose ir pan, bet jau tada rinkdavomės tokį, kaip Runciukė sako, variantą. Apsitojame vienoje vietoje, o paskui zujame aplinkui. Taip aplankyta ne tik Slovakija, Čekija, Vokietija, bet ir Kroatija, nekalbant apie ilgąją kelionę po Europą, Suomija, Švedija, Latvija, Estija ir dar velniai žino kur - jau pati neprisimenu. Ai, Lenkija (man kartais susimaišo tos kelionės, nes kita krūva jų padaryta su jachta - mano vyras, o taip išeina kad ir aš - buriuotojai smile.gif)

O dėl maisto gaminimo - čia jau kiekvienas pagal save. Aš esu aistringa maisto gamintoja ir man atostogose puodai prie širdies. Šioje vietoje aš šiek tiek išprotėjusi lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 02 vasario 2007 - 10:09
Nepamirškite, kad kemperyje yra šaldytuvas ir viryklė. Dėl parkavimo - tai geriausia palikti miesto pakrašytje tiesiog prie gatvės ir toliau eiti arba važiuoti viešuoju transportu. Tik reikia gerai atsiminti kur palikote, nes Miunchene gerą pusdienį ieškojome kemperio, jau norėjome pranešti į policiją, kad pavogė, bet po vidurnakčio suradome, vėliau labai tiksliai žiūrėdavome palikimo vietą. Dar vienas kemperio trūkumas - greitis, važiuoja pirma eile tik 80 - 90 km/h.
Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2007 02 02, 10:46)

Taip, pagal mano skaičiavimus, penkiese ta pati kaina, ir netgi nuomojantis naują kemperį (tą, kur sakiau "Algreta"; tiesa, gal panaši kaina ir panevėžeičių firmoje "Kelionių vynas", ten poros metų senumo kemperiai).

Penkiese, aišku, geriau jau maistą gamintis kemperyje. Ir dėl to kaži ar jau nebūtų su kemperiu pigiau g.gif

Tuojau bandysiu dabar skaičiuoti kelionės kainą su maistu.
Papildyta:
Aš tikrai nenorėjau sumaišyti jūsų palanų - būten dėl maisto ir pati suabejojau. Mes valgėme tikrai ne restorane, o eilinėje pakelės užeigoje. Kainos mane šiek tiek pribloškė doh.gif

Tikrai nesumaišei, kaip tik labai džiaugiuosi Jūsų nuomonėmis. Tai padės apsispręsti, apmąstyti visokius variantus. 4u.gif

Patariu nesipainioti, o ramiai atsisėsti ir tiesiog suvesti vieno ir kito varianto kainas. Via Misheline viskas skaičiuojama lengvajai mašinai - kemperiui reiktų pridėti tiek kelių mokesčių, tiek ir kuro. Pabandyk įvertinti ir galimas išlaidas maistui. Į AŽ galiu atsiųsti mūsų 12 dienų rudeninės kelionės realias išlaidas (esu suskaičiavusi procentais kas kiek kainavo). Važinėjom pagrinde po Italiją, po to per kalnus Prancūzijoje į Šveicariją. Gal padės smile.gif

Labai gerai būtų, jei atsiųstum ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CESARIA: 02 vasario 2007 - 16:33
Kelionės, kuri vyko 2006 rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje kaina (važiavome kemperiu 4 žmonės, kelionė truko 11 parų, maršrutas: Lenkija - Čekija - Austrija - Slovėnija - Kroatija - Italija - Prancūzija - Šveicarija - Vokietija - Čekija - Lenkija neminint valstybių - nykštukių):

Iš viso buvo išleista 7628 Lt; žmogui po 1907 Lt
Jei rašyti procentais, tai viskas atrodo taip
Maistas 16,24 proc arba 1238,95 Lt visiems arba 309,74 Lt žmogui
Keliai 8,85 proc arba 675,13 Lt visiems arba 168,78 Lt žmogui
Kuras 32,18 proc. arba 2454,83 Lt visiems arba 613,71 Lt žmogui
Kempingai, stovėjimas 5,31 proc arba 405,32 visiems arba 101,33 Lt žmogui
Lankytini objektai 3,18 proc. arba 242,84 Lt visiems arba 60,71 Lt žmogui
Transportavimasis 11,96 proc. arba 911,37 Lt visiems arba 227,84 Lt žmogui(kėlėmės keltu)
Draudimas 1,31 proc. arba 100 Lt visiems arba 25 Lt žmogui
Kemperio nuoma 20,97 proc. arba 1600 visiems arba 400 Lt žmogui.

Taigi pirmoje vietoje degalai 32,18 proc
Antroje vietoje kemperio nuoma 20,97 proc.
Trečioje vietoje maistas 16,24 proc.
Ir tai jau beveik 70 proc mūsų kelionės kainos
Toliau eina mūsų keltas ir traukiniai 11,96 proc.
Mokesčiai už kelius tik penktoje vietoje 8,85 proc.
Mokesčiai už kempingus šešti 5,31 proc.
Lankytinos vietos ryškiai per mažai 3,18 proc.
Na ir draudimas paskutinis 1,31 proc.
Tai kitos kiek daugiau negu 30 proc siekiančios mūsų išlaidos

Taigi, įskaitant lauktuves, kelionės kaina vienam žmogui 2260 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 05 vasario 2007 - 10:12
QUOTE(ziulyte @ 2007 02 05, 10:10)
Kelionės, kuri vyko 2006 rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje kaina (važiavome kemperiu 4 žmonės, kelionė truko 11 parų, maršrutas: Lenkija - Čekija - Austrija - Slovėnija - Kroatija - Italija - Prancūzija - Šveicarija - Vokietija - Čekija - Lenkija neminint valstybių - nykštukių):

o man įdomu ar daug pamatėt? smile.gif
11 dienų ir tiek valstybių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2007 02 05, 12:13)
o man įdomu ar daug pamatėt? smile.gif
11 dienų ir tiek valstybių doh.gif

Pamatėm daug, nes kaikurias iš šių valstybių tik pervažiavom. Pirma stotelė buvo naktinė Viena - super, labai gražu. Paskui Kroatija Plitvički jezera (mes su vyru ten buvom 3 kartą - ką jau ten ir beįžiūrėsi, viską atmintinai žinom smile.gif Bet draugams tai buvo pirmas kartas). Paskui tiesiai į Zadarą - spėjom apžiūrėti senamiestį, pasivolioti prie jūros. Kitos dienos vakare išpalukėm keltu į Italiją Ancona miestelį. Paskui iki Romos. Apžiūrėjom pačias pagrindines Romos ir Vatikano lankytinas vietas. Paskui Pisa - tiesa gavosi naktinė, bet vaizdas nuo to ne prastesnis ir pica tikrai ne blogesnio skonio smile.gif Tada buvome užsukę į Levanto miestuką kur prasisdeda Cinqa Terre (ar kažkaip panašiai) nacionalinis parkas. Tikrai labai graži gamta. Tada Monaco - 2 valandas ieškojom kur pastatyt mūsų didelį kemperį. Monace mes irgi jau antrą kart - viskas ten mums gražu ir aišku. Nicą palikome kitiems metams ir per automobilio langus pamojavom jai smile.gif Toliau nakvynė kalnuose ir mes jau Šveicarijoje - suspėjom apžiūrėt Ženevą ir Liucerną, užlipt į vieną iš kalnų viršūnių savo kojomis, nakvoti nuostabiame Jungfrau kempinge ir pajust tikrą šveicarišką dvasią. Vokietiją matėm tik pro langus, na o Prahoje šeštą ar septintą kartą apsilankę kaip visada palikome su skaudančia širdimi. Per Lenkiją grūdomis ištisą amžinybę. Po jos ir mūsų gimta Lietuvėlė galėjo būti kaip lankytinas objektas smile.gif
Tai tiek. Jums spręsti daug tai ar mažai, bet mes dar ir dabar esame labai patenkinti tokia nors ir varginančia, bet daug patirties ir žinių suteikusia kelione. Kitą kartą važiuočiau tikrai, bet norėtųsi 2 -3 dienų poislio prie jūros...
Atsakyti
Per 11 dienu mes apziurime tik viena sali ir tai tik jos kuri nors regiona. Sakyciau, jusu kelione buvo "tekinomis",atsiprasau,jei klystu. Esat saunuoliai,jei viska spejate apziuret ir aplankyt ka esat/buvot uzsibreze...
Atsakyti
QUOTE(NY usa @ 2007 02 05, 15:17)
Per 11 dienu mes apziurime tik viena sali ir tai tik jos kuri nors regiona. Sakyciau, jusu kelione buvo "tekinomis",atsiprasau,jei klystu. Esat saunuoliai,jei viska spejate apziuret ir aplankyt ka esat/buvot uzsibreze...

Visai sutinku - tekinom biggrin.gif Bet užtat kitą kartą važiuodama į Šveicariją puikiai žinosiu ko noriu ir ko ne, o į Romą žinau, kad daugiau galiu ir nevažiuoti smile.gif Kroatija ir Čekija jau ir taip kaip gimti namai yra, o Viena, Nica ir Ligūrijos pakrantė dar verti dėmesio smile.gif
Tokias keliones mes darom "apsiuostymui", o paskui jau galima ir iš lėto... Nors, mes esame tokie "bėgliai" - vienoje vietoje neužsibūnam, nes greit nusibosta. Gal tokie mūsų charakteriai g.gif Užsibūsim tada, kai važiuosime su vaikais. Va tada galėsim sau žiūrinėti, krapštinėtis ir iš tikrųjų pailsėti smile.gif Čia ir dabar yra toks mūsų pasirinkimas. Vienoje vietoje savaitę išbūnam slidinėdami ir pernai pirmą kartą skridome į poilsinę kelionę į Kretą. Ir tai dar apsukom po kelis ratus aplinkui, kad susipažintume su vietinėmis įžymybėmis smile.gif Ką daryt - nepkeism patys savęs - mums taip reikia smile.gif lotuliukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NY usa @ 2007 02 05, 14:17)

Šalies apžiūrėti ir per 111 dienų neįmanoma, tiesiog kitoks apžiūrėjimas ir kitokios kelionės. Per dieną pravažiuojant galima pamatyti gamtą, įvertinti kelius, paragauti nacionalinio maisto, pabendrauti su gyventojais, jei pasiseks, aplankyti turgų. Nuvažiavus ilgesniam laikui, jau kitokie ir planai, jau galima aplankyti žymesnes vietas, muziejus ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Medėja @ 2007 02 05, 15:02)
Šalies apžiūrėti ir per 111 dienų neįmanoma, tiesiog kitoks apžiūrėjimas ir kitokios kelionės. Per dieną pravažiuojant galima pamatyti gamtą, įvertinti kelius, paragauti nacionalinio maisto, pabendrauti su gyventojais, jei pasiseks, aplankyti turgų. Nuvažiavus ilgesniam laikui, jau kitokie ir planai, jau galima aplankyti žymesnes vietas, muziejus ir pan.

Sutinku 4u.gif . Mes renkames tik tam tikros salies regiona ir tai truksta laiko. Paprasciausia dziaugiuosi ir stebiuosi,kad zmones speja per tam tikra laika aplankyt kelias salis. Sekmes. smile.gif
Atsakyti