QUOTE(CESARIA @ 2007 02 01, 15:24)
Na, pasidalinsiu savo vakar dienos darbo rezultatais.
Taigi, jeigu važiuotume kemperiu, tai jo nuoma plius kempingai (ne kas naktį, aišku) kainuotų apie 6000 lt.
Jeigu važiuotume savo mašina trise - viešbučiai kainuotų 3000 lt, jei važiuotume keturiese (gal dar kuris iš vyresniųjų vaikų apsigalvotų su mumis važiuoti) - tai viešbučių kaina būtų 4700 lt. Viešbučius skaičiavau Etap arba Formule, tiktai Šveicarijoje keturios paros Interlakeno kurorte B&B.
Kemperius radau naujus firmoje Algreta. Kaina sakyčiau pusėtina, bet man nepatiko jų sąlygos - nuo šeštadienio iki šeštadienio. O kas, jei man mažai tų keturiolikos dienų, jei mes norim šešiolikos? Anksčiau kitose firmose neteko susidurti su jokiais apribojimais...
Seno kemperio važiuojant į Šveicariją kažkaip nesinori nuomotis, ten visgi kalnai kaip reikiant. Pernai su senu kemperiu Italijos kalnuose jis visas cypė ir tikrai buvo baisu kad sudegs stabdžiai.
Taigi, galvojant apie pinigus, labiau apsimoka važiuoti savo mašina ir mes linkstam būtent prie tokios kelionės. Bus pirmas kartas, dėl to šiek tiek neramu. Bet galvoju, viešbučius atsispausdinsim iš anksto, B&B užsisakysim, gal neprapulsim.
Beje, kaip maitinatės, kai važiuojat tokiu būdu? Ar visą laiką kavinėse, ar pusryčius kažkaip viešbutyje pasigaminat? Tada reikia vežtis savo indų, tipo arbatinuką ir t.t., kad iš ryto kavos atsigerti.
Ir dar toks klausimas - ar nakvojate pravažiavus Lenkiją, ar minate iki numatytos šalies? Jei nakvojate, tai kur ir kiek apytiksliai kainuoja?
Na, o maršrutas mūsų toks: Vilnius - Lichtenšteinas - Liucerna - Interlaken - Bernas - Lijonas - Oranžas - Carpentras - Avinjonas - Arlis - Marselis - Cassis - Nica - Monakas.
Kaip manote? Gal ką praleidau, o kur nors visai nevertėtų užsukti?
Na, Cesarija, nenoriu aš jūsų labai čia klaidinti, bet aš į tokią kelionę su kemperiu važiuočiau. Mes pernai po Šveicariją su 1995 metų kemperiu važiavome, kuris (kaip vėliau išsiaiškinome) buvo verstas, keistas antstatas, todėl vairuotojo durys buvo su plyšiu ir t.t. Na tikrai jis nebuvo labai jau ten superinis. Bet susitvarkė ir su Prancūzijos, ir su Italijos, ir su Šveicarijos kalnais puikiai. Ne kiekviena lengvoji (minivenas ar mikro autobusiukas) taip lengvai gali įkopti į kalną ir nuo jo nusileisti. Gal mums toks pasitaikė - tikrai nežinau, bet mes buvome visiškai patenkinti. Su automobilius jums nebus labai paprasta dėl nakvynės. Ypač, jei sugalvosite važiuoti viduty vasaros, kai visi kažkur važiuoja. Ne visada galim rasti laisvų vietų, o tada jau prasideda vieni nervai.
Tai va, mano galva važiuojant su automobiliu yra du diiiiideli minusai - tai nervas ir įtampa atsirandanti vakarop, kai reikia nakvynės (su kemperiu taip nebūtų), o antras - matinimasis. Mūsų paskutinė kelionė parodė, kad būten besimaitinant kavinėse galima sumokėti tooookias sumas, kurių užtektų ir visai naujam kemperiui nuomotis. Olandija - šalis turtinga ir palyginus brangi. Pietūs 1 žmogui (karštas ir sultys) mums kainavo apie 15 eurų. 1 kartą dienoje kaip ir reiktų normaliai užvalgyti. Taigi, kaina didelė. Šveicarija ir Prancūzija tikrai šioje vietoje nebus pigesnės. Paskaičiuokit, jei jums trims po 160 Lt dienai kainuos nors kartą pavalgyti. Kemperyje užtenka nueiti į parduotuvę, kur kainos tikrai pusėtinos...
Čia mano pamąstymai. Aš visgi dar gerai paskaičiuočiau...
Mes buvome paėmę arbatinį, puodelius ir dubenėlius. Lietuvoje pirkome Knor plikomų makaronų, bulvių košės, bet šituo maistu gali maitintis kokias 3 - 4 dienas. Paskui pradeda kilti rūgštys. Visgi tai nėra sveikas maistas. Kemperyje su tuo jokių problemų. Juolab, kad jūsų kelionė žada būti tikrai ilga...
Čia mano nuomonė ir tikrai jūs turėtumėte rinktis pagal save