Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą - automobiliu

sveikutės ax.gif mes planuojame vasarą važiuoti automobiliu į centrinę Prancūziją, tik bėda, kad niekad nekeliavom automobiliu doh.gif Kadangi tiesioginio lėktuvo nėra, tai sakom rizikuosim automobiliu.. Gal kas važiavot maždaug į tas vietas? blush2.gif
Atsakyti
Cili,parasyk kokia konkreti Prancuzijos centrine vieta domina. Esu buvusi beveik visuose Prancuzijos regionuose,taip,kad info turiu sukaupusi ivairios. Visa laika,jau apie 10 m keliaujame tik savo automobiliu.
Kaip minejau,visa laika keliaujam su atzalomis.Irgi galiu suteikti info.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NY usa: 09 sausio 2007 - 14:37
Įsiterpsiu ir aš. Mes su šeima praeitą vasarą keliavome į Slovakiją. Labai patiko, šia vasarą norėtųsi ir kur nors toliau nuvažiuoti, bet yra vienas klausimas - piniginis. Praeitoj kelionėj apsistodavom tai viešbutį nebrangiam, tai susiradom pas žmones nuomotis, bet Slovakija yra nebrangi šalis....o važiuojant į kokią Italiją ar Prancūziją, įsivaizduoju, kad neišsimokėtume viešbučiuose (5 žmonės šiaip ar taip)...Ar su palapinėm kas keliavot su vaikais ? Mūsiškiai jau nemaži nuo 6 iki 15 metų. Žinau, kad dar yra kemperio variantas, bet mes penkiese, ar būna tokių kemperių, kad tilptume visi ? Ir ar labai sunku tą kemperį vairuoti ? Ar patogu su juo po miestus sukiotis, ar saugu palikinėti ? Vyrui siūliau, tai jis labai priešinasi, nenori kemperio vairuoti, o jeigu su palapinėmis, tai vėl gi begalė daiktų, o mašina pas mus penkiavietis minivenas.....
Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2007 01 10, 11:06)
Įsiterpsiu ir aš. Mes su šeima praeitą vasarą keliavome į Slovakiją. Labai patiko, šia vasarą norėtųsi ir kur nors toliau nuvažiuoti, bet yra vienas klausimas - piniginis. Praeitoj kelionėj apsistodavom tai viešbutį nebrangiam, tai susiradom pas žmones nuomotis, bet Slovakija yra nebrangi šalis....o važiuojant į kokią Italiją ar Prancūziją, įsivaizduoju, kad neišsimokėtume viešbučiuose (5 žmonės šiaip ar taip)...Ar su palapinėm kas keliavot su vaikais ? Mūsiškiai jau nemaži nuo 6 iki 15 metų. Žinau, kad dar yra kemperio variantas, bet mes penkiese, ar būna tokių kemperių, kad tilptume visi ? Ir ar labai sunku tą kemperį vairuoti ? Ar patogu su juo po miestus sukiotis, ar saugu palikinėti ? Vyrui siūliau, tai jis labai priešinasi, nenori kemperio vairuoti, o jeigu su palapinėmis, tai vėl gi begalė daiktų, o mašina pas mus penkiavietis minivenas.....

Na, kemperio tikrai nereikia bijoti. Mes jau kelias vasaras su juo keliaujam, sia vel vaziuosim. Kemperis jega thumbup.gif
Pas mus irgi trys vaikai, yra kaip tik penkiavieciu kemperiu - vietos pakankamai, miegoti patogu, diena vaikai gali skaityti nudribe ant lovu... Tualetas, jei ka, salia. Valgyti uzsimanei, virtuve cia pat.
Del vairavimo, tai aisku ne lengvoji, bet ir as ji vairavau. Tikrai nebuvo baisu.
Palikti ji, na kaip ir bet kuria kita masina. Bet uzsirakina jis normaliai, dokumentus, pinigus, fotoaparatus ir GPS aparata pasiimam su savim, o daugiau nieko vertingo kaip ir nepaliekam...
Del miestu - buna visaip, bet dideliu problemu neturejom. Surasdavom aikstele ir pasistatydavom. Tik Florencijoj bandem listi i vos ne centrine miesto aikste, tai tikrai vos neistrigom tarp namu. Tai nesem kudasiu ir susiradom stovejimo aikstele. Tiesa, kur kas nuosaliau... Cia kaip pasiseka. Veronoj stovejom salia vartu i senamiesti.
Kamperis yra geriau nei palapine, nes esi maziau priristas prie nakvojimo vietu. Gali vairuot kol turi jegu (ypac pirmas dvi paras, kai norisi greiciau pravaziuoti artimaji uzsieni), tada stoji aiksteleje prie degalines ir miegi. Taip sutaupai, nemoki uz kempinga. Mes puse naktu ko gero nakvojome degalinese.

Atsakyti
O kokiu maždaug greičiu tas kemperis gali važiuoti (saugiai, žinoma) ? Pvz. kiek galima nuvažiuoti pirmą dieną ? Apskritai, kiek įveikdavot km per dieną ? Ir ar toli est buvę ?
Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2007 01 11, 09:56)
O kokiu maždaug greičiu tas kemperis gali važiuoti (saugiai, žinoma) ? Pvz. kiek galima nuvažiuoti pirmą dieną ? Apskritai, kiek įveikdavot km per dieną ? Ir ar toli est buvę ?

Maksimum, ka musu kemperis istempdavo, tai 120 km/h. Pirma diena paprastai pervaziuojam visa Lenkija ir nakvojam nuo sienos apie 50 - 100 km. O antra diena apie 9 vakaro jau stovejom aiksteleje prie Venecijos (cia pernai). Kai jau atvaziuoji i numatyta sali, toliau jau nebereikia niekur spaust, tada vaziuoji i diena po200-300 km, priklausomai nuo savo planu.
Toliausiai buvom Italijoje Capri ir siaures Prancuzijoje. Siemet zadame nuvaziuoti iki Barselonos.
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2007 01 11, 09:29)
Maksimum, ka musu kemperis istempdavo, tai 120 km/h. Pirma diena paprastai pervaziuojam visa Lenkija ir nakvojam nuo sienos apie 50 - 100 km. O antra diena apie 9 vakaro jau stovejom aiksteleje prie Venecijos (cia pernai). Kai jau atvaziuoji i numatyta sali, toliau jau nebereikia niekur spaust, tada vaziuoji i diena po200-300 km, priklausomai nuo savo planu.
Toliausiai buvom Italijoje Capri ir siaures Prancuzijoje. Siemet zadame nuvaziuoti iki Barselonos.

na gal siek tiek naglas klausimas, bet jus nuomuojates ji ar savo turit? Paziurejau as ju kainas kazkada... net padeveto.. blink.gif
o reiktu pora savaiciu vasara..
Jei nuomuojates,tai kur?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NY usa @ 2007 01 09, 15:36)
Esu buvusi beveik visuose Prancuzijos regionuose,taip,kad info turiu sukaupusi ivairios. Visa laika,jau apie 10 m keliaujame tik savo automobiliu.

Sveiki, bučiau labai dėkinga už informaciją. Su vyru brandinam planą rugsėjo pradžioj palėkt link Prancūzijos, domintų keli regionai - Elzasas, Burgundija, Reino Alpių ir Provancas. didžiuosius šių regionų miestus tikriausiai aplenksim - labiau domina mažesni miesteliai, jų kultūrinės įžymybės, gamtovaizdis, na ir aišku kalnai smile.gif būsim dėkingi už bet kokią informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NY usa @ 2007 01 09, 14:36)
Cili,parasyk kokia konkreti Prancuzijos centrine vieta domina. Esu buvusi beveik visuose Prancuzijos regionuose,taip,kad info turiu sukaupusi ivairios. Visa laika,jau apie 10 m keliaujame tik savo automobiliu.

O mane domintu pietu Prancuzijos miestai ir izimybes 4u.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2007 01 17, 20:34)
O mane domintu pietu Prancuzijos miestai ir izimybes  4u.gif Dekui  4u.gif

Kazkurioj temoj apie Prancuzija as buvau aprasius apie pietu Prancuzija.
Labiausia kur noreciau sugrizti,tai i Cassis(30 km nuo Marselio),palaipioti po kalankus(uolas).Ir,praleisti diena Ornitologijos parke (Ste Maries de la Mer/uz Marselio i kaire zr.zemelapi).Tas miestelis yra cigonu sostine ir geguzes menesiais vyksta ju dainu/sokiu festivalis.O siaip,ten galima palikti masinas ir issinuomuoti dviracius (atstuma pasirenki pagal jegas) ir vaziuoti pasizvalgyt po apylinkes.Ten ir flamingai gyvena ir mustangai(laukiniai arkliai).Tai cia tos dvi vietos kuriu ,gal but,nepaminejau...
Atsakyti
Prancūzijoje kempingai yra? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(figa @ 2007 01 17, 17:49)
Sveiki, bučiau labai dėkinga už informaciją. Su vyru brandinam planą rugsėjo pradžioj palėkt link Prancūzijos, domintų keli regionai - Elzasas, Burgundija, Reino Alpių ir Provancas. didžiuosius  šių regionų miestus tikriausiai aplenksim - labiau domina mažesni miesteliai, jų kultūrinės įžymybės, gamtovaizdis, na ir aišku kalnai  smile.gif būsim dėkingi už bet kokią informaciją 4u.gif

Galiu aprasyti tik tas vietas,kuriose esu buvusi . Atsiprasau del eiliskumo neatitikimo,nes rasau ka pamenu .Paminesiu kaip tycia didziausius miestus,na,gal susigundysit.wink.gif

Colmar - viduramziu miestas,vynu sostine,spalvoti stogai,St.Martin bazilika (14 a vitrazai),fontanas "Du Vigneron" dedikuotas vyndariams.

Man labai patiko Strasbourg.Jaukus ,svarus senamiestis.Katedra-12-13 a;i boksta galima uzlipti.Yra astronominis laikrodis su mazomis figurelemis,kurios 12-12.30 pradeda is leto judeti.

Dijon - 14 a buvo Burgundijos kunigaiksciu sostine.Mieste dominuoja Palais Des Ducs. Nuo rumu boksto Tour Philippe le Bon atsiveria nuostabus miesto vaizdas.
Abbaye(vienuolynas)ST.Benigne - 11 a romenu kripta; Eglise De Notre Dame - ant fasado viduramziu Jacquimart laikrodis.
Miestio turgus dirba kiekv.antrad.,penktad.,sestadieni (Les Halles).

Besancon - gime Viktoras Hugo. St.Jean katedra su astronominiu laikrodziu.

Avinjonas - popieziu miestas, St.Benefetz tiltas(iki puses pastatytas per upe).Man sis miestas patiko l.dideli ispudi.

Tarp Avinjono ir Lijona yra miestelis Pierrelatte.Jame yra krokodilu ferma (labai patiko)(La ferme Aux Crocodiles) - cia,jei vaziuosite su vaikuciais.Kaina suaug. buvo pries pora metu 7 eurai,vaikams nuo 3-12 m 5,50 euru. dirba nuo 9.30 - 7 pm. Idomiausia ,aisku,kada juos maitina.O maitina tai treciadieniais ir sekmadieniais 3pm.

Jei dar koks miestelis pakeliui domina,parasysiu veliau.

Man Lijonas patiko.
Papildyta:
QUOTE(Bajm @ 2007 01 18, 11:12)
Prancūzijoje kempingai yra? blush2.gif

O kur ju nera... ax.gif
Atsakyti