Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą - automobiliu

I pietu Prancuzija mes vaziavome pro Lichtensteina,link Chur ir toliau 3 keliu link St.Moritzo.Kelias labai grazus,reikia kilti aukstyn kol pasieki kalnu virsunes,o po to leidiesi zemyn. Arba,jei vaziuosite per centrine Sveicarija,be anksciau mano paminetu miesteliu, didingi vaizdai atsiveria vaziuojant Altdorfo tuneliu(puse sono atviras)zemyn,link Locarno.Salia yra Bellinzona su savo pilimi,kurios gynybine siena primena Maskvos kremliu;). Kai ,daugmaz,zinosite marsruta,galeciau daugiau k a patarti,nes yra ir Interlaken(labai grazu ir yra ka pamatyti),ir prie Zenevos ezero yra Montreux su Sinjono pilimi)kur Baironas bevaiksciodamas pakrante ir ikveptas grozio parase Sinjono belaisvi,ir Vevey su Carliu Caplinu ir Even nuostabus.Vienzo, vienu sakiniu kur ir ka pamatyti labai sunku patarti,svarbu,kad is kelio nenukryptumete.wink.gif
Nors,kaip minejai,pagrindine kelione bus i pietu Prancuzija,tai tos Sveicarijos daug ir nepamatysite,o tai ka pamatysite tam kartui uzteks:).

mes planuojam i Barselona vaziuoti,tik per Prancuzija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NY usa: 26 spalio 2006 - 14:14
[!

Jauskis laisvai su klausimais.Kiek galesiu,tiek padesiu.
[/quote]

Tai kaip sakant naudojuosi leidimu smile.gif
Savaitgali suplanavau marsruta - viena diena Liuxemburge, viena Disneylande, po to 3 Atlanto pakranteje ir 3 Luaros pakranteje... Sveicarija teko ismesti - teks atskirai vaziuoti, nes kaip beplanuociau - maziausiai dar 3 dienu reikia. blink.gif
Taigi nuziurejau, kad butinai reikia aplankyti Fecamp ( Diepa), aisku Etretat, Hofluer, st.Mishel, st Malo.... Nezinau del Caen. O gal ir dar yra koks mietukas pakranteje, kuri reikia butinai priskaiciuoti? Cancale irgi itraukiau.
Kaip ten del tu potvyniu? Kokiu daznumu jie buna?

Is piliu issirinkau Vilandry ( gal irgi tik sodus ), ambuaze, chambort ( skaiciau, kad butina aplink paplaukioti:)), chenonseux, (ai, nzn del tikslios rasybos). Regis, pacios lankomiausios....Dar kazkur yra vasko figuru muziejus - irgi butina pamatyti.( kazin - uzteks 3 dienu??? )

Taigi, ar yra tame tarpe ka tiesio butina pamatyti? Ir kiek mazdaug laiko reikia skirti vienai piliai apziureti? Issideste jos netoli, bet nezinia iki kokio laiko dirba. Be to galima dar "nubludyti" bevaziuojant.... Ar yra aiskios nuorodos, kaip jas rasti?

Ziuriu, kad vis tiek nemazas lekimas gaunasi, bet teks speti
Atsakyti
Labai teisingas pasirinkimas. Pilis apvaziuosit per 1 diena(jei pradesi is pat ryto jas apziurineti;)),atstumas tarp ju nera didelis.Tarp kai kuriu tik 15 km(Chenonseaux-Amboise),tarp kitu 34km,35 km.Pilnai uztenka 1,5 val apziuret is vidaus ar is isores viena pili.Kartais is isores jos grazesnes ,nei is vidaus. Bevaziuojant tikrai nenubludysit,nes visur yra nuorodos,pasiklysti neimanoma.

Nepaminejai nei Reimso,nei Tours,nei Orleano? Nepersu,bet juk visvien pro juos teks vaziuoti,tai galite daryti sustojima ir" pramankstinti kojas".
Kaip zinai,Amboise miestelyje yra palaidotas Leonardas da Vinci Clos-Luce pilyje(ST.Huberto koplycioje), . Ta Clos-Luce pili labai lengva rasti : Amboise pilis bus miestelio centre ant kalvos kaireje puseje(ziurint veidu i pilies iejima,kitaip ten nepateksit),tai reikia praeiti ta pili ir paejus kelis simtus metrus pagrindine gatve ,desineje bus iskabinta memorialine lenta,kad tai yra Clos-luce pilis,ir L.da Vinci vardas paminetas,nusileisit laipteliais zemyn ,bus parkas didziulis ir visa info ten rasit.
Dar pagalvojau,jei jus sustosite pakeliui Orleane ar Tours,tai aisku,kad siems miestams irgi reiktu bent min 2 val apziureti,tai piliu apziurai galit skirti 2 dienas.
Piliu darbo laikas nuo 9 - 18.30; 19 val.

Pati Luaro upe siaip sau.Nusekusi.Mano MB dar buvo sugalvojes joje nusimaudyt,tai po to stoviniavome pri e kiekvienos kavines klausdami,ar yra dusas ir ,ar galima nusimaudyt.Siaip ne taip atrado dusa.
Mes buvome rugpjucio menesi,oro temperatura buvo +36 C(man patiko),o nuvaziavus prie Atlanto vandenyno,buvo +25 vakare, ir pasirode mums labai salta.
Potvynis-atoslugis didziausias buna per menulio pilnati. Turekite kantrybes pesciomis,basomis prie ST.Michaelio kalno nueiti iki vandenyno nuslugimo vietos.Eiti reikes toli,bet kaifas neispasakytas!

Pamasciau,jei sutaupysite prie piliu 1 diena,tai ja galite paskirti Etretatui.Nes tai tikrai ispudinga vieta.Patiks i r jums.Tegul vyras pasiima nardymo iranga ax.gif

Labai sunku atrasti parkavimo vieta St.Malo mieste,bent mums pavyko atrasti laisva vieta net paciame "aptvertame" (gynybine siena)mieste uz dyka. Jeigu toli paliksite masina,tai po pasivaiksciojimo busite pavarge ir tingesis atgal kulniuoti.Taip,kad neissigaskit masinu spusties ir ieskokit pacio geriausio variento.wink.gif

Cancale mieste visi juros gerybiu restoranai isikure prie Atlanto ,DESINEJE ( ivaziavus i miesteli) puseje.Mes nugrybavom i kaire,ir teko kulniuot nemaza gabala kelio atgal.Cia tok s praktinis patarimas biggrin.gif )

Parkavimas prie St.Michaelio kalno yra mokamas (buvo 5 eurai visai dienai.)

Prie piliu parkavimai nemokami.Bent buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NY usa: 30 spalio 2006 - 13:12
Aciu.
Ko gera taip ir padarysiu - sutaupyta diena paskirsiu Etretat. Nes kuo giliau ilendu i visokius tinklapius, tuo fainiau man ten atrodo smile.gif Tik nezinau ar bus lengva kempinge vieta gauti.... Maciau nuotraukas - ten pakrante vakare apsviesta buna - nu vaizdas thumbup.gif thumbup.gif
Reimse buvau pries kokius 5 metus. Net sampano rusiuose. Patiko labai, bet, kadangi, seimoje tik as viena istorijos megeja tai turiu taikytis prie visu... Man taip gaila dienos Disneylande doh.gif
Tourso nepaminejau bet tikrai ten uzsuksim. Aciu uz smulkia nuoroda apie kapa:). Dukra buvo salia Tourso pagal kazkokios mokyklu mainus - gyveno pora savaiciu, bet beveik nieko nepamate. O ten tokios pilys aplinkui doh.gif Tik mes cia is kailio neremes, po visur prancuzus veziojom, o jie...... ai, dzin, pasvedziojo po vynuogiu laukus....
Aha ir dar toks klausimukas - o po kiek laiko panasiai skirti St Michaelio ir st Malo apziurinejimui?

sakau grizus namo reikes foto reportaza paruosti. Dukra mano tokia megeja menines nuotraukas daryti smile.gif
Atsakyti
L.da Vinci pilies nepersu,bet jei jau busit,tai negi praeisit pro sali? g.gif Bent pri e memorialines lentos nusifotografuosite biggrin.gif .

St.Michelio kalnui skirkit gera pusdieni,nes kai mes buvome,tai reikejo dar palaukti eileje pri e bilietu,po to kol apziuri pili,kol pasivaikstai aplink ja,kol nueini iki vandenyno ir t.t.t.,tai uzima laiko.Sakyciau kokias 4-5 val tikrai. neskubant. Nors ten parasyta,kad auto saugus bus iki 3.30pm ar 4.30 pm,nes po to prasideda potvynis. Bet nereikia bijoti,nes visur aplink kalna sukabineta garsiakalbiu,kurie ispeja apie potvynio pradzia.

I St.Malo mes atvaziavome pavakary,tai velgi sakyciau,kokias 2-3 val pasivaiksciojimui uzims.Kol apeisit visa miesta ,stabtelesite pasigrozeti vaizdais,tai tiek laiko turetu uztekti i valias.

Etretate mes bandeme nueiti pesciomis iki desineje puseje ( zr.veidu i vandenyna)esancios uoloje arkos.Nepatikesite,bet buvo be galo sunku ja pasiekti,nes teko eiti akmenuota pakrante.
Labai dziaugiuosi uz jus,nes ispudziai bus neisdildomi.

Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2006 10 26, 14:25)
Gal galėčiau ir aš įsiterpti su klausimais????  4u.gif  Planuojame kita vasara vaziuoti maždaug tokiu maršrutu: Šveicarija, pietų Prancūzija, gal dar Barseloną pasiektume. O gal ir ne.... Visų pirma dabar mane domina šveicarija, nieko apie ją nežinau, bet labai norėčiau pamatyti. Gal galėtum ką nors patarti - kokius miestus, miestelius ir šiaip gražias vietas. Norėtųsi porą dienų praleisti kur nors kalnuose, pavaikščioti po juos pėsčiųjų maršrutais. Gal kas nors apie tai žinote?
Iš anksto labai ačiū  smile.gif

Na, Cesaria, kartą tu man padėjai palnuojant kelionę į Italiją, tai pabandysiu tuo pačiu atsilyginti 4u.gif
Kaip tik šį rudenį važiavome nuomotu kemperiu per Lenkiją, Čekiją, Austriją, Slovėniją, Kroatiją, Italiją (su Vatikanu), Prancūziją (su Monacu), Šveicariją (su Lihtenšteinu), Austriją ir Vokietiją. Šveicarija pakerėjo savo gamtos grožiu ir po Romos, Florencijos gilios senovės paminklų bei Monaco blizgesio atrodo atsidūrėme kitame pasaulyje.
Mane jau senai žavi kalnai. Šią vasarą įveikėme Aukštųjų Tartų viršūnę, tačiau ką pamatėme ten - nuostabu. Šalis brangi, bet nereikia išsigąsti, o jei dar kur nors turi bryzą lietuviškų lašinukų bei vieną kitą butelį alaus thumbup.gif Šokoladas ten tikrai nebrangus, o siuvenyrinės maikutės apie 30 proc. pigesnės negu Romoje doh.gif Va jums ir Šveicarija. Visur tvarka ir švara. Miestai pakankamai paprastai, ypatingai neišsiskiriantys. Buvome Ženevoje - tiesiog paprastas miestas ir tiek. Važiavome pro Lozaną. Ten centre vertėtų išlipti pasidairyti. Gražūs ir daug žymių žmonių menantys yra Lozanos priemiesčiai - ne tik kazino pilna, bet ir Čarlio Čaplinio kapas čia, ir Nabokovo kūrybinė vieta netoli. Oi kiek ten istorijų gali parisiklausyti thumbup.gif Liucerna tikrai graži. Va čia verta pamatyi ir tą liūtę, ir du medinius tiltus su freskomis (vienas jų - seniausiais medinis tiltas Europoje), ir gražiais piešiniais papuoštus senamiesčo namus bei nuostabią upės pakrantę (jau nekalbant apie Ežero ant Keturių Kantonų peizažus). Bet šioje šalyje visgi pirmoje vietoje gamta. Tie tvarkingi ežerų slėniai su tvarkingai išmėtytais namais, tas avių ir karvių varpelių skambėjimas, tos ledinės viršūnės bei krentančio bandens gausmas... Ech...
Mūsų tikslas buvo nors šiek tiek pamatyti tuos kalnus. Važiavome į Interlakeną, kur pasukome dešinėn ir kilome iki Lauterbriūneno. Ten yra keletas kempingų ir visa armija nuomojamų apartamenų. Mus domino kempingas, nes mes gi su kemperiu važiavome. Oho kempingą radome - Jungfrau kempingas 5 žvaigždių. Viskas yra, ko reikia, o kaina apie 20 proc mažesnė negu Romoje doh.gif Traukinuku pakilome iki Wengen miestuko (6 chf, apie 13 Lt), o nuo ten jau savo kojytėmis pirmyn. Oi kaip gražu buvo. Mes ėjome gražiais keliukais, kurie kaip serpantinas kilo ir kilo aukštyn. Užlipome į 2225 metrų aukštį. Žiemą ten slidinėjimo kurortai ir keltukų viršus, o vasarą ten nuostabus grožis. O kur dar tos trys nenusakomai baltos viršūnės: Egel, Monach ir Jungfrau. Visos jos virš 4 km aukščio. Galima pasikelti į ledyną, bet čia jau pinigėlių reikia turėti - žmogui kaina apie 400 Lt doh.gif doh.gif doh.gif mums užteko ir pasigrožėti jomis iš apačios. O kiek krioklių aplinkui. Rašo, kad jų ten virš 70. Kur pažvelgsi, ten vis krintantis vanduo... Oi kaip gražu... Turiu krūvas nuotraukų, taip kad tiems, kam reikia info, rašykit, klauskit. Turiu pilną info apie rudenines tokio maršruto kainas. Galiu pasidalinti savo patirtimi. Va tik Prancūzijos pilių šį kartą "nekabinome". Apie jas, deja, nieko kol kas nežinau.
Atsakyti
Oho, Ziulyte, bent kelione thumbup.gif
Idomu, kiek laiko uztruko?As mezesne planauvau per dvi savaites - bet niekaip netelpu... Trumpinu, trumpinu ir ziuriu, kad tik FR beaplankysiu biggrin.gif
O kur kemperi nuomojot?
Gal patarimu kokiu siuo klausimu? As visur apziurejau, ale geru tai jau kainos doh.gif
Ir jei ne paslaptis, kiek ta didziule kelione kainavo?
Atsakyti
Na iš tikrųjų, kelionė buvo labai intensyvi, tačiau nesigailime dėl nieko. Nuo penktadienio vakaro iki kito antradienio vakaro, t.y. per 11 dienų aplankėme visas tas mano aprašytas valstybes. Suprantu, kad viską pamatėm tik akies krašteliu, bet to pakanka, kad kitas keliones galėtumei suplanuoti jau tikrai ten, kur nori. Kemperį nuomavome Vilniuje. Yra tokia firma vv kemperiai. Jie turi tris kemperius, tai vieną iš jų mes ir "nudžiovėm". Bendrai kelionė tokiu būdu pasiteisino 100 proc. Patogumas neišpasakytas thumbup.gif Nakvojom visur, kur tik šovė į galvą - Lenkijoje degalinėse, Austrijoje - autobanų aikštelėse, Kroatijoje - kempinge, Italijoje - ir kempinge, ir spec. stovėjmo aikštelėje, o geriausiai tai buvo važiuojant iš Prancūzijos link Šveicarijos. Yra ten toks netrumpas tunelis aukštai kalne, kuris prasiseda Prancūzijoje, o baigiasi jau Italijoje. Na rašė, kad tas tunelis yra uždaromas nakčiai remontui. Mes privažiavome tais serpantinais, ir tikrai - tunelis uždarytas. Italai paskui mus važiavo, tai susirado darbininkus ir praleido juos, o mes nutarėm nesiplėšyti. Atsistojome tiesiog šalikelėje ir išsimiegojome. Ten buvo beveik 2 km aukštis, šalta, tačiau mums nė motais - turėjome puikų šildytuvą, veikiantį nuo dujų. Gerai... thumbup.gif
Už mašiniuko nuomą mokėjom po 160 Lt už parą. Jis buvo 1994 metų. Vidus puikiai įrengtas, tik gal kiek nešvarus( čia kai jį paėmėm). Kroatijoje neapsikenčiau ir išsiploviau dienines užuolais. Matytumėt, koks vandenėlis bėgo doh.gif Na lietuviams trūksta tokios išbaigto serviso - iš esmės gavome purviną auto, bet niekis - išsivalėm ir pirmyn.
Na iš minusų tai visi kemperiai gerais keliais negali važiuoti greitai. 100 km/h maksimum. Blogais Lenkijos keliais jis labai barška - reikia priprasti. Na ir kuro ryja daugiau, negu lengvasis auto - apie 12 - 14 l 100 km. Reikia nuolatos pasipildyti vandens, išpilti nešvarų vandenį. Tačiau jei keliauji po vakarų Europą - tai ne problema. Kas antra degalinė siūlo tokias paslaugas. Na ir aišku parkavimas. Romoje neturėjom problemų dėl paprastos priežasties - iš karto apsistojome kempinge, o iš jo kempingo autobusiukas nemokamai pavežė iki traukinio, o ten jau 15 min ir tu jau Romos centre. Florencijoje irgi neturėjom problemų - yra daug parkingų, bet mes suradome tą parkingą prie pilies, kurį nurodė Cesarija. Jis buvo visiškai tuščias thumbup.gif Įdomiausia buvo Monake - va ten važinėjome valandą laiko, kol galų gale radom gal šiek tiek per mažą, bet bent jau vietą pastatytą tą gargarą. Yra ten spec. kemperių parkingas, bet jis jau uždarytas ir mums patarė važiuoti į ... Nicą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir iš ten grįžti į Monaką autiku lotuliukas.gif blink.gif Gerai, kad nepaklausėm... Va užtat Šveicarijoje jokių problemų - jei nori miesto centre, mokėk. Jei gali paeiti 10 - 15 min - viskas už dyką thumbup.gif Ten žmonės iš nieko nedaro problemų...
Mūsų kelionė kainavo 1900 Lt be lauktuvių vienam žmogui (lauktuvės - čia jau kiekvieno reikalas). Toje sumoje apie 30 proc. sudarė kuras, 20 proc. kemperio nuoma, stovėjimas bei 15 proc. išleista maistui. 900 Lt mes mokėjome už keltą Zadras - Ancona. Gavome tik sėdimas vietas, nes kajutės buvo visos užimtos (jas reikia užsakyti iš anksto). Iš pradžių labai susikrimtome, bet paskui viskas buvo gerai - pasirodo tame kelte kavinėse yra pristatyta daug minkštų dalių. Tu ateinį į kavinę ir tiesiog užsiimi vietą. Naktį atsiguli į tas sofutes ir puikiai išsimiegi. Beje, net užsisakyti kavinėse nieko nereikia - statai savo termusus ir sumušinius ant stalo ir kapoji blink.gif Nu taip mačiau pirmą kartą. Pasirodo, žinoti reikia tą tvarką...
Taigi, Cesarija, kai jau planuosi rimtai - klausk. Apie Šveicariją galėsiu duoti gal kiek paviršutinę informaciją, bet juk pati susigaudysi ką reikia.
O šiaip visa mūsų kelionė dar kartą patvirtino mano nuostatas prie italus - nu nepatinka man ten, nors tu ką. Miestų architektūra nuostabi, bet grįžt į Romą nenoriu. Toks bardakas, toks bardakas, kad atrodo esi ne užsienietis, o ufonautas, nes nieko nesupranti... Na paprasta "nuotykis" atvažiavome tuo traukiniu iš kempingo ir aišku tuo pačiu traukiniu turime grįžti. Ateiname apie 21.30 val į stotį, o ten kasos bilietams jau nebedirba, o bilietų automatai... išdaužyti. Klausiam, kur bilietą pirkt. Traukinio vairuotojas sako - ai, jūs netoli važiuojate, važiuokit be bilieto... O ką daryt - važiavom be bilieto... Tie visi juodaodžiai, lendantys į akis, tie turkai, siūlantys viską "už dyką", o paskui reikalaujantys pinigų... Brrr...
Va kur patiko, tai Piza ir Levanto - miestukas, nuo kurio prasideda Cinque terre nacionalinis parkas. Ten ramu, gražu. Gamta... Gal aš tiesiog labiau vertinu tą gamtos grožį, o ne civilizacijos bardaką. Net nežinau...
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2006 10 30, 18:59)
Idomu, kiek laiko uztruko?As mezesne planauvau per dvi savaites - bet niekaip netelpu... Trumpinu, trumpinu ir ziuriu, kad tik FR beaplankysiu biggrin.gif

Na su tuo planavimu tai yra taip - jei esi jau kada važiavęs bent jau pro tą šalį, tai visai realiai gali susiplanuoti, bet jei ne - reikia nusiteikti, kad gali kilti kokių nors nesklandumų. Mes jau ketvirtą kartą važiavome į Kroatiją, todėl ten jautėms lyg būtume grįžę namo - viskas aišku ir paprasta, o va Italijoje lankėmės antrą kartą, tačiu ne toje pačioje vietoje. Tai buvo šiokių tokių niuansų. atvažiavus į Monaką, žinojome viską, nes buvome ten irgi antrą kartą, o va Šveicarija šiek tiek nustebino. Tikėjomės didelių kainų, idealios tvarkos. Kainos gal ir nemažos, bet po Italijos - nieko baisaus, o tvarka yra ir labai gera, bet kelio ženklų bei nuorodų statymo principas itališkas. Ženkluose niekada nebus nurodytas kelio numeris, o žiede 3 iš 4 išvažiavimų bus tau tinkami doh.gif Paskui tik suvoki, kad važiuoji prastesniu keliu, per aplinkui... blink.gif Ko ne Italija tongue.gif
Vokietijos autobanai kaip visada - su kamščiais, o Čekija tai jau tikri antri namai. Nebesuskaičiuosiu, kiek kartų šioje šalyje buvau, bet į Prahą atvažiavus 6 ar 7 kartą tiksliai žinojau kur esu, kur einu, kas bus už to ar ano kampo, kur reikia valgyt, kur reikia apsipirkti thumbup.gif Net po Romos, Paryžiau, Barselonos, Madrido, Lisabonos, Stokholmo ir dar kelių didžiųjų Europos miestų drąsiai sakau - PRAHA MAN LABAI PATINKA wub.gif wub.gif wub.gif Deja, to negaliu pasakyti apie visą Lenkiją. Ten yra du miestai, kuriuos, mano galva, verta pamatyti. Tai Krokuva ir Gdanskas, na ir Mozūrijos ežerai visai nieko...
Tai tokia mano patirtis keliaujant. Čia daug info apie Prancūzijos pilis. Kada nors reiks pasinaudoti, nes Prancūziją žinau labai prasatai. Buvusi tik Paryžiuje, Disneilende bei važiavusi visa Žydrąja pakrante... Ačiū besidalinančioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2006 10 31, 13:45)

O šiaip visa mūsų kelionė dar kartą patvirtino mano nuostatas prie italus - nu nepatinka man ten, nors tu ką. Miestų architektūra nuostabi, bet grįžt į Romą nenoriu. Toks bardakas, toks bardakas, kad atrodo esi ne užsienietis, o ufonautas, nes nieko nesupranti... Na paprasta "nuotykis" atvažiavome tuo traukiniu iš kempingo ir aišku tuo pačiu traukiniu turime grįžti. Ateiname apie 21.30 val į stotį, o ten kasos bilietams jau nebedirba, o bilietų automatai... išdaužyti. Klausiam, kur bilietą pirkt. Traukinio vairuotojas sako - ai, jūs netoli važiuojate, važiuokit be bilieto... O ką daryt - važiavom be bilieto... Tie visi juodaodžiai, lendantys į akis, tie turkai, siūlantys viską "už dyką", o paskui reikalaujantys pinigų... Brrr...
Va kur patiko, tai Piza ir Levanto - miestukas, nuo kurio prasideda Cinque terre nacionalinis parkas. Ten ramu, gražu. Gamta... Gal aš tiesiog labiau vertinu tą gamtos grožį, o ne civilizacijos bardaką. Net nežinau...

Apie Roma ir as galiu pasakyt ta pati. Bardakas ir dar kazkokia purvina jini man pasirode. Tikrai ne tas miestas, i kuri trauktu sugrizti. Mes Romoje sugaisome puse dienos, kol radome kur nusipirkti bilietus i pazintine kelione aplink Roma. Vienai dienai parduoda paciame autobuse, dviems - kazkodel jau ne... Sitiek pedinom iki stoties, nes tik ten bilietus parduoda. ( pedinom, nes pasake, kad visai netoli). Atejom i stoti - neimanoma suprast, kur gi juos parduoda - kai nuejom ten,kur nurode vairuotojas, nieks nieko nezino. Atsipute visiskai...
Zodziu, nezinau ka pasakyt apie ta Italija, mane irgi nelabai jinai suzavejo. Nors dabar prisiminimai jau visai malonus.

O Piza tai tikrai nepaprasta....
Papildyta:
Tiesa, o musu kemperis siek tiek jaunesnis, 1998 metu. Ir abu kartus ji gavom svaru. smile.gif
Mes Kaune nuomojames, jie lyg ir zadejo siemet naujesniu masinu isigyti. Ziuresim, po nauju jau reikes rezervuoti vasarai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2006 11 05, 14:42)
Ziuresim, po nauju jau reikes rezervuoti vasarai.  thumbup.gif

Oho, tai jūs taip anksti rezervuojat?
Na o mūsų daugiametė keliavimo patirtis rodo, kad vasarą gerai ir Lietuvoje, todėl kelionės savo transportu mes organizuojamės kitu metų laiku.
Šiuo metu ieškau pensiono kovo mėnesiui Gastein Austrijos slidinėjimo kurorte. Vis sukasi mintis apie Ukrainą, nes ten būtinai važiuosime aplankyti nesenai darbo reiklais išvykusios pusseserės šeimos, na o vasarą plauksime savo laivu į Giote kanalą (Švedijoje) bei bandysime dar kartą nuvažiuoti į Aukštuosius Tatrus Slovakijoje. Rudenį su kemperiu žadame pasiekti Lisaboną per Olandiją, Belgiją ir t.t. Kadangi ruduo dar toli, tai paliksime kemperio rezervavimo klausimą iki kitų metų vasaros smile.gif
Dabar prieš akis diplomo gynimas ir kalėdinės - naujametinės šventės
Atsakyti
Norint gauti vasaros metu, reikia rezervuoti anksciau. Pernai vasario gale paskambinom, tai jau savaite veliau turejome nukelti atostogas, nes musu norimu laiku nebuvo masinu.
Mes kol kas vaziuojame vasara, nes vaikai mokosi, as pati irgi mokausi, tai kito laiko ir nesuderinam. Nors man mieliau noretusi ankstyva rudeni, bet gal kada nors veliau...
Papildyta:
bet jus tai kokie keliauninkai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti