Apsuk laikrasciu ir suimk laikrasti tvirtai uz galu. Taip perkelsi kaip koki krovini i kita vazona
QUOTE(Laimė @ 2010 09 21, 23:43)
Sveikos,
gal galite patarti, kaip neskausmingai persodinti Echinocactus grusonii var. curvispinus kaktusa?
toki
Nesugalvoju kokias pirstines detis
Ir ar labai pakenksiu, jeigu persodinsiu dabar/rudeni? ar geriau palaukti iki pavasario? Nors vazonas tikrai jau jam mazokas
gal galite patarti, kaip neskausmingai persodinti Echinocactus grusonii var. curvispinus kaktusa?
toki
Nesugalvoju kokias pirstines detis
Ir ar labai pakenksiu, jeigu persodinsiu dabar/rudeni? ar geriau palaukti iki pavasario? Nors vazonas tikrai jau jam mazokas
Dabar nesodink - tuoj prasideda žiemos miegas ir dzin jam vazono dydis- tinkamiausias metas - sausio pabaiga - vasaris, juk prieš ir po persodinimo negalima laistyt, tai jis ir nepajus, kad perkėlei žiemą...o pavasarį prabus iškart šviežiam substrate.
As kaktusams sezoniskumo netaikau, kai persodineju. Jie jau priprate matyt prie mano ritmo nes jei su tokia gausybe palei sezonus zaist, tai
edexa,grazuolis kokis,garbanius
Kaktusai yra šiek tiek kitokie augalai,jiems mums įprastos gėlių persodinimo taisyklės nelabai tinka Aš manau,kad dabar kaip tik labai netinkamas metas persodinėti.Augalai tuoj eis miegoti,o persodinant bus sujudintos šaknys,pakeistas substratas ir tai bus kaip stimulas leisti šaknis gilyn,augalas naudos savo jėgas,poilsis nusikels.Pavasarį jis vėliau nubus. Nebent kaktusas auginamas be poilsio periodo,tuomet nėra taip ir svarbu kada jį persodinėti
P.S. Savaitgalį prasideda augalų paroda,kam įdomu,kviečiu apsilankyti
Parodos plakatas
P.S. Savaitgalį prasideda augalų paroda,kam įdomu,kviečiu apsilankyti
Parodos plakatas
Vilniuje
Sutinku su Asta, kaktusams reik miego , o persodimonas būtų kaip kava mums prieš miega
Papildyta:
o aš jau buvau Vilniuje , paroda juda į priekį, daroma daroma ir tikrai bus šauni, oi kaip noriu pažiūrėti kaip viskas bus , lėksiu
Papildyta:
o aš jau buvau Vilniuje , paroda juda į priekį, daroma daroma ir tikrai bus šauni, oi kaip noriu pažiūrėti kaip viskas bus , lėksiu
QUOTE(Augė @ 2010 09 22, 20:46)
Sutinku su Asta, kaktusams reik miego , o persodimonas būtų kaip kava mums prieš miega
Papildyta:
Papildyta:
būtų įdomu susitikti parodoje. ne vien augaliukus apžiūrėti, bet ir paplepėti su kitomis augintojomis
Įdomu, kiek metų jau auginate kaktusus?
auginame jau daug metų
aš važiuosiu sekmadienį į popietę , ko gero tuo laiku bus daugiausia forumiečių, nes suvažiuos pasiimti savo augaliukų, taigi kas norit paplepėti ar susipažinti , prašom
aš važiuosiu sekmadienį į popietę , ko gero tuo laiku bus daugiausia forumiečių, nes suvažiuos pasiimti savo augaliukų, taigi kas norit paplepėti ar susipažinti , prašom
QUOTE(Tina* @ 2010 09 22, 20:33)
Vilniuje
Vilniuje reikia ir ten tokių renginių,labai tikiuosi,kad artimiausiu laiku neapsiribosim tik Kaunu ir Vilniumi
QUOTE(Aupo @ 2010 09 23, 12:31)
Įdomu, kiek metų jau auginate kaktusus?
Dar vaikas būdama auginau Bet rimtas auginimas prasidėjo gal prieš 7...pirmasis nedidukas ferokactus`as į namus atkeliavo prieš 10 metų,nuo jo viskas ir prasidėjo...
Buvau šiandien parodos vietoje,apžiūrėjau dalį eksponatų,nugis gražu O vienas dalykas ypač viliojančiai atrodo
Ar sekmadienį būsiu,nežinau.Bet pritariu Augei-kas norit susipažinti nebijokit prieiti ir užkalbinti,mes paprastai turim korteles su vardais,taip,kad drąsiau