Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(prieblanda @ 2010 09 07, 22:08)
Čia auksinis stafilokokas, pasireikšti gali įvairiai, pagūglinkit, daug žmonės prirašę ta tema  4u.gif

Beje, man sakė, kad kuo mažesnė ligoninė, tuo mažesnė tikimybė tą stafilokoką gauti. Taip pat kuo trumpiau būni ligoninėj, tuo irgi mažesnė tikimybė jį gauti. O yra jo visur, ant visų paviršių, kad ir kiek valytum. Elementariai rankas plauti jau yra profilaktika. Aišku, plauti reikia ne belenkaip, o kaip chirurgai plaunasi prieš operaciją.

Buna prie kriaukliu nupiestos schemos kaip taisyklingai plauti rankas. Gal nevisur, bet
daznai buna dar padeta to spec. dezinfekuojanco skyscio rankoms.
Atsakyti
QUOTE(Rasulita @ 2010 09 07, 19:41)
cia netik apie kambarioke kalbama,bet ir apie kita verkianti vaikeli,kai tik gaudavau sansa uzsnust,tai kaimynelis uzverkdavo-is tos puses,patikekit,geriau vienai palatoj but..arba maitini,o pas kaimynka koki 5vyrai uzgriuna,nu ir malonumas sad.gif o gerai,kadbent 1a nakti vienai pabut nuskilo smile.gif o i dusa mb ar mama mane isleisdavo,bet kai prisimenu,kad turint kaimyne, nei diena nei nakti negalejau uzmigt,o nusikamavus,taip noris miego-tai sakau sikart nei 600lt nepagailesiu,bet kad pailset gauciau..

Oi kaip pritariu tau drinks_cheers.gif
Kai gimdziau antra suneli AK tai palatoje gulejom 3 doh.gif Kaimynes savo vietoje, supratingi ir lankytojai, bet tas 3 paras praktiskai nemiegojau, nes lb jautriai miegu. Kaip gera buvo grizti namo, kokia minksta lova ir kaldra svelni pasirode, o tada tik miegojau ir miegojau.
Atsakyti
Sveikos
vis skaitau ir nelabai randu tokią info blush2.gif : ar RK visada gali suteikti epiduralinę nejautrą gimdyvei paprašius? Juk turėtų būt budintis anesteziologas visada? Ir ar reikia nusipirkti kokį nors "krepšelį" epidiūrui?

Ir ar buvo tokių kurios negavo epidiūro paprašius? Nes esu girdėjus ir taip blink.gif

ačiū

Atsakyti
QUOTE(Rasulita @ 2010 09 07, 18:41)
cia netik apie kambarioke kalbama,bet ir apie kita verkianti vaikeli,kai tik gaudavau sansa uzsnust,tai kaimynelis uzverkdavo-is tos puses,patikekit,geriau vienai palatoj but..arba maitini,o pas kaimynka koki 5vyrai uzgriuna,nu ir malonumas sad.gif o gerai,kadbent 1a nakti vienai pabut nuskilo <...>

Ot nesuprantu aš tų žmonių, kurie "veržiasi" gimdyvių lankyti pulkais doh.gif Juk reikia gerbti ir šalia esančią kaimynę, jei jau bendroj palatoj guli...
Manau, kad jeigu jau mėgsti po gimdymo "pasirodymus" visiems pažįstamiems, imk tada tą atskirą palatą ir organizuok ten"meetus" unsure.gif
Aš tai griežtai visiems pasakiau - ir tėvams, ir uošviams, ir draugams - kad nebūtų jokių lankymų pas mane schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 08 rugsėjo 2010 - 09:07
QUOTE(liudmilkaa @ 2010 09 07, 21:15)
ka reikia tas stafilokokas? ir kaip jis pasireiskia?

apie auksini stafilokoka: auksinis stafilokokas

QUOTE(Amelita @ 2010 09 08, 09:19)
Buna prie kriaukliu nupiestos schemos kaip taisyklingai plauti rankas. Gal nevisur,  bet
daznai buna dar padeta to spec. dezinfekuojanco skyscio rankoms.

na, bent jau KR to skyscio su visomis ranku dezinfekavimo schemonis yra kiekvienoj palatoj, bent jau ginekologijos skyriuje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2010 09 08, 08:46)
Sveikos
vis skaitau ir nelabai randu tokią info  blush2.gif : ar RK visada gali suteikti epiduralinę nejautrą gimdyvei paprašius? Juk turėtų būt budintis anesteziologas visada? Ir ar reikia nusipirkti kokį nors "krepšelį" epidiūrui?

Ir ar buvo tokių kurios negavo epidiūro paprašius? Nes esu girdėjus ir taip  blink.gif

ačiū

Pirkti nieko nereikia, aš pradžioje norėjau, bet vėliau persigalvojau, tai gydytoja klausė ar dar nenori. Vadinasi, būtų padarę.

QUOTE(~Beauty~ @ 2010 09 08, 09:05)
Ot nesuprantu aš tų žmonių, kurie "veržiasi" gimdyvių lankyti pulkais doh.gif Juk reikia gerbti ir šalia esančią kaimynę, jei jau bendroj palatoj guli...
Manau, kad jeigu jau mėgsti po gimdymo "pasirodymus" visiems pažįstamiems, imk tada tą atskirą palatą ir organizuok ten"meetus" unsure.gif
Aš tai griežtai visiems pasakiau - ir tėvams, ir uošviams, ir draugams - kad nebūtų jokių lankymų pas mane  schmoll.gif

Aš taip pat pasakiau, nors ir mokamoje buvau. Tik vyras buvo ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 09 08, 11:05)
Aš tai griežtai visiems pasakiau - ir tėvams, ir uošviams, ir draugams - kad nebūtų jokių lankymų pas mane  schmoll.gif

as ir sito reikalausiu is seimos nariu.. tik vyrui leisiu lankyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2010 09 08, 10:14)
Pirkti nieko nereikia, aš pradžioje norėjau, bet vėliau persigalvojau, tai gydytoja klausė ar dar nenori. Vadinasi, būtų padarę.

aciuks.gif

o nesiūlė atvažiavus pasirašyti lapo, kad gimdysi natūraliai ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2010 09 08, 09:43)
o nesiūlė atvažiavus pasirašyti lapo, kad gimdysi natūraliai  ax.gif ?

Buvo kažkoks sakinys, bet ir apie nuskausminimą buvo parašyta, nepamenu kaip skambėjo, bet esmė tokia, kad gali būti taikomas nuskausminimas.

Gal kažkam netaikė, nes jau buvo per vėlu ar dėl kitų - medicininių priežasčių, dažnai epidūras sulėtina gimdymo veiklą, jei ji lėta, tai gal tada nenorėjo taikyti, čia tik galima spėlioti.
Atsakyti
QUOTE(laimucia @ 2010 09 06, 17:02)
Dar prideciau siek tiek maisto, nes mamos, mano patirtis sako, kad isvengsit daaug nemalonumu. Mano vaikas dvi dienas ir naktis klyke, niekaip kakoti nesugebejo, buvo uzkieteje. As kai nevalgius 1,5 paros po gimdymo atsigavus, valgiau valgyklos maista, ir ka jus galvojat, nuo to maisto vaikui uzkietejo viduriukai, o nuo sesutes gavau barti, kad vaikas man nerupi, kad kemsu kas papuola  doh.gif  O kad nescioms ir katik pagimdziusioms mamoms duoda ta pati maista, tai ka daryti? zirneliai, perliniu kruopu kose, agurkine, ir obuolys desertui. Tai va, naktim po kelis kartus kulniuodavom i naujagimiu skyriu, kur sesute masazavo pilvuka klykianciam vaikui ir kisdavo stikline lazdele, kad iskakotu.

Mums irgi buvo problemu del kakojimo doh.gif Taciau negaleciau pasakyti,kad tai tikrai nuo ju duodamo maisto(nors jis visai nekoks ir netinkamas),nes grizus namo,ir lyg labai teisingai valgydama,nesusitvarke pilvukas,vaikui vistiek prasikakoti buvo sunku.Paskui (uz keliu dienu) jau viskas savaime susitvarke thumbup.gif
Bet maisto tikrai reiketu pasiimt,arba kad veliau atveztu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(iruncia @ 2010 09 08, 15:46)
<...> Bet maisto tikrai reiketu pasiimt,arba kad veliau atveztu biggrin.gif

Vakar apie tai pasakiau vyrui bigsmile.gif tik... dabar dilema - kokį maistelį jis galėtų atvežti, ką geriausia valgyti, kad pilvukui gerai būtų? g.gif jis pas mane ne kulinaras blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 09 09, 11:12)
Vakar apie tai pasakiau vyrui bigsmile.gif tik... dabar dilema - kokį maistelį jis galėtų atvežti, ką geriausia valgyti, kad pilvukui gerai būtų? g.gif jis pas mane ne kulinaras blush2.gif

Maistelis turi buti svelnus. Pvz. kokia sriubyte.
Atsakyti