Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Amelita @ 2010 08 25, 10:17)
Nes mazu vaiku i RK neleidzia. Man atrodo iki
7 metu amziaus.

vaikų iki 12 metų neįleidžia ax.gif
Atsakyti
nu va, mamytes, tik dabr prisiruosiau parasyti, kad jau pagimdziau savo dukryte. smile.gif RK personalu esu ziauriai patenkinta. visos malonios - nuo valytojos iki visu kitu moteriskiu. papuoliau gimdyt pas akusere Inga, o gydytojos vardo neisidemejau - labai profesionalios medikes. naujagymiu skyriuje dirba irgi visos rupestingos sesutes, pasiruosusios bet kada atbegt ir padet. niekam nieko nemokejau, bet jauciausi, taip kaip visoms kruva pinigu buciau mokejusi. tai va. esu labai patenkinta, kad pasirinkau gimdyti RK. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkaa @ 2010 08 26, 14:40)
nu va, mamytes, tik dabr prisiruosiau parasyti, kad jau pagimdziau savo dukryte. smile.gif RK personalu esu ziauriai patenkinta <...>

Sveikinimai dideliausi wub.gif 4u.gif
Ir ačiū už dar vieną puikų atsiliepimą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkaa @ 2010 08 26, 15:40)
nu va, mamytes, tik dabr prisiruosiau parasyti, kad jau pagimdziau savo dukryte. smile.gif RK personalu esu ziauriai patenkinta. visos malonios - nuo valytojos iki visu kitu moteriskiu. papuoliau gimdyt pas akusere Inga, o gydytojos vardo neisidemejau - labai profesionalios medikes. naujagymiu skyriuje dirba irgi visos rupestingos sesutes, pasiruosusios bet kada atbegt ir padet. niekam nieko nemokejau, bet jauciausi, taip kaip visoms kruva pinigu buciau mokejusi. tai va. esu labai patenkinta, kad pasirinkau gimdyti RK. smile.gif

smagu išgirsti gerus atsiliepimus,sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
Kaip smagu skaityti gerus atsiliepimus apie RK, nes ir pati planuoju ten vykti:)
Atsakyti
QUOTE(kristinkaa @ 2010 08 26, 15:40)
nu va, mamytes, tik dabr prisiruosiau parasyti, kad jau pagimdziau savo dukryte. smile.gif

bigsmile.gif Labas mirksiukas.gif Ir čia susitikom smile.gif

Gimdžiau RK 08 16 esu laaaaabai patenkinta. Personalas nuostabus - profesionalus, rūpestingas ir labai malonus, nors prie širdies dėk biggrin.gif
Apie gimdymą nelabai turiu ką ir papasakoti, nes kaklelio atsidarymo metu nieko nejutau visiškai, o nuleidus vandenis gimdymas truko vos 35 min biggrin.gif daktarė su akušere ne kartą pakartojo: " ir būna gi stebuklų " .

Priėmimas, na toks įdomus biggrin.gif kai atvažiavau ir pasisakiau, kad siuntė iš poliklinikos gimdyti, nes pamatė 3cm atsidarymą tai daktarė sureagavo gan abejingai (matyt daug tokių su 3cm atvažiuoja jau gimdyti čia ir dabar biggrin.gif ) Na papasakojo kas manęs laukia, maždaug: "paguldysim, parą palaikysim, tada paskatinsim ir pagimdysit" . Nepatiko man toks planas, pasisūliau namie pagulėt biggrin.gif Tuomet vistik pasiguldė mane apžiūrėti kaklelio ir vos neišgriuvo, nes ten pasirodo jau 8 cm atsidarę, dar labai labai nustebus paklausė ar tikrai nieko nejaučiu biggrin.gif Namo jau nebepaleido, paguldė ir paliko valandėlei adaptacijai ir : " gal pradėsit ką nors jausti " . Tiesa, klizmutę pasiūlė padaryti, kurią vyras greitai nubėgęs Aušlavio vaistinėje nupirko. Apsirengti reikėjo savais švariais naktinukais (galima chalatu ar kuo kitu švariu ) vyrui taip pat reikia visiškai švarių apdarų turėti su savimi persirengimui prieš einant į gimdyklą .
Gimdykloje duoda ligoninės naktinius marškinius, kuriuos pagimdžius vėl nusivelki ir apsirengi savais.
Pagulėjau tą valandėlę vistiek nieko nejausdama na, bet laukti jau nebebuvo ko - nuleido vandenis ir per 35 min pagimdžiau.

Dar su savimi reikėjo turėti vienkartines palutes, pasiėmiau 10 vnt iš kurių 3 sunaudojom gimdykloje, likusios sėkmingai "suėjo" palatoje tiek savo lovoje, tiek pervystant mažiukę. O po ligoninės dar ir namo nusipirkau dvi pakuotes - geras daiktas smile.gif
Toliau visiškai VISKUO buvau aprūpinta nuo pleistrų iki ringerių bei nuskausminančių žvakučių (jei kam neaišku kodėl tai paminėjau - nueikit į VGN temą - bus aišku ko čia taip džiaugiuosi biggrin.gif )
Tiesa, su niekuo nesitariau ir niekam pakišų nekišau biggrin.gif

Gimdžiau 3-ioje gimdykloje - erdvi, tvarkinga, yra ir kamuolys, kurio man neprireikė . Laikrodis yra tiesiai priešais gimdyvę ant sienos - patogu sąrėmių trukmei skaičiuoti.

Tik gimusį kūdikėlį padėjo ant krūtinės, po kurio laiko paėmė ir čia pat šalia pasvėrė, pamatavo. Kol mane siuvo mažiukė visą laiką gulėjo šalia šildomame gultelyje, per tą laiką ir neonatologė apsilankė - apžiūrėjo, įvertino.
PO valandos gulėjimo palydėjo iki palatos.
Gulėjau trečiame aukšte 2-oje palatoje. Palata tvarkinga, dvivietė, laisvai tilptų ir trečia lova, bet va abipusiam patogumui daugiau dviejų neguldo . Tiesa, nepatogu, nes šioje palatoje kriauklės nėra, bet tualetas, dušas šalia palatos.
Vienintelis labai nepatikęs dalykas tai liftas, kuris yra tiesiai prieš šią palatą, jo durys itin sunkios, masyvios ir metalinės, kaskart jas darinėjant siaubingai dunda, bet tai trukdė tik mamoms, vaikučiai visiškai nereagavo į jokius garsus smile.gif

Maistas ne stebuklai biggrin.gif kaikurie patiekalai visai ne žindyvei, bet kad kiekvienai kažko vis iš namų atneša tai nemirsit biggrin.gif

Vaikiukų sesutės labai fainos, inforamcijos ir patarimų su kaupu.
Viena sesutė itin faina, gaila negaliu nei pavardės nei vardo paminėti ( bet pagal akcentą - rusakalbė. Smulkutė, greitakalbė, blondinė) Palatos kaimynei kilo rūpestėlių su žindymu tai patikėkit, visą paskaitą išdėstė be jokio nepasitenkinimo.

Pačią mane kasdien apžiūrėdavo, patardavo kaip prisižiūrėti, po gydytojo apžiūros keliaudavau į procedūrinį kabinetą ten apiplaudavo dezinfekciniais tirpalais, patepdavo siūles, PASIŪLĖ nuskausminančią žvakutę (pirmą dieną), antrą dieną žvakutės nesiūlė (kita sesutė), bet paprašius su malonumu davė .

Pasisekė ir su palatos kaimynėmis smile.gif fenais nebirbino, lankytojais nevargino smile.gif tikiuosi ir mes netrukdėm labai smile.gif
Dabar pagulėjus tvirtai galiu pasakyti, kad griežtai nenorėčiau, kad palatoje man kas plaukus fenu džiovintis pradėtų (čia grįžtant prie senos temos biggrin.gif )

Tai va tokie patys šilčiausi atsiliepimai apie RK. Sėkmės visoms būsimoms gimdyvėms .
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2010 08 26, 22:32)
bigsmile.gif Labas  mirksiukas.gif  Ir čia susitikom smile.gif

hi.gif labas, kaimyne!!! biggrin.gif
jooo liftas tai tikrai biesino, bet cia tik smulkmena irnesakyk.gif
tiesa, is papulio valgyt mazyle taip ir neismoko verysad.gif , bet nusitraukineju ir valgom is buteliuko. ax.gif
Atsakyti
Prieš metus gimdžiau RK. Pritariu čia rašiusioms, kad personalas nuostabus, viskas super. Pats gimdymas, ir leliuko priežiūra (kurios mums reikėjo greitos ir profesionalios) iš jų pusės praėjo nuostabiai. Niekam nieko nemokėjau, bet mumis puikiai rūpinosi. BET daugiau ten negimdyčiau, nes grįžus namo, po kelių dienų man prasidėjo aukštų temperatūrų periodai, atrodė, kad tuoj nusibaigsiu, važiavau vėl į RK, nes jei kyla kokios komplikacijos po gimdymo, turi važiuot ten, kur gimdei. Ten jau manimi rūpinosi visai kiti gydytojai. Pasirodo nesivalė gimda. Smulkmenų nerašysiu, bet papuoliau ant tikrai nemalonių žmonių, neprofesionalių daktarų. Paleido mane namo su patarimais gerti daug toniko, nes ten daug chinino (medžiagos, kuri skatina gimdos susitraukimus, GAL padės išsivalyt gimdai). Sakė jei neišsivalys gimda pati, teks mane pjaut (operuot). Kai po kelių dienų vėl gulėjau su 40 (temperatūrą mušiau), vyras nuvežė į antakalnio klinikas. Ten suteikė pagalbą greitai ir vietoj, tiesa, teko susimokėt, nes ne pas juos gimdžiau. Praplėtė dar sykį gimdos kaklelį. Skausminga procedūra, bet vis dėlto, ne operacija.
Neatkalbinėju nuo RK, gerai jei viskas gerai. Bet parašiau savo patirtį.
Sėkmės renkantis gn smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganiute: 26 rugpjūčio 2010 - 21:55
QUOTE(kristinkaa @ 2010 08 26, 22:16)
hi.gif labas, kaimyne!!!  biggrin.gif 
jooo liftas tai tikrai biesino, bet cia tik smulkmena  irnesakyk.gif
tiesa, is papulio valgyt mazyle taip ir neismoko  verysad.gif , bet nusitraukineju ir valgom is buteliuko.  ax.gif

Butinai paskaitykit knyga Vitkausko Kudikio zidymas nepakeiciamas kaip motinos meile,tikrai pades issaugot pienuka ir ismaitinti paciai be buteliuko. Ir www.zindyk.lt Sekmes jums
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2010 08 26, 20:32)
<...> Tai va tokie patys šilčiausi atsiliepimai apie RK. Sėkmės visoms būsimoms gimdyvėms

Sveikinimai bigsmile.gif Kaip šaunu, kad viskas taip greitai ir lengvai Jums thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 27 rugpjūčio 2010 - 06:38
QUOTE(nkreiki @ 2010 08 27, 00:39)
Butinai paskaitykit knyga Vitkausko Kudikio zidymas nepakeiciamas kaip motinos meile,tikrai pades issaugot pienuka ir ismaitinti paciai be buteliuko. Ir www.zindyk.lt  Sekmes jums

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu!!! butinai skaitysiu!
Atsakyti
Turiu dar keleta klausimu - o kaip RK ziuri i muzikyte gimdykloje?
Na pvz. kai gimdziau Trakuose, tai sake, jei norit, galit atsinesti muzikos, zvakiu, smilkalu i gimdykla, kad susidaryti malonia sau atmosfera gimdant.

Tiesa, man nepatinka, kad po gimdymo plauna tais tirpalais ir tepa siules.... nieko panasaus Trakuose nedare, sugijo tvarkingai ir be tokiu intervenciju...

Dar klausimelis - pries gimdyma man sake, kad yra ivairiausiu nuskausminimo priemoniu (minejo tik zvakutes g.gif ), jei pageidauciau, tai man idomu ar kas naudojosi kuo nors tokiu dar pries gimdyma? ka tiksliau jie siulo?

QUOTE(kristinkaa @ 2010 08 29, 16:50)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  aciu!!! butinai skaitysiu!

Arba www.pradzia.org 4u.gif ten galima ir uzduoti klausima žindymo konsultantei, pasikonsultuoti su mama-mamai savanoremis, jei reikia pasikviesti ir i namus padeti su zindymu wink.gif
Atsakyti