QUOTE(kristinkaa @ 2010 08 26, 15:40)
nu va, mamytes, tik dabr prisiruosiau parasyti, kad jau pagimdziau savo dukryte.
Labas
Ir čia susitikom
Gimdžiau RK 08 16 esu laaaaabai patenkinta. Personalas nuostabus - profesionalus, rūpestingas ir labai malonus, nors prie širdies dėk
Apie gimdymą nelabai turiu ką ir papasakoti, nes kaklelio atsidarymo metu nieko nejutau visiškai, o nuleidus vandenis gimdymas truko vos 35 min
daktarė su akušere ne kartą pakartojo: " ir būna gi stebuklų " .
Priėmimas, na toks įdomus
kai atvažiavau ir pasisakiau, kad siuntė iš poliklinikos gimdyti, nes pamatė 3cm atsidarymą tai daktarė sureagavo gan abejingai (matyt daug tokių su 3cm atvažiuoja jau gimdyti čia ir dabar
) Na papasakojo kas manęs laukia, maždaug: "paguldysim, parą palaikysim, tada paskatinsim ir pagimdysit" . Nepatiko man toks planas, pasisūliau namie pagulėt
Tuomet vistik pasiguldė mane apžiūrėti kaklelio ir vos neišgriuvo, nes ten pasirodo jau 8 cm atsidarę, dar labai labai nustebus paklausė ar tikrai nieko nejaučiu
Namo jau nebepaleido, paguldė ir paliko valandėlei adaptacijai ir : " gal pradėsit ką nors jausti " . Tiesa, klizmutę pasiūlė padaryti, kurią vyras greitai nubėgęs Aušlavio vaistinėje nupirko. Apsirengti reikėjo savais švariais naktinukais (galima chalatu ar kuo kitu švariu ) vyrui taip pat reikia visiškai švarių apdarų turėti su savimi persirengimui prieš einant į gimdyklą .
Gimdykloje duoda ligoninės naktinius marškinius, kuriuos pagimdžius vėl nusivelki ir apsirengi savais.
Pagulėjau tą valandėlę vistiek nieko nejausdama na, bet laukti jau nebebuvo ko - nuleido vandenis ir per 35 min pagimdžiau.
Dar su savimi reikėjo turėti vienkartines palutes, pasiėmiau 10 vnt iš kurių 3 sunaudojom gimdykloje, likusios sėkmingai "suėjo" palatoje tiek savo lovoje, tiek pervystant mažiukę. O po ligoninės dar ir namo nusipirkau dvi pakuotes - geras daiktas
Toliau visiškai VISKUO buvau aprūpinta nuo pleistrų iki ringerių bei nuskausminančių žvakučių (jei kam neaišku kodėl tai paminėjau - nueikit į VGN temą - bus aišku ko čia taip džiaugiuosi
)
Tiesa, su niekuo nesitariau ir niekam pakišų nekišau
Gimdžiau 3-ioje gimdykloje - erdvi, tvarkinga, yra ir kamuolys, kurio man neprireikė . Laikrodis yra tiesiai priešais gimdyvę ant sienos - patogu sąrėmių trukmei skaičiuoti.
Tik gimusį kūdikėlį padėjo ant krūtinės, po kurio laiko paėmė ir čia pat šalia pasvėrė, pamatavo. Kol mane siuvo mažiukė visą laiką gulėjo šalia šildomame gultelyje, per tą laiką ir neonatologė apsilankė - apžiūrėjo, įvertino.
PO valandos gulėjimo palydėjo iki palatos.
Gulėjau trečiame aukšte 2-oje palatoje. Palata tvarkinga, dvivietė, laisvai tilptų ir trečia lova, bet va abipusiam patogumui daugiau dviejų neguldo . Tiesa, nepatogu, nes šioje palatoje kriauklės nėra, bet tualetas, dušas šalia palatos.
Vienintelis labai nepatikęs dalykas tai liftas, kuris yra tiesiai prieš šią palatą, jo durys itin sunkios, masyvios ir metalinės, kaskart jas darinėjant siaubingai dunda, bet tai trukdė tik mamoms, vaikučiai visiškai nereagavo į jokius garsus
Maistas ne stebuklai
kaikurie patiekalai visai ne žindyvei, bet kad kiekvienai kažko vis iš namų atneša tai nemirsit
Vaikiukų sesutės labai fainos, inforamcijos ir patarimų su kaupu.
Viena sesutė itin faina, gaila negaliu nei pavardės nei vardo paminėti ( bet pagal akcentą - rusakalbė. Smulkutė, greitakalbė, blondinė) Palatos kaimynei kilo rūpestėlių su žindymu tai patikėkit, visą paskaitą išdėstė be jokio nepasitenkinimo.
Pačią mane kasdien apžiūrėdavo, patardavo kaip prisižiūrėti, po gydytojo apžiūros keliaudavau į procedūrinį kabinetą ten apiplaudavo dezinfekciniais tirpalais, patepdavo siūles, PASIŪLĖ nuskausminančią žvakutę (pirmą dieną), antrą dieną žvakutės nesiūlė (kita sesutė), bet paprašius su malonumu davė .
Pasisekė ir su palatos kaimynėmis
fenais nebirbino, lankytojais nevargino
tikiuosi ir mes netrukdėm labai
Dabar pagulėjus tvirtai galiu pasakyti, kad griežtai nenorėčiau, kad palatoje man kas plaukus fenu džiovintis pradėtų (čia grįžtant prie senos temos
)
Tai va tokie patys šilčiausi atsiliepimai apie RK. Sėkmės visoms būsimoms gimdyvėms .