Sveikos, atiduodu duoklę, skaitinėjau kaip kam sekėsi, dabar parašysiu pati, gal kitoms pravers.
Labai džiaugiuosi pasirinkusi RK, nes viskas tiko ir patiko. Personalas dėmesingas, malonus, palaikantis. TIKRAI LABAI DĖKINGI
Taigi konkrečiai visais aspektais:
Priėmimas: 10 balų, jokių skundų, visos malonios, paslaugios.
Klizma buvau nusipirkusi, paprašiau, padarė sanitarė. Jos reikia prašyti dar priėmime, o ne gimdykloje. Nieko nedaviau už tai.
Gimdykla: tvarkinga, langai į ne saulėtą pusę, o dar sienos storos, tai išvis super (3 gimdykla). Gimdymui naktinius davė gimdykloje, jie tokie sexy, bet super, nereikėjo pačiai skalbti arba išmetinėti. Jei planuojate daug vaikštinėti, tai vietos ne per labiausiai, na gal kokių 10-12m2 patalpa, kurioje visi reikalingi pribumbasai gimdymui ir po jo. Kamuolio nebuvo - pasiūlė, norėjome, tai atnešė. WC koridoriuje, tvarkingi, muilas yra, bet toletkės nebuvo, todėl pasiimkite. Į gimdyklą leidžia neštis tik maišelį, tašių ar kuprinių - ne. Mes buvome susidėję į kuprinę, tai turėjome persidėti į maišiuką, čia dėl sterilumo. Man pravertė medvilnės kojinės, kažkaip kojom šalta buvo. Vienkartinių palučių mes sunaudojome gal 8 vnt., dar gerai jas turėti ir palatoje, nes reikia ventiliuotis tarpvietę, jei būtų kerpama.
Gimdymo priežiūra: 10 balų, nesitarėme su niekuo. Dirbo akušerė Birutė Čekanauskienė
ir gydytoja Sofija Suckel
. Kiek užeidavo, tiek mums užteko, reikėjo stumti, vyras nuėjo akušerei ir pasakė, kad jau kažkas vyksta. Be manęs tuo laiku buvo dar berods 2 gimdyvės ir viena Cezario operacija. Bajeris tik buvo, kad kai reikėjo man stumti, tai gydytoja buvo operacinėje ir reikėjo kviestis vedėją Angelę Puzienę
, o vyras jau manė, kad teks jam būti pribuvėja
Taigi leliukas gimė su jos pagalba. Reikėjo kirpti (nieks neskubėjo to daryti iš karto, bandėm ir be kirpimo), nuskausmino, kažkam įdomu buvo, tai tikrai neskauda, o kai siūna, tai nemalonu, bet tenka pakentėti. Visas personalas malonus, kompetetingas, didelis jiems dėkui. Nei vieno pabarimo, o tik palaikymas ir rūpestingumas
Po gimimo: uždėjo leliuką ant pilvuko, vyras nukirpo virkštelę. Kiek laiko mes taip buvome, nežinau, nes laikrodžio neturėjau, o ir ne iki to man buvo
Tada pasvėrė ir pamatavo palatoje, įsuko į palutę ir vėl atidavė. Gimdykloje visi trys buvome gal 3 valandas, man net valgyti (buvo valgymo metas) atnešė į gimdyklą, nes valgyti tai tikrai labai norėjosi. Gerti irgi negalima buvo gimdymo metu, nes nežinia ar nereiks Cezario, todėl man sulašino skysčių lašaline, kai norėjosi gerti, o šiaip tik paskalauti burną galima ar vieną lašelį nuryti. Po tų 3 valandų atėjo vaikų sesutė ir su tėčiu nuėjo įvertinti, numaudyti ir aprengti leliuko, na iš mano horizonto jie buvo dingę gal 10-15 minučių. Vėliau keliavome į palatą.
Palata: 10 balų. Ėmėm mokamą, norėjom būti visi kartu. Nuskilo, kad jos langai ne saulėtoje pusėje (16 palata), todėl buvo gaiviai vėsu. Joje yra dvi lovos, spintelė - vystymo stalas, naktinės lempos, spinta, dušas, WC, dvi kriauklės, servetėlės rankoms, WC popierius, skystas muilas, TV, stalas, dvi kėdės. Koridoriuje yra šaldytuvas, taip pat yra virtuvėlė, kurioje yra indų, valgomasis stalas ir kriauklė. Plaudavo grindis kasdien, išsikruvino paklodė - paprašiau sanitarės, pakeitė. Jei tik leidžia galimybės, tai tikrai super būti su šeimyna po gimdymo
Maistas: man jis buvo gan skanus, tik vakarienės porcijos labai mažos.
Vaikučių skyrius: malonus, viską atsakė, jokių susiraukėlių nebuvo.
Akušerinė priežiūra: kasdien apžiūrėdavo, paklausdavo ar nėra klausimų (teko susidurti su S.Suckel, Raguckiene), procedūriniame apiplaudavo tarpvietę, su kažkuo tepdavo. Pirmą dieną buvo silpna, tai akušerė net iki palatos palydėjo
Plačiai aš čia parašiau, norėjau visais aspektais. Klausiau ir vyro jo nuomonės apie viską, nes gal aš kažkaip apsispangus čia viską gerai įvertinau, tai jo nuomonė šiais klausimais irgi buvo labai teigiama.
Sekmės visoms, temos neseku, nes jau neaktualu, bus klausimų, rašykite AŽ