Įkraunama...
Įkraunama...

Dantuku "apsauga"

Mano dukrytei 2 metukai ir jau yra skylute kruminiame dantyje, nu juoduliukas toks. Galutinis dantis dar tik vienas isdyges . Tai dabar neisivaizduoju ka man daryt, nes vos vos, ilgai ikalbinejama parodo burnyte (trumpam), tai pas stomatologa neimanoma butu nuvest.
Atsakyti
Sveiki,

Ar niekas neveda 2-3 m vaikuciu pas stamotologa?

Pastebejau pas dukryte skylute, noreciau bent apziurai nuvesti pas gydytoja, tik nezinau kokia pasirinkti.

Gal yra kas buve antakalnio poliklinikoj pas stomotologa, kuri butu gera ir mokanti bendraut su vaikais? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

Esu girdejusi,kad Zveryne (Vilniuje) vaikuciai noriai eina, tik nepasakyciu pavadinimo, privatus.
As savo sunu vedziau i "Pilene", ( buvo 3 metukai jam )ten superine stomotologe Sandra taip moka uzkalbeti vaika, kad jis net nepajaucia kaip sutvarko viska.Karta uzmiges net buvo biggrin.gif Dar ir dabar klausia - kada eisim pas dantiste tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo May'a: 08 birželio 2012 - 09:15
silantus turi uztempi pats stomatologas. dukrai greit 5, ejom profilaktiskai pasitikrinti dantukus. sake greitai pasirodys kruminiai dantukai, tai kai pirmas isdygs-is karto begti pas daktare, kad uzteptu, kol virusai jo neatakavo. Beje, mums jau iskrito pirmas pieninis dantukus ir isdygo kazkur 3 mm naujo. Sakyciau ankstoka...
Atsakyti
Sveikos,

tema tapo aktuali ir man. Deja... Mano suneliui, kuriam dabar dar tik 1 metukai ir 10 men., ant virsutiniu priekiniu dvieju dantuku jau kariesas. Buvom pas odontologa pasitikrinimui ir deja tokia naujiena. Mes gyvename ne LT. Stomatologe uzdejo fluoro ant tu suminkstejimu,prie danteneliu. Bet pasiule panaudoti vakarais fluoro tabletes arba fluoro skysti. Ar kas naudojote? Kokia jusu nuomone apie tai? juk fluoras ziauriai negerai organizmui. Net nz kaip elgtis.
Net nz is kur tas kariesas. As tokiu bedu neturejau, nei vyras. Ta prasme musu dantys nera silpni,kad sakytum, jog cia genetika.
Mat mazasis naktimis dar gauna MP, jokiu gazuotu gerimu neduodu,niekada, saldumynu ribotai, retai, negauna saldainiu, nebent sausainuku, pyrago. Bet jis va daznai megzta vis ka nors kramsnot.Ir labai sunki buvo dantuku valymo pradzia.
Atsakyti
Maniskiui irgi keturi viršutiniai dantukai ties dantenomis geltonuoja. Sūnui dar tik 1 metai ir 5 mėnesiai. Bet jau žinau, kas ir kodėl. Silpni dantukai, o genda nuo valgymo naktį. Maniškis valgė MP, jokių buteliukų, iš krūties, bet dažnai labai naktimis. Pirmajam sūnui, kuriam dabar jau beveik 6 metai, buvo lygiai tas pats. Beje, nuo valgymo naktį genda tik viršutiniai priekiniai dantukai dažniausiai. Tai va dabar ir galvoju, ką čia daryti..... Renku info apie lakavimą fluoru, bet ten irgi visokių nuomonių yra. O nuspręsti tai teks. Och, viskas mamoms ant pečių, net medikais visiškai pasitikėt negali, nes jų pačių nuomonės išsiskiria. Mamos, ar kas turit realios panašios patirties su tais lakavimais tokio amžiaus vaikams?
Atsakyti
Lakavom sūnui, buvo 1.5 m, po gero pusmečio vėl apnašas valė ir lakavo, bet negelbėjo. Visi dantukai priekyje sugedo...gedo ir kiti. Pastoviai taisėm, bet jie gedo greičiau nei gyd.spėjo taisyt doh.gif Tai kai pamatėm, jog vizitai kas mėnesį (taip su mažu vaiku rekomendavo) nebepadeda, tai nepilnų 3 m taisė visus dantukus su narkoze verysad.gif Ir GC pastą nakčiai tepdavom, ir pagal odontologų rekomendacijas pastą su fluoru valymui naudojom - niekas negelbėjo. Be galo silpni dantys.

Mano vyresnėlė dukra iki 5 m naktimis gerdavo ne vandenį, pieno mišinėlį (gerus 2.5 metų). Dantis valėm nuo pirmo dantuko (kaip ir sūnui, ir dabar mažutei), bet naktį su buteliuku užmigdavo ir dar keldavos mišinuko. Žinokit, dantys idealūs. 13 metai eina, nei vaikystėj, nei dabar - jokių problemų. Pieninių net šaknys sunkiai tirpo, stebėtinai geri ir tvirti dantukai.

Sūnus žindytas MP, jokių mišinėlių ar saldžių gėrimų naktimis. Su dantim visiška tragedija, pirmi pokyčiai nesulaukus net 1.5 m (dygo dantukai laiku). Gydėm privačiai, ėjom ir ėjom..nežmoniškos pastangos, išlaidos (6 m., o jau išleista virš 5000 Lt vaiko dantims), bet naudos tiek, kad tvarkėm, o dantų neliko.

Dabar dukrytei pirmas dantukas išdygo 11 mėn., o 15 mėn. pastebėjom juodavimą. Ir ką? Genda doh.gif Nuo MP atjunko 15 mėn., mišinuko negeria, naktį geria tik vandenį, o genda. Kas vakarą danrukus valom, dar spec. su ksilitu servetėles naudoju ir perbraukiu dantukus.
Pas gyd.nuėjom, nesistebėjo. Taip lemta. Genetika, paveldimumas, ligos ir t.t., labai daug kas lemia. Aš pati savo kailiu įsitikinus ir pamačius, kad pastangos toli gražu ne viskas. Ir net nereik, kad vaikai būtų apsiryję saldumynais. Mano maža dukra to skonio nė nežino dar.

Todėl l.piktina visokie odontologų straipsniūkščiai, kad tėvai neprižiūri vaikų dantų, nevalo, netaiso ir t.t. Noris tada nuvest vaiką ir pasakyt - tai prašau, padarykit stebuklą.
Atsakyti
Mano vyresneliui taip pat pasirode pirmoji skylute, kaip kad butu grudelis istriges. Bet ryskiai matosi, kad ten skylute. Uzrasiau pas stomotologe, bet kaip supra ntu 3m vaikui silantais dar nedengia, bet cia antras po iltinio, tai man rodos, kad jisai nekrenta...ka patartumet daryt sad.gif
Atsakyti
Mano dukrai privačioje klinikoje stomatologė rekomendavo, kol nuolatinių emalė sutvirtės, teptis dantukus tokia štai pasta, ypač jei kokį saldumyną suvalgo, ar išgeria ir t.t.(ne valytis dantis, o teptis tarp valymų kelis kart per dieną)

user posted image

GC MI Paste Plus

Mokėjom 50 lt, sakė tik pas stomatologus galima pirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 22 vasario 2015 - 19:41
Yra dvi nuomones apie fluora. Odontologai pasisako uz, Bendros sveikatos gydytojai pries. Fluoras apsaugo dantis nuo eduonies, bet organizmui daro didele zala. PAts fluoras yra toksiškas ir linkęs kauptis organizme, nesvarbu, kad jo nenuryjame!!! nedidelis kiekis yra pasisavinamas per burnos gleivine ir kai jis nepasisalina, ateityje rizikuojame susirgti aibe ligu... verysad.gif
Atsakyti
Silantais dengia krūminius dantis, ir tai būna daroma ne 1-3 metų vaikams smile.gif

O geriausia apsauga nuo ėduonies yra pripratinimas vaikus gerti ne limonadą, jogurtinius gėrimus, sultis ir kitą saldų brudą, o vandenį.
Atsakyti