Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Rigedora @ 2010 10 25, 10:44)
del vairavimo, tai girdejau gandus, kad lygtais IS yra itrauktas i sarasa ligu, su kuriom vairuot nebeleis... unsure.gif drauge gydytoja patare dabar pasikeist teises, nes vyro dar sovietines buvo, praeit medicinine, kol dar neitrauktas i iskaitas IS ... Bet vat tas naujas teises tik 10metu isduoda sad.gif Tai dabar pasikeite, o kas bus po 10metu...  unsure.gif

Cici, o vyras koki darba dirba, kad taip bijo? ar gerai sutaria su virsininkais?

na as dar negirdejau, kad su IS vairuoti negalima schmoll.gif ir komisija ejau siemet, niekas nieko neuzsimine ir popieriuose nera nurodyta, kad vairuoti negali schmoll.gif gal cia tik koks gandas g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rigedora @ 2010 10 25, 11:35)

kaip su wobenzymu, kas geriat? dalmatinai, kaip jauties? mano vyras kazkaip pradejo labai gerai miegoti... blink.gif net keista.. ir pats stebisi... ir siaip geriau truputi jauciasi... nors kaip pts sako, bangom... rolleyes.gif

na man tpfu tpfu tpfu, atrodo wobenzym tinka thumbup.gif neurologai sako, kad viskas klostosi gerai, pablogejimu nera, aciu dievui, ir miego problemos dingo bigsmile.gif
jauciuosi tikrai neblogai mirksiukas.gif rytais buna kojos rankos patirpe, bet pavaiksciojus-praeina, anksciau irgi taip: atsiranda - dingsta. dabar pradejau gert neurorubina, zuvu taukus, tikiuosi ir sita bjaurastis praeis mirksiukas.gif
del slapimo taku, tai kol kas viskas o.k. (tpfu tpfu tpfu), bet kiek skaiciau prie IS buna tokiu problemu, reik tartis su neurologu, turetu patarti ka daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2010 10 25, 11:35)
cici, o darbe virsininkas zino apie IS?

dar ne, patys neseniai suzinojom...
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 25, 09:13)
Labas rytas,

sakykite, ar vairuojate automobilius? ar dirbate? Mano vyras jau pradejo sneketi, kad reikia keisti darba, gal net skirtis, kad jei kas atsitiktu darbe, kad neneukentetu vaikai (finasniskai)   doh.gif  Tikiuosi, kad cia dar "nesusitaikymo" su liga depresija...  verysad.gif

na sergu jau 14 metu sia liga ir saves laidoti tikrai nezadu. baigiau mokslus, turiu nebloga darba, niekas is darbo mest nezada. vaiku kol kas turet negaliu, bet ne del IS, o del skydliaukes problemu. jusu vyrasi tikrai pergyvena per daug ir per stipriais... cia ne vezys, ji ne mirtina liga... kaip man pasake daktare, kuri paskelbe man nuosprendi... sako dziaukis, ne vezys, del jos nemirstama, po KIEKVIENO pablogejimo visad pagereja... jei zmogus nesuvalgys saves is vidaus, tai ilgai ir laimingai gyvens... o vyrai kazkaip visad linke labiau dramatizuoti... svaigo ir man galva pavasari, tiesiog savaitele nevairavau kol nepripratau prie tos busenos, pageriau B grupes vitaminu, pagulejau ligoninej ir pagerejo... man israse plecianciuju kad galva taip nesisuktu ir pasakysiu, kad padejo... saves gailejimasis tikrai prie nieko gero neprives, tik paastrins liga...

QUOTE(olinka @ 2010 10 25, 11:56)
Sveikutes,
Vartoju rebifa 5 metus, pablogejimu nebuvo, o dabar prasidėjo problemos su šlapimu, ar kas turėjo kažką panašaus?

turejau problemu po ilgo laiko rebifo leidimo... prasidejo slapimo nelaikymas... israse driptane, jis yra kompensuojamas ir dar kazkokiu vaistu... susitvarke... kai gulejau ligoninej irgi vienai palatos "draugei" taip buvo, tik ji vaistu jokiu nenaudojo, o kai suzinojo apie driptane, tai daktare pazadejo israsyti kompensuojamus... o ar jai padejo tai nezinau, nebesusitikau jos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NeNuorama`: 25 spalio 2010 - 19:16
Labas visoms 4u.gif
Kas dėl ligos - tai liga tikrai manęs neveikia taip, kad sugalvočiau keisti savo gyvenimą, darbą. Man tai tik eilinis susirgimas, kurio nereikia taip sureikšminti ir daryti iš savęs invalidą. Mes tokie nesame!!! Reikia tik daugiau optimistiškumo ir mažiau galvoti, kad esam/-at ligoniai 4u.gif
IS sergantis žmogus, lygiai toks pats pilnavertis, kaip ir kiti - galim sportuoti, keliauti, dirbti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2010 10 26, 10:10)
Labas visoms  4u.gif
Kas dėl ligos - tai liga tikrai manęs neveikia taip, kad sugalvočiau keisti savo gyvenimą, darbą. Man tai tik eilinis susirgimas, kurio nereikia taip sureikšminti ir daryti iš savęs invalidą. Mes tokie nesame!!! Reikia tik daugiau optimistiškumo ir mažiau galvoti, kad esam/-at ligoniai  4u.gif
IS sergantis žmogus, lygiai toks pats pilnavertis, kaip ir kiti - galim sportuoti, keliauti, dirbti ir t.t.

thumbup.gif drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Nesakykit, gerai kai gerai, o kai paumejimas, tai ir depresijos visokios uzpuola blush2.gif o kai paumejimai praeina, tai ir vel mes optimistes 4u.gif
Atsakyti
Labukas,

pabandysiu "isiulyti" minti, kad tai ne gyvenimo pabaiga ax.gif

Dar vienas klausimukas: ar galima eiti i pirti? (na, kas megsta)
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 26, 13:49)
Labukas,

pabandysiu "isiulyti" minti, kad tai ne gyvenimo pabaiga  ax.gif

geriau jos vengti blush2.gif karstis nera labai geras dalykas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2010 10 26, 14:01)
geriau jos vengti  blush2.gif karstis nera labai geras dalykas  4u.gif

taip ir maniau, tik norejau pasitikslinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 26, 14:03)
taip ir maniau, tik norejau pasitikslinti  ax.gif

wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 26, 13:49)
Labukas,

pabandysiu "isiulyti" minti, kad tai ne gyvenimo pabaiga  ax.gif

silpnosene ne taip smarkiai prikurentose nieko, bet kaip karta gerai "pasiparinau" ir sokau i salta vandeni, organizma turbut istiko sokas, kita diena jau gulejau klinikose. Kazkaip elektrinese pirtyse ant pirmo laipto visai nieko.
Atsakyti
o kaip del alkoholio?

girdejau, kad brendis gerai, o degtine ne g.gif kartais buna tokiu situaciju, kai neimanoma issisukti, tenka isgerti 2-3 taureles ar sampano taure doh.gif
Atsakyti