Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Melete mūsų kažkur pasplovė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2010 10 20, 10:52)
Labas mergaitės  4u.gif , aš copaxoną leidausi virš 2 metų ir jaučisusi labai gerai, bet šiaip atsiguliau į ligoninę pasistiprinti,dėl grupės  mirksiukas.gif  ir ką galvojat rado naują židinį, po pusės metų pakartojo dar 1 naujas !
Tai liepė važiuot tartis dėl kitų vaistų, konsiliumas ant durniaus pasitarė: sako viena kad dar mažai tų židinių - ar nori keisti vaistus....ir davė Betaferon.
Bet jaučiu neištversiu - man labai kyla spaudimas ir galvą skauda, dar į savaitę kartą iškesčiau bet ne kas antrą dieną  :
Kaip išsikaulinti Avonexą  blush2.gif
Melete, kaip tu ar naudoji kokius?

kaip Jus issikaulinat kad jums magneta padarytu? as ir pinigu daviau, zadejo uzrasyt i eile, bet neuzrase... o man nuotrauka nedaryta jau 9 metus
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 10 20, 19:17)
kaip Jus issikaulinat kad jums magneta padarytu? as ir pinigu daviau, zadejo uzrasyt i eile, bet neuzrase... o man nuotrauka nedaryta jau 9 metus

man 5 metus, bet niekas nesako, kad daryk, o as ir nesidarau, nes jauciuosi turbut kaip sveikas zmogutis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2010 10 20, 20:44)
jauciuosi turbut kaip sveikas zmogutis  blush2.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

del capaxono..jis kaip suprantu vienas is silpnesniu?.. norejau paklausti ka darot su guziukais ir melynem? i pilva ir rankas leistis bijau, tai kencia kojos.. bet net atsisedus matosi iskilimai, guziukai, kraujagysles. gal imanoma kazkaip pagreitinti tu guziuku issivaiksciojima?

ir beje man belekiek niesti tas vietas kur buvo suleisti vaistai..pradeda niezeti po kokiu 12 valandu. cia normalu? net negaliu iskenteti kaip niezti, pakasau, tada koja aplink ta vieta raudona raudona pasidaro, atrodo dega g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 10 20, 22:59)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

del capaxono..jis kaip suprantu vienas is silpnesniu?.. norejau paklausti ka darot su guziukais ir melynem? i pilva ir rankas leistis bijau, tai kencia kojos.. bet net atsisedus matosi iskilimai, guziukai, kraujagysles. gal imanoma kazkaip pagreitinti tu guziuku issivaiksciojima?

ir beje man belekiek niesti tas vietas kur buvo suleisti vaistai..pradeda niezeti po kokiu 12 valandu. cia normalu? net negaliu iskenteti kaip niezti, pakasau, tada koja aplink ta vieta raudona raudona pasidaro, atrodo dega  g.gif  g.gif  g.gif

man irgi kartais niezti, bet labai neerzina, taciau dazniausiai iskart po suleidimo, o i kojas as nesileidziu, pabandziau viena karta, tai maniau mirsiu is skausmo schmoll.gif ir i ranka bandziau, siaubas tikras, tad beliko pilvas ir virsutine "sedynes" dalis biggrin.gif pastebejau, kad tose vietose lieka idubimai, bet nelabai ka gali padaryti, nes copaxone naikina poodini riebalini sluoksni ir net anotacijoje parasyta, kad gali skatinti celiulito atsiradima verysad.gif , o cia, kaip sakoma, kova su vejo malunais blink.gif
gal tu pabandyk koki tepaliuka nuo niezejimo, yra tokie po ikandimo, gal pades g.gif
Atsakyti

ir beje man belekiek niesti tas vietas kur buvo suleisti vaistai..pradeda niezeti po kokiu 12 valandu. cia normalu? net negaliu iskenteti kaip niezti, pakasau, tada koja aplink ta vieta raudona raudona pasidaro, atrodo dega  g.gif  g.gif  g.gif

bent jau man taip sake gydytoja, kad is silpnesniu wink.gif
as leisdavausi i pilva, pradzioj labai bijojau, bet kai pabandziau supratau, kad i ji maziausiai skauda.. aisku melyniu neisvengdavau, o kartais ir didelio neizulio...
Atsakyti

Man atsirasdavo tokios pat raudonos demes, lyg 10 uodu ikando i ta vieta doh.gif pridedavau ledo i tas vietas. Bet demes atsirasdavo tik ant koju. Dar leidau i pilva ir karta pabandziau i ranka doh.gif verkiau is skausmo blush2.gif pirma menesi nenaudojau injektoriaus ir pati leidau vaistus. Tai ir atsirasdavo guzeliai, melynes. Bet kita menesi sesele dar karta paaiskino kaip naudoti injektoriu, tai jau jokiu problemu nebuvo smile.gif
Atsakyti
Būtinai reikia šaldyti tas vietas po suleidimo, pabandžiau ir prieš ir po suleidimo tai dar geriau thumbup.gif . Šiaip man davė Kizlaitienė tokius padukus gelinius - į šaldytuvą įsidedu.

Magnetą atsigulus į ligoninę Šiauliuose turbūt visiems daro, bent kartą į metus.

Ar kam kilo spaudimas nuo Betaferon ?
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2010 10 21, 08:28)
o i kojas as nesileidziu, pabandziau viena karta, tai maniau mirsiu is skausmo schmoll.gif ir i ranka bandziau, siaubas tikras, copaxone naikina poodini riebalini sluoksni ir net anotacijoje parasyta, kad gali skatinti celiulito atsiradima verysad.gif , o cia, kaip sakoma, kova su vejo malunais blink.gif

i kojas man irgi skauda.. kartais nebesugebu ateiti iki lovos is duso, o kai skauda tai ir uzmigti sunku, prasivartau kokia valanda, kartais daugiau... skatina celiulita schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif bliamba. galvojau, kad cia man nuo to, kad priaugau labai daug kilogramu, nes prednizolonas buvo geriausias draugas 5menesius... blink.gif negana to, kad su sveikata ne fontanai, tai dar ir kuna zaloja unsure.gif pasakyciau nelabai graziai..nu bet rimtai s..
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 10 21, 17:41)
i kojas man irgi skauda.. kartais nebesugebu ateiti iki lovos is duso, o kai skauda tai ir uzmigti sunku, prasivartau kokia valanda, kartais daugiau... skatina celiulita  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  bliamba. galvojau, kad cia man nuo to, kad priaugau labai daug kilogramu, nes prednizolonas buvo geriausias draugas 5menesius...  blink.gif  negana to, kad su sveikata ne fontanai, tai dar ir kuna zaloja  unsure.gif  pasakyciau nelabai graziai..nu bet rimtai s..

Pabandyk pries leisdama vaistus juos susildyti rankose ir po leidimo pridet kazko salto, turetu padeti 4u.gif dar naudok injektoriu, jei neturi- galiu savo duot ar klinikoje paprasyk. As leidau vaistus kur daugiau riebaliuku turejau blush2.gif o gal adatos ilgis tau netinkamas...
Atsakyti
QUOTE(simpatica @ 2010 10 21, 18:25)
Pabandyk pries leisdama vaistus juos susildyti rankose ir po leidimo pridet kazko salto, turetu padeti 4u.gif dar naudok injektoriu, jei neturi- galiu savo duot ar klinikoje paprasyk. As leidau vaistus kur daugiau riebaliuku turejau blush2.gif o gal adatos ilgis tau netinkamas...

as istikruju tai zuikis bailys..tai as tik su injektoriumi, nesu net bandzius nuimti kamsteli nuo svirksto doh.gif geriau, kai nematau ph34r.gif o gali netikti adatos ilgis? blink.gif as kaip suvarau su tuo injektoriumi..zalia zalia pasidaro unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 10 22, 11:52)
as istikruju tai zuikis bailys..tai as tik su injektoriumi, nesu net bandzius nuimti kamsteli nuo svirksto  doh.gif  geriau, kai nematau  ph34r.gif  o gali netikti adatos ilgis?  blink.gif  as kaip suvarau su tuo injektoriumi..zalia zalia pasidaro  unsure.gif

gali pasukt injektoriaus galiuka ir reguliuot adatos ilgi smile.gif bet nereikia daryt ir labai trumputes nes gali dar labiau skaudeti blush2.gif
Atsakyti