Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ČIČI @ 2010 10 08, 09:35)
Laba diena,

noreciau isijungti i Jusu rateli  ax.gif  Pirmiasia pasiguosiu, mano vyrui padare magnetini rezonasa ir nustate IS (punkcijos net nedare). Sako, kad serga maziausiai 2 m., o as manau, kad jau kokius 5 m.  doh.gif  Jam gydytoja siulo dalyvauti tokiame belgu-amerikieciu projekte, kur daznai darys kraujo tyrimus, magnetinis rezonansa (gal 3 kart i metus). Kaip supratau, iskart gaus kazkoki gydyma, o jei nedalyvaus projekte - gydyma gaus tik, kai pabloges.  Ar tai tiesa? Ka Jus galvojate apie tokius projektus?

Laba diena. Manau punkcija bus reikalinga jei vaistus skirs... g.gif o gal ir ne 4u.gif As tai atvira tokiom naujovem ir tikrai sutikciau blush2.gif manau blogiau nebus jeigu dazniau ims krauja, darys MRT (kaip zinau tai jis nekenkia) ir visa laika priziures daktarai. O tikimybe, nors ir mazute, bet yra kad vdruk bus geriau 4u.gif thumbup.gif reikia ieskot kazko naujo...Nes taip laukt pablogejimu tai nemalonu.
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2010 10 07, 18:40)
sveiki 4u.gif
Na, nemanau, kad vaistai gali būti tokie nesaugūs doh.gif  Be to jersiniozė - tai graužikų pernešama liga, kiek žinau, nuo žmonių ja neužsikrėsit  ax.gif

Teisingai, gal Jersinjozė ir ne(net atsipūčiau) , bet lapely aiškiai parašyta : yra galimybė perduoti virusines infekcijas ir Creutzfeldto-Jacobo ligą.

Ligos sukėlėjas prionas pavojingas žmonėms. Didžiosios Britanijos mokslininkai nustatė tiesioginį GSE ryšį su žmonių Creutzfeldt – Jacobo liga, pasireiškusia lėtiniu smegenų irimu – “sukempėjimu”. Neoficialiai galvijų spongiforminė encefalopatija vadinama “kempininė liga”, “karvių išprotėjimas”. Didžiojoje Britanijoje jau mirė daugiau kaip 80 žmonių. GSE užsikrėtusį (dar neturintį ligos simptomų) žmogų operuojant, teikiant stomatologines paslaugas, naudojamos dezinfekcinės priemonės sukėlėjo nesunaikina. Nenukenksminus medicinos įrankių, per juos galima apkrėsti kitus žmones.

Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 08, 09:01)
As irgi galvoju, kad tai tik bandymai  ax.gif 

O kaip Jus gydotes/gydetes pradzioje (kai suzinojot)?  blush2.gif

Sveika, na va, nesitikėjau, kad čia susitiksim unsure.gif Bet yra kaip yra ir gyvenimas nesibaigia sužinojus diagnozę, tad nenusimink mirksiukas.gif Matai, su ta punkcija yra taip, ją būtina padaryti, norint gauti gydymą interferonu, ir paprastai tai daro, jei būna per metus du pablogėjimai g.gif O dėl naujo gydymo galbūt ir maniškis sutiktų, tiesa, labai įdomu, kas per vaistai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2010 10 08, 10:56)
Sveika, na va, nesitikėjau, kad čia susitiksim unsure.gif Bet yra kaip yra ir gyvenimas nesibaigia sužinojus diagnozę, tad nenusimink mirksiukas.gif  Matai, su ta punkcija yra taip, ją būtina padaryti, norint gauti gydymą interferonu, ir paprastai tai daro, jei būna per metus du pablogėjimai g.gif  O dėl naujo gydymo galbūt ir maniškis sutiktų, tiesa, labai įdomu, kas per vaistai g.gif

Ir as to nenorejau unsure.gif Bijau, kad maniskis i depresija nepultu....
As pokalbyje nedalyvavau ax.gif bet manau, kad nepasake kokie bus vaistai... Jam tik pasake, kad vaistu jam reikia jau dabar, o pagal LR istatymus jis susirgo tik dabar, reiskia vaistus gaus tik po keliu metu ar po didelio pablogejimo. Dabar jam israse prednizolono. Po to liepe pasirodyti ir iki to laiko apsispresti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 08 spalio 2010 - 10:15
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 08, 10:13)
Ir as to nenorejau  unsure.gif  Bijau, kad maniskis i depresija nepultu....
As pokalbyje nedalyvavau  ax.gif  bet manau, kad nepasake kokie bus vaistai... Jam tik pasake, kad vaistu jam reikia jau dabar, o pagal LR istatymus jis susirgo tik dabar, reiskia vaistus gaus tik po keliu metu ar po didelio pablogejimo. Dabar jam israse prednizolono. Po to liepe pasirodyti ir iki to laiko apsispresti.

Mano vyrui kiek kitaip buvo, pirmiausia pablogėjo viena akis, tada staigiai pas okulistus, o jie siuntė pas nervų. Na, bandėm tiesiai į ligoninę, ten nepriėmė, nors turėjo jau magneto nuotraukas ir aprašymą akivaizdžiai rodantį IS doh.gif Ėjo tada privačiai pas nervų gyd. Lazdynuose, tos ligos profą, ans liepė laukti gal pusę metų ir šiaip homeopatiškai gydytis. Bet po dviejų mėn vyrui vėl ta akis kažkaip sustreikavo, tada jau paprastai, su mūsų šeimos centro gydytojos siuntimu nuėjo į Santariškes, tiesiai pas Kizlaitienę. Va ji ir kiti medikai tai nusistebėjo, kaip galėjo vyro nepaguldyt į ligoninę anąkart (bet čia aš jau nieko nesuprantu rolleyes.gif ) ir iškart paguldę, visus tyrimus padarė, plius dar stuburo magnetą.O tada interferoną skyrė (aišku teko ir hormonų truputį) ir sakė, užskaitė tą pablogėjimą kaip antrą, todėl ir galėjo tuos vastus duoti. Va tokia mūsų istorija cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 08, 10:13)
Ir as to nenorejau  unsure.gif  Bijau, kad maniskis i depresija nepultu....
As pokalbyje nedalyvavau  ax.gif  bet manau, kad nepasake kokie bus vaistai... Jam tik pasake, kad vaistu jam reikia jau dabar, o pagal LR istatymus jis susirgo tik dabar, reiskia vaistus gaus tik po keliu metu ar po didelio pablogejimo. Dabar jam israse prednizolono. Po to liepe pasirodyti ir iki to laiko apsispresti.

Cici, sveika, istojusiu i IS kluba.. verysad.gif Mano vyras sia diagnoze gavo kovo men. Patikek, depresijos isvengt labai sunku... blogiausia buvo pirmus 4men. Paskui kazkaip isvykom i kelione ir ivyko luzis. Pradejo lipt is to depresijos liuno. Gal ir nera dabar visiskai gerai, bet bent jau nera nemiegojimo naktim, sedejimo pasinerus i save ir ziurejimo i viena taska... sad.gif Baisu ziureti,kai artimas zmogus taip radikaliai pasikeicia... sad.gif Sunku paciai, nes tai paliecia visa seima, bet paciam zmogui susitaikyti su tuo dar sunkiau. As esu tokia, kuri nesedi ranku sudejus, ieskau informacijos pacios ivairiausios, paciu neitikinamiausiu dalyku apie tai, stengiuos kazka daryt, kazko griebtis, nors ir siaudo. Net ir vaistu niekad neleidus ismokau neurorubina suleist i uodega doh.gif pries tai vyno stilkline iskalus, kad rankos nedrebetu doh.gif lotuliukas.gif Svarbiausia nepaluzti, skatinti vyro tikejima ir optimizma. Nezinau kokia sunki tavo vyro sveikatos bukle, kad taip iskart siulo eksperimentinius vaistus. Nors tie eksperimentiniai, kaip mum paaiskino klinikose-tai kitur jau placiai naudojami, bet lietuvoj neregistruoti vaistai. Ir kad juos uzregistruot, tipo pradzioj studijas reik pravest..
O del punkcijos-tai gal kuri turit patarima koki... g.gif gulejom kova, kai nustate KMUK. Padare punkcija, bet rezultatu nesulaukus isleido mus namo, nes ten turi sulaukt daugiau tu punkciju, kad kazkoki reagenta brangu pradaryt. sako bus isegta i kortele tyrimo rezultatai. Tai va, mes nuvykom birzelio pradzioj (po 2,5men) i konsultacija pas Balnyte. Registraturoj korteles NERADO uzvede dublikata, ko sugris ana su tyrimais. Tipo, gal dar ir statistikos negrizus..... Na ka, praejo dar 4men... nuvyko vyras i klinikas, nes mums reikia tyrimo atsakymo, kad galetume gauti konsultacija Rusijoje... Tai spekit??? nerado nei vienos........... bash.gif GAL KURI ZINO, KAIP MUMS GAUTI TUOS LIKVORO TYRIMUS????? gal kam buvo panasiai?
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2010 10 08, 09:35)
Laba diena,

noreciau isijungti i Jusu rateli  ax.gif  Pirmiasia pasiguosiu, mano vyrui padare magnetini rezonasa ir nustate IS (punkcijos net nedare). Sako, kad serga maziausiai 2 m., o as manau, kad jau kokius 5 m.  doh.gif  Jam gydytoja siulo dalyvauti tokiame belgu-amerikieciu projekte, kur daznai darys kraujo tyrimus, magnetinis rezonansa (gal 3 kart i metus). Kaip supratau, iskart gaus kazkoki gydyma, o jei nedalyvaus projekte - gydyma gaus tik, kai pabloges.  Ar tai tiesa? Ka Jus galvojate apie tokius projektus?

sveika prisijungus,
gaila, kad del tokio nelinksmo dalyko verysad.gif as sergu pati ir jei ligos pradzioj man butu pasiule dalyvauti tokioje studijoje - sutikciau, blogiau tikrai nebus, o jei dar tai studija su geriamais, o ne leidziamais vaistais, tai isvis thumbup.gif , nes tos adatos brrrrr schmoll.gif man sesuo is Amerikos atsiunte straipsni apie geriamus vaistus, kuriuos ten jau patvirtino, tai atsiliepimai - labai geri thumbup.gif
jei ka domina, tai atsiusciau (anglu kalba).
as pati labai susidomejau liberation treatment, jei tureciau atliekamus 24 tukst. Lt, tikrai vaziuociau i Lenkija ir pasidaryciau ta procedura, bet kol kas bandau aiskintis cia, vietoje, ar tikrai yra tie kraujagysliu susiaurejimai pas mane g.gif
Atsakyti
Na, tai kaip gali nerasti tyrimų, nesuprantu... g.gif

Šiaip tai mano vyras nedepresavo, bent jau man taip atrodo, pas mus aš daugiau linkusi į tokius dalykus, o vyras optimistas, bent jau kol kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2010 10 08, 18:49)
jei ka domina, tai atsiusciau (anglu kalba).
as pati labai susidomejau liberation treatment, jei tureciau atliekamus 24 tukst. Lt, tikrai vaziuociau i Lenkija ir pasidaryciau ta procedura, bet kol kas bandau aiskintis cia, vietoje, ar tikrai yra tie kraujagysliu susiaurejimai pas mane g.gif

siusk, arba dek viska cia ka randi..wink.gif o kas cia per susiaurejimai?? ka tai reiskia? unsure.gif prasom placiau.... mes kol kas mastom apie sankt peterburgo smegenu instituta.. ten daro pozitronine emisine smegnu tomografija... http://www.ihb.spb.ru/nimmindex.htm gal kam idomu bus... kainos ten normalios, net diduma pigiau nei lietuvoj.

baltupyte, ziaugiuosi, jei neteko susidurt su depresija... matyt daug kas priklauso nuo zmogaus asmenybes.. mano vyras uzdaras, jis niekad nerodo savo jausmu, pojuciu... reik labai kantriai ieskot priejimo, kad issikalbetu... gal del to jautesi ant jo ta depresija.... ir dabar dar jauciasi.. nu bet nezinau kaip pakeist jo mastyma i pozityvesni... jis nuolat visur iesko ir tikisi blogo.... pas ji mastymas toks-jei kazkas suklydo viena kart-jis klys ir toliau... doh.gif ir pan. nemoka jis dziaugtis gyvenimu ir smulkmenom.. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2010 10 08, 12:10)
Tai va, mes nuvykom birzelio pradzioj (po 2,5men) i konsultacija pas Balnyte. Registraturoj korteles NERADO uzvede dublikata, ko sugris ana su tyrimais. Tipo, gal dar ir statistikos negrizus.....  Na ka, praejo dar 4men... nuvyko vyras i klinikas, nes mums reikia tyrimo atsakymo, kad galetume gauti konsultacija Rusijoje... Tai spekit??? nerado nei vienos...........  bash.gif  GAL KURI ZINO, KAIP MUMS GAUTI TUOS LIKVORO TYRIMUS????? gal kam buvo panasiai?

serganciuju IS korteliu nebuna registraturoje, jos saugomos atskirai pas sesute Rima, na kiek zinau, kol ten lankydavausi, tai taip buvo blush2.gif
Papildyta:
o man jau parejo paumejimas po gimdymo doh.gif dziaugiuosi, kad tik koja nutirpo it suverzimo jausmas. Gera gydytoja turiu santariskese, ji neskuba iskart leisti hormonu, sako per silnas paumejimas, nes jei dabar suleis ir tirpimai eis toliau, tai ka tada reikes daryti. o man tirpimai kaip sustjo tai sustojo, ir apsejom be hrmonu. paskui kalbejom del to prednizolono, tai santariskese ji duoda tik tuo atveju, jei kitu budu taikyti paumejimo metu nebeimanoma, nes sako niekur nerasit kur parasyta, jog prednizolonas padeda, na, kad imunitetui peilis, tai taip. o Kaune tai kas truputi, iskart duda prednizolona gerti. tai dar karta irodo, jog kiek gydytoju, tiek ir nuomoniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2010 10 09, 11:23)
serganciuju IS korteliu nebuna registraturoje, jos saugomos atskirai pas sesute Rima, na kiek zinau, kol ten lankydavausi, tai taip buvo blush2.gif
Papildyta:
o man jau parejo paumejimas po gimdymo doh.gif  dziaugiuosi, kad tik koja nutirpo it suverzimo jausmas.  Gera gydytoja turiu santariskese, ji neskuba iskart leisti hormonu, sako per silnas paumejimas, nes jei dabar suleis ir tirpimai eis toliau, tai ka tada reikes daryti. o man tirpimai kaip sustjo tai sustojo, ir apsejom be hrmonu. paskui kalbejom del to prednizolono, tai santariskese ji duoda tik tuo atveju, jei kitu budu taikyti paumejimo metu nebeimanoma, nes sako niekur nerasit kur parasyta, jog prednizolonas padeda, na, kad imunitetui peilis, tai taip. o Kaune tai kas truputi, iskart duda prednizolona gerti. tai dar karta irodo, jog kiek gydytoju, tiek ir nuomoniu 4u.gif

Taip pas sesutes kabinete drinks_cheers.gif
Man tirpimai buna ir praeina, tikiuosi dabar jau jauties geriau.
Kaune man tik Malciene israsinedavo hormonus jei pablogedavo, o visi kiti - neurorubina sakydavo pasileisti, pailseti gerai ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
truputi nesupratau... tai jei sergi IS tai savo korteles kur ieskot? pas kuria sesute? nes mes po stacionaro pirma kart uzsirasem pas Balnyte ir jau tada nerado korteles... unsure.gif Ar ta kortele po stacionaro jau pas kazkokia sesute guli??? verysad.gif kazkokia makalyne su to kauno klinikom...

beje, kas vartojat enzimus, kaip jauciates? smile.gif mes su wobenzymu jau 2men... kazko labai naujo nera, tik kaip vyras sako, maziau lyg ir nugara skauda... g.gif Na bet, tikimes, kad toliau irgi geres padetis... mirksiukas.gif
Atsakyti