Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Gretuteka @ 2010 09 19, 15:21)
tai svarbu, kad nors siek tiek gereja? jubiliejai gerai  thumbup.gif  reikia, sventes pakelia nuotaika  mirksiukas.gif  o as vakar lauke padirbejau vel, tai turiu dziaugsma...  doh.gif  pusles uzdegima

vargsiuke 4u.gif 4u.gif as tai irgi vos nepersalau, 4u.gif pasiemiau mama ir i miska vaziavom grybu thumbup.gif tiek prisivaiksciojau, bet tiek grybu kad nerupi slapios kojos, nejauti nuovargio tik grybai grybai grybai lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai siandien iki 14.00 miegojau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(simpatica @ 2010 09 19, 16:36)
vargsiuke 4u.gif  4u.gif as tai irgi vos nepersalau, 4u.gif pasiemiau mama ir i miska vaziavom grybu thumbup.gif  tiek prisivaiksciojau, bet tiek grybu kad nerupi slapios kojos, nejauti nuovargio tik grybai grybai grybai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  tai siandien iki 14.00 miegojau drinks_cheers.gif

ziurek kojas dziovink wink.gif mes buvom per atostogas grybaut, tevai i Nida isvaziavo, tai irgi grybu kalna parsiveze.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif , štai ir aš pargrįžau iš visokių kelionių, tai pagulėjau ligoninėj, tai sanatorijoj savaitėlę pabuvau už savo pinigėlius o dabar jau ir į darbą grįžau. ax.gif Aš taip pat buvau gydytojai didelis kodėlčiukas, nes stengiausi viską išklausinėti, tai va anksčiau kai nebuvo pas mus Lietuvoj interferonų, tada neturėdami kaip gydyti tokių ligonių duodavo enzimus, bet jie tik pagerina tuo metu esančius nesklandumus, o ligos pristabdymui jie neveikia, todėl jų maišyti su interferonais nerekomenduoja, nes per daug pagerinsite savo esamą būklę irgi iššauksite ataką. doh.gif O dėl interferonų klausiau kaip jie suskirstyti: avonex- pats silpniausias todel leidžiamas kartą per savaitę, po to copaxone- jis be rimtų šalutinių poveikių, o po to betaferonas arba rebif, o jie jau kaip kam su stipriais šalutiniais poveikiais. Visa tai man pačiai buvo įdomu, nes pabodo leistis kasdien ir prašiausi gal avonex, bet kai pasakė kad žingsnis atgal nelabai tinkamas, nes gali padažnėti atakos, tad apsiraminau. mirksiukas.gif O rebifo visai nesinori nors ir leistis nereik kasdien. Tad nusprendžiau gyventi kaip gyvenu ir tikėti kad viskas bus gerai. thumbup.gif
Atsakyti
tikrai idomu kaip cia tie vaistai suskirstyti g.gif nuo copaxone turejau paumejimu, pakeite i stipresni- betaferona. Bet jis netiko ir skyre silpniausia avonexa. Ir jauciuosi gerai. thumbup.gif
Man nuo spalio prasideda jau mokslai, jau truputi ir laukiu ax.gif turiu 40% darbingumo tai gausiu socialine stipendija thumbup.gif jau +400lt smile.gif reikia naudotis savo minusais. Dar universitetas mokes 500euru i semestra drinks_cheers.gif tai nusprendziau lyginti savo dantukus, noriu det breketus. Ka jus galvojat apie breketus?o gal kuri daret estetini plombavima?
Atsakyti
QUOTE(Eri-ka @ 2010 09 21, 09:34)
O dėl interferonų klausiau kaip jie suskirstyti: avonex- pats silpniausias todel leidžiamas kartą per savaitę, po to copaxone- jis be rimtų šalutinių poveikių, o po to betaferonas arba rebif, o jie jau kaip kam su stipriais šalutiniais poveikiais. Visa tai man pačiai buvo įdomu, nes pabodo leistis kasdien ir prašiausi gal avonex, bet kai pasakė kad žingsnis atgal nelabai tinkamas, nes gali padažnėti atakos, tad apsiraminau.  mirksiukas.gif  O rebifo visai nesinori nors ir leistis nereik kasdien. Tad nusprendžiau gyventi kaip gyvenu ir tikėti kad viskas bus gerai.  thumbup.gif

Tai išeina copaxone stipresnis už Avonexą, ar kokybiškesnis..?
Aš Copaxone 2 metus naudojau, jaučiaus neblogai, tik židinių padaugėjo, tai pakeitė į Betaferon - pašaliniai stipriai jaučiasi.

O kaip jums nuo Copaxone nėra dar duobių tose vietose kur leidžiat? Man taip ir liko įdubimai(riebalai sunyko po oda), aš dėl to jo nebenoriu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(simpatica @ 2010 09 21, 10:29)
tikrai idomu kaip cia tie vaistai suskirstyti  g.gif  nuo copaxone turejau paumejimu, pakeite i stipresni- betaferona. Bet jis netiko ir skyre silpniausia avonexa. Ir jauciuosi gerai. thumbup.gif

Primink dėl ko netiko Betaferon, aš ir noriu Avonexo mirksiukas.gif .
Nes tie sąnarių uždegimai grynai prasidėjo pradėjus naudoti Betaferoną
Atsakyti
O kaip jums nuo Copaxone nėra dar duobių tose vietose kur leidžiat? Man taip ir liko įdubimai(riebalai sunyko po oda), aš dėl to jo nebenoriu blush2.gif
Papildyta:
Primink dėl ko netiko Betaferon, aš ir noriu Avonexo  mirksiukas.gif .
Nes tie sąnarių uždegimai grynai prasidėjo pradėjus naudoti Betaferoną

copaxone leidau 3menesius tai jokiu duobiu man neliko. buvo mazos melynes bet dingo. Durio vietos buvo lyg uodas ikando ir niezedavo, bet viskas praejo. O betaferona leidau nepilna menesi atrodo tai stiprus traukuliai prasidejo, kaip meslungis sutraukdavo visa desine puse ir veida. Buvo gal po 20kartu i diena, net kraujosruvos atsirasdavo. Gydytojai sake kad tokio dar nemate, bet vaistus pakeite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simpatica @ 2010 09 21, 10:57)
O kaip jums nuo Copaxone nėra dar duobių tose vietose kur leidžiat? Man taip ir liko įdubimai(riebalai sunyko po oda), aš dėl to jo nebenoriu  blush2.gif

copaxona leidziuosi jau 4 metai, tai duobes labai matosi ir ant pilvo ir ant uzpakalio, bet nesuku del to galvos mirksiukas.gif svarbu, kad tik padetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2010 09 21, 14:05)
copaxona leidziuosi jau 4 metai, tai duobes labai matosi ir ant pilvo ir ant uzpakalio, bet nesuku del to galvos mirksiukas.gif svarbu, kad tik padetu smile.gif

o kaip su pablogėjimais, ar buvo?
Atsakyti
Labutis visoms 4u.gif

QUOTE(Eri-ka @ 2010 09 21, 09:34)
Sveikutės  4u.gif , štai ir aš pargrįžau iš visokių kelionių, tai pagulėjau ligoninėj, tai sanatorijoj savaitėlę pabuvau už savo pinigėlius o dabar jau ir į darbą grįžau.  ax.gif  Aš taip pat buvau gydytojai didelis kodėlčiukas, nes stengiausi viską išklausinėti, tai va anksčiau kai nebuvo pas mus Lietuvoj interferonų, tada neturėdami kaip gydyti tokių ligonių duodavo enzimus, bet jie tik pagerina tuo metu esančius nesklandumus, o ligos pristabdymui jie neveikia, todėl jų maišyti su interferonais nerekomenduoja, nes per daug pagerinsite savo esamą būklę irgi iššauksite ataką.  doh.gif  O dėl interferonų klausiau kaip jie suskirstyti: avonex- pats silpniausias todel leidžiamas kartą per savaitę, po to copaxone- jis be rimtų šalutinių poveikių, o po to betaferonas arba rebif, o jie jau kaip kam su stipriais šalutiniais poveikiais. Visa tai man pačiai buvo įdomu, nes pabodo leistis kasdien ir prašiausi gal avonex, bet kai pasakė kad žingsnis atgal nelabai tinkamas, nes gali padažnėti atakos, tad apsiraminau.  mirksiukas.gif  O rebifo visai nesinori nors ir leistis nereik kasdien. Tad nusprendžiau gyventi kaip gyvenu ir tikėti kad viskas bus gerai.  thumbup.gif

man tai sake, kad copaxone silpniausias g.gif ir pagal kiekvieno likvoro tyrimus, kas tinka kiekvienam pagal rezultatus, nors gal ka ir sumaisiau.
QUOTE(simpatica @ 2010 09 21, 10:29)
tikrai idomu kaip cia tie vaistai suskirstyti  g.gif  nuo copaxone turejau paumejimu, pakeite i stipresni- betaferona. Bet jis netiko ir skyre silpniausia avonexa. Ir jauciuosi gerai. thumbup.gif
Man nuo spalio prasideda jau mokslai, jau truputi ir laukiu  ax.gif  turiu 40% darbingumo tai gausiu socialine stipendija thumbup.gif  jau +400lt  smile.gif reikia naudotis savo minusais. Dar universitetas mokes 500euru i semestra  drinks_cheers.gif tai nusprendziau lyginti savo dantukus, noriu det breketus. Ka jus galvojat apie breketus?o gal kuri daret estetini plombavima?

tai super thumbup.gif o tu gal ne LT mokysies? 4u.gif norejau ir as estetinio plombavimo, bet jis labai brangus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 21 rugsėjo 2010 - 18:26
QUOTE(Gretuteka @ 2010 09 21, 19:25)
Labutis visoms  4u.gif
man tai sake, kad copaxone silpniausias  g.gif

man irgi taip sake g.gif ir kad maziausiai salutiniu g.gif bet jauciu cia nuo gydytojo priklauso, kaip jam atrodo taip ir sako g.gif bent taip pasirode, esu buvus pas keleta. vieni paziuri, paklauso, paaiskina. kiti parasa padeda ir vsio, nei padauzo nei ka blink.gif

bet laikom kumscius ir viska ka tik imanoma, kad viskas butu gerai, kad atsirastu gydymo budu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2010 09 21, 19:25)
Labutis visoms  4u.gif
man tai sake, kad copaxone silpniausias  g.gif ir  pagal kiekvieno likvoro tyrimus, kas tinka kiekvienam pagal rezultatus, nors gal ka ir sumaisiau.
tai super  thumbup.gif  o tu gal ne LT mokysies?  4u.gif norejau ir as estetinio plombavimo, bet jis labai brangus  unsure.gif

Lietuvoje, nenoriu niekur isvaziuot 4u.gif tik lenkiskas universitetas ir lenkai labai remia drinks_cheers.gif o po estetinio plombavimo reikia jau labai priziuret, daznai pas gydytoja lankytis, o su breketais istiesinsi ir turesi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 09 21, 19:40)
man irgi taip sake  g.gif  ir kad maziausiai salutiniu  g.gif  bet jauciu cia nuo gydytojo priklauso, kaip jam atrodo taip ir sako  g.gif  bent taip pasirode, esu buvus pas keleta. vieni paziuri, paklauso, paaiskina. kiti parasa padeda ir vsio, nei padauzo nei ka  blink.gif

bet laikom kumscius ir viska ka tik imanoma, kad viskas butu gerai, kad atsirastu gydymo budu  wink.gif

kaip sakoma, spjaunam per kairi peti biggrin.gif tikiu, kad tikrai bus mirksiukas.gif

QUOTE(simpatica @ 2010 09 21, 19:48)
Lietuvoje, nenoriu niekur isvaziuot  4u.gif  tik lenkiskas universitetas ir lenkai labai remia  drinks_cheers.gif o po estetinio plombavimo reikia jau labai priziuret, daznai pas gydytoja lankytis, o su breketais istiesinsi ir turesi  thumbup.gif

mano koleges dvi tiesionosi su breketais ir viskas liuks. o ka tu studijuoji? idomu net, nes pati seniai mokslus pabaigus smile.gif
Atsakyti