Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

tai prisiimu statusa kaip jauniausios blush2.gif

gretuteka, o kodel nuime vaistus? kiek laiko juos turejot? ir ar leido gerti enzimus? as gydytojus jau baigiu isvesti is kantrybes del ju, nes prisiskaiciau to ceslovo psl apie enzimus ir net nusipirkus turiu, bet man gerti ju neleido.. nes nera nustatyta kad jie padeda.
Atsakyti
QUOTE(simpatica @ 2010 09 16, 14:44)
Sveika! Man copaxone israse ligos pradzioje, kol buvo tik keli paumejimai. Bet po sunkios atakos pradejo keisti i stipresnius. (beje siandien jau 2metai nuo paskutinio paumejimo  drinks_cheers.gif ) vaistai negydo taves, jie atitolina paumejimus, todel kazkokio pagerejimo negali jausti. Nebijok tu stipresniu, reciau reikes leisti, tik salutinis poveikis daug stipresnis...ir ne viena gydytoja sprendzia apie vaistu pakeitima. o pas kokia gydytoja buvai?Vilniuje?

O sakykit, Copaxone yra silpnesni vaistai, nes kazkaip kalbat apie kitokius stipresnius vaistus? PVZ Copaxone yra silpnesnis nei Avonex, Rebif ? O kokie stirpesni vaistai eina po Copaxone?
Atsakyti
QUOTE(keite @ 2010 09 17, 17:13)
O sakykit, Copaxone yra silpnesni vaistai, nes kazkaip kalbat apie kitokius stipresnius vaistus? PVZ Copaxone yra silpnesnis nei Avonex, Rebif ? O kokie stirpesni vaistai eina po Copaxone?

Seip sunku pasakyti kurie stipresni, nes copaxone gali buti ir 22 ir 44mg, tai pat ir rebifas, o avonexas gali buti tik 33mg, tai realiai gali buti bet kuris stipresnis ar silpnesnis....
Atsakyti
Man nesimiega. Sia vasara man antra karta buvo sustreikaves pusiausvaros aparatas. Pirma karta tai nutiko pries metus. Gydytoja nusiunte MRT. Siandien nuejau rezultatu. Patenkinta visa, nes jau seniai gerai jauciuosi. Galvoju, ko ta gydytoja ten dar iesko mano galvoj. Gydytoja susirupinusi pradejo manes klausineti, ar gerai jauciuosi. Ar nemeluoju, ar tikrai gerai jauciuosi. Jai sunku patiketi, kad as visiskai normaliai jauciuosi. Ir man akyse nesidvejina? Ir galva neapsisuka staigiai pasisukus? MRT matyti uzdegimas, turiu nueiti pas neurologa.
Na nuejau pas neurologa. Taloneli gavau tik gruodzio menesiui. Bet man dar vis viskas gerai, dar nesupratau, ko ta sesele atsiprasineja, kad tik gruodzio menesiui yra taloneliai.
Atejau namo, paziurejau i siuntime irasyta diagnoze ir pradejau ieskoti, ka reiskia tas itariamas Encephalomyelitis disseminata. O kai paziurejau, tai supratau, kodel gydytoja apie dvigubinimasi akyse klausinejo. Vat jinai tik nepaklause, ar man galunes netirpsta. Man buvo pries pusantru metu veidas nutirpes, o pries pusmeti puse kuno. Del veido, tai pagalvojau, kad nerva koki persisaldziau. O kuno tirpimus nurasiau stresui ir kad apskritai man cia tik atrodo, kad nutirpsta.
Tai man atrodo, kad jau visi simptomai kaip ir yra - du priepuoliai, tirpimas ir MRT uzdegimas matosi. Ar dar kokius tyrimus atlieka? Raset, kad kazka is stuburo dar paima.
Del tu tirpimo priepuoliu ir pusiausvyros sutrikimu tai nieko baisaus, jei tik tiek butu, tai galima gyventi. Kartais net ir naudinga. Vat kai veidas buvo nutirpes, man dantistas tvarke danties sakni. Kad negadintu karuneles, jis pragreze kaula ir ilindo i sakni is sono. Na po to zinoma, kai nuskausminamuju poveikis nuslopsta, ta vieta skauda, istinsta visas zandas. Atrodai, lyg i dantis butum gavusi. Tai as taip ir atrodziau, bet man visai neskaudejo, nes as vistiek veida toje vietoje lyg kazka svetima jutau. Nereikejo jokiu nuskausminamuju gerti ir kenteti, kol atlegs skausmas:)
Bet vat man baisu, kas ateity laukia. Nesinori 50 metu invalido vezimely sedeti. As dar nesijausiu senute 50 metu.
Nu va, issipasakojau. Giminems sakyti dar baisu kazkaip, pas neurologa tai dar nebuvau - kam gasdinti be reikalo.
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 09 17, 16:09)
tai prisiimu statusa kaip jauniausios  blush2.gif

gretuteka, o kodel nuime vaistus? kiek laiko juos turejot? ir ar leido gerti enzimus? as gydytojus jau baigiu isvesti is kantrybes del ju, nes prisiskaiciau to ceslovo psl apie enzimus ir net nusipirkus turiu, bet man gerti ju neleido.. nes nera nustatyta kad jie padeda.

vaistuku nenueme, pati atsisakiau kol kas, nes planuosim gausesne seima blush2.gif apie 2 metus leidaus. apie enzimus neklausiau galiu ar ne, tiesiog pati nusprendziau 4u.gif
o kodel neleido ju? g.gif kuo argumentavo?

QUOTE(honkute @ 2010 09 18, 02:38)

ir paciai gasdintis labai nereiketu, kad ir kokia butu diagnoze 4u.gif IS nera pati baisiausia liga pasaulyje, esu maciusi ir virs 60 metu zmoniu, kurie serga 30 ir daugiau metu, o netureja nei vieno stipraus pablogejimo, taip, kad svarbiausia gera nuotaika ir pozityvus nusiteikimas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 18 rugsėjo 2010 - 09:39
ir paciai gasdintis labai nereiketu, kad ir kokia butu diagnoze  4u.gif IS nera pati baisiausia liga pasaulyje, esu maciusi ir virs 60 metu zmoniu, kurie serga 30 ir daugiau metu, o netureja nei vieno stipraus pablogejimo, taip, kad svarbiausia gera nuotaika ir pozityvus nusiteikimas  drinks_cheers.gif

Diena man ir paciai viskas nebaisiai atrodo. Nakti kazkaip prisigalvoju visko. Dar iki vizito pas neurologa du su puse menesio reikia laukti.
Atsakyti
QUOTE(honkute @ 2010 09 18, 12:18)
Diena man ir paciai viskas nebaisiai atrodo. Nakti kazkaip prisigalvoju visko. Dar iki vizito pas neurologa du su puse menesio reikia laukti.

tai nakti miegokit mirksiukas.gif nors pamenu kai suzinojau kas man yra, visokiu minciu buvo.
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2010 09 18, 10:38)
vaistuku nenueme, pati atsisakiau kol kas, nes planuosim gausesne seima  blush2.gif apie 2 metus leidaus. apie enzimus neklausiau galiu ar ne, tiesiog pati nusprendziau  4u.gif
o kodel neleido ju?  g.gif  kuo argumentavo?

vaje kaip faina (dėl leliuko) clap.gif rolleyes.gif aš klausiau, bet neleido ir dar gavau barti kad prisigalvoju nesamoniu. jei veiktu- tai visi gertų. jie, kaip sakė, kažkaip stiprina imunitetą, o jis ir taip stiprus g.gif ir pasakojo man kad yra pavyzdžių, kai pablogina situaciją huh.gif stiprus imunitetas puola dar aršiau save ir stipresnės atakos unsure.gif
tiesiog man ištiesų paranoja buvo, nu ir dar vis yra.. paromis nemiegodavau, baisu, kai išgirsti tokią diagnozę, tai gal pasirodė gydytojams desperatiški veiksmai, nes ėjau ėjau ėjau ėjau, tyrimus dariau iš naujo, iš naujo ir vėl iš naujo.konsultuotis važiavau i kitus miestus, belekiek prisiskaičiau visko. aš manau, kad pabandyti verta viską kas tik įmanoma. esu parašius keletą laiškų tam česlovui, jis rašė, kad enzimai tikrai padeda, kad jam tikrai geriau, jie bent gydo. guli jie pas mane stalčiuje- bijau gerti, kai taip prigrasė..
Atsakyti
As irgi kalbejau del enzimu...daktare sake, kad jie nieko gero ir blogo nedaro, yra kaip vitaminai, paskaicius sudeti-poveiki traktavo kaip paprastu vitaminu, tik kaina didziule...sako: nzn ka tau patarti, kaip tik guli mano palatoj moteris , kuri vartojo enzymus....dave suprast, kad neieskociau stebuklu...
Bet jei kas nori gerti, zinoma lai geria, nes tikejimas, kad padeda truputi gydo...svarbu tiketi ju poveikiu...jau supratau, kad tikejimas padeda, nes pamenu kaip maitinau suneli ir budavo vadinamos "pieno krizes" kaip labai sumazeja pienas, tuo momentu pades tik tikejimas, jei pradesi depresuoti pienas galejo visai dingt, bet as nusipirkdavau laktacija gerinancios arbatos tikedama, kad nuo jos pieno upes tekes (realiai nera tokio produkto, arbatos, kuri laktacija didintu), bet tikedavau ir pieno daug budavo... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 09 19, 00:05)
vaje kaip faina  (dėl leliuko)  clap.gif  rolleyes.gif  aš klausiau, bet neleido ir dar gavau barti kad prisigalvoju nesamoniu. jei veiktu- tai visi gertų. jie, kaip sakė, kažkaip stiprina imunitetą, o jis ir taip stiprus  g.gif  ir pasakojo man kad yra pavyzdžių, kai pablogina situaciją  huh.gif  stiprus imunitetas puola dar aršiau save ir stipresnės atakos  unsure.gif
tiesiog man ištiesų paranoja buvo, nu ir dar vis yra.. paromis nemiegodavau, baisu, kai išgirsti tokią diagnozę, tai gal pasirodė gydytojams desperatiški veiksmai, nes ėjau ėjau ėjau ėjau, tyrimus dariau iš naujo, iš naujo ir vėl iš naujo.konsultuotis važiavau i kitus miestus, belekiek prisiskaičiau visko. aš manau, kad pabandyti verta viską kas tik įmanoma. esu parašius keletą laiškų tam česlovui, jis rašė, kad enzimai tikrai padeda, kad jam tikrai geriau, jie bent gydo. guli jie pas mane stalčiuje- bijau gerti, kai taip prigrasė..

leliukas dar tik planuojamas, laukiam to stebuklo labai blush2.gif
eina sau.. kiek zmoniui tiek nuomoniu, ypac is mediku puses tokie pasisakymai ziuriu daznoki.. unsure.gif as geriu, man kol kas tinka drinks_cheers.gif geriu dar flax oil, man jie tinka taip pat drinks_cheers.gif

QUOTE(<LIBE> @ 2010 09 19, 09:24)
Bet jei kas nori gerti, zinoma lai geria, nes tikejimas, kad padeda truputi gydo...svarbu tiketi ju poveikiu...

drinks_cheers.gif

Rigedora kaip vyras laikosi?

Melete kaip tavo ožkų karalienė? nes darželiuose tai serga oi kiek vaikų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 19 rugsėjo 2010 - 09:08
Nu siaip kol kas gerai. Geria wobenzymo antra buteli jau. Blogiau nera, savijauta banguoja, o siaip kaip sako gal kiek ir geriau jauciasi. Va dabar dar ilsimes po dvieju dienu apvalaus jubiliejaus sventimo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2010 09 19, 12:25)
Nu siaip kol kas gerai. Geria wobenzymo antra buteli jau. Blogiau nera, savijauta banguoja, o siaip kaip sako gal kiek ir geriau jauciasi. Va dabar dar ilsimes po dvieju dienu apvalaus jubiliejaus sventimo  bigsmile.gif

tai svarbu, kad nors siek tiek gereja? jubiliejai gerai thumbup.gif reikia, sventes pakelia nuotaika mirksiukas.gif o as vakar lauke padirbejau vel, tai turiu dziaugsma... doh.gif pusles uzdegima
Atsakyti