pas mus vaisius tieks ta pati firma, kur gamins maistą. jie paskaičiavo kad 50 žmonių reikia 10 kg vaisių
del tortų, tai sako reikia skaičiuoti po 150 gr vienam žmogui. bet čia tik tortams. šakočių kiek reikia nežinau, saldainių ir sausainuku irgi nežinau
del tortų, tai sako reikia skaičiuoti po 150 gr vienam žmogui. bet čia tik tortams. šakočių kiek reikia nežinau, saldainių ir sausainuku irgi nežinau
O man kol kas galvoj sukasi tai, kad as jokiu sausainiu ir saldainiu nepirksiu- bus tik jaunosios tortas, vaisiai (nebent is sveciu kas nors sugalvos koki torta ar sakoti atsivezti)
mes užsakėm jaunosios tortą 6-7 kg kitą tortą 4 kg ir šakotį 5 kg ir 2 kg saudsainių. dar atsineš tortą piršlienė 6 kg, taui va, bet pavyzddžio neimkit, bu juokaujam, kad tortais sienas glaistysim bus 32 žmonės + 6 pagalbiniai, bet tortai laaabai skanūs tai pabijojom kad nepritrūktų.
Pas mus apie 40 žmonių, tai aš tortą užsakinėsiu jaunosios (kokio svorio dar neapsisprendžiau), tada vieną šakotį ir vietoj sausainių bus kelmas. Nežinau ar kam teko būti prieš kokį 10 ar 15 metų vestuvėse, jie tuomet buvo labai populiarūs, bet man ir šiandien labai gražu, tik labai sunku gauti. Tas kelmas susideda iš grybukų, voveraičių uogų ir t.t. Čia grybukai, tai tie bavarykiukai kur galvytė su šokoladu būna, o kotelis su cukraus pudra. Dar paprašysiu, kad iškeptų palaidų fygūrėlių, jų būna net 10 rūšių- baravykai, musmėrės, žirniai, kukurūzo burbuolė, ežiukai, viščiukai, riešutai, braškės ir dar kažkas. jie būna ryškių spalvų ir nerealiai stalą papuošia.
Vaisiu pirks kavinė, o tortą aš pirksiu Bijoloj, Kovo 11- osios g., Kaune. Mes ten esam pirkę kelis tortus firmos baliams, kurie svėrė virš 10 kg ir buvo pagaminti kaip mūsų logotipas. Visada padarydavo taip kaip norim.
Vaisiu pirks kavinė, o tortą aš pirksiu Bijoloj, Kovo 11- osios g., Kaune. Mes ten esam pirkę kelis tortus firmos baliams, kurie svėrė virš 10 kg ir buvo pagaminti kaip mūsų logotipas. Visada padarydavo taip kaip norim.
Pas mus irgi bus tų kelmų su tais grybukais, kaštonai ir kukurūzais...Mano tėviškėje yra tokia moteriškė kuri juos kepa, tai sakė mama užsakys.Ji iškepa tokį gražų krepšelį irgi valgoma ir jį pilną prideda tų skanumynų...Tortai bus iš šeimininkių pusės į maisto kainą įeina, mes rūpinamės tik gėrimais. Aišku tortų rūšis ir išvaizda galėsim pasirinkti, imsim vieną didesnį gražų, tipo jaunosios ir kitus mažesnius. Beto girdėjau pamergės, o jų 3, atsineš tortukus...
QUOTE(rutuliak @ 2005 04 20, 21:09)
Pas mus irgi bus tų kelmų su tais grybukais, kaštonai ir kukurūzais...Mano tėviškėje yra tokia moteriškė kuri juos kepa, tai sakė mama užsakys.Ji iškepa tokį gražų krepšelį irgi valgoma ir jį pilną prideda tų skanumynų...Tortai bus iš šeimininkių pusės į maisto kainą įeina, mes rūpinamės tik gėrimais. Aišku tortų rūšis ir išvaizda galėsim pasirinkti, imsim vieną didesnį gražų, tipo jaunosios ir kitus mažesnius. Beto girdėjau pamergės, o jų 3, atsineš tortukus...
rutuliak, o tu ar užsisakinėsi šakočius?
Pas mus šeimininkės rūpinasi visu maistu įskaitant ir saldumynais. Likus kokiam mėnesiui derinsime meniu tai ir apie šakočius pasikalbėsim. Kadangi pas mus tik 25 svečiai, nei tų tortų, nei tų šakočių daug nereikia...Kaip gaila paskui kai visko lieka...
Bet gerai lotute kad priminei, man vis kažkokie dalykai išgaruoja iš galvos, kaip pvz. mašinų papuošimas. Nu bet dar daug laiko tai manau sulys atgal į tą galvą viskas...
Bet gerai lotute kad priminei, man vis kažkokie dalykai išgaruoja iš galvos, kaip pvz. mašinų papuošimas. Nu bet dar daug laiko tai manau sulys atgal į tą galvą viskas...
O ar teko ka nors girdeti apie ,,Itališkas sodas"? Dauguma reklamuoja Bijola, bet neseniai maciau reklama, kad sodas kepa labai grazius vestuvinius tortus po 30 lt/kg.