mūsų 3 mėn dukrytė dažniausiai užmiega valgydama pienuką. iki vieno mėnesio miegodavo su manimi, tėtį buvom ištrėmusios į kitą kambarį. po to pradėjom guldyti į lovytę, nesitikėjau kad bus taiop lengva- jau pirmą naktį normaliai išmiegojo savo naujame guolyje. aišku, paguldom ten jau miegančią. taigi, kai užsimano miego, nešuos į sav lovą, bevalgydamam užiega, palieku ten. kai po kiek laiko einame miegoti mes, ja paguldome į lovytę dažniausiai jau kietai įmigusią. lovytę pasistačiau šalia savo lovos, tad bet kada ją galiu paglostyti, pabučioti ir pan. jei matau, kadnaktį blogai miega, nors ir pavalgiusi, paimu ją už rankutės arba paglostau ir ji nurimsta.
aš patarčiau toms mamoms, kurios skunbdžiasi dėl tokių miego problemų vaikiukus dienos metu paguldyti į lovytę, kad jie priprastų, pažaistų ar dar ką. mūsiškė iš pradžių irgi nubudusi lyg išsigąsdavo, būdavo nerami, tada paryčiais jau pasiguldydavau šalia savęs. po to pradėjau dienos metu iguldyti į lovytę, įjungdavau karuselę arba įduodavau kokį žaisliuką kad pažaistų, žinokit, priprato prie savo lovos ir dabar net ir rytais nubudusi nesiprašo pas mus į lovą, o sau čiauška su žaisliukais.
mamytės, man atrodo, kad tokių mažiukų guldyti ant pilvo negalima [SIZE=7]
![schmoll.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/schmoll.gif)
siūlau pasikonsultuoti su gydytoju ar kuo nors apie tai išmanančiu. kiek aš žinau, toio mažo vaiko palkti ant pilvuko be priežiūros negalima net ir dienos metu. o naktį juk pačios užmiegate. juk mažylis gali uždusti
išmokykime vaikus tylėti. kalbėti išmoks patys....