QUOTE(Natuke @ 2006 09 29, 22:04)
Dabar ką šiuo metų jaučia vaikelis? Jam yra blogai, reikia pagalbos. Jis kreipiasi į jus, o jus jį paliekat vieną... Vaikelis jieško paguodos čiulptuke, čiulpa pagalvės galiuką, pirštuką, bando save raminti. Galiausiai, daug mažiau pasitiki mama
ir pasaulis atrodo nebe tokia saugi vieta. Vaikas daugiau jiegų naudoja neefektyviams bandymams savę nuraminti, o tos jėgos galėjo būti panaudoti jo augimui ir vistimusi. Dieną paaugęs laksto paskui mama, nes bijo ją prarasti. Gali užaugti su kruva kompleksu... Manau, kad pirmais gyvenimo metais tėvai neturi vaika "pratinti" prie kaškuo, jie turi sudaryti sąlygos vaikeliui augti, jis Pirmiausiai turi supasti, kad jo supantis pasaulis yra saugi vieta... Tai mama gali padaryti, tik tai jeigu patenkins mažiuko fizinius ir psichologinius poreikius. Tada jis galės sekmingai vistytis toliau...
labai graži nuomonė, jei būčiau visai nesavanaudė (nei trupučio) tada tikrai taip ir daryčiau, bet kai pati kokias 2sav. būnu be miego, tada pikta ant viso pasaulio, neišimtis ir mažylis, kuris kartais atima dar daugiau jėgų. todėl esu kitos nuomonės.
QUOTE(jovitah @ 2006 10 06, 00:10)
Nu jo ,pas mus panasi bedele,mano panele ir miego issinorejus pradeda zysti,o veliau ir verkti,tai as ja greit i vezimeli ,duodu misinuko gerti,supu ir taip umigdau...Bet pergyvenu del ateities,juk ji dicke tai greitai i vezimeli nebetilps ir siaip kam tada ta lovyte as pirkau...Na nezinau ,nezinau ,kaip cia reikes suktis is sios padeties,nes man visi tie budai-ziurek kaip verkia ir nieko nedaryk kazkaip nepriimtini
galvojau ir aš, kad nepriimtina tokia situacija - palikt mažylį verkiantį ir neimt ant rankų, kol......
vieną dieną pačiai miego stokos ir maisto ir visų kitų jėgų pasekmė - pradėjo skaudėti širdį (tikrai stipriai), sėdėjau susisukus į kaldrą, pati verkiau sukandus dantis ir sakiau - daugiau neištversiu, o vyras prie mažiuko lovytės sėdėjo, glostė, valė užsikimšusią nosytę ir dar mane ramino. taip praėjo 15-20min. mažius išvargo nuo klykimo ir užmigo.apie 10 min. dar dvi dieneles ir dabar užmiega be verksmų, be rankų, bet dažniausiai prie papuko, o jei guldomas prasibudina - sugeba nurimti pats ir užmiega.
žiaurus būdas, bet mums buvo veiksmingas