Įkraunama...
Įkraunama...

miego problemos

QUOTE(Samanta @ 2005 01 03, 14:03)
Gal kuri irgi turi tokia pat problema. Mano vaikutis nemiega iki 3-4h. nakties. Neretai ir iki 5h. O jai tik 3 menesiukai. Jau daugiau nei pusantro menesio kankinuosi. Nepriklausomai nuo to ar diena miegojo ar ne, ji vistiek uzmiega paryciais. O tada kelaisi 11-12h.Svarbiausia niekas nepadeda-nei maudynes vakarais, nei masaziukai. Gal kuri buvo susidurusi su tokia problema. Patarkit blink.gif

Turejau, bet dabar jau isprendziau sia problema, aciu Dievui. Tiesa, mums buvo dar blogiau, nes uzmigdavo tik 8 ryte ohmy.gif Ir ko tik nebandziau: maudyniu valerijoninej vonelej, masazu, neduot visiskai miegot diena ir t.t. Atsikankinom 2 menesius. Stogas vaziavo juodai, nes man padet nebuvo kam.
Visai neseniai ryzausi pakankamai beprotiskam zingsniui- pora naktu miegojo... balkone. Zinojau, kad lauke pakankamai gerai miega, tai viena karta ryzausi siam zingsniui- isruosiau vaika i balkona. Gal daug kam nuskambes keistai, bet vaikas yra siltai aprengiamas (dabar naktimis vis tiek yra apie 2 laipsnius salcio, o i lauka galima iki -10), o tokiu metu laiku vienaip ar kitaip anksti temsta. Tiaigi gal mums keista, bet 2.gif nejaucia jokio diskomforto. Man tai labai padejo. Gailiuosi tik del vieno- kad nesiryzau padaryt to anksciau. Dabar naktimis miegam thumbup.gif , o uzteko tik poros naktu.

P.s. tas dvi naktis, kai ji miegojo balkone, as nemiegojau, kazkaip nejauku buvo. Bet ka reiskia tos 2 bemieges naktys (kurios dave rezultatus) pries 2 men. bemiegiu naktu.
Atsakyti
Ai, tiesa, dar buvau tokiam kalediniam baliuke, tai ten tokios visazines tetules patare kokia savaite vakarais pamaudyti tuju ir laukiniu broliuku (tokios mazos apvalios gelytes) vonioje. Tipo, nuovira pasidaryti ir ipilti i vonia. Nezinau, kiek tai veiksminga, bet gal reiks pabandyti, blogiau nebus
Atsakyti
kai kuriuos leliukus vonia kaip tik isbudina, tad as pabandyciau eksperimentuoti ir maudyti gerokai pries miega. o kaip jus leidziat tas valandas, kai lelius nemiega reikiamu laiku? matau nemazai mamu, sedinciu forume ir 'migdanciu' neuzmiegancius. as tokiom naktim isjungiu bet kokia sviesa, palieku tik blankia, nes maniske kompo sviesa isblaskytu. ir tada geriausia pasirinkti viena raminimo buda - ar tai supti liuliuojant, ar panesioti, kt. nes visa litanija nauju budu vaika tik domins ir prabudins. tiesa, pampersa naktim keisti ir tik kritiniu atveju. o siaip man labiausiai padeda 'naktinis' elgesys, tada jokiu zaislu ir pan. vaikas tikrai nurims, tik nereikia stimuliuoti jo demesio. o jei vistiek neramus - gal skauda pilvuka ar pan., o gal jam reikia tiesiog atsirugti smile.gif
Atsakyti
Na, cia tikra problema. Kai pagimdziau savo dukryte taip pat bijojau kad nemegos naktimis. Bet....miega, aišku ir ramiai ir neramiai....bet miega.

Esu girdejusi viena buda, kai vaikuti priversti miegoti nakti, o ne diena:

vaika aprengti nakciai atvirksciais drabuziais. - aisku,nezinau ant kiek padeda sis metodas.

O jeigu rimtai, pries guldant miegoti su vaikuciu ne zaiskite ir duokite nusiraminti. Maudymasis vonioje ilasinkite lavandos kelis laselius i vonele. Po to duokite iskart kruti, ir vaikučiui gal ir pades, jis pagaliau uzmigs.

Sekmes, ir tegul vaikutis miega nakti, o ne diena.
Atsakyti
O as maniau, kad cia mano mergina mus kankina smile.gif . Musiske irgi linkusi naktineti. Ir nors tikrai neleidziu vakare iki kokios devintos desimtos uzmigti, luzta jau, bet tik uztenka pamaitinti, paguldyti i lovyte ir.... opa! sad.gif Tada palieku kokioms 15-20 min (mat buna visai gerai nusiteikusi) paguleti lovyteje, prietemoje, o kai pradeda zyzti, ateinu, duodu ciulptuka ir jei pasiseka, uzsnusta per 10-15 min. Jei nepasiseka, vartosi, blaskosi, apie burna rankom mosuojasi-taip ir nemoka dar islaikyti soskiuko, gauna tik nakciai-praktikos mazai biggrin.gif , reikia prilaikyti, pametusi vel isiklykia. Ir sedziu tada jau kokia valanda sad.gif ...
O paskutines dvi naktis idomybes prasidejo-uzmigdziusi ja apie 11-12 val., dar skaitau blush-anim-cl.gif , ir man nuejus miegoti apie 2 val. prasideda bruzdejimas: malasi, trinasi, dejuoja, ir taip gera pusvalandi. Taigi pasiskaiciau, kad rezimas dar gali issiderinti, siaubas blink.gif ! Ka reiks daryti, jei naktimis prades sokineti???
O ka atradau augindama antra vaika-tai soskiuka sad.gif . Jei ne ji, nezinau, kaip susitvarkyciau-ir supau, ir ant ranku nesiojau, ir linges lovytei nupirkom, dainavau, galva glosciau-nieko. Uzmiega tik ciulpdama arba papa, arba soskiuka... Kantrybes, mamytes smile.gif
Atsakyti
Jėėtau, kokią įki skausmo pažystamą bėdą pamačiau... Aš savosios nemiegojimų irgi turbūt nepamiršiu blink.gif Nerėkaudavo, neisterikuodavo, gerai augo, bet ir nemiegodavo. Buvo 1,5 mėnesio, Nauji metai buvo, tai nemiegojo 3 paras. Nu ten tų nusnaudimų po 5-10 min aš neskaitau miegojimu. Ir jai dzin, aš jau ten sienom ėjau, o ji sau patenkinta. Kol kantrybė trūko, stipriai suvysčiau, dar marliuku surišau ir paguldžiau. Tai rėkė kokių 15 min, paskui nulūžo. Numigo kelias valandas.
O šiaip tai kankinausi gal iki kokių metų sutais nemiegojimais. 1,5 metų jau nustojau guldyti pietų miego, nes vistiek užmigdavo tik po kokių 2 valandų, apie 17 val blink.gif Tai spėkit, kada vakare ji užsimanydavo miegoti?
Būdavo užmiega ji ten tas 15 min, tai sėdžiu ir nekrutu, kad tik nepažadinti, net neidavau valgyti, kad tik niekas nesucirptų.
Manau, kad teks išsikankinti, kol pradės normaliai miegoti. Kaip ir man gydytoja sakydavo - toks vaikas, nieko nepadarysi.
Atsakyti
Maniske nuo pat pirmu dienu visai nemiegodavo dienomis. Jei uzmigadvo prie papo bevalgant, tai net nesistengdavau padeti i lovyte, nes is karto prabusdavo. Taip ir likdavau sedet su ja ant ranku valandziuke. Kai trukdavo kantrybe, nes vaikas pervarges, o neuzmiega, guldydavau i masinine kedute ir supdavau. Zinau,kad tai ne iseitis, bet bent jau nerekdavo. Arba vaziuodavau susipazinti su Vilniaus priemiesciais smile.gif , kartais net ir nakti.
Dabar ji jau diena pamiega, bet tik lauke. O kad uzmigtu reikia vaziuot su vezimeliu per visokius zvyrkelius- kuo labiau krato tuo lengviau uzmiega. O nakti tai keliames kas 1.5 val ir neuzmiega po valanda, tenka nesioti.
Tiesa, gyd mums buvo israsiusi homeopatiniu lasiuku "ACOSEDUM". Gali pakalust apie juossavogyd, gal jums irgi tiks.Jie mums kaip ir pralauze ta nemiegojimo barjera.
Kantrybes.
Atsakyti
Mano sunelis nuo pat gimimo irgi nenori miegoti. jei uzmiega ant ranku, tai taip ir sedziu prilipus prie sofos, kad tik neprikelciau. nes maziausias krustelejimas ir jis ima piktai verkti (tipo, kodel mane prikelei?). Iki lovytes dazniausiai nedanesu, nes kad ir kaip atsargiai ir tyliai keliautumem link lovytes, jis tai pajunta ir ima verkti. kadangi priezasciu jam nemiegoti ir verkti kaip ir nebuvo (ir sotus, ir svarus, ir sausas, nei per silta, nei per salta, pilvuko nepucia ir t.t.), nusprendziau, kad jam tikriauasiai mano artumo truksta. kitaip sakant, pasidaviau ir leidau savo kudikeliui miegoti ant mano keliu, kiek tik jam patinka. Nuo to laiko (jau beveik visas menuo) jis neverkia, as issimiegu. jis giliau iminga ir ismiega kartais net 3-4 val. Tuomet net pasiseka ji perkelti i lovyte ir jis toliau saldziai parpia.
Atsakyti
turejom ir mes bedu su maziuko miegu. tik gerai budavo., kad bent naktimis miegodavo gerai, gal todel kad dienom mazai :-))) nakti tai kruti pakisu, paciulpia, ir toliau parpia... o dienom, tai rigi kaip kazkuri rase, budavo taip, kad visai nemiegodavo, ir tikrai nesuprasdavau kame reikalas.... o visi aplinkui tik ir sauke, buna vaikai miegaliai, buna nemiegaliai. man kazkaip juokingai skamba, o gal visgi ju tiesa????
apie ketvirta menesi apsilankem pas kinezeterapeute, padare mankstu masazu apie 10, ir po to kazkaip apsitvarke viskas. jiem buna tai per didelis tonusas, tai per mazas tiem leliukam, pavargsta, negali atsipalaidouot ir nemiega. tai bent jau mano nuomone. iki tol diena pats niekaip neuzmigdavo, reikedavo nesioti supuoti ir pan. o po tu masazu pradejo pats lovytej uzmiginet, net apakau vienakart palikusi lovytej, ateinu ziuriu kapstosi su zaisliukais, o po kiek laiko radau uzmigusi, ilgai negalejau patiketi kad taip atsitiko...... po to dar ilgai pats uzmigdavo dienom lovytej. o kai pradejo stoveti ant keturiu, po to ropoti, tai taip ir maldavosi po lovyte, teko vel nesioti....
pabandykit ir jus pasirodyt kokiai masazistei, gal kazkuom pades. sekmes
Atsakyti
oij siaube, ziuriu ne viena as tokia. mes vis dar nemiegam, bet jau turim siuntima i vaiko raidos centra. mano tai vaikis lyg ir bando migdytis, bet negali uzmigt, tai neurologe sako, kad gal galvos spaudimas padidejes or smth, mat mano buvo l.sunkus gimdymas, tai tipo sunkaus gimdymo trauma jam. o siaip prie to nemiegojimo jau baigiu priprast, ir svoris ziauriai krenta biggrin.gif jauciu del to kad visai nemiegu. per nestuma priaugau 12kg, o jau numeciau 20 thumbup.gif ir toliau krenta. tikiuosi neataugs kai pradesiu miegot blink.gif
Atsakyti
Nu, moteriskes zinokit siandie Benuka tuo ziauriuoju rikdymo budu uzmigdem biggrin.gif duok, Dieve kad dabar bent iki 6 ryto ismiegotu, nes jei uz val vel reiks duot papa kokia prasme buvo ji rikdyt?? schmoll.gif o kad zinotumet kaip sirdis is skausmo plyso cry.gif man dar dabar rankos ir kojos dreba, tokia bloga mama jauciuosi, as net meldziausi blink.gif jam vargsui buvo didele trauma, bet po pusvalandzio nusiramino ir dar po kokiu 5min uzmigo. is pradziu tai nelabai ir verke, mat jis buvo priprates kad pazirzia "pasaukia" mane ir ateinu, tai vaikas lauke. bet kai atejus paglosciau ir pakalbinau nejuokais paleido dudas- mazdaug ko papo neduodi, bet graudziai-visai nepiktai verysad.gif tai biski paglosciau ir isejau, tada l.verke ir liepiau vyrui eit, nes as jau pati vos neverkiau, tai vyras pabuvo kelias min. tada dar 5min leidom paverkt ir as nuejau, daviau isikibt i pirsta, glosciau mylavau, taip koki 10min, tai aprimo, bet vistiek taip graudziai skundesi, mazdaug "man taip blogai, mama" cry.gif
isejau visa nusiminus, bet isejus jis greit nurimo smile.gif tyliai ijejau i kambari paziuret, jis ramiai gulejo ir ziurejo i lempa, taip is leto mirkt, mirkt. uz 5min vel nuejau ir jis miegojo. tada liepiau vyrui eit pazet ar kvepuoja blush2.gif durnė, ***** blush2.gif Bet siaip sakau, buvo labai negera, jei pati nemaitinciau, tai ikalciau raminanciu. beje, uzmigdem ne lovytej, o musu lovoj, nes as pagalvojau kad jam maziau streso bus, nes lovytej tai is vis neguli. man dabar tik baisu kad ryt vel taip reiks daryt schmoll.gif
Atsakyti
Mums irgi buvo sunku uzmigti. Vakare pamaitini,idedi i lovyte,pamiega 5min.ir i dudas cry.gif . Tada vel paimi,maitini,atrodo, pasaka be galo.Budavo prasinaktineji iki 2val.nakties.Bet viena karta pasiryzau pavirkdyti savo leliu.Vakare pamaitinau,idejau i lovyte ir kaip visada.Bet tada jo neemiau is lovytes.Ir reke gana ilgai. Kaimynams buvo ne pyragai.Tačiau to karto pakako.Kita vakara to nebebuvo.Paguldziau i lovyte,sureke karta kita ir nutilo.Dabar visada taip ir darau.Pavalge, i lovyte miegot.Uzdarau duris ir iseinu.Jis ten vienas dar pabudrauja,po to uzmiega. thumbup.gif
Atsakyti