Aš turiu irgi lanolino, tai aš vaiko daugkartines vilnones sauskelnes impregnuodavau, tiksliau vilnones kelnytes. Užtenka pamirkyti megztą vilnonį rūbą skystame lanoline ir viskas, ilgam ramu, kad niekaip neprašlaps
Nes vanduo nuo jų - kaip nuo žąsies vanduo - net nesušlapinsi
Todėl mano nuomone, kad būtent plaukams (ar galiukams, ar visiems) jis nėra geras daiktas
Jis išvis man toks kaip kažkas jau rašė 'dusinantis'
Ir tas viską užmušantis riebumas
Ai tiesa, prisiminiau...dar turiu biologines pirštines tai jose irgi - lanolinas. Biologinės pirštinės tai toks dalykas, kad spec. produktu išsitepi rankas ir gali dirbti visokius darbus, joks purvas į odą neįsigers
T.y. vandenį atstumiantis kaip ir 'kremas', aišku pagrindą sudaro silikonas su vazelinu, bet lanolinas irgi visada įeina į sudėtį, kad šiek tiek neutralizuot pirmuosius ingridientus.
Lanolinas gerai (bet ir tai manyčiau, kad nereik 'gryno') itin sudėtingose sąlygose kenčiančiai odai: kokiems žvejams traukiantiems tinklus, autoservisų meistrams ir pan. O kasdienai, normaliai ir sveikai odai, tai jis, grynai mano nuomone - gerokai 'per sunkus' produktas
Aha, receptukus perskaičiau...aš asmeniškai paakiams jo niekad mišinyje su aliejais nenaudočiau
, bet kiekvieno teisė rinktis
Tiesiog mano galva yra daug vertingesnių aliejų ir priemonių tam..