QUOTE(Dolphin @ 2010 07 19, 16:28)
Man atrodo jos ten dare kondicionierius nuplaunamus
Man irgi taip atrodo, mes su ernesin (jei neklystu)
rezgem mintis, kaip pasigaminti nenuplaunama krema plauku galiukams. Ji bande, bet gavosi per riebus, tinkamas naudoti kaip kauke. As dar neisbandziau savo kailiu recepto, bet siaip gi galima eksperimentuoti kaip nori
nereikia padauginti riebinanciu ingredientu tik. Jei nori, Kamėja_Mėja, pamegink pasigaminti pagal si recepta
(tolimesnes diskusijas gal reiktu kelti i kita tema, kosmet.priem.gaminames pacios ar natural.kosm.gamintojai)
Vienam forume labai isgyre, kad padeda nuo skilinejanciu galiuku. Kad vaskas neduoda isgaruoti dregmei ir apdengia plauka plevele, i aliejai drekina.receptas toks:
kokosu aliejus - 1.5 arbatinio sauksto
taukmedzio aliejus - 1.5 arbatinio sauksto
alyvogiu aliejus - 10 ml
migdolu aliejus - 10 ml
biciu vaskas - 1 arbatinis saukstas
Ylang ylang - 14 lasiuku
Daroma vandens pirtis, visi aliejai sumaisomi, isskyrius ylang-ylang, jis ilasinamas veliau, kai mase atves truputi
Kiek galiu is savo puses pasakyti-manau pirma reiktu paziureti ar tinka plaukams atskiri ingredientai, pvz. man nepatinka alyvuogiu al., o su biciu vasku maisiausi krema (
stai jis , parasytos ir sudedamosios dalys, kiekiai), tai tikrai gavosi riebokas, reiktu deti mazesne aliejine dali manau. Taip pat taukmedis labai apriebina, taip kad eksperimentu keliu nebent rasi tinkamiausia sau varianta. Jei plaukai stori, gal netaip baisu padauginti, bet mano pvz. yra ploni plaukai, tai labai greit pasijaucia apriebinimas.
Merginos, kokia maksimali vandenine dalis kremuose gali buti? 80-90% ne per daug? Atminty kazkas apie 60-70% islike