Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(vasareja2 @ 2010 06 12, 17:52)
visai susigundzius buvau  thumbup.gif  kol nepamaciau kad su cukrum  g.gif

bet gamina spec vaikams toki maisteli,mano nuomone nepakenks jei duosiu 1 karta i savaite paskanaut blush2.gif
Atsakyti
as asmeniskai skaninciau jei reiketu skanint (jeigu visiskai nevalgytu ) bananu ar tai misinuku (ipilti galima jis juk saldus) smile.gif o su cukrum ar druska jau krastutiniu atveju siulyciau...
bet cia tik mano nuomone neisizeiskite niekas smile.gif
Atsakyti
na as manau mesyte vistiek anksti nuo 6men, nesvarbu kada jau pradeta primaitinti.as norejau paklausti, gal katra gaminate kruopu kosyte, kaip ja isvirti kad gautusi kosyte? nes man pirktines nepatiko, labai jau saldzios, kazko ten jau prideta, nors neraso apie cukru, bet saldumas, neispasakytas g.gif
Atsakyti
QUOTE(SVIKA @ 2010 06 13, 02:01)
na as manau mesyte vistiek anksti nuo 6men, nesvarbu kada jau pradeta primaitinti.as norejau paklausti, gal katra gaminate kruopu kosyte, kaip ja isvirti kad gautusi kosyte? nes man pirktines nepatiko, labai jau saldzios, kazko ten jau prideta, nors neraso apie cukru, bet saldumas, neispasakytas g.gif

ar kas anksti-ziuri pagal vaika, pilviuko neskauda, linksma, kakuciai normalus, tai viskas ok. O jei ziurint taisyklingai, tai kruopu kosyte isvis tik 8men siuloma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 06 13, 13:03)
ar kas anksti-ziuri pagal vaika, pilviuko neskauda, linksma, kakuciai normalus, tai viskas ok. O jei ziurint taisyklingai, tai kruopu kosyte isvis tik 8men siuloma  ax.gif

Na as skaiciau zurnale mazylis, kad ypac jei kudiki pradedi maitinti pavasari kai nera dar svieziu darzoviu, tai pataria geriau pradeti pirma nuo kruopu, ne nuo darzoviu, o kai prasides daezoviu sesonas, tada ir darzoviene pradeti duoti.raso jog nera jokio skirtumo pirma darzoviene ar kruopiene. ir knygoje raso taip pat. ypac pabrezia tai kad jei leliukas mazio svorio ar nepriauga pakankaimai jo, pataria duoti kruopiene pirma, bes daugiau kaloriju, nei darzovieneje.kitose literaturuose raso atvirksciai kad nuo 8-10men.kaip kas diskutuoja. bet pati manau kad kruopiene tikrai nepakenks srandziukui,ir vitaminu daug, pati uzaugus ant kosiu, ir visa gyvenima stipri kaip ridikas,daktaru nemacius visai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SVIKA @ 2010 06 14, 00:01)
Na as skaiciau zurnale mazylis, kad ypac jei kudiki pradedi maitinti pavasari kai nera dar svieziu darzoviu, tai pataria geriau pradeti pirma nuo kruopu, ne nuo darzoviu, o kai prasides daezoviu sesonas, tada ir darzoviene pradeti duoti.raso jog nera jokio skirtumo pirma darzoviene ar kruopiene. ir knygoje raso taip pat. ypac pabrezia tai kad jei leliukas mazio svorio ar nepriauga pakankaimai jo, pataria duoti kruopiene pirma, bes daugiau kaloriju, nei darzovieneje.kitose literaturuose raso atvirksciai kad nuo 8-10men.kaip kas diskutuoja. bet pati manau kad kruopiene tikrai nepakenks srandziukui,ir vitaminu daug, pati uzaugus ant kosiu, ir visa gyvenima stipri kaip ridikas,daktaru nemacius visai biggrin.gif

ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles. ax.gif mums kosytes kruopines nlb, nes ir taip, kaip kulverstukas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luckyme @ 2010 06 11, 11:33)
nuo kokios mesytes pradedat ragaut? g.gif gal yra tokiu kurios nuo zuvies pradedat?

mes pradėjom nuo vištienos. Dabar vieną kartą verdu vištieną, kitą kartą liesą kiaulieną.
Tos mados irgi keičiasi: kai augo pirmas, prieš penkerius metus, vertingiausia mėsa buvo veršiena, dabar jau skaičiau, kad labai gerai ir liesa kiauliena. Vienu žodžiu, jei tik neriebu, tai ir mažulytį gabaliuką galima. biggrin.gif

QUOTE(Meskutia @ 2010 06 11, 12:24)
Mes ragaujam tyreles su vištiena ir kalakutiena (čia pirktinės Milupos nes Hipp nepatiko visai) Kol dar nėra šviežių daržovių močiutės sode tai perkam, kai jau bus virsimės patys smile.gif O dėl žuvies tai žurnale "Tavo vaikas" rašė apie žuvį, kad ją geriausia pradėt duot tik nuo kokių 10 mėn smile.gif

jo, žuvies vėliau, čia ne tik "Tavo vaiko" išmintis mirksiukas.gif

QUOTE(Tikaram @ 2010 06 14, 11:08)
ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles.  ax.gif  mums kosytes kruopines nlb, nes ir taip, kaip kulverstukas... smile.gif

visiškai pritariu, kad mažiau reikia aklai vadovautis 4u.gif O daryti, kaip mamos protas ir širdis vadovauja.. mirksiukas.gif
Kaip jau anksčiau rašiau, keičiasi ir mados..

Man jau teko girdėti, kad mes per dažnai duodam košes (3 kartus pirktines kruopines ir vieną kartą daržovienę, nes nėra topinis maistas). Plius paskaninam po truputį tyrele. Bet gerai, mes juk duodam ne suaugusio sriubinį bliudą ir kai mūsų vaikas sveria tiek, kiek kitas metinis (virš 9 kg), tai atitinkamai ir valgo daugiau. Bandžiau duoti 3 kartus košes - penkių valgymų per dieną neištempia. Reikia tada dažniau. Ir taip ligi šiol naktį suvalgo 200 ml mišinio (keliasi) 2 kartus.. Kol nedaviau košių, t.y. iki 5 mėn kėlėsi 4 kartus doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Mano dukrytei kita sav jau septyni men, bet mesyte mes pradejome valgyti nuo sesiu men. Tiksliau, as jai duodu liezuvi, nes taip patare gydytoja. Pasak jos, liezuvyje yra daug naudingu medziagu. O kosytes pradejau duoti nuo keturiu men. Nuo penkto men. ivedzau antra kose, o dabar mes valgome tris kosytes per diena. Nors kitakart mano maziuke rytines koses atsisako, arba suvalgo tik po kelis saukstelius. Koses valgom ivairias - grikiu, avizu, triju grudu, darzovines. Retkarciais duotu paskanauti tyreliu. Dabar, kai atsirado braskiu, dar duodu jas ir dziaugiuosi, kad nuo ju nealergizuoja.
Kad viduriukai neuzkietetu, kosytes verdu skystesnes, o i avizine kose vakarais ipilu alyvuogiu aliejaus.
Knygas ir zurnalus paskaitineju labai retai. Vadovaujuosi savo nuojauta, gydytojos patarimais, pasiskaitineju patyrusiu mamyciu pasisakymus forumuose.

Papildyta:
Sveikos mamytes,

Mano dukrytei kita sav jau septyni men, bet mesyte mes pradejome valgyti nuo sesiu men. Tiksliau, as jai duodu liezuvi, nes taip patare gydytoja. Pasak jos, liezuvyje yra daug naudingu medziagu. O kosytes pradejau duoti nuo keturiu men. Nuo penkto men. ivedzau antra kose, o dabar mes valgome tris kosytes per diena. Nors kitakart mano maziuke rytines koses atsisako, arba suvalgo tik po kelis saukstelius. Koses valgom ivairias - grikiu, avizu, triju grudu, darzovines. Retkarciais duotu paskanauti tyreliu. Dabar, kai atsirado braskiu, dar duodu jas ir dziaugiuosi, kad nuo ju nealergizuoja.
Kad viduriukai neuzkietetu, kosytes verdu skystesnes, o i avizine kose vakarais ipilu alyvuogiu aliejaus.
Knygas ir zurnalus paskaitineju labai retai. Vadovaujuosi savo nuojauta, gydytojos patarimais, pasiskaitineju patyrusiu mamyciu pasisakymus forumuose.
Atsakyti
nepykit, kad dvigubai gavosi, kompas kaltas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 06 14, 13:08)
ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles.   ax.gif  mums kosytes kruopines nlb, nes ir taip, kaip kulverstukas... smile.gif

o maniskiui reikia kosyciu, labai mazai sveriame verysad.gif
Papildyta:
[quote=liepaite_sun,2010 06 15, 21:49]
Sveikos mamytes,

o kaip tu gamini grikiu , avizu kosytes? ar perki sitas uzpilamas?

o as savo maziuka tik viena karta maitinu darzoviene, labiau pieniuka megsta tai antra ar trecia karta per diena koses neikisviau unsure.gif
ziuriu visi vaikuciai skirtingai valgo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVIKA: 15 birželio 2010 - 23:27
[quote=SVIKA,2010 06 16, 00:25]
o maniskiui reikia kosyciu, labai mazai sveriame verysad.gif
Papildyta:
[quote=liepaite_sun,2010 06 15, 21:49]

na mano maziuke turbut irgi mieliau pienuka valgytu, bet ji jau didele, reikia valgyti stipriau smile.gif juolab, kad ji po 500 g tik priauga, o paskutini men tik 100. O auanciam organizmui vien mamytes pienuko nebeuztenka.
na kaip sakiau, mes jau valgom mesyte, o tiksliau liezuvi. Grikiu kose duodu pietums, vietoj darzovines, nes laukiu svieziu darzoviu. Tai isverdu liezuvi, smulkiai supjaustau. Grikiu verdu su zirneliais saldytais, galima ziedini kopusta deti. Tada grikiai igauna skonio nuo darzoviu, nes vieni tai nelabai skanu maziukam. I pabaiga dedu smulkiai supjaustyta liezuvi ir dar paverdu siek tiek. Tik grikius as su kavamale sumalu siek tie, kag greiciau isvirtu. labai skani kosyte gaunasi.
O avizine kose verdu pati taip pat, siek tiek su kavamale pasmulkinu. Sita kose paskaninu sauksteliu alyvuogiu aliejumi, nes viduriukam labai gerai, jei linke kieteti. Kitakart i ja idedu tyreles kokios, tai irgi labai skanu buna. Kose igauna skoni.
Nes as kazkaip priescukru ir druska. Kiek teko skaityti, druskos siek tiek galima iberti del skonio, bet tik ne cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepaite_sun: 16 birželio 2010 - 00:26
QUOTE(viti @ 2010 06 15, 18:42)
mes pradėjom nuo vištienos. Dabar vieną kartą verdu vištieną, kitą kartą liesą kiaulieną.
Tos mados irgi keičiasi: kai augo pirmas, prieš penkerius metus, vertingiausia mėsa buvo veršiena, dabar jau skaičiau, kad labai gerai ir liesa kiauliena. Vienu žodžiu, jei tik neriebu, tai ir mažulytį gabaliuką galima.  biggrin.gif
jo, žuvies vėliau, čia ne tik "Tavo vaiko" išmintis  mirksiukas.gif

keista g.gif mano anytos vaikai abu nuo zuvies ale mesyte ragaut pradejo ir tikrai anksciau net nei 6 menesiu g.gif o kodel negalima?del alergines reakcijos ar siaip?nes tetukas jau svajoja,kaip lydeka dukrytei gaudys doh.gif ir dar stirniena ir triusiena vaikui kaip?tinka,netinka? 4u.gif
Atsakyti