Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(Frekė @ 2010 07 22, 23:11)
neva5 yra su siulvedziu jis uzdeda siula ant adatu. o severiankoj siula reik uzsideti paciam. ir ji prilaikyti smile.gif taip pat ir neva1 masinoje smile.gif

Supratau smile.gif dabar jau atkasiau nete kaip tai daroma smile.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Pirma kart ilindau i sia tema, nes kazkaip seniau nelabai buvo aktualu blush2.gif O dabar va issitraukiau sena Neva5 mezgimo masina ir bandau kazka chimicinti doh.gif kol kas nieko nemoku.. instrukcijos nesupratu, nes nemoku rusiskai.. tai bandau kazka daryti tik pagal paveiksliukus..
Gal kuri galetu paaiskinti, kas cia tokio?:
"Набор обвитием
Для вязания образца или изделия с закрытыми петлями первого ряда необходимо проделать следующие операции.

Нить из нитенатяжителя закрепить в зажиме слева. Каретка с правой стороны. Выдвинуть нужное количество игл в ПНП. Начиная слева, проложить первый ряд петель, для чего нить завести за первую иглу, обвивая против часовой стрелки. Для облегчения навивки рекомендуется придерживать нить под иглой пальцем левой руки.

Навивать нужно с небольшим натяжением . Когда нить первого ряда проложена, поставить рычаги А и Б в положение . Придвинуть навитые петли ближе к игольнице, вставить нить в нитевод и пронести ряд справа налево. Навесить оттяжную гребенку и вязать полотно на требуемой плотности работы плотности.
user posted image "
Cia gal pirma eile taip daryt reikia? kazka bandziau panasiai daryti, tai nepavyko blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif susivele man ten viskas, uzstrigo ir vos pavyko viska sutvarkyti..
Na, bet neuzsistovejau ties tuo krasto darymu.. tai seip pabandziau kaip mezgasi.. is storesniu siulu, pvz. vilnos (kur virbalais reikia 3 nr. virbalu) man nesigauna kazkodel megzti g.gif sunkiai vazineja ta karieta (?atrodo taip vadinasi?), o va bandziau su irisiniais siulais, tai mezgesi visai neblogai.. aisku dar reikia igusti, nes kartais nusoka kokia akis blush2.gif bet apsidziaugiau, kai nors tiek pavyko padaryti..
Tai va, kyla klausimas kokio mazdaug storio siulais geriausia megzti su Neva5?
Visokiais rastais as tai net nesvajoju ismokt megzt, tamsus miskas man cia kol kas, ir be paaiskinimu viena savarankiskai neperprasiu tikrai verysad.gif Ismokciau tuo paprastu rastu (viena puse gera, kita - bloga) megzti, tai jau palengvetu man mezgimai lotuliukas.gif daug laiko susitaupytu, nes virbalais, kad ir moku megzti, bet mezgu labai ilgai (kantyrbes labai pritruksta)..

Beje, labai graziu mezginuku primezge esat thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 07 27, 15:45)
Tai va, kyla klausimas kokio mazdaug storio siulais geriausia megzti su Neva5?

Pati klausiau, pati ir atsakyma suradau.. Vis del to su plonesniais siulais geriau megzti su Neva5..
Siandien mokysiuos pridet ir nuimt akis mezgant (kitaip tariant - siaurinti ir platinti mezgini) g.gif
Atsakyti
turbut daugelis mezgimo masinu mezga tik su plonesniais siulais mirksiukas.gif bet tame ir smagumas,kad su plonais virbalais zaisti nereikia,masina nusimezgi greiciau bigsmile.gif
Atsakyti
trecio numerio virbalams skirti siulai jau postoriai.... reiktu nebent ant 10 tankumo megzti bet ir tai bus neva5 lauzymas....
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 07 27, 14:45)
Cia gal pirma eile taip daryt reikia? kazka bandziau panasiai daryti, tai nepavyko  blush2.gif  doh.gif  lotuliukas.gif  susivele man ten viskas, uzstrigo ir vos pavyko viska sutvarkyti..

pirmiausia pabandyk akis uzdedinet istraukiant kas antra adata. pirma eile tankumas 0 pervaziuoji viena karta. uzkabini svori tada istumi likusias ir vaziuoji velgi 0 tankumu. nusireguliuoji norima tanki ir pirmyn. tas budak kur parodytas tavo paveiksliuke yra krasto padarymas bet nezinau man nepasiteisino blush2.gif

mano paprastutis toks agurkelis biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 07 29, 12:07)
pirmiausia pabandyk akis uzdedinet istraukiant kas antra adata. pirma eile tankumas 0 pervaziuoji viena karta. uzkabini svori tada istumi likusias ir vaziuoji velgi 0 tankumu. nusireguliuoji norima tanki ir pirmyn. tas budak kur parodytas tavo paveiksliuke yra krasto padarymas bet nezinau man nepasiteisino blush2.gif 

mano paprastutis toks agurkelis biggrin.gif

jau ismokau krasta padaryti ir tuo budu apie kuri klausiau.. thumbup.gif vakar pagaliau pavyko..
kasdien po truputi vis pakankinu Neva ir si bei ta ismokstu biggrin.gif Jau pramokau ir praplatinti-pasiaurinti mezgini.. siandien noriu ismokti ismegzti skyle vidury mezginio.. jei pavyks, tada suniui megztini megziu biggrin.gif

Freke, salikas, kad ir paprastas kaip sakai, bet labai grazus thumbup.gif
Atsakyti
o jus man pasakykit mezgejeles, kaip greitai ir efektyviai perkelti akis nuo riberio ant pagrindines adatines? kuomet mezginys pradedamas 1x1 stulpeliais kai naudojamos visos adatos, ne kas antra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 29 liepos 2010 - 12:35
jei masina elektronine tai yra spec karieta tam o jei ne tai tada tiesiog atkalti rankyte su ta dvipuse adata smile.gif maciau kaip perkelineja tas akis virs 30metu mezganti moteris tai nezinau as dar taip nesugebu biggrin.gif kol sugrabalioju kol perkeliu biggrin.gif nors ir atrodo neletai viska darau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekė: 29 liepos 2010 - 14:41
QUOTE(Olaiva @ 2010 07 10, 00:50)
dekui wink.gif
be riberio kol kas,dar kiaurarasciais neatsidziaugiu smile.gif reiks kada ji prisimontuoti,kai jau fantazija baigsis biggrin.gif o kodel klausi? smile.gif

nu žalia aš kol kas bet gal reiktų ir man prisimint mašiną savo. o sakyk kaip išmezgi kiauraraščius? negi rankom perkėlinėji akutes? blink.gif nieko nekertu kaip reik daryt
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 07 29, 13:40)
jei masina elektronine tai yra spec karieta tam o jei ne tai tada tiesiog atkalti rankyte su ta dvipuse adata smile.gif maciau kaip perkelineja tas akis virs 30metu mezganti moteris tai nezinau as dar taip nesugebu biggrin.gif kol sugrabalioju kol perkeliu biggrin.gif nors ir atrodo neletai viska darau doh.gif

hm na as ne taip noriu, ta prasme as dedu 70akiu ant riberio ir 70 ant pagridines ir kuomet pabaigiu stulpelius, tai as noreciau tureti 140 akiu ant pagrindines adatines blush2.gif
Atsakyti
jautiena o youtubej nieko neradai siaip ten geru video yra viena moteriske ten daug pamoku pridejusi ir labai aiskiai aiskina anglu kalba ir kiek maciau nemazai apie ribberi yra ir jei neklystu kazka tokio maciau apie akiu perkelima su garter baru ar kaip ten vadinasi. gal as klystu nzn
Papildyta:
http://www.youtube.c.../dianaknits#p/u
Atsakyti